Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

grgr
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la grgr » 06 sep 2012, 14:45

hamzaTM87 je napisao/la:
grgr je napisao/la:
hamzaTM87 je napisao/la:Ne bih da umanjujem ovu pobjedu ili nesta slicno,ali u Evropi postoji 38 kosarkaskih reprezentacija,a 24 igraju na prvenstvu,tako da ne znam sto je toliki uspijeh taj prolaz,ako opet ne prodjemo bar prvi krug :roll:
Kako majke ti 24 ako ima 6 grupa iz kojih idu prva 2 i 4 najbolja 3ce plasirana ?
A gdje su ti ekipe sa OI,tj, prvih 7 sa proslog prvenstva koji ne igraju kvale ?
A ja ba :D ja i zaboravio da tako ide , a cekaj kako se npr mozes otici u kvalifikacije za OI znam da moras bit medju prvih 6 ako se ne varam , ali kako akd se do OI odigraju 2 europska ?

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 06 sep 2012, 14:52

newton_heath_lyr je napisao/la: " onclick="window.open(this.href);return false;
Ko ima vremena neka se prisjeti velicanstvene pobjede iz Splita i uporedi je sa ovom sinocnjom.
vidi sovinista na kraju utakmice sto sportski poraz ne priznaju :roll:
15.10 - 15.06 ...

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 06 sep 2012, 14:59

grgr je napisao/la: A ja ba :D ja i zaboravio da tako ide , a cekaj kako se npr mozes otici u kvalifikacije za OI znam da moras bit medju prvih 6 ako se ne varam , ali kako akd se do OI odigraju 2 europska ?
Pa gleda se poredak sa zadnjeg EB prije OI,tj. ove godine se gledao poredak sa EB11,a u Riu ce se gledati poredak sa EB15
ZELJEZNICAR 1921!

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 06 sep 2012, 15:10

skyisthelimit je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la: " onclick="window.open(this.href);return false;
Ko ima vremena neka se prisjeti velicanstvene pobjede iz Splita i uporedi je sa ovom sinocnjom.
vidi sovinista na kraju utakmice sto sportski poraz ne priznaju :roll:
To je bila tradicija tih godina u dvoranskim sportovima 8-) :D Ko god pobijedi u gostima dobije koji upaljac u glavu :)
Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 sep 2012, 15:18

Ljudi su obezbijedili Euro i sigurno su zaslužili kakav-takav doček. No, s obzirom da je posljednja (za nas) utakmica ipak u Skenderiji, tu očekujem pravi ispraćaj i od strane navijača, a vala i od medija. Ako je iko zaslužio podršku, onda su to ovi momci. Mada, razumijem ja - bolje hvaliti i pjevati cijelu noć zbog pobjede nad Bjelorusijom u fudbalu koja ti (tada) nije obezbijedila ni baraž, negoli to isto raditi kada košarkaši sasvim zasluženo izbore EP. Jbg, ipak je onda riječ o podcjenjivanju. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 sep 2012, 15:22

hamzaTM87 je napisao/la:Ne bih da umanjujem ovu pobjedu ili nesta slicno,ali u Evropi postoji 38 kosarkaskih reprezentacija,a 24 igraju na prvenstvu,tako da ne znam sto je toliki uspijeh taj prolaz,ako opet ne prodjemo bar prvi krug :roll:
Moj Hamza, odgovor je previse ozbiljan za sportske teme. Predzadnja ekonomija u svijetu, najgori politicari i politicki sistem u istoriji civilizacije i tebi je plasman na EP sitnica. Tvoj Zeljo kao i Sarajevo mogu samo sanjati o Evropi. Debili razvalise RK Bosna koja je isla pravim putem. Jedino nam je sjedeca odbojka super i ocekuju se Svjetska i Olimpijska finala od njih. Casni izuzeci.

Evo naslova novinarskog :
'Cowboysi iznenadili u New Yorku"
Kad ovako novinari pisu sta ocekujes od nas. To su prije bili najpismeniji ljudi a sada vlada mediokritet.

Sitni sibicari kradu narod i budjet i mi ih prozivamo gospodom i minidzerima. I ti za njih i glasas i to im omogucujes. U takvom okruzenju je plasman na EP uspjeh. Da ne spominjem kradju i lopovluke tokom tekme i opet smo sve izdrzali i pobijedili. Puno povreda, podmladjena repka, talenti koji idu u druge repke i opet smo prosli.

Gruzija nije Spanija ali pod ovim uslovima ja sam jako sretan. A prije rata sam i ja navikao da ne gledam puno tekme do cetvrtfinala jer je dosadno i jer smo sviju gazili u kosarci, vaterpolu, rukometu, ............. Tada se moglo ocekivati jer smo bili navikli. Ali to vise nije slucaj, na zalost.

A za to smo mi krivi.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 06 sep 2012, 15:36

hamzaTM87 je napisao/la:
grgr je napisao/la: A ja ba :D ja i zaboravio da tako ide , a cekaj kako se npr mozes otici u kvalifikacije za OI znam da moras bit medju prvih 6 ako se ne varam , ali kako akd se do OI odigraju 2 europska ?
Pa gleda se poredak sa zadnjeg EB prije OI,tj. ove godine se gledao poredak sa EB11,a u Riu ce se gledati poredak sa EB15
Pa dobro sta ce onda sa ovog bit plasman za svijetsko po nekoj logici...

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 06 sep 2012, 15:45

kengur je napisao/la:
Moj Hamza, odgovor je previse ozbiljan za sportske teme. Predzadnja ekonomija u svijetu, najgori politicari i politicki sistem u istoriji civilizacije i tebi je plasman na EP sitnica. Tvoj Zeljo kao i Sarajevo mogu samo sanjati o Evropi. Debili razvalise RK Bosna koja je isla pravim putem. Jedino nam je sjedeca odbojka super i ocekuju se Svjetska i Olimpijska finala od njih. Casni izuzeci.

Evo naslova novinarskog :
'Cowboysi iznenadili u New Yorku"
Kad ovako novinari pisu sta ocekujes od nas. To su prije bili najpismeniji ljudi a sada vlada mediokritet.

Sitni sibicari kradu narod i budjet i mi ih prozivamo gospodom i minidzerima. I ti za njih i glasas i to im omogucujes. U takvom okruzenju je plasman na EP uspjeh. Da ne spominjem kradju i lopovluke tokom tekme i opet smo sve izdrzali i pobijedili. Puno povreda, podmladjena repka, talenti koji idu u druge repke i opet smo prosli.

Gruzija nije Spanija ali pod ovim uslovima ja sam jako sretan. A prije rata sam i ja navikao da ne gledam puno tekme do cetvrtfinala jer je dosadno i jer smo sviju gazili u kosarci, vaterpolu, rukometu, ............. Tada se moglo ocekivati jer smo bili navikli. Ali to vise nije slucaj, na zalost.

A za to smo mi krivi.
Ti skrenu moj odgovor na nesta drugo,ja sam govorio samo da bi bruka bila da ne odemo na ovo prosireno prvenstvo sa ovim igracima,jer znaci samo 14 reprezantacija iz cijele Evrope otpada,a konkurencija u kosarci je daleko od one u npr. fudbalu .Ovom pobjedom su se iskupili za onu katastrofu u Latviji,ali ako opet nista ne uradimo na EB13 , ni ona nece nista znaciti
ZELJEZNICAR 1921!

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 06 sep 2012, 15:46

MrAmani96 je napisao/la:Jel bogati sudija bio turcin :?

Ovo nebi ni srbin sudio
Ne znam je li bogat ili nije, ali jedan je bio iz Turske.

A za drugu recenicu, komentar je suvisan. Pogotovo kad covjek vidi koliko imas (bolje receno koliko nemas) godina i odakle se javljas. Za prst na celo...

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 06 sep 2012, 15:50

Dylan Dog je napisao/la:
armin dju je napisao/la:eto dylane mi smo inace velesila u kosarci, imamo iza sebe olimpijsko zlato..... ovo je plasman na europsko prvenstvo, koje jel ne treba bit popraceno??? vec treba lichenstein bit??? ispade tacno ono sto neko kaze da samo istinski zaljubljenici prate ostale sportove, a fudbal prati svaka budala
Ma jok,hajmo svi na ulicu da proslavimo pobjedu nad Gruzijom i plasman na europsko prvenstvo ispred Rumunije,vlada nek proglasi 2 neradna dana.
Svaka čast reprezentaciji na ovoj pobjedi,ali nije ovo vrijedno svečanog dočeka reprezentacije,nismo mi reprezentacija za koju treba da bude veličanstveni uspjeh što je pobijedila Gruziju.
Priredit im veliki doček treba kad/ako prođu grupnu fazu eurobasketa.

Hajd ti majketi prati Lithenštajn kojem su igraci sacinjeni od taksista i bankara

slika

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 06 sep 2012, 15:56

reptil je napisao/la:

Hajd ti majketi prati Lithenštajn kojem su igraci sacinjeni od taksista i bankara
Sta je pisac htio reci ?

Inace pomunta drzava se zove "Lihtenštajn"
ZELJEZNICAR 1921!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 sep 2012, 16:05

Hamza,
U pravu si za konurenciju u kosarci ali moje je skromno misljenje da je uspjeh ako se plasiramo cak iako 5 repki samo otpada. Ova nacija ima talenta napretek ali ostalo nam je zasau. Sta mislis da imamo pozadinu kao jedna Holandija. Onda bi i medalju ocekivao :)

A ono sto Dylan pita zasto da se repka doceka je jer on ne konta sta ova pobjeda znaci za iducih 10 godina. Napokon i ti "odbjegli" talenti imaju konkretan razlog vise da se vrate. Samo ako Omica ulovimo bilo bi dosta. Ja ne potcjenjujem ovu repku i nadao sam se prolazu ali sam zaista sretan sa "big picture" koju oni postavljaju za ubuduce.

Neno je bio u pravu sa Crnim i Masicem i Acom a bilo je raje koja su ga osporavala, treba posteno reci. Sve je ovo tranzicija ka necem vecem a to uzima vremena.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 06 sep 2012, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 06 sep 2012, 16:10

kengur je napisao/la:Hamza,
U pravu si a konurenciju u kosarci ali moje je skromno misljenje da je uspjeh ako se plasiramo cak iako 5 repki samo otpada. Ova nacija ima talenta napretek ali ostalo nam je zasau. Sta mislis da imamo pozadinu kao jedna Holandija. Onda bi i medalju ocekivao :)

A ono sto Dylan pita zasto da se repka doceka je jer on ne konta sta ova pobjeda znaci za iducih 10 godina. Napokon i ti "odbjegli" talenti imaju konkretan razlog vise da se vrate. Samo ako Omica ulovimo bilo bi dosta. Ja ne potcjenjujem ovu repku i nadao sam se prolazu ali sam zaista sretan sa "big picture" koju oni postavljaju za ubuduce.

Neno je bio u pravu sa Crnim i Masicem i Acom a bilo je raje koja su ga osporavala, treba posteno reci. Sve je ovo tranzicija ka necem vecem a to uzima vremena.
Ne pricam ja sad o politici i tome,znam da je drzava u opasnom kurcu,ali kosarkaska repka nije toliko kriticna,da do zandnjeg mora strijepiti da li ce otici na ovaj prosireni EB.

Ovaj drugi dio ne kontam ni ja kao ni on,pa bi volio da i meni objasnis kako ova pobjeda moze biti vazna za iducih 10 godina ? Mislim da jedna pobjeda u kvalifikacijama za EB nece utjecati na nekoga da zaigra za drugu drzavu,pored one koja mu je dala sve ili mu je u srcu iako nije rodjen u njoj,jos pogotovo ako se zna da ce i sve drzave iz regiona igrati na EB.
ZELJEZNICAR 1921!

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 06 sep 2012, 16:17

vladedivac je napisao/la:
MrAmani96 je napisao/la:Jel bogati sudija bio turcin :?

Ovo nebi ni srbin sudio
Ne znam je li bogat ili nije, ali jedan je bio iz Turske.

A za drugu recenicu, komentar je suvisan. Pogotovo kad covjek vidi koliko imas (bolje receno koliko nemas) godina i odakle se javljas. Za prst na celo...
hahaha dobar, rich motherfucker :D

Nisam očekivao pobjedu. Mislio sam da će nas isprašiti, ali je slušao šut i one na koje nismo navikli. Ključni momenat je što poslije 4. lične Zacka i ulaska Avdibegovića igra nije pala . Teletović je hladnokrvni ubica što mi skoro nikad nemamo ni u jednom sportu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 sep 2012, 16:18

Uvijek ce ih biti koji ce da osporavaju, to nije uopce cudno. Na Crnog se ne treba vracati, to je bio zicer. Prije nego sto je zaigrao gledao sam ga par puta i vidio o kakvom materijalu se radi. Da ne pricam o tome kako je covjek rekao da uvijek vise voli dodati loptu nego sutirati na kos, nesto slicno sto je Harunu i delegaciji rekao Aaron kad se bilo u Spaniji. Masic je idealan za ovaj sistem koji Aco forsira i uvijek ce nam valjati ovakav covjek. Ovo je jedan tranzicioni period i dolaze samo bolji dani za nasu kosarku. Ovakve pobjede znace puno vise od same pobjede. Da se razumijemo nije Gruzija u TOP 10, ali oni su prosli prvi krug prvenstva, mi nismo. Oni vec dugi niz godina imaju igraca koji igra u NBA ligi i to solidno, mi cemo tek sada dobiti jednog. Sad je najezda onih koji sve znaju i da su kao ocekivali ovaj uspjeh i pobjede, a nek se vrate na svoje komentare sta su sve pisali.

Tek sada dolaze nasi najbolji dani i sve vise djece se odlucuje za nas. Pa evo samo dokaz je npr. da Ivo Garic je vec potpisao za Gran Canariju, a sta tek ceka Nedima Buzu ili Jusufa Nurkica.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 06 sep 2012, 16:30

Ko bi rek'o .. jeb'o fudbal pratim košarku ! :mrgreen:

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 sep 2012, 16:37

Vidi lave, ti polazis od stanovista da su politika i sport odvojeni i da nemaju puno zajednickog. Ja mislim da politika odredjuje sve sfere ukljucujuci sport. Jer da nije tako mi bi puno vise postigli (talenat nije sporan). Osim toga i nas mentalitet podlijeze istoj jer cesto citam o "nasem mentalitetu" od rata a prije nam je to bila prednost (edge). Sad je prica "ebo ti nas,.....", luzeri,... jer ih je dobar dio ubijen u pojam politikom i svakodnevnicom. Ja sam sretnik koji je imao privilegiju uzivati prateci Kindzeta. Sta mislis kakve je on utiske ostavljao na nas ? Mi smo Reala uzimali 30 razlike u Skenderiji. Da te podsjetim to je uz Makabi bio najjaci klub na svijetu.

Sto se tice samo tekme sa Gruzijom, situacija je napravljena da smo imali 20% sanse da dobijemo i uspjeli smo. To se primjeti i mladi na te stvari reaguju. Ako neko mrzi BiH onda ga zaboravi ali ako se situacija lomi onda ovakve stvari pokazuju karakter tima u kojem svako zeli igrati. Kao Zmajevi u fudbalu. A mi imamo par slucajeva gdje postoje sanse za prelazom pod nasu zastavu. Osim toga i nasa baza mladih dobija inekciju bas prateci ovakve tekme a ne da recimo uzmemo Albaniju sa 50. Jos se prica o Neninoj trici protiv Hrvatske kao sto se i ja sjecam odlucujuceg suta Solmana protiv Bosne i nikad ga necu zaboraviti (na zalost). Ima stara izreka koja kaze "Takve te stvari definisu" (na raznim nivoima).

A tacno je da ce se svi u okruzenju plasirati ali nama to do sada nije bilo garantovano. Od ove tekme smo i mi prosli.

High

Post Postao/la High » 06 sep 2012, 16:55

Jedan offtopic.

Je l' moguće da na ovom dijelu foruma ne postoji tema posvećena Mirzi Delibašiću?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 sep 2012, 17:19

High je napisao/la:Jedan offtopic.

Je l' moguće da na ovom dijelu foruma ne postoji tema posvećena Mirzi Delibašiću?

ahh,sta bih 80% foruma pricalo o Mirzi ,kada ne znaju ko su dosta mladi igraci od Mirze.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Drum, relativizam, TripleThreat i 25 gostiju.