NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la GracanicaAA » 01 nov 2015, 15:33

Proteklog vikenda su odigrane utakmice 13. kola Prve nogometne lige FBiH a kolo je otvoreno još u petak susretom između Radničkog i Orašja (1:1). Bratstvo je igralo u subotu u gostima protiv Bosne iz Visokog i ekipa je upisala sada već zabrinjavajući 4. vezani poraz u svim takmičenjima. Zvona za uzbunu su upaljena i od sada ekipa više nema pravo na pogrešan korak. I gostovanje u Visokom je pokazalo da se sa rogatim ne treba bosti, jer još jednom ponavljamo, Bratstvo je u Jajcu izgleda izgubilo mnogo više od 3 boda a nastupi čelnika Bratstva u medijima i otrovne strelice upućena prema Savezu, na naplatu izgleda dolaze na terenu. Krađa u Jajcu gdje je Bratstvo izgubilo minimalnim rezultatom iz diskutabilnog kaznenog udarca, krađa na domaćem terenu protiv Zvijezde i crveni karton za Pantića te niz diskutabilnih odluka, poraz od Bosne u gostima uz crveni karton za Kadića i kazneni udarac za domaćine, mogu biti sve, samo ne slučajnost.

Sada je već evidentno da se Bratstvo nalazi u velikom problemu i činjenica je da ekipa nema karakter za gostujuće terene. Sjećamo se da je ekipa i ranijih sezona sjajno igrala na domaćem terenu a da su problemi nastupali onda kada se ekipa pakovala u autobus za gostovanje. Jer kako drugačije protumačiti činjenicu da su u 6 utakmica ove polusezone osvojili samo 1 bod i da se nalaze na predzadnjem mjestu. Lošiji je samo Podgrmeč koji u gostima nije osvojio niti jedan. Ipak, da ne budemo previše kritični, znalo je Bratstvo i lošije odigrati polusezonu kao prošle godine pod vodstvom Fuada Grbešića kada za polusezonu nije osvojen niti jedan bod niti je postignut ijedan gol. Činjenica je da Bratstvo ima kvalitetnu ekipu isto kao što je činjenica da ti kvalitetni igrači nemaju karaktera da odu na stranu i pokažu šta znaju te da pobjede, da se izbore za 3 boda. Jer to je ono što sezonama nedostaje Bratstvu da do samog kraja ostane u vrhu tabele i da se bori za najviši plasman. Sa ovakvim gostujućim učinkom to je nemoguće.

Forma Bratstva u gostima znači da će u narednom kolu ekipa biti pod imperativom pobjede jer u zadnjem kolu ove polusezone i prvom kolu proljetnog dijela ekipa igra gostujuće susrete a znamo šta to znači. Znači, osim o pobjedi u narednom kolu protiv Radničkog, ne treba razmišljati ni o čemu drugom jer svaki drugi rezultat bi donio dosta problema u drugom dijelu sezone. Radnički je naredni protivnik koji gostuje u Gračanici i ovo će biti sve samo ne lagana utakmica s obzirom da gosti u Gračanici tradicionalno igraju tvrdo a to potvrđuje i pobjeda prošle sezone.

jasminka
Kontakt:

Post Postao/la jasminka » 02 nov 2015, 15:58

Tkanton je napisao/la:
ado78 je napisao/la:Kako sam upratio u ove zadnje 3 prvenstvene utakmice (metalleghe,zvijezda i bosna) protiv bratstva su svirana dva ne postojeca penala,dodjeljena 2 crvena kartona i na sve to 2 cista ponistena gola (zvijezda i bosna) ako nisam dobro upratio ispravite me,samo znam kao normalan covjek da to nije slucajno.
Dobro si upratio ali u utakmici sa Zvijezdom i zvijezdi je poništen čist gol
Dobro si i ti upratio , samo sto je zvijezdi pogodak ponisten nakon iskljucenja Pantica
da dodam nakon neregularnog iskljucenja Pantica,
a da je sve bilo regulare , ponijela bi zvijezda 3 komada kuci bez problema ;)

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 02 nov 2015, 16:39

Jedno pitanje za nekoga ko je upucen . Je li istina da je mladi Nukic (Mire) napustio Bratstvo.
BosnaE

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 02 nov 2015, 18:49

jasminka je napisao/la:
Tkanton je napisao/la:
ado78 je napisao/la:Kako sam upratio u ove zadnje 3 prvenstvene utakmice (metalleghe,zvijezda i bosna) protiv bratstva su svirana dva ne postojeca penala,dodjeljena 2 crvena kartona i na sve to 2 cista ponistena gola (zvijezda i bosna) ako nisam dobro upratio ispravite me,samo znam kao normalan covjek da to nije slucajno.
Dobro si upratio ali u utakmici sa Zvijezdom i zvijezdi je poništen čist gol
Dobro si i ti upratio , samo sto je zvijezdi pogodak ponisten nakon iskljucenja Pantica
Pa ponijela je Zvijezda kuci tricu bez problema, al tri boda ;) Sta bi vraca se Kena majci, neka blago Dari :urnebes:
Infarkt,ma kakav je,od srca je.

jasminka
Kontakt:

Post Postao/la jasminka » 03 nov 2015, 11:26

carli22 je napisao/la:
Pa ponijela je Zvijezda kuci tricu bez problema, al tri boda ;) Sta bi vraca se Kena majci, neka blago Dari :urnebes:[/quote]

Ma naravno kada se prica o istini najbolje se praviti lud ;)
ali nema veze imacemo mi bez Orasja jos godinama dobrih derbija :lol: :lol: :lol:

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 03 nov 2015, 12:07

Ma ti si lud kako god okrenes, al nezamjerim ti. To da cete imat jos mnogo derbija bez Orasja to se slazem, Banovici, Lukavac, Visoko itd... jer kako su krenuli negine im 2.liga sjever ;). Gracanlije izvinite na off topicu ovdje zavrsavam s ovim. Sve najbolje u nastavku sezone i hvala Vam na gostoprinstvu u 11. kolu

jasminka
Kontakt:

Post Postao/la jasminka » 03 nov 2015, 12:26

carli22 je napisao/la:Ma ti si lud kako god okrenes, al nezamjerim ti. To da cete imati jos mnogo derbija
Ne da cete vec da cemo imati :D

Sada cemo da se vrijedamo , eto ti nisi lud, samo se tako cesljas :mrgreen: draga moja dusa :lol: :lol:

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 03 nov 2015, 14:08

NK Bratstvo – Upravni odbor o utakmicama protiv Borca i Radničkog

Jučer je održan prošireni sastanak Upravnog odbora nogometnog kluba Bratstvo a razgovaralo se o organizaciji predstojeće dvije utakmice u kojima u Gračanici gostuju prvo Borac u srijedu pa za vikend Radnički iz Lukavca. Oba susreta su označena kao visoko rizična zbog problematičnih navijačkih skupina koje prate ove klubova. Zaključak je da je potrebno uraditi sve kako bi obje utakmice protekle bez i najmanjeg incidenta i kako bi se svi akteri osjećali sigurno i ugodno.
Upućena je i poruka ljubiteljima nogometa sa područja naše općine da dođu i podrže Bratstvo u ovim bitnim utakmicama kao i da se ponašaju fer, sportski i korektno.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 03 nov 2015, 14:10

Bratstvo u srijedu preko Borca traži prolazak u 1/4 finale Kupa BiH
Nogometasi Bratstva porazeni su u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH u gostima od Borca sa minimalnih 1:0. Ovo je sigurno rezultat sa kojim u taboru Gracanlija mogu itekako biti zadovoljni s obzirom da se uzvrat igra u Gracanici u srijedu 4. novembra kada će Bratstvo imati dobru priliku da ostvari jedan sjajan rezultat i plasira se u četvrtfinale Kupa BiH. Protivnik je na konopcima, Borac ima dosta problema u Premijer ligi i sigurno da ekipa iz Banjaluke ima dosta problema u borbi za ostanak u Premijer ligi te da im je Kup ove sezone sporedno takmičenje. To bi trebalo iskoristiti Bratstvo i ostvariti historijski uspjeh. Sa druge strane i Bratstvo je očajno u zadnje vrijeme i bit će ovo utakmica u kojoj će obje ekipe tražiti neki pozitivan rezultat za prekid loše serije poraza na obje strane. Mi se nadamo da će to biti ekipa Bratstva.
Sa nestrpljenjem očekujemo srijedu i uzvratnu utakmicu Kupa BiH u kojoj će Bratstvo pokušati nadoknaditi gol zaostatka iz prve utakmice i plasirati se u četvrtfinale. Ekipu očekuje dosta teška sedmica jer nakon srijede i Borca u okviru 14. kola Prve lige u Gračanici gostuje uvijek neugodna ekipa Radničkog iz Lukavca. Dvije pobjede bi bile sjajan učinak. I dok se od Kupa ne očekuje previše, pobjeda protiv Radničkog je imperativ ukoliko ekipa ne želi da se dovede u velike probleme. A nadamo se da neće.

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 03 nov 2015, 18:23

Upravo sam odgledao snimak iz Visokog. Po meni penal za domacina regularan. Crvenog nema na snimku. Njihov gol opravdano ponisten. Ali stvarno ne mogu da vjerujem da je nama ponisten cist go. Pa ni blizu ofsajda. Molio bi nekog da zaustavi video prilikom suta naseg igraca i zabiljezi da se Delic tada nalazio na penalu. Ja ne mogu jer mi je komp pokvaren. Sramota!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
www.nkbratstvogracanica.com

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 03 nov 2015, 18:52

GracanicaAA je napisao/la:NK Bratstvo – Upravni odbor o utakmicama protiv Borca i Radničkog

Jučer je održan prošireni sastanak Upravnog odbora nogometnog kluba Bratstvo a razgovaralo se o organizaciji predstojeće dvije utakmice u kojima u Gračanici gostuju prvo Borac u srijedu pa za vikend Radnički iz Lukavca. Oba susreta su označena kao visoko rizična zbog problematičnih navijačkih skupina koje prate ove klubova. Zaključak je da je potrebno uraditi sve kako bi obje utakmice protekle bez i najmanjeg incidenta i kako bi se svi akteri osjećali sigurno i ugodno.
Upućena je i poruka ljubiteljima nogometa sa područja naše općine da dođu i podrže Bratstvo u ovim bitnim utakmicama kao i da se ponašaju fer, sportski i korektno.
Eto nas s cakijama i palicama da se bijemo hehehe nego de vi nama nadjite sta uz kaficu da sa rahatlukom odgledamo tekmu

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 03 nov 2015, 20:11

Mislim da se ovdje mislilo na siouxe jer su prije par sezona napravili s.ranje kad su iz busa bacali petarde po autima na parkingu.....

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 03 nov 2015, 20:20

sodaacm je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:NK Bratstvo – Upravni odbor o utakmicama protiv Borca i Radničkog

Eto nas s cakijama i palicama da se bijemo hehehe nego de vi nama nadjite sta uz kaficu da sa rahatlukom odgledamo tekmu
Rodila je domaja :lol: Bujrum :kafa:

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 03 nov 2015, 20:21

Ma sramota sta rade :facepalm: :facepalm: :facepalm:
J*bem vam sve u SAVEZU ako citate ovaj forum !! :guz:

slika

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 03 nov 2015, 20:22

Ja nisam bas siguran da je ovaj pao u 16-ercu, a gol je cist ko suza sada cemo da vidimo sta ce komisija rec

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 03 nov 2015, 20:23

carli22 je napisao/la:Ja nisam bas siguran da je ovaj pao u 16-ercu, a gol je cist ko suza sada cemo da vidimo sta ce komisija rec
Jel ti vidis ovu gore sliku ???

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 03 nov 2015, 20:26

GracanicaAA je napisao/la:
carli22 je napisao/la:Ja nisam bas siguran da je ovaj pao u 16-ercu, a gol je cist ko suza sada cemo da vidimo sta ce komisija rec
Procitaj bolje ne pise da je ofsajd cist ko suza ;)
Zadnja izmjena: carli22, dana/u 03 nov 2015, 20:27, ukupno mijenjano 1 put.

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 03 nov 2015, 20:26

Carli sta ce rec nece nista je.bem im nanu svima usljivu. Tacno treba bojkotovat ova ****.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 03 nov 2015, 20:32

carli22 je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:
Procitaj bolje ne pise da je ofsajd cist ko suza ;)
Dobro drug nisam vidio sta si ti napisao...Jer vidis da sam stavio sliku...
A imam i video ovo sad ide na SS imate moju rijec eto !!

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 03 nov 2015, 20:39

Klubovi su glavni krivci pa tek onda sudije ;) Svi dogovaraju sa sudijama i prave od njih lopove a od fudbala cirkus.Klubovi između sebe trebaju da se dogovaraju kad već nema poštenja i regularnosti.TK svake godine može imati novog premijerligaša al jok mi smo cigani najveći :evil: ućeraj komšijama pa pusti krajišniku i hercegovcu :facepalm:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Skojevska i 7 gostiju.