FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VanBasten » 09 jul 2011, 00:54

TeaM87 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Od jednog virtuelnog prijatelja i starog željovca s moje memli strane, kojeg nažalost nisam stigao lično upoznati.
Mislim da je postavio na sax-u, ili avazu i mnogo veći broj slika s te akcije. Ne sjećam se. Znam da sam ih spremio na PC, kao svojevrstan podsjetnik na jedno vrijemena. Jesam pitar od rođenja, ali Grbavica je jedan od simbola mog grada. Branio bi je isto kao i svoje Koševo.
Hvala i cestitke za slike, da i mi znamo kako se voli i radi za nas klub ! :D
Ma, nema na čemu, druže! Drago mi je i da sam "neke" vratio u djetinjstvo :D
Ove zaboravljene slike mogu biti primjer svima, ne samo navijačima Želje, kako se voli i radi za klub.
I kakav je tad duh vladao među omladinom. To se sad negdje sve izgubilo. Svima su puna usta i Želje i Sarajeva, i za kog već navijaju, a ne pada im napamet ni da člansku uplate od 10-20 KM, koliko potroše za jedan petak u nekoj birtiji. Ma kakvu člansku, kartu neće da kupe, nego se švercaju.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 09 jul 2011, 00:58

Van basten znao si biti tezak,ali svaka ti cast za ovo i sve ti oprastam.Hahahahha Hvala i tebi sto si postavio slike i sto sam pronasao par slika za koje sam mislio da ih nikada necu vidjeti.Jer vjerovao ili ne nije mi ostala ni jedna slika,ni jedna uspomena.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 jul 2011, 01:09

barbarez je napisao/la:Van basten znao si biti tezak,ali svaka ti cast za ovo i sve ti oprastam.Hahahahha Hvala i tebi sto si postavio slike i sto sam pronasao par slika za koje sam mislio da ih nikada necu vidjeti.Jer vjerovao ili ne nije mi ostala ni jedna slika,ni jedna uspomena.
hehehe... Pa čuj, s obzirom na moje hercegovačko porijeklo ponekad mi proradi poznati tersluk iz doline Neretve. :mrgreen:
Ma ovakav vid komunikacije, pisana riječ, često dovede do pogrešne percepcije kod sagovornika. Jer "suhe" riječi bez facijalne ekspresije i tona ponekad znaju prevariti čovjeka, i stekne se pogrešan dojam.
A ponekad, mi pukne film, dođem na forum da se informišem i prozborim koju "pametnu" tamo me dočeka pun fišek nakih gluposti, uvreda, trolovanja itd...pa uzvratim istom mjerom. Nisam ponosan na to, al insan sam svačiji sabur ima granice pa i moj jbg.

Baš mi je drago! Slike su i dobre rezolucije, vjerujem da ih možeš negdje u gradu uvećati i malo retuširati pa neke od njih mogu komotno i na zid.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

njoBee
Kontakt:

Post Postao/la njoBee » 09 jul 2011, 01:17

barbarez je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Behlulovic pravi momak i Željovac,bas je ostario :mrgreen:
slika
Nisam dugo vidio Behlulovica,znam da je nesto vani isao igrati.Evo slika nase generacije kompletne,Fali samo Zajko Zeba,koji je bio malo mladji.Sa ove slike od raji poznatih imate Kurto Muamera,Nihada Buljugica I Behlulovica,koji su uspjeli zaigrati za prvi tim.Inace je ovo bila jako talentovana generacija,a ove slike smo ujedno pravili kada smo radili katalog slika,koji je koristen u jednom Italijanskom casopisu.Par dana nakon ovih slika mi smo ucestvovali na jednom prstiznom turniru u Italiji i odigrali utakmice protiv Bayern Munchen,Juventusa,Milana,Anderlehta i Parme.Naravno bili smo zadnji,ali smo docekani kao pobjednici.Bio je to prvi izlazak jedne ekipe nakon rata.Bila mije cast biti dio Zeljine ekipe.( na ovo j slici sam U drugom redu ,6 sa lijeva na desno).
Na kojeg Behuluhovica mislis, jeli na Almira ?

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 09 jul 2011, 01:29

njoBee je napisao/la:
barbarez je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Behlulovic pravi momak i Željovac,bas je ostario :mrgreen:
slika
Nisam dugo vidio Behlulovica,znam da je nesto vani isao igrati.Evo slika nase generacije kompletne,Fali samo Zajko Zeba,koji je bio malo mladji.Sa ove slike od raji poznatih imate Kurto Muamera,Nihada Buljugica I Behlulovica,koji su uspjeli zaigrati za prvi tim.Inace je ovo bila jako talentovana generacija,a ove slike smo ujedno pravili kada smo radili katalog slika,koji je koristen u jednom Italijanskom casopisu.Par dana nakon ovih slika mi smo ucestvovali na jednom prstiznom turniru u Italiji i odigrali utakmice protiv Bayern Munchen,Juventusa,Milana,Anderlehta i Parme.Naravno bili smo zadnji,ali smo docekani kao pobjednici.Bio je to prvi izlazak jedne ekipe nakon rata.Bila mije cast biti dio Zeljine ekipe.( na ovo j slici sam U drugom redu ,6 sa lijeva na desno).
Na kojeg Behuluhovica mislis, jeli na Almira ?
4 je u prvom redu,ne racunajuci trenera.Ne mogu sad imena da mu se sjetim,uglavnom je iz buljakovog i svi smo ga zvali Kuman.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

o sole mio
Kontakt:

Post Postao/la o sole mio » 09 jul 2011, 01:37

barbarez je napisao/la:
slika

Adnan-Behla igra jos vani, u Holandskoj 3 ligi. Cini mi se da je igro nesto malo i u 2, ali nisam siguran. Steta zbog one povrede, cini mi se protiv Radnika iz Hadzica ( duel sa golamanom) ona ga je itekako kostala karijere... Bio bi dobro rijesenje za lijevi bok :)

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 09 jul 2011, 01:41

Nisam dugo vidio Behlulovica,znam da je nesto vani isao igrati.Evo slika nase generacije kompletne,Fali samo Zajko Zeba,koji je bio malo mladji.Sa ove slike od raji poznatih imate Kurto Muamera,Nihada Buljugica I Behlulovica,koji su uspjeli zaigrati za prvi tim.Inace je ovo bila jako talentovana generacija,a ove slike smo ujedno pravili kada smo radili katalog slika,koji je koristen u jednom Italijanskom casopisu.Par dana nakon ovih slika mi smo ucestvovali na jednom prstiznom turniru u Italiji i odigrali utakmice protiv Bayern Munchen,Juventusa,Milana,Anderlehta i Parme.Naravno bili smo zadnji,ali smo docekani kao pobjednici.Bio je to prvi izlazak jedne ekipe nakon rata.Bila mije cast biti dio Zeljine ekipe.( na ovo j slici sam U drugom redu ,6 sa lijeva na desno).[/quote]
Na kojeg Behuluhovica mislis, jeli na Almira ?[/quote]
4 je u prvom redu,ne racunajuci trenera.Ne mogu sad imena da mu se sjetim,uglavnom je iz buljakovog i svi smo ga zvali Kuman.[/quote]

Adnan, igro je po holandiji i njemackoj u nizim ligama, imao par teskih povreda, cak ja mislim da je i ovde dok je bio lomio nogu

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 09 jul 2011, 01:48

o sole mio je napisao/la:
barbarez je napisao/la:
slika

Adnan-Behla igra jos vani, u Holandskoj 3 ligi. Cini mi se da je igro nesto malo i u 2, ali nisam siguran. Steta zbog one povrede, cini mi se protiv Radnika iz Hadzica ( duel sa golamanom) ona ga je itekako kostala karijere... Bio bi dobro rijesenje za lijevi bok :)
Jeste Ado,ne mogu vise svega ni da se sjetim,momak je bio brz i jak nevjerovatno.
VOLIM TE ZELJO

o sole mio
Kontakt:

Post Postao/la o sole mio » 09 jul 2011, 01:56

Ma da, iz mahale mi je pa ga vidjam cesto kad dodje i bacimo koju suplju. Jbg, povreda, pa nocni zivot, malo hemikalija su ga udaljile od odlicnog fudbalera. Zbog loma oljena je pauziro 2 godine, bilo je price da nece ni nastaviti karijeru ali eto extra je ispalo... Radi u Njemackoj igra fudbal u Holandiji, negdje je na granici samoj pa mu je sve na dohvat ruke.
Kuman je isto bio strasan fudbaler, Almir se zove meni se cini nisam siguran... A pored Behle na slici je Dino Okeric 90% sam siguran, on je isto strasan bio ali nije uspio...
Dobra generacija bila, stvarno dobra...

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 09 jul 2011, 02:14

o sole mio je napisao/la:Ma da, iz mahale mi je pa ga vidjam cesto kad dodje i bacimo koju suplju. Jbg, povreda, pa nocni zivot, malo hemikalija su ga udaljile od odlicnog fudbalera. Zbog loma oljena je pauziro 2 godine, bilo je price da nece ni nastaviti karijeru ali eto extra je ispalo... Radi u Njemackoj igra fudbal u Holandiji, negdje je na granici samoj pa mu je sve na dohvat ruke.
Kuman je isto bio strasan fudbaler, Almir se zove meni se cini nisam siguran... A pored Behle na slici je Dino Okeric 90% sam siguran, on je isto strasan bio ali nije uspio...
Dobra generacija bila, stvarno dobra...
Dino ti je ovaj crni momak,jeste.Maloprije sam napisao imena svih ovih momaka na drugom forumu.
VOLIM TE ZELJO

o sole mio
Kontakt:

Post Postao/la o sole mio » 09 jul 2011, 02:32

Naso sam, procito...Fino fino nema sta. Ako se budes mogo sjetiti odgovori nekad, jel u ovoj generaciji bio lik zvali ga Janker, podsjecao na njega konstitucijom i igrom?

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 jul 2011, 08:21

barbarez je napisao/la:
edo3majka je napisao/la:Jel ovaj treci dole Dzeko???
hahaha nije ,a mogao je biti, momak se zove Edin Hajdarpasic.Ovo ti je generacija 81 i 82 godista.
Pekic (zadnji red, 4. s lijeva) je 80. Kurto(zadnji red, 2. s lijeva) je isto 80. Prije ce biti 80/81, zar ne?
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

DARE_DEVIL_SA
Kontakt:

Post Postao/la DARE_DEVIL_SA » 09 jul 2011, 09:11

Nekadašnji igrač Sarajeva i Željezničara, Sead Bučan najvjerovatnije će napustiti redove hrvatskog prvoligaša Splita

Naime, nekadašnji igrač sarajevskih premijerligaša nezadovoljan je statusom kojeg uživa u ekipi te je izrazio želju za odlaskom.Hrvatski mediji pišu da čelnici Splita nemaju ništa protiv toga, te da će vrlo brzo sporazumno raskinuti ugovor sa bh. internacionalcem. Bučan je prošle sezone odigrao 26 utakmic ai postigao 3 gola. Još uvijek nema informacija gdje će Bučan nastaviti karijeru...

Evo nama pojacanja!!!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 09 jul 2011, 09:48

VanBasten je napisao/la:Od jednog virtuelnog prijatelja i starog željovca s moje memli strane, kojeg nažalost nisam stigao lično upoznati.
Mislim da je postavio na sax-u, ili avazu i mnogo veći broj slika s te akcije. Ne sjećam se. Znam da sam ih spremio na PC, kao svojevrstan podsjetnik na jedno vrijemena. Jesam pitar od rođenja, ali Grbavica je jedan od simbola mog grada. Branio bi je isto kao i svoje Koševo.
RESPEKT!!! Kapa dole od manijaka s memli strane.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 09 jul 2011, 09:53

Seyo_TM je napisao/la:
barbarez je napisao/la:
edo3majka je napisao/la:Jel ovaj treci dole Dzeko???
hahaha nije ,a mogao je biti, momak se zove Edin Hajdarpasic.Ovo ti je generacija 81 i 82 godista.
Pekic (zadnji red, 4. s lijeva) je 80. Kurto(zadnji red, 2. s lijeva) je isto 80. Prije ce biti 80/81, zar ne?
Da upravu si,oni su 80 kao i jos par momaka,ovdje smo malo izmjesani.
VOLIM TE ZELJO

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 09 jul 2011, 10:05

Jesu li naši poslali spisak igrača za meč protiv Šerife?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 09 jul 2011, 10:15

DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Nekadašnji igrač Sarajeva i Željezničara, Sead Bučan najvjerovatnije će napustiti redove hrvatskog prvoligaša Splita

Naime, nekadašnji igrač sarajevskih premijerligaša nezadovoljan je statusom kojeg uživa u ekipi te je izrazio želju za odlaskom.Hrvatski mediji pišu da čelnici Splita nemaju ništa protiv toga, te da će vrlo brzo sporazumno raskinuti ugovor sa bh. internacionalcem. Bučan je prošle sezone odigrao 26 utakmic ai postigao 3 gola. Još uvijek nema informacija gdje će Bučan nastaviti karijeru...

Evo nama pojacanja!!!

26 utakmica-3 gola :shock:
FKŽ !

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 09 jul 2011, 10:18

Osime vrati nam Bucana.Ima da leti po Grbavici.

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 09 jul 2011, 10:50

na njegovoj poziciji imamo 3-4 igraca tako da nam nije potreban

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 09 jul 2011, 11:09

dobre slike,svaka cast,bas vracaju u djetinjstvo.
ima li neko slika 82/83g?

Jos jedan pozz od manijaka sa memli strane :D :D :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: lev77 i 28 gostiju.