RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Zamolio bih NORMALNE MANIJAKE da odstrane ovaj sljam iz svojih redova koji steti NASEM VELEZU I ZELJI da i dalje budu ono sto su oduvijek i bili-sportski prijatelji.
Nebi me cudilo da se iza ovih silnih"manijaka"kriju-pitarcici...
Nebi me cudilo da se iza ovih silnih"manijaka"kriju-pitarcici...
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!
cunami je napisao/la:Dragi momak,Velezu je doslovno uzet stadion na kojem je igrao,spaljeni su mu skoro svi pehari koje je Velez osvojio a Zeljo je imao devastiran stadion koji se popravio odmah poslje rata.Da u vasem gradu upravlja politika ko u Mostaru,drugacije bi bilo.Velez se do jucer skidao pod borovima a samo uz dobru volju pojedinim ljudima iz federalne vlade,Velez sad ima svlacionice i to bolje nego MOCNI Zeljo.Ulazio sam u unutrasnjost Grbavice i vi,koji sve imate,i dobra ledja,i pare i od grada i kantona i federacije i imate onakve svlacionice???Sramota za VELIKI klub kako samo sebe nazivate.Pa vas menager Osim je rekao da ce njemu sudit sudije koje on odredi i kako on odredi i sta se ima pricat tu vise?Zivite u zabludi i pustite druge da se zabave oko sebe a vi prvo sebe sredite pa se drugima obracajte.Velez ima veoma mladu ekipu i jedini cilj je opstanak a sve drugo vise je uspijeh i iz tog cilja je fazon izbacit nekoliko mladih igraca a da su iz Velezove omladinske skole pa ako se uspije neko prodat mozemo reci da je dobro ali stanje u klubu je lose i treba se mjenjat pod hitno.Zelju svi stoje iz razloga jer se placa skoro sve i vasi ljudi sve odredjuju i dobili ste umjetnu travu na pomocnom a Velezu jedva cekaju da odmognu ali cemo iz ovoga izaci mnogo jaci u inat svima a vama dragi Manijaci zelim sve najbolje ali se okanite Veleza jer se vidi gospodska velicina izmedju nas.Da vam ne dasmo prosle godine,ne znam ja bi li bili prvaci ali nebitno.I na kraju,vidi se gdje rade nase legende a gdje rade veliki igraci VELIKOG kluba kakav je Zeljo

spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Redom:cunami je napisao/la:Dragi momak,Velezu je doslovno uzet stadion na kojem je igrao,spaljeni su mu skoro svi pehari koje je Velez osvojio a Zeljo je imao devastiran stadion koji se popravio odmah poslje rata.Da u vasem gradu upravlja politika ko u Mostaru,drugacije bi bilo.Velez se do jucer skidao pod borovima a samo uz dobru volju pojedinim ljudima iz federalne vlade,Velez sad ima svlacionice i to bolje nego MOCNI Zeljo.Ulazio sam u unutrasnjost Grbavice i vi,koji sve imate,i dobra ledja,i pare i od grada i kantona i federacije i imate onakve svlacionice???Sramota za VELIKI klub kako samo sebe nazivate.Pa vas menager Osim je rekao da ce njemu sudit sudije koje on odredi i kako on odredi i sta se ima pricat tu vise?Zivite u zabludi i pustite druge da se zabave oko sebe a vi prvo sebe sredite pa se drugima obracajte.Velez ima veoma mladu ekipu i jedini cilj je opstanak a sve drugo vise je uspijeh i iz tog cilja je fazon izbacit nekoliko mladih igraca a da su iz Velezove omladinske skole pa ako se uspije neko prodat mozemo reci da je dobro ali stanje u klubu je lose i treba se mjenjat pod hitno.Zelju svi stoje iz razloga jer se placa skoro sve i vasi ljudi sve odredjuju i dobili ste umjetnu travu na pomocnom a Velezu jedva cekaju da odmognu ali cemo iz ovoga izaci mnogo jaci u inat svima a vama dragi Manijaci zelim sve najbolje ali se okanite Veleza jer se vidi gospodska velicina izmedju nas.Da vam ne dasmo prosle godine,ne znam ja bi li bili prvaci ali nebitno.I na kraju,vidi se gdje rade nase legende a gdje rade veliki igraci VELIKOG kluba kakav je Zeljo
1.kakvi ba pehari?? možda iz nekakvog kupa sajma grožđa koje ste igrali sa turbinom iz jablanice i gabelom...imate jedan pehar kupa maršala i nikad ništa više ni osvojili u svojoj istoriji...prema tome,nemoj pricati u množini.
2.u našeg gradu upravlja i možda gora politika negu u mostaru, Željo nikad nije bio mjezimac politickih vlasti poput pitara...ono šta je Željo preživio, to vi ne možete ni sanjati ali nas ni vlasti nisu mogle ugasitit.
3.Vi se i dalje skidate pod borovima, što opet sa druge strane govori kakvo ste smece od kluba trenutno, nažalost....skoro 20 godina prošlo od završetka rata i vi i dalje seljakate igrajuci na livadi u vrapčićima i skidate se pod borovima, ali to vama ne smeta da se poredite sa Željom....izbjeglice u svom gradu

4.Izbacili smo iz svoje škole takve igrace kakve vi možete samo sanjati.
5.Kad pricas o umjetnoj travi i pokazujes svu ljubomoru, sjeti se da stadion Grbavicu nikad niko od vlasti nije ni pokušao renovirati.
6.Ništa vi niste dali, vec ste se PROdali za male pare,naravno...ne zaboravi da je Željo na kraju sezone imao 7 bodova viška od drugoplasiranog...što znaci da bi uzeli titula i bez bodova iz vrapčića.
7. A gdje su te vaše neke "legende" koje pominješ?? jeli ikad iko poslao u jednog feninga u tvoj propali klub, za sve ove godine?? ....na koncu, Željo je uvijek imao i imace vece legende tako da ti je ta prica smiješna.
Jeli malo cudno da kad god Zeljo igra sa nekim klubom, tema tog kluba bude spamovana od strane manijaka. I to ne normalnim komentarima nego samo provokacijama. Ja znam da ima djece puno pa se naloze, ali bi i vi stariji mogli malo da im pokazete pravi put. Ovo sto smo mi danas pisali protiv Zelje je samo reakcija na akciju. Smirite se malo. Kazu za nas mostarce da smo najumisljeniji, ali bogami nakon danas sto sam vidio vasih komentara izgleda da smo dobili konkurenciju. I od sad bi vas zamolio da mi nereplicirate i da nastavimo raspravu ako je jos normalnih ostalo na ovom forumu o utakmici Velez - Zeljeznicar!
P.S. Oko legendi da samo kazem da pogledate svi prvih 11 Bosne i Hercegovine u izboru UEFA-e i NSBiH, pa onda da se o tome prica ako mislite da je potrebno.
P.S. Oko legendi da samo kazem da pogledate svi prvih 11 Bosne i Hercegovine u izboru UEFA-e i NSBiH, pa onda da se o tome prica ako mislite da je potrebno.
Najcudnije je da veležovci na temi o Veležu samo o Želji pricaju (kad si vidio da manijaci pišu o Veležu na temi o Želji
nikad jer nikad nije ni pisalo u ovolikoj mjeri kao ovdje o Želji ,niti koga od manijaka to zanima)...i naravno da ce biti reakcija sa druge strane...umjesto da se pozabavite o svom jadu i belaju, vi nešto pricate o Želji, poredite se sa šampionom, vadite nekakve slike Bajevića iz 70-tih godina i slicno...onaj Zovnica i još neki novi likovi se doslovno registrovali (maloprije) da bi pisao o Želji
To su strašni kompleksi jarane....morate malo poraditi na tome, ovo je dobronamjeran savjet.
Pozabavite se o sebi prije svega i pogledajte blamaže koji redovno proživljavate od Zvijezde i Travnika,a ne o Želji pisati.

To su strašni kompleksi jarane....morate malo poraditi na tome, ovo je dobronamjeran savjet.
Pozabavite se o sebi prije svega i pogledajte blamaže koji redovno proživljavate od Zvijezde i Travnika,a ne o Želji pisati.
svaka akcija ima reakciju! Isaak Newton!
Vi mislite sr.ati po Velezu a mi da sutimo. E nece moci!
Vi mislite sr.ati po Velezu a mi da sutimo. E nece moci!
ja sam se registrirao jer nisam mogao da istrpim vase komentare(tipa mandraka i ostali).Jer nije mi jasno cime se vi dicite i busate da ste veliki klub..klub prema kojem ja gajim simpatije je za vas institucija, u svakom pogledu iako dolazi iz provincije kako vi velikogradjani volite a kazete.ja sam samo napisao ono sto sam vidio svojim ocima i svoje misljenje o subotnjoj tekmi.a vi cete bit prvaci samo tada kad instituciji iz provincije to nebude zanimljivo.puno pozdrava za iskompleksirane tzv velikane..DODJI DA VIDIS,DODJI DA SE DIVIS I POZELJET CES OVDE DA ZIVIS...BOK
zovnica je napisao/la:ja sam se registrirao jer nisam mogao da istrpim vase komentare(tipa mandraka i ostali).Jer nije mi jasno cime se vi dicite i busate da ste veliki klub..klub prema kojem ja gajim simpatije je za vas institucija, u svakom pogledu iako dolazi iz provincije kako vi velikogradjani volite a kazete.ja sam samo napisao ono sto sam vidio svojim ocima i svoje misljenje o subotnjoj tekmi.a vi cete bit prvaci samo tada kad instituciji iz provincije to nebude zanimljivo.puno pozdrava za iskompleksirane tzv velikane..DODJI DA VIDIS,DODJI DA SE DIVIS I POZELJET CES OVDE DA ZIVIS...BOK
pa znas onu nekom rat nekom brat...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Vec drugi post i oba o Željizovnica je napisao/la:ja sam se registrirao jer nisam mogao da istrpim vase komentare(tipa mandraka i ostali).Jer nije mi jasno cime se vi dicite i busate da ste veliki klub..klub prema kojem ja gajim simpatije je za vas institucija, u svakom pogledu iako dolazi iz provincije kako vi velikogradjani volite a kazete.ja sam samo napisao ono sto sam vidio svojim ocima i svoje misljenje o subotnjoj tekmi.a vi cete bit prvaci samo tada kad instituciji iz provincije to nebude zanimljivo.puno pozdrava za iskompleksirane tzv velikane..DODJI DA VIDIS,DODJI DA SE DIVIS I POZELJET CES OVDE DA ZIVIS...BOK

A imaš li šta napisati o svom klubu, kako podnosite ove poraze od Zvijezde,Travnika, uskoro od Želje

Hoce li biti bolja situacija uskoro

A Zovnica je ko fol navijac širokog (po njihovoj prici) koji se maloprije registrovao samo da bi pisao na temi o Veležu i to jednom željovcu
šta ima navijac širokog
da nije smiješno bilo bi žalosno.
A apple mjenja mišljenja naglo svaka dva sata

A apple mjenja mišljenja naglo svaka dva sata

Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 24 sep 2010, 02:24, ukupno mijenjano 1 put.
To nije uvreda to je cinjenica. Covjek ti izmedju redova govori da je iz Sirokog a ti ga kao pokusavas provocirati oko Veleza. Haj eto ti reci kako bi to nazvao. Nemam ja sta glumiti finjake. Admin ima uvid u svaki moj post. Covjek ako procjeni da sam za bana, bujrum.
Đurasović: Sramota je to što Hotić radi
Nakon što je postao višak u stručnom štabu Veleža, Veselin Đurasović javno je progovorio o prljavim rabotama svoj donedavnog šefa Demira Hotića.
Đurasović je u današnjem izdanju dnevnih novina San iznio na vidjelo neke stvari vezane za Hotića i prljave rabote kojima se ovaj nedokazani stručnjak služi od svog dolaska na klupu Veleža.
Moram reći da je sramota to što Hotić radi. Pa on dovodi nogometaše koji nemaju pravo igrati pola godine. Većina igrača koja je stigla u Velež dovedena je preko Hotića, i zbog njegovih interesa, kaže Đurasović.
Sukob na relaciji Hotić-Đurasović nastao je nakon meča u Travniku. Nakon poraza od 5:1, Hotić je iz Njemačke poručio Đurasoviću da je višak jer nije izveo tim koji je on poručio da izvede, iako je prethodno Đurasović tri dana vodio treninge tima bez Hotića. Hotić je za to vrijeme iz samo njemu poznatih razloga boravio u Njemačkoj, što je kasnije pravdao navodnim porodičnim obavezama, što je po svemu sudeći obična laž.
Nisam ništa uradio, da bi Hotić mogao da me napada. Razlog zbog čega me proziva jeste što u Travniku nisam stavio njegovog igrača Dalia Memića da igra, a sve ostalo nije istina.
Nikakav poziv nisam dobio prije meča.Zvao me tek dan poslije utakmice. Uopšte se nismo čuli prije susreta, a kamoli da mi je izdiktirao sastav. Da je to učinio izveo bih taj tim na teren. Znam da mi je savjest čista, i da sam sve radio onako kako treba, rekao je Đurasović za današnji San.
Dalio Memić je u Mostar došao isti dan kad i Hotić, a priliku je na čuđenje mnogih dobio čim je riješio administrativne probleme, iako nije prošao kompletne pripreme za razliku od nekih domaćih mladih igrača koji na još veće čuđenje od Hotićevog dolaska griju klupu ili sjede na tribinama.
Osim Memića Hotić je u Mostar sa sobom doveo i izvjesne Jilmaza i Liridona koji uz sve napore nisu mogli riješiti administrativne prepreke za nastup. Odlaskom Đurasovića iz stručnog štaba ostalo je jedno upražnjeno mjesto na klupi koje će po svemu sudeći popuniti neko od Hotićevih bliskih prijatelja iz Njemačke, kojemu je slično kao i njemu u biografiji potreban rad u jednom prvoligaškom klubu.
Nakon što je postao višak u stručnom štabu Veleža, Veselin Đurasović javno je progovorio o prljavim rabotama svoj donedavnog šefa Demira Hotića.
Đurasović je u današnjem izdanju dnevnih novina San iznio na vidjelo neke stvari vezane za Hotića i prljave rabote kojima se ovaj nedokazani stručnjak služi od svog dolaska na klupu Veleža.
Moram reći da je sramota to što Hotić radi. Pa on dovodi nogometaše koji nemaju pravo igrati pola godine. Većina igrača koja je stigla u Velež dovedena je preko Hotića, i zbog njegovih interesa, kaže Đurasović.
Sukob na relaciji Hotić-Đurasović nastao je nakon meča u Travniku. Nakon poraza od 5:1, Hotić je iz Njemačke poručio Đurasoviću da je višak jer nije izveo tim koji je on poručio da izvede, iako je prethodno Đurasović tri dana vodio treninge tima bez Hotića. Hotić je za to vrijeme iz samo njemu poznatih razloga boravio u Njemačkoj, što je kasnije pravdao navodnim porodičnim obavezama, što je po svemu sudeći obična laž.
Nisam ništa uradio, da bi Hotić mogao da me napada. Razlog zbog čega me proziva jeste što u Travniku nisam stavio njegovog igrača Dalia Memića da igra, a sve ostalo nije istina.
Nikakav poziv nisam dobio prije meča.Zvao me tek dan poslije utakmice. Uopšte se nismo čuli prije susreta, a kamoli da mi je izdiktirao sastav. Da je to učinio izveo bih taj tim na teren. Znam da mi je savjest čista, i da sam sve radio onako kako treba, rekao je Đurasović za današnji San.
Dalio Memić je u Mostar došao isti dan kad i Hotić, a priliku je na čuđenje mnogih dobio čim je riješio administrativne probleme, iako nije prošao kompletne pripreme za razliku od nekih domaćih mladih igrača koji na još veće čuđenje od Hotićevog dolaska griju klupu ili sjede na tribinama.
Osim Memića Hotić je u Mostar sa sobom doveo i izvjesne Jilmaza i Liridona koji uz sve napore nisu mogli riješiti administrativne prepreke za nastup. Odlaskom Đurasovića iz stručnog štaba ostalo je jedno upražnjeno mjesto na klupi koje će po svemu sudeći popuniti neko od Hotićevih bliskih prijatelja iz Njemačke, kojemu je slično kao i njemu u biografiji potreban rad u jednom prvoligaškom klubu.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Zovnica je po meni ocito navijac Zrinjskog. Posto su momci sa te teme, OPRAVDANO, napustili forum i ovu temu, ne zato sto im je to neko naredio kako vi kazete, nego su pustali da svasta pisu na njihovoj temi...
@Mandrak
Ne optuzuj me da pisem nesto lose o Zelji. Zelju postujem i pratim koliko mogu. Nastupim grubo SAMO onda kad upadnu Drop, Nick i slicni, a ozbiljni Zeljini forumasi ne reaguju na to. Iako sam Velezovac, znam SIGURNO vise podataka o Zelji od tebe, jer me sve interesuje pa naravno i Zeljo. Za razliku od tebe cesto sjednem sa par igraca Zelje, kafenisem i razgovaram o svemu i svacemu. Kao i svaki klub, pa tako i Zeljo ima velikih propusta, ali od mene neces nikad cuti nesto da iznosim na forumu tipa ovoga.....
@DrH
Nikakvu podjelu ja druze ne vrsim....Ali pokusaj da procitas moje postove, kao i nem73, i vidjeces o cemu pisem....Ne branim ja druze ni Piku ni Pikice...Pika JESTE trenutno i godinama JEDINA osoba koja pokrece Velez....To je realnost, i to je tako, i moze pricati ko sta hoce i kako hoce i da misli sta god hoce, ali to je REALNOST...Mozda bi balo ovako, mozda bi bil onako, ali sve je to mozda!!!...A ko god kaze da neko nesto radi svih ovih godina, a da nema njihovo zeleno svijetlo ili tako nesto, samo bezveze prica...
E sad, normalno je da bi moglo bolje bez njega, ali nemamo SISTEM....o tome ja govorim...Ja sam podrzavao bojkot, onaj na pocetku...Druze, evo skinut cemo Piku i sta onda??? Opet ostavljamo mogucnost da dodje neki drugi Pika...Sistem je bitan druze, sistem...RA je morao nastaviti bojkot na sistem, na institucije...Morali smo izvrsiti pritisak na politiku, da nam SPREMI OZBILJAN UPRAVNI ODBOR, upravni odbor koji bi elem zatvorio finansijski kljuc za kakvo takvo normalno egzistiranje kluba, i najbitnije upravni odbor koji bi tog Piku i Pikice skinuo za jednu sekunde kad ovaj ili onaj pogrijese, i tako NE BI DOPUSTIO , da se ova mladjarija gonja sa njima sa pistoljima po gradu, nego bi oni zavrsavali te probleme....
Samim tim bi bila otvorena vrata kako vi kazete, kvalitetnim ljudima u klubu...Ovako, i kad se skine ova uprava, vi mislite da ce doci oni koji su se "bojali" ove uprave i mislite da se opet nece bojati???....Besmisleno....
Otisao je jednom Pika iz kluba, skoro godinu dana i niko nije primirisao klubu....Da Goran Gakovic nije doveo Drakula i par igraca, ispali bi ko kruske iz lige i uvalil se u dugove iz kojih se ne bi ni danas iskoprcali...I sad ce te opet zugati na Gorana Gakovica, pretpostavljam..E drugovi moji, i to je REALNOST.....Niko drugi nije ni primirisao klubu, a kamoli da je uletio...
Zato ja govorim da je bojkot bio odlican, ali samo na pocetku....Ako cete me zbog toga mrziti, slobodno mrzite...
Nije problem Pika, nego sistem..Treba nam sistem, koji nece dopustiti da bilo ko manipulise klubom..BILO KO...I BILO KAD....
@Mandrak
Ne optuzuj me da pisem nesto lose o Zelji. Zelju postujem i pratim koliko mogu. Nastupim grubo SAMO onda kad upadnu Drop, Nick i slicni, a ozbiljni Zeljini forumasi ne reaguju na to. Iako sam Velezovac, znam SIGURNO vise podataka o Zelji od tebe, jer me sve interesuje pa naravno i Zeljo. Za razliku od tebe cesto sjednem sa par igraca Zelje, kafenisem i razgovaram o svemu i svacemu. Kao i svaki klub, pa tako i Zeljo ima velikih propusta, ali od mene neces nikad cuti nesto da iznosim na forumu tipa ovoga.....
@DrH
Nikakvu podjelu ja druze ne vrsim....Ali pokusaj da procitas moje postove, kao i nem73, i vidjeces o cemu pisem....Ne branim ja druze ni Piku ni Pikice...Pika JESTE trenutno i godinama JEDINA osoba koja pokrece Velez....To je realnost, i to je tako, i moze pricati ko sta hoce i kako hoce i da misli sta god hoce, ali to je REALNOST...Mozda bi balo ovako, mozda bi bil onako, ali sve je to mozda!!!...A ko god kaze da neko nesto radi svih ovih godina, a da nema njihovo zeleno svijetlo ili tako nesto, samo bezveze prica...
E sad, normalno je da bi moglo bolje bez njega, ali nemamo SISTEM....o tome ja govorim...Ja sam podrzavao bojkot, onaj na pocetku...Druze, evo skinut cemo Piku i sta onda??? Opet ostavljamo mogucnost da dodje neki drugi Pika...Sistem je bitan druze, sistem...RA je morao nastaviti bojkot na sistem, na institucije...Morali smo izvrsiti pritisak na politiku, da nam SPREMI OZBILJAN UPRAVNI ODBOR, upravni odbor koji bi elem zatvorio finansijski kljuc za kakvo takvo normalno egzistiranje kluba, i najbitnije upravni odbor koji bi tog Piku i Pikice skinuo za jednu sekunde kad ovaj ili onaj pogrijese, i tako NE BI DOPUSTIO , da se ova mladjarija gonja sa njima sa pistoljima po gradu, nego bi oni zavrsavali te probleme....
Samim tim bi bila otvorena vrata kako vi kazete, kvalitetnim ljudima u klubu...Ovako, i kad se skine ova uprava, vi mislite da ce doci oni koji su se "bojali" ove uprave i mislite da se opet nece bojati???....Besmisleno....
Otisao je jednom Pika iz kluba, skoro godinu dana i niko nije primirisao klubu....Da Goran Gakovic nije doveo Drakula i par igraca, ispali bi ko kruske iz lige i uvalil se u dugove iz kojih se ne bi ni danas iskoprcali...I sad ce te opet zugati na Gorana Gakovica, pretpostavljam..E drugovi moji, i to je REALNOST.....Niko drugi nije ni primirisao klubu, a kamoli da je uletio...
Zato ja govorim da je bojkot bio odlican, ali samo na pocetku....Ako cete me zbog toga mrziti, slobodno mrzite...
Nije problem Pika, nego sistem..Treba nam sistem, koji nece dopustiti da bilo ko manipulise klubom..BILO KO...I BILO KAD....
-
- Kontakt:
Malo se informiši pa onda seri.neznam koji **** komentarišete ne temi Veleža a i sto tako šta će naši na temi Želje.Imamo svi svoju temu i pišimo, čemu vode prepucavanja sa djecom od 15-16 godina koja neznaju ni šta je bilo prije 2 godine a ne nešto prije.Mandrak je napisao/la:Redom:cunami je napisao/la:Dragi momak,Velezu je doslovno uzet stadion na kojem je igrao,spaljeni su mu skoro svi pehari koje je Velez osvojio a Zeljo je imao devastiran stadion koji se popravio odmah poslje rata.Da u vasem gradu upravlja politika ko u Mostaru,drugacije bi bilo.Velez se do jucer skidao pod borovima a samo uz dobru volju pojedinim ljudima iz federalne vlade,Velez sad ima svlacionice i to bolje nego MOCNI Zeljo.Ulazio sam u unutrasnjost Grbavice i vi,koji sve imate,i dobra ledja,i pare i od grada i kantona i federacije i imate onakve svlacionice???Sramota za VELIKI klub kako samo sebe nazivate.Pa vas menager Osim je rekao da ce njemu sudit sudije koje on odredi i kako on odredi i sta se ima pricat tu vise?Zivite u zabludi i pustite druge da se zabave oko sebe a vi prvo sebe sredite pa se drugima obracajte.Velez ima veoma mladu ekipu i jedini cilj je opstanak a sve drugo vise je uspijeh i iz tog cilja je fazon izbacit nekoliko mladih igraca a da su iz Velezove omladinske skole pa ako se uspije neko prodat mozemo reci da je dobro ali stanje u klubu je lose i treba se mjenjat pod hitno.Zelju svi stoje iz razloga jer se placa skoro sve i vasi ljudi sve odredjuju i dobili ste umjetnu travu na pomocnom a Velezu jedva cekaju da odmognu ali cemo iz ovoga izaci mnogo jaci u inat svima a vama dragi Manijaci zelim sve najbolje ali se okanite Veleza jer se vidi gospodska velicina izmedju nas.Da vam ne dasmo prosle godine,ne znam ja bi li bili prvaci ali nebitno.I na kraju,vidi se gdje rade nase legende a gdje rade veliki igraci VELIKOG kluba kakav je Zeljo
1.kakvi ba pehari?? možda iz nekakvog kupa sajma grožđa koje ste igrali sa turbinom iz jablanice i gabelom...imate jedan pehar kupa maršala i nikad ništa više ni osvojili u svojoj istoriji...prema tome,nemoj pricati u množini.
2.u našeg gradu upravlja i možda gora politika negu u mostaru, Željo nikad nije bio mjezimac politickih vlasti poput pitara...ono šta je Željo preživio, to vi ne možete ni sanjati ali nas ni vlasti nisu mogle ugasitit.
3.Vi se i dalje skidate pod borovima, što opet sa druge strane govori kakvo ste smece od kluba trenutno, nažalost....skoro 20 godina prošlo od završetka rata i vi i dalje seljakate igrajuci na livadi u vrapčićima i skidate se pod borovima, ali to vama ne smeta da se poredite sa Željom....izbjeglice u svom gradujedan Široki (za kojeg sam cuo tek 1996-7 da postoji uopšte) je za vas trenutno Mančester po svemu, ali to opet govori o dosta vama i maštanjima da živite u 80-tih...na koncu,počesto igrate u drugoj ligi.
4.Izbacili smo iz svoje škole takve igrace kakve vi možete samo sanjati.
5.Kad pricas o umjetnoj travi i pokazujes svu ljubomoru, sjeti se da stadion Grbavicu nikad niko od vlasti nije ni pokušao renovirati.
6.Ništa vi niste dali, vec ste se PROdali za male pare,naravno...ne zaboravi da je Željo na kraju sezone imao 7 bodova viška od drugoplasiranog...što znaci da bi uzeli titula i bez bodova iz vrapčića.
7. A gdje su te vaše neke "legende" koje pominješ?? jeli ikad iko poslao u jednog feninga u tvoj propali klub, za sve ove godine?? ....na koncu, Željo je uvijek imao i imace vece legende tako da ti je ta prica smiješna.

.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Znaci, sto se tice Hotica...
Hoticeva politika a i politika dopustanja nase uprave ovaj put nece proci....Ne govorim u svoje ime vec u ime onih koji su "ostali" na tribini....
Dani Demira Hotica su odbrojani na klupi Veleza, poslije udarca na Veselina Durasovica Jazu......
Gospodine Hoticu, od mene cete biti izvizdani SVIH 90 minuta u subotu, zbog vaseg prijesvega seljackog i primitivnog nastupa...Bez obzira ko bi i sta htio, Jazo ce BITI trener Veleza, i vasa cuckanja i uslovljavanja nasoj upravi koja vas je izgleda podrzala, nece piti vode puno vremena...
Jazo, kako vi navodite, NIJE GURAO malog Jazvina i par drugih igraca, zbog nekih svojih interesa i talova sa njim, nego sto je taj Jazvin nesto sto je ovom klubu neophodno...Jazvin je nase dijete, vec odavno ZASLUZUJE mjesto u prvom timu Veleza, a Jazo je trener, koji za razliku od vas MISLI DOBRO nasem klubu ubuduce......
I ne plasiraj price da su razlozi svadje nekakve druge prirode, razlog je SAMO TAJ i nijedan drugi ne postoji....
Posto sam gledao i tekmu i protiv Zvijezde a pogotovo i protiv Travnika, Velez iako je masno izgubio, napadao je i Zvijezdu i Travniku...Istina, nismo imali srece, a ni igraci nisu dovoljno spremni i kvalitetni da ispune zadatke koje je od njih trazio Jazo, ali svaki normalan simpatizer ce se sloziti, da ce sve doci na svoje....
Odlazi Hoticu nosio te djavo hiljadu i jedan, sta si dosao ovamo da nam na muku sjedas...Eto kakav si covjek, trenirao si Zelju, Zeljo te izbacio u orbitu, a sad ih oblajavas po Mostaru da te nisu placali i po pola godine....
Idi bola negdje drugo, vidis da nam ni do ceg nije...
Na kraju krajeva, svi znamo ko je Jazo, i ljudi moji( ovi sto idu na tekmu), stvarno je krajnje vrijeme da i mi moramo ustati, i moramo reci da Jazo MORA OSTATI.....Sta se god odigralo, Jazo mora voditi buduci Velez....
Vidimo se sutra na mjestu za koje zivimo...Stadionu....
Hoticeva politika a i politika dopustanja nase uprave ovaj put nece proci....Ne govorim u svoje ime vec u ime onih koji su "ostali" na tribini....
Dani Demira Hotica su odbrojani na klupi Veleza, poslije udarca na Veselina Durasovica Jazu......
Gospodine Hoticu, od mene cete biti izvizdani SVIH 90 minuta u subotu, zbog vaseg prijesvega seljackog i primitivnog nastupa...Bez obzira ko bi i sta htio, Jazo ce BITI trener Veleza, i vasa cuckanja i uslovljavanja nasoj upravi koja vas je izgleda podrzala, nece piti vode puno vremena...
Jazo, kako vi navodite, NIJE GURAO malog Jazvina i par drugih igraca, zbog nekih svojih interesa i talova sa njim, nego sto je taj Jazvin nesto sto je ovom klubu neophodno...Jazvin je nase dijete, vec odavno ZASLUZUJE mjesto u prvom timu Veleza, a Jazo je trener, koji za razliku od vas MISLI DOBRO nasem klubu ubuduce......
I ne plasiraj price da su razlozi svadje nekakve druge prirode, razlog je SAMO TAJ i nijedan drugi ne postoji....
Posto sam gledao i tekmu i protiv Zvijezde a pogotovo i protiv Travnika, Velez iako je masno izgubio, napadao je i Zvijezdu i Travniku...Istina, nismo imali srece, a ni igraci nisu dovoljno spremni i kvalitetni da ispune zadatke koje je od njih trazio Jazo, ali svaki normalan simpatizer ce se sloziti, da ce sve doci na svoje....
Odlazi Hoticu nosio te djavo hiljadu i jedan, sta si dosao ovamo da nam na muku sjedas...Eto kakav si covjek, trenirao si Zelju, Zeljo te izbacio u orbitu, a sad ih oblajavas po Mostaru da te nisu placali i po pola godine....
Idi bola negdje drugo, vidis da nam ni do ceg nije...
Na kraju krajeva, svi znamo ko je Jazo, i ljudi moji( ovi sto idu na tekmu), stvarno je krajnje vrijeme da i mi moramo ustati, i moramo reci da Jazo MORA OSTATI.....Sta se god odigralo, Jazo mora voditi buduci Velez....
Vidimo se sutra na mjestu za koje zivimo...Stadionu....
Zelim da se ogradim od navijaca Zeljeznicara koji ovdje blate istoriju FK Veleza i porede taj klub sa Sirokim.Velezu zelim da sto prije rijesi ovo stanje u koem se trenutno nalazi a Velezovcima da kazem da ima navijaca Zeljeznicara koi znaju istoriju vaseg kluba i to postuju.Naravno da kao navijac Zeljeznicara u mecevima sa Velezom zelim tri boda ali nikako nezelim omalozavati jedan od najvecih klubova u bivsoj drzavi.Samo djeca ispod 16 godina mogu Velez nazivati ruznim imenima i omalozavati njegovu istoriju.
Sretno vama u buducnosti i da uvijek budete drugi poslije Zeljeznicara

SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
Klubovi osnovani 1921 i 1922, prepoznatljivi po lijepoj igri na YU-prostorima, otimane titule i pehari radi interesa tz. velike cetvorke, radnicki odnosno klubovi iz raje, igracki sarmeri npr. Tuce, Kajtaz,Bazdarevic,Mihajlovic....( oni koje ja dobro pamtim),uvjek docekani i ispraceni aplauzom ma gdje gostovali na ex-YU terenima,u ratu sjebani do gasenja, nakon rata medju prvima koji su u svojim sastavima imali igrace drugih nacionalnosti tj. odolili nacionalistickoj politici u BiH. Fanaticne navijace, koji prate svoje klubove na svim gostovanjima. Nikad miljenici vlasti, uvjek zivjeli od svog rada i simpatizera klubova. Ovo su sam neke zajednicke stvari koje su kroz istoriju pratile ova dva kluba.Al dzaba pricati nekom ko nije gledao Tucea na Grbavici kako voza rahmetli Suada Katanu ili Mesu kako tutnja Velezovom odbranom
Zadnja izmjena: djale, dana/u 24 sep 2010, 10:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Potpisujem123456 je napisao/la:Zelim da se ogradim od navijaca Zeljeznicara koji ovdje blate istoriju FK Veleza i porede taj klub sa Sirokim.Velezu zelim da sto prije rijesi ovo stanje u koem se trenutno nalazi a Velezovcima da kazem da ima navijaca Zeljeznicara koi znaju istoriju vaseg kluba i to postuju.Naravno da kao navijac Zeljeznicara u mecevima sa Velezom zelim tri boda ali nikako nezelim omalozavati jedan od najvecih klubova u bivsoj drzavi.Samo djeca ispod 16 godina mogu Velez nazivati ruznim imenima i omalozavati njegovu istoriju.

Nisam ni sumnjao u ova tri posta iznad i nije ni bilo potrebno da se ogradjujete kad se sve to zna i bez toga...Dovoljno je proci ulicama oba grada prije tekme i sve ce biti jasno....Znaci ulicama, na kojima zive oni koji se i pitaju...Nebitno, ali opet hvala na postovima...
I samo da jos napomenem, znaci, pored svih nasih legendi koje slikate ovde po forumu, NE ZABORAVITE, da su ove godine nasa djeca samo jednom otisla na ozbiljan turnir vani, a sve samo zbog dva covjeka...Ese Dugalica i MEHMEDA MESE BAZDAREVICA....Neznam zasto to navodim i ponavljam, ali eto, samo da se zna.....
I samo da jos napomenem, znaci, pored svih nasih legendi koje slikate ovde po forumu, NE ZABORAVITE, da su ove godine nasa djeca samo jednom otisla na ozbiljan turnir vani, a sve samo zbog dva covjeka...Ese Dugalica i MEHMEDA MESE BAZDAREVICA....Neznam zasto to navodim i ponavljam, ali eto, samo da se zna.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.