Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Fordinjo
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Fordinjo » 01 feb 2016, 14:27

kazu ima neku plavu fleku nekazu gdje i ne bi zelili rizikovati bez potrebe da se pogorsa.....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2016, 14:42

Mislim da je opet list u pitanju. Bas ga hoce ti listovi... :mrgreen:

Al' eto, bit ce da je samo modrica u pitanju, sumnjam da je nesto ozbiljnije. Taman da malo skine pritisak sa grbace i dodje tobe, svakom utakmicom sve veci gnjev i sprdanje javnosti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Rios

Post Postao/la Rios » 01 feb 2016, 14:45

Nadam se da nije nista ozbiljno..

Ma on gnjev i kritike moze sa sebe skinuti igrom i golovima,tako da izostanci,po meni,ne mogu donijeti bas neke koristi,jbg.. :)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2016, 14:56

Mozda nece pomoci, ali neka makar jednu tekmu preskoci i skrenu fokus na nekoga drugoga. :mrgreen: A i odmor ce mu dobro doci, nije ni on navikao igrati u ovakvom ritmu i u ovakvom kontinuitetu. :mrgreen:

taman im slijede dvije lakse tekme protiv sampdorie i carpija koji su u ocajnoj formi i gdje bi MORAO zabiti makar jedan gol, nema edine vise opravdanja. :beba:

FORZA MILAN !

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 01 feb 2016, 15:19

Povreda ili ne,bojazan se ostvaruje.
Ali svakako je pozitivno to sto ce malo odmoriti,neka se proba malo pregrupisati.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 01 feb 2016, 15:25

Mozda su i vaspitne mjere zbog ponasanja nakon izmjene ;)

Kako god, odmor ce mu dobro doci ;)
FORZA MARŠAL !!!

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 01 feb 2016, 15:44

Roma konacno igra sa 11 igraca. :salut:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 01 feb 2016, 15:51

Vaspitno- popravna pljuska, nek Totti sutra zabije i Dzeko ce prirodno na klupu
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 01 feb 2016, 16:06

Ja neznam kad cemo mi svi shvatiti koliko je Misimovic valjao Dzeksonu. Pogledajte samo utakmice gdje su igrali zajedno i uporedite ih sa onima gdje nisu (City i Roma) i sve ce vam biti jasno. Neki ce opet reci da ga u City-u nisu gotivili i forsirali pa se nije probijao, pogotovo u zadnje dvije sezone. Mislim da je Misimovic jedan od najzasluznijih za njegov ogroman ugovor u City-u. Bez takvih igraca kao sto je Misimovic Dzeko je ispodprosjecan napadac.

Realnost: Dzeko nije svjetska klasa napadaca koji moze u bilo kojem momentu rijesiti utakmicu u ligi petice. Za nas Bosnje (tj. za nasu repku) on jeste klasa i najbolji je napadac. Mi nemamo boljeg.

Druga realnost: Dzeksonu treba neko kao Misimovic ko ce mu servirati i stvoriti prostor da bi bio onaj kakav mi mislimo da jee. Da je Totti par godina mladji Totti bi bio taj i njih dvojica bi bili dobar tandem. Ovako slabo ce se on probiti sa DM (Nainngolan) na 10ci, ball-hog Salah-om, i Pjanicem koji, ruku na srce, nikad nece biti tipa Misimovica.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 01 feb 2016, 16:18

Fidelis je napisao/la:Povreda ili ne,bojazan se ostvaruje.
Ali svakako je pozitivno to sto ce malo odmoriti,neka se proba malo pregrupisati.
Hoce hoce. Onih 17 dana Bozicnog odmora su mu pravo sjeli. Moze otic jos na koji dernek i koju narodnu zapjevat u polu-pijanom stanju. Tako ce pocet zabijat golove 100%.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2016, 16:51

JohnCleese je napisao/la:Vaspitno- popravna pljuska, nek Totti sutra zabije i Dzeko ce prirodno na klupu
Nema ni Totija sutra, povrijedjen. :mrgreen:

Ali zato ce izgleda igrati Sadik koji bi mogao izbaciti Dzeku iz prve postave ako ovako nastavi, makar privremeno. A mozda mu i treba nesto tako, da ga trzne i probudi.

FORZA MILAN !

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 01 feb 2016, 17:07

dsulejm je napisao/la:Ja neznam kad cemo mi svi shvatiti koliko je Misimovic valjao Dzeksonu. Pogledajte samo utakmice gdje su igrali zajedno i uporedite ih sa onima gdje nisu (City i Roma) i sve ce vam biti jasno. Neki ce opet reci da ga u City-u nisu gotivili i forsirali pa se nije probijao, pogotovo u zadnje dvije sezone. Mislim da je Misimovic jedan od najzasluznijih za njegov ogroman ugovor u City-u. Bez takvih igraca kao sto je Misimovic Dzeko je ispodprosjecan napadac.

Realnost: Dzeko nije svjetska klasa napadaca koji moze u bilo kojem momentu rijesiti utakmicu u ligi petice. Za nas Bosnje (tj. za nasu repku) on jeste klasa i najbolji je napadac. Mi nemamo boljeg.

Druga realnost: Dzeksonu treba neko kao Misimovic ko ce mu servirati i stvoriti prostor da bi bio onaj kakav mi mislimo da jee. Da je Totti par godina mladji Totti bi bio taj i njih dvojica bi bili dobar tandem. Ovako slabo ce se on probiti sa DM (Nainngolan) na 10ci, ball-hog Salah-om, i Pjanicem koji, ruku na srce, nikad nece biti tipa Misimovica.
Svakom klasičnom napadaču su potrebni dobra desetka i krila koja će mu stvarati prilike, ne samo Edinu.
To što je on imao manje prilika i kad ih je dobio nije iskoristio je druga stvar i to što su njegovi igrači klocevi koji samo gledaju kako će ošutati, čak i iz neizgledne pozicije, kao Salah.

Džeko nije svjetska klasa, u doba dok je bio u Wolfsburgu sigurno jeste, ali ovakav nije, ali i ovakav je najbolji igrač reprezentacije i igrač koji Romi može pomoći, samo mu treba jedan go da vrati samopouzdanje.
To zna i Spaleti i ne bi sigurno govorio u prazno za Džeku neke stvari.

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 01 feb 2016, 17:12

dsulejm je napisao/la:Ja neznam kad cemo mi svi shvatiti koliko je Misimovic valjao Dzeksonu. Pogledajte samo utakmice gdje su igrali zajedno i uporedite ih sa onima gdje nisu (City i Roma) i sve ce vam biti jasno. Neki ce opet reci da ga u City-u nisu gotivili i forsirali pa se nije probijao, pogotovo u zadnje dvije sezone. Mislim da je Misimovic jedan od najzasluznijih za njegov ogroman ugovor u City-u. Bez takvih igraca kao sto je Misimovic Dzeko je ispodprosjecan napadac.

Dzeko Misketu spomenik treba dici. :kafa:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 feb 2016, 17:39

hodža je napisao/la:Mozda su i vaspitne mjere zbog ponasanja nakon izmjene ;)

Kako god, odmor ce mu dobro doci ;)
Sve mi mirise na to da je to izmisljeno fola modrica. Hej cuj modrica. Grohotom se smijem. :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Nece da se izlazi u javnost sa tim da je vrijeme za klupa - terapiju pa ovako se izmisljaju neke satro povrede za javnost, da se buduce neigranja (ili slabija minutaza u slucaju daljnjeg nezabijanja) moze opravdavati. Nadam se da nije i da je ovo samo moja spekulacija. Ali vala ja da sam trener, i da nisam Bosnjo, duboko bi razmisljo bi li mi igro ili ne.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 feb 2016, 18:20

vozdrica je napisao/la:

Dzeko Misketu spomenik treba dici. :kafa:

Ja koliko znam Miske nije isao sa njim u City. U Cityju kad se igralo na Dzeku,on je i zabijao.

OVo sto nezabija u Romi je najmanje njegova krivica. Pa covjece njihova krila do proslog kola su bila Salah i Gervinho. Pa ljudi neznaju dodati loptu a za centasut da negovorim. Pa da su u napadu rome bili Drogba,Inzaghi i Raul i to skupa nebi zabili vise golova od Dzeke.

Dzeko nije Mesi,Ronaldo ili Lewandovski...znaci nije igrac koji puno trci i kojem je brzina jaca strana. Takodjer nije igrac koji moze vuci loptu 30 metara i zabiti gol. On je igrac 16-erca i to je to. Bez upotrebljivih lopti on nemoze nista.

Problem kod napadaca je to sto se samo gleda koliko je zabio golova. Ili si dobar ili los,nema nista izmedju. Npr,trenutno se sjecam one utkmica protiv Batea u 6 kolu LP...Dzeko nije dobio ni jednu loptu za 90 minuta...nije bilo krila,nije bilo veznog reda od Rome. Imao je losu ocjenu za tu utakmicu. Ali niko nije vidio to da je Dzeko isao na svaku visoku loptu od svog 16-erca pa do protivnickog,da je na ledjima uglavnom imao po 2 protivnicka igraca...ali to niko nevidi.

Prilagodi igru svog tima prema Edinu,pa ces vidjeti kako on zabija golove. A dok god ti je glavni krilni igrac Salah,koji kad dodaje svom saigracu loptu udaljen od njega 5 metara a istog tog lopta masi za 2 metra,nemoze se ocekivati da ce golovi za Dzeku doci.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 feb 2016, 18:28

Da naravno da nije sve do njega, ali nije sve vala ni do tih drugih faktora. Treba i on da pokaze da je ziv, da nesto napravi sam i na silu kad ne ide.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 feb 2016, 18:33

Brate, on skoro svaku tekmu maši po 2-3 zicera, a za to mu niko nije kriv osim njega samog.

Otprilike je znao kakva je igra u Italiji, da se puno pažnje posvećuje taktici, odbrani, bunkerima i da će broj gol-šansi biti vrlo mali, a s obzirom da je doveden kao ogromno pojačanje i kao igrač sa reputacijom, očekuje se makar da jedan od dva-tri zicera po utakmici pretvori u gol. A on ima tek jedan gol iz igre u 18 utakmica što je poražavajuća statistika.

Promjenili su dva krila daleko pametnijim i timskim igračima, promjenili trenera, proljeće je njegov period gdje uvijek bljesne tako da je stvaaaarno vrijeme da konačno pročepi, svi faktori su na njegovoj strani. :zzz:

FORZA MILAN !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2016, 18:58

rope11 je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Vaspitno- popravna pljuska, nek Totti sutra zabije i Dzeko ce prirodno na klupu
Nema ni Totija sutra, povrijedjen. :mrgreen:

Ali zato ce izgleda igrati Sadik koji bi mogao izbaciti Dzeku iz prve postave ako ovako nastavi, makar privremeno. A mozda mu i treba nesto tako, da ga trzne i probudi.
Nadam se da Totti nece igrati jer u slucaju da bude igrao ta "modrica" bi mogla znaciti da stvara mjesto da da Tottiju sansu. I Totti jeste njemu sigurno drag jer mu je bio glavni igrac prije u Romi i to se ne zabiravlja. U svakom slucaju ako Totti pocne samo Dzeko ili kepec mogu na klupu. El Sharaawy je siguran starter. Posto je Dzeko kao i Totti sporiji donekle je ovo i logicno/ije.

Dzekina prednost je sto oni alternative nemaju bar jos pola godine. Totti ne moze fizicki izdrzati od pocetka 90 minuta a kamoli dvije utakmice zaredom a Dzeko je jedini pravi centarfor. A ovo sto se neki zanose da ga trener cijeni jer ga hvali :lol: :lol:. Pa on da misli sve najgore o njemu on bi ga opet hvalio jer nema alternative. Jedino je bitno kolike sanse mu daje na terenu i izbor taktike.

Nadam se da ne pokusava ganjati disiplinu i autoritet na Dzeki i da nije to razlog te "modrice" odnosno neigranja. Mada ne bi me ni to zacudilo jer je imao ovaj trener svojih "bisera" sa Hulkom u Zenitu.

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 01 feb 2016, 19:05

Samo se nadam da mu se neće desiti kao sa Ibiševićem.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2016, 19:11

Koliko god bilo smijesno i ovako los Dzeko bi sada izgledao duplo bolje u jednoj Herthi nego u ovakoj Romi. Covjek je tamo veliko ime u Bundesligi. Jedan od najvecih transfera ikada. Daj ga u neki normalan tim gdje ce igrati krila na centarfore duge lopte i postigao bi 15-20 golova garant. Njemu je svakako ici u Bundesligu po mogucnosti Wolfsburg ako ove sezone ne zabije 10+ golova u Romi. Samo dok je jos u ovom klubu treba da igra maksimalno i ganja statistiku - GOLOVE. Roma njemu mora dati sansu jer im je jedan od skupljih igraca i jedini klasicni centarfor. Jedino ako nekog drugog igraca bas ne krene na laznoj 9-tki naprimjer ovu sada utakmicu onda postoji mala sansa da nebi bio starter.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 6 gostiju.