NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

BatistutA19
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la BatistutA19 » 11 okt 2022, 19:41

Ja ne znam sto se vi opterecujete sa KUPOM i nesto mastate o nekoj pobijedi koja realno je sa naucnom fantastikom i stvarat bespotrebni pritisak na igrace sto moze uticat na njih za dalji tok prvenstva.
Sto se tice kupa to treba igracima bit neka nagrada i nikakv pritisak stvarat za neku pobijedu,treba samo izvuci maksimum privuci sto vise publike na stadion i napunit lijepu kasu ,sportski docekat Sarajevo a na terenu momcima pustit da odigraju utakmicu a nebitan rezultat.Mi smo cilj ispunili dobili atraktivnog protivnika i bukvalno zavrsit sa kupom i okrenit se nasim ciljevima prvo dobit sudski spor i naplatit ,ici ka deblokadi racuna i uci akobogda u FL ..Kakav ba kup I GOSK da je ozbiljno uso u utakmicu i sa najjacim sastavom igro ni Goska ne bi nikad prosli ali i oni su halalli kup i idu da udju u PL a i mi tako moramo uci u FL...Treba malo bit realan.

Convicts
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Convicts » 11 okt 2022, 19:52

BROJ ČLANOVA (10.10.2022.)
594
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 11 okt 2022, 19:55

Treba spustiti loptu na zemlju i biti realan da su nam sanse skoro 0, praviti pritisak na igrace, pa poslije da odu kao popisani, nema potrebe. Ovo treba da bude lijepo iskustvo za njih, napuniti stadion sto je vise moguce i uzivati u predivnoj utakmici bez ikakvih incidenata uz uzajamno postovanje i sportsko navijanje. Ovo ce ujedno i biti test za nas navijace da li smo sazreli, da li nam medju navijacima preovladava balavurdija i iskompleksirani moroni ili je to kulturna raja koja voli svoj klub. Nama ne trebaju nikakve kazne sad, bakljade i slicne stvari, lijep dekor se moze docarati i drugacije. Sarajevo ce jos dugo igrati na Bilinom, jer kako stvari stoje travnjak im nece biti gotov do sredine sljedece godine, tako teqba da bude i nakon kupa. Ovakve utakmice dizu sampouzdanje koje ce nam biti kljucno za nastavak sezone, borba pa sta bude.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 11 okt 2022, 20:01

@Batistuta, ti se baš nalupa gluposti. Sad ispade Gošk nam pustio da prođemo a ljudi igrali u najjacem sastavu. Jesi li ti uopste gledao utakmicu, odnosno kakvu smo mi utakmicu odigrali ? O jjebem ti led ..
Hoćemo li se Sarajevu i pitarima sageti još ? :hmmmmm:
Ja vjerujem u momke da mogu dobro parirati i ako ništa namuciti protivnika. Treba igrati i boriti se za prolaz a na kraju kako god zavrsi aplauz ! Kup je i jedna utakmica i tu je sve moguce. Ne bi bilo prvi put da neko iz druge ili trece lige izbaci prvoligaša. Manite se tog mentaliteta gubitnika !

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 okt 2022, 20:15

RubikovaKocka je napisao/la:
11 okt 2022, 20:01
@Batistuta, ti se baš nalupa gluposti. Sad ispade Gošk nam pustio da prođemo a ljudi igrali u najjacem sastavu. Jesi li ti uopste gledao utakmicu, odnosno kakvu smo mi utakmicu odigrali ? O jjebem ti led ..
Ja vjerujem u momke da mogu dobro parirati i ako ništa namuciti protivnika. Treba igrati i boriti se za prolaz a na kraju kako god zavrsi aplauz ! Kup je i jedna utakmica i tu je sve moguce. Ne bi bilo prvi put da neko iz druge ili trece lige izbaci prvoligaša. Manite se tog mentaliteta gubitnika !
:salut:

Potuci se pa sta bude. Ne sumnjam u ekipu da ce dati sve od sebe, dok ima i 1% sanse treba se boriti do kraja.

@Batistuta prosla su vremena gubitnickog Celika i skidanja gaca, bez obzira koja liga ide se uvjek na pobjedu! Naravno, niko ne ocekuje da cemo ih nabit 3:0, ali idemo igrati i pokusati pobjediti :opaopa:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 11 okt 2022, 20:16

Sarajevu bi bilo bolje da odmah poloze oruzje prije pocetka utakmice jer ovu masinu niko ne moze zaustavit :kafa:
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 11 okt 2022, 20:35

<3 LiMes <3 je napisao/la:
11 okt 2022, 19:55
Treba spustiti loptu na zemlju i biti realan da su nam sanse skoro 0, praviti pritisak na igrace, pa poslije da odu kao popisani, nema potrebe. Ovo treba da bude lijepo iskustvo za njih, napuniti stadion sto je vise moguce i uzivati u predivnoj utakmici bez ikakvih incidenata uz uzajamno postovanje i sportsko navijanje. Ovo ce ujedno i biti test za nas navijace da li smo sazreli, da li nam medju navijacima preovladava balavurdija i iskompleksirani moroni ili je to kulturna raja koja voli svoj klub. Nama ne trebaju nikakve kazne sad, bakljade i slicne stvari, lijep dekor se moze docarati i drugacije. Sarajevo ce jos dugo igrati na Bilinom, jer kako stvari stoje travnjak im nece biti gotov do sredine sljedece godine, tako teqba da bude i nakon kupa. Ovakve utakmice dizu sampouzdanje koje ce nam biti kljucno za nastavak sezone, borba pa sta bude.
Računaj da će na ovu tekmu doći i oni koji će izaći iz pećina nakon dugog navijačkog sna. Nemoj imati prevelika očekivanja. Naravno, neće to biti ni blizu nabrijano kao onomad kad su se igrali pakleni derbiji, vjerujem da će biti mirnije, ali primitivizma će biti, kao i svuda... Nadam se da ga neće biti puno, treba sačuvati obraz, ali i novac.

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 11 okt 2022, 20:36

Truhlo je napisao/la:
11 okt 2022, 20:15
RubikovaKocka je napisao/la:
11 okt 2022, 20:01
:salut:

Potuci se pa sta bude. Ne sumnjam u ekipu da ce dati sve od sebe, dok ima i 1% sanse treba se boriti do kraja.

@Batistuta prosla su vremena gubitnickog Celika i skidanja gaca, bez obzira koja liga ide se uvjek na pobjedu! Naravno, niko ne ocekuje da cemo ih nabit 3:0, ali idemo igrati i pokusati pobjediti :opaopa:
A svi mi znamo da je Sarajevo dosta kvalitetnije i da su šanse za nas male, ali ovo je kup utakmica, jedna utakmica, a ne igra se bilo gdje nego u gortlu Bilinog Polja i pred zeničkom publikom. Nikom gace ne smijemo vise skidati unaprijed, da dolazi Dinamo iz Zagreba u srijedu a ne jedno Sarajevo.
S kim god da se igra treba ici na pobjedu, borba prije svega i deri u kost, a na kraju cemo mrtve da brojimo, ali i da aplaudiramo boljem iz susreta.
:bih:

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 11 okt 2022, 20:37

Samo ne na penale haha..

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 11 okt 2022, 20:42

Zenicka publika nikad i nije nista vise trazila, nego da se bori sa svaku loptu, svaki aut, da sveti dres natope znojem i krvlju ako treba. Nakon mnogih godina, sada imamo takve igrace. Kvalitetom smo mozda limitirani ali vjerujem da zelje i htjenja nece nedostajati, pa ako odemo u penal zavrsnicu, tu bar imamo iskustva :D :D :D a onda ni finale Kupa nije daleko hahahahaha

Salim se naravno, samo da ne bude nekih tezih povreda, jer uskoro ce utakmica (polu)sezone protiv Koline, a protiv Sarajeva, pustiti igrace nek uzivaju.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 11 okt 2022, 20:46

RUBIKOVA KOCKA ma nista ja nisam napiso nijednu glupost napiso sam realno kako jest.Gosk jesam gledo i igrali su u kombinovanom sastavu i realno nije im cilj KUP nego PL,niko ne govori o pustanju nego o pristupu utakmici .Momci nasi su fantasticno odigrali tako im treba pustit i protiv Sarajeva da igraju da se bore a nikakv pritisak pogotovo pred utakmicu i sa tribina stvarat jer mogu popadat psihicki i da se odrazi u prvenstvu.Ja nisam reko o skidanju gaca naravno da ne treba ali im ne treba pritisak stvarat jer i oni sve prate citaju slusaju ,treba im samo pustit da igraju i to je to i to se slazem aplauz kakv god rezultat bio.

TRUHLO drug ma to se slazem izac na teren i borit se i dat sve od sebe 100% ali pritisak ne treba jer vidio si protiv Bosne noge im se odsijekle koja realno puno slabija od Celika .Treba im pustit nek igraju,svaki potez aplauzom nagradit kako god zavrsi mi smo cilj ispunili u kupu ,mi trebamo realni bit i okrenit se ka nasim ciljevima.Sto se tice mentaliteta i svega ostalog ovaj Celik mi je 100 puta drazi od onih u zadnjih 10 god PL kad se boris nizasta a sad znamo put kojim idemo.Samo treba realnosti,sabura i mozda malo zivaca vise.

LIMES to si dobro reko ,treba bas spustit loptu u svemu nikakve euforije pravit ,samo dobar marketing privuc sto vise navijaca na stadion ,lijepo sportski docekat Sarajevo bez ikakvih gluposti ,oni su nam najvise pommogli sad.Sto kazes igrace oni jos u Zenici i naravno, za Robijase poruka ne trebaju nam sad neke bakljade ,yebes to ako naplatis na kartama a syebes na kazne neke od saveza.Dekor se moze pravit i sa zastavama salovima balonima i bilo cime.Nema potrebe stvarat neku euforiju i pritisak stvarat na igrace ,samo im treba pustit da igraju kako najbolje znaju i umiju a vjerujem da ce dat 100%.

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 11 okt 2022, 21:13

A kako bi napunili 6-7-8 hiljada u ovom trenutku kad smo 3. liga da nema bar djelomicne euforije ? Pa derbi je utakmica sa starim i ljutim rivalom, kako da ne bude neke nabrijanosti i euforicnosti na tribinama ? To je skroz neprirodno. Još se s njima nisi sreo evo treću sezonu.
Mislite da pitari nisu pozeljeli ovdje utakmicu s nama i da je njima svejedno dal igraju s Čelikom ili s nekim Igmanom ili Bratstvom iz Gracanice uz svo poštovanje ? Nećemo se lagati.
A to za igrače, igrači moraju da se navikavaju na pritisak i ovdje će pritiska uvijek biti, nekada više nekada manje. Ne igraju za neki mali klub nego za zenički Čelik.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 11 okt 2022, 21:15

Convicts je napisao/la:
01 okt 2022, 20:44
Dajte nam Sarajevo u Kupu BiH
:D
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 11 okt 2022, 21:20

Utakmica sa Ilijasom, Moscanicom, Krivajom, Unisom... su mnogo vaznije od utakmice sa Sarajevom. Dobro je sto dolazi Sarajevo, sigurno ce se popuniti tribine, ali rezultat za mene je totalno u drugom planu.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 11 okt 2022, 22:37

Dobili smo sto smo trazili. Atraktivan protivnik koji ce nadam se privuci veci broj gledatelja, sto je u sustini i najbitniji dio ove price. Meni je glupo da se uopste prica o rezultatu pa i u sali. Apsolutno je nebitno kakav ce rezultat biti. Poenta je da se iz ove utakmice izvuce apsolutno najvise sto se moze izvuci u smislu finansija (karte, rekviziti, clanstvo, plocice, donacije...) i da se nastavi sa ligaskim takmicenjem. Niti mi imamo, niti smo imali, niti cemo bar u slijedecu sezonu, dvije imati neke aspiracije sto se tice kupa. Ako bi kojim cudom i prosli dobro i jest, ali i to je samo jos jedna prilika za jos jednom zaradom i nista vise od toga.

Sad se samo ovo treba iskoristiti da se atmosfera nalozi i da dodje sto vise raje na slijedecih par utakmica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 11 okt 2022, 22:38

Okrenimo se Ilijašu sada,spustimo malo loptu sa Sarajevom,sve je to fino ali bitnija nam je utakmica sa Ilijašom i ove druge utakmice.Ovo nam dođe sa Sarajevom malo da uživamo u ovom jadnom gradu.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 11 okt 2022, 23:25

Sklanjaj ovu anketu dobili smo Sarajevo! Veču če pažnju,uticaj,zanimanje i ZARADU donjet ova utakmica več sve utakmice u ligi centar zajedno! Kakva liga centar i klinac! Jesmo u toj ligi al sad dobiti Sarajeva da igraš protiv njih je kao kad Dinamu dolazi Čelsi! Maximalno iskoristiti šansu što se tiče marketinga i zarade! Eto Ilijaš i Kolina če ti zaradu donositi,ne budite djeca i dodjite više sebi! Sve su momci učinili da se dodje do ovakve tekme i sad kao ne treba euforija važan je Ilijaš,Kolina i ostala sela! Ne kakite bezze...Našim momcima i klubu pružiti veliku podršku,pitare maximalno al maximalno respektovat jer ljudi su nam više pomogli nego fudo i gradsko vječe zajedno! Nek naši omladinci osjete malo jače duele,startove,pritiske,huk al pravi huk s tribina! Nadam se dobroj borbi,mada realno za Sarajevom mi zaostajemo još 2 svjetlosne godine! Čelik če vjerovatno i realno na terenu izgubiti ovu tekmu,ali iz ovog duela ČELIK APSOLUTNO IMA ŠANSU DA DOBIJE PUNO! Zato manite se seljačke krezube priče eto ko važan mi je Ilijaš i Baton!!!
::::SAMO ČELIK::::

Zenca1988
Kontakt:

Post Postao/la Zenca1988 » 12 okt 2022, 02:00

Ebo ti nas ako nam je jedini razlog za dolazak na stadion Čelikov protivnik a ne Čelik. Sve dok Čelik ne bude mogao na svakoj domacoj utakmici računati na najmanje 1000 gledalaca, ne mozemo reci da Zenica voli svoj klub. A sta ja to pricam kad je Zenica ta koja pokusava da ga ugasi, kada je 50% Zenice misljenja da smo trebali "pocet ispocetka" jer svi znamo da je to Čelik isti onaj kojeg smo ugasili... Zato ebo Sarajevo, treba gledat da se ne povrijedi ko, ove iduce utakmice u prvenstvu su odlucujuce.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 12 okt 2022, 04:47

Znas nas, ebo nas. Koliko Zenica voli Celik se moglo odmah vidjeti kad smo dosli u kantonalnu ligu. Jer kao sto ne dolazis na stadiona zbog Celikovih protivnika, nego zbog Celika, isto tako svejedno bi ti trebalo biti u kojem je tvoj Celik rangu, jer to je tvoj klub. Isti onaj sto je donosio Srednjeevropske trofeje u Zenicu, sto je osvajao prvenstva i Kupove BiH, punio tribine protiv Glasinca, Lukavca onomad. Ali, nazalost stvarnost je totalno drugacija. Kad Celik bude ponovo osvajao Premijer ligu, tad ce ponovo biti pun stadion i svima ce biti puna usta Celika, ali nama niko nece moci uzeti ovo, gdje smo bili kad je Celik bio u kantonu, u trecoj ligi drzave, u Federalci (aBd)...ili jesi ili nisi :D

Malo me prenosi u sitan sat..oprostite :D

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 12 okt 2022, 07:25

phillies je napisao/la:
12 okt 2022, 04:47
Znas nas, ebo nas. Koliko Zenica voli Celik se moglo odmah vidjeti kad smo dosli u kantonalnu ligu. Jer kao sto ne dolazis na stadiona zbog Celikovih protivnika, nego zbog Celika, isto tako svejedno bi ti trebalo biti u kojem je tvoj Celik rangu, jer to je tvoj klub. Isti onaj sto je donosio Srednjeevropske trofeje u Zenicu, sto je osvajao prvenstva i Kupove BiH, punio tribine protiv Glasinca, Lukavca onomad. Ali, nazalost stvarnost je totalno drugacija. Kad Celik bude ponovo osvajao Premijer ligu, tad ce ponovo biti pun stadion i svima ce biti puna usta Celika, ali nama niko nece moci uzeti ovo, gdje smo bili kad je Celik bio u kantonu, u trecoj ligi drzave, u Federalci (aBd)...ili jesi ili nisi :D

Malo me prenosi u sitan sat..oprostite :D
Pa to se moglo vidjeti i dok smo bili u premier ligi kakvi smo ustvari. Znalo nas je protiv slabih protivnika biti 300-400 na stadionu,dodje derbi tu je odjednom 6-7 hiljada. Malo navijača imaš koji dolaze samo zbog Čelika. Imas cca 500 ljudi koji su tu u svaka doba, koja god liga, ovo ostalo dolazi zbog protivnika il neke euforije, i to je tako.
Zato navijači koji su kupovali ulaznice i dolazili na utakmice u 4. i 3. ligi, pogotovo navijači koji su se učlanjivali, vrijede više nego ovih ostalih 10 hiljada koji će se pojaviti na stadionu na derbi utakmici kada budemo u vrhu premier lige.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Venom, VivaLaLiberta i 14 gostiju.