Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Kao da se zeli skakati po dvije stepenice. Nije nemoguce, ali vrlo vrlo opasno.
Na kraju tvoje druge recenice bih ja stao, cestitao i gledao korak po korak naprijed (recenica koja zavrsava rjecima -sto je u sumi ucinjeno).
Sve poslije toga mi se cini brzopletim. Godinama niste znali na kojim kanalima se gledaju uefa takmicenja a sada je trener koji vas je doveo do finala i skoro do titule (da je lukaku pogodio kontru kod 2-2....) vec "prevazidjen" , titula vec upisana itd itd. Ne kazem da si to rekao, da ne ulazimo u glupa prepucavanja,ko je sta rekao itd. Nego kazem da mi se cini brzopletim sada otpisivati ovaj projekat, handanovic je to objasnio kao "pocetak" nego hajmo na novi po dvije stepenice.
Ok, ako se ima 20 miliona za trenera, moze se sigurno i bolji od contea dovesti, da li ce izvuci jos vise od rostera,to samo vrijeme zna.
Razumijem ambicije i visoke ciljeve. Evo i Juventus otpusta drugog trenera uzastopno poslije titule, presedan veliki, onda dovodis covjeka za kojeg ne znamo da li zna trenerske protokole prije utakmice , i to je ponukano jos vecim ciljem tj zeljom za jos vecim uspjehom itd.
Ovdje se ,po mom misljenju, kod intera samo moze desiti da ambicije iznenada skoce a nema tu bas previse trofejaca u timu koji bi znali ekipu usmjeriti kada i gdje treba. Realno Conte je zvijjezda tima.
Ali ponavljam, kinezi ce reci svije, zanetti svoje, conte svoje pa ceml vidjeti
Na kraju tvoje druge recenice bih ja stao, cestitao i gledao korak po korak naprijed (recenica koja zavrsava rjecima -sto je u sumi ucinjeno).
Sve poslije toga mi se cini brzopletim. Godinama niste znali na kojim kanalima se gledaju uefa takmicenja a sada je trener koji vas je doveo do finala i skoro do titule (da je lukaku pogodio kontru kod 2-2....) vec "prevazidjen" , titula vec upisana itd itd. Ne kazem da si to rekao, da ne ulazimo u glupa prepucavanja,ko je sta rekao itd. Nego kazem da mi se cini brzopletim sada otpisivati ovaj projekat, handanovic je to objasnio kao "pocetak" nego hajmo na novi po dvije stepenice.
Ok, ako se ima 20 miliona za trenera, moze se sigurno i bolji od contea dovesti, da li ce izvuci jos vise od rostera,to samo vrijeme zna.
Razumijem ambicije i visoke ciljeve. Evo i Juventus otpusta drugog trenera uzastopno poslije titule, presedan veliki, onda dovodis covjeka za kojeg ne znamo da li zna trenerske protokole prije utakmice , i to je ponukano jos vecim ciljem tj zeljom za jos vecim uspjehom itd.
Ovdje se ,po mom misljenju, kod intera samo moze desiti da ambicije iznenada skoce a nema tu bas previse trofejaca u timu koji bi znali ekipu usmjeriti kada i gdje treba. Realno Conte je zvijjezda tima.
Gaggliardini najstandardniji igrac Inter poslije Corone.dinoo je napisao/la: ↑22 avg 2020, 13:32Kao da se zeli skakati po dvije stepenice. Nije nemoguce, ali vrlo vrlo opasno.
To je dovoljno reklo po sebi. Cak i deda Valero bi bio bolji bez obzira na sve. Problem Contea je sto trazi takve idiote i oni igraju, jer hoce ljudi da trce. U fudbalu nije sve trka, mora se igrati glavom.
Conte ne podnosi organski igrace sto misle i salju loptu tamo gdje treba da ide. Ne krivim Eriksena, covjek nije odigrao 90 min nijednom otkako je dosao. Sad ce neko reci, nije dobar, nije spreman, ne razumije sistem- nek ga Gaggliardini razumije.
Covjek je kod tri gola jucer smijesne reakcije imao.
Conte je zasluzio zbog toga i cmizdrenja otkaz. Ne bi nikog od igraca pogodilo da on dobije otkaz, cak stavise neki bi se obradovali.
Sto se tice titule jucer. Pa ne znam bas, pogledaj samo koliko je sevilla dovela prinova u prvu ekipu, i kakvog trenera imaju. Sto je najgore, oni su samo manje bili losi. Dva gola iz prekida bez ikakve prikazane igre. To sto Inter ne moze iznijeti loptu jer kad dodje kod Gaggliardinija, on se ne okrene prema golu iako je sam, vec je vrati stoperu to je drugo. Covjek nije u stanju dupli sa brozom odigrati da je iznesu. Sensi je igrao samo duple pasove na pocetku sezone i islo je veoma brzo igra.
Najbolje je za Inter a i Contea da se rastanu, jer Inter ima mnogo vece ambicije od Conteovih. Problem ce biti kad Hakimi dodje, opet cemo mi gledati Dambrosia na desnom boku, a lijevo kao i uvijek Braghi eventualno Young, bez obzira ko dosao.
Covjek nije trener za velike klubove jednostavno, sam dokaz je Juventus. Galatasaray i tu se prica zavrsava takodjer, rekao bih da je to smijesno. Neki danci isto tamo bi bio dobar argument.
Mislim da se generalno podcjenjuju ambicije Intera, ljudi su spremni uloziti mnogo novca u klub, Marotta dovodi ekstra igrace, ali jednostavno ne ide to sa Conteom, sve je ispod nivoa u evropi.
Nemojte da vam drugo mjesto zamaze oci, Juventus je imao ocajnu sezonu i to je tako ispalo. To sto je Conte zvijeda tima je veoma zacudjujuce, jer kad bi neki od igraca otisao u drugi tim, vjerujem da bi mnogo vise prikazao, izuzev Lukakua.
Prevashodno mislim na igrace tipa Brozovic, Eriksen, Lautaro i sl. Cemu forsiranje Lautara da igra ledjima prema golu, nije on takav tip napadaca uopce no dobro.
Sve u svemu, u toku slijedece sedmice ce da se sazna vise.
@tiffoso, ok shvatio sam, pucate na evropu i brzo,brzo vracanje na scenu. Ako sam dobro shvatio jos jrdnu poentu, nije zapravo conte vratio inter na fudbalsku mapu nego uprava. Nije to mozda ni daleko od istine. Conte je u prvoj sezoni s Juventusom od dva sedma mjesta dosao do titule, vrlo slicno i sa celzijem, sa interom nije dosla titula i vjerovatno ide i razlaz. Vidjecemo sta nosi prelazni rok.
Upravo to, rekao bih da je uprava odradila vrhunski posao. Conte je naravno tu gdje jeste ali nije da je sad dosao u talasika klub sa talasika igracima i to ostvario.dinoo je napisao/la: ↑22 avg 2020, 16:06@tiffoso, ok shvatio sam, pucate na evropu i brzo,brzo vracanje na scenu. Ako sam dobro shvatio jos jrdnu poentu, nije zapravo conte vratio inter na fudbalsku mapu nego uprava. Nije to mozda ni daleko od istine. Conte je u prvoj sezoni s Juventusom od dva sedma mjesta dosao do titule, vrlo slicno i sa celzijem, sa interom nije dosla titula i vjerovatno ide i razlaz. Vidjecemo sta nosi prelazni rok.
Kazem, nista nije uradjeno vise nego sto je potencijal igraca i kluba. Cilj jeste da se prodje grupa u LP, sto gledajuci Lyon, Atalantu ili Leipzig nije nesto previse ocekivati.
I ta zadnja recenica jeste nesto sto je prica svega. Inter nije bio 7. niti se borio za mjesta sto vode u LE vec je bio stabilan finansijski i rezultatima stabilan klub.
Ocekivao se neki trofej, ne Liga ali sigurno LE kad se otvorila mogucnost ili Kup italije. Nazalost nista nije doslo od toga.
Mislim da je realno ocekivati trofej ako placas trenera 12 mil.
Pozz
- Juventinisimo
- Kontakt:
Treba im pobjednicki stadion...od kako smo ga zvanicno otvorili, 8 septembra ili ti rujna 2001, mi kupimo nebitna scudetta...na nasu radost, na njihovu zalost, kinezima je to promaklo, ali..oluja dolazi..
Steven ce to da kopira u roku godinu/dvije..do tada budite strpljivi..mada bi i dvije/tri ukradene stolice pomogle..
Nalazi se vodjek:
Address - Corso Gaetano Scirea 50, 10151
Location - Turin, Italy
Do tada

Steven ce to da kopira u roku godinu/dvije..do tada budite strpljivi..mada bi i dvije/tri ukradene stolice pomogle..

Nalazi se vodjek:
Address - Corso Gaetano Scirea 50, 10151
Location - Turin, Italy
Do tada

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Dobro.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Pojedini interisti i njihovo shvatanje fudbala me više živcira od djetinjastih juventina. Ljudi misle da ako po transfermarktu imaš skuplji tim da moraš pobijedit inače si **** od trenera, da ako su ti doveli par odličnih igrača da to sve odmah moraš uigrat i preskočit mašineriju koja 9 uzastopnih godina osvaja i čiji jedan igrač ima platu kao čitava tvoja startna jedanaestorka. Pitam se kad će se navijači vratit u realni svijet i shvatit da se mora ić stepenica po stepenica.
Conte je ove godine preskočio jednu stepenicu u ligi i dvije stepenice u evropi. Naredne godine je već realan cilj titula i ako je ne isporuči tada mu možemo zamjerit ali ove godine ne.
Druga stvar, ni ja nisam fan Gaglie, radije bih gledao kreativce Eriksena ili Sensija ali s Gagliom u timu smo pobijedili gotovo sve u zadnjih 10 utakmica, jeste li sigurni da bi tako bilo da je bio Eriksen umjesto njega? Možda bi narušio balans, trener bolje zna. Ili smo mi, ovdje neki klinci što žive mami i ocu na grbači, pametni a Conte glup a Zhangovi još gluplji pa mu daju 10 mil platu.
Conte je ove godine preskočio jednu stepenicu u ligi i dvije stepenice u evropi. Naredne godine je već realan cilj titula i ako je ne isporuči tada mu možemo zamjerit ali ove godine ne.
Druga stvar, ni ja nisam fan Gaglie, radije bih gledao kreativce Eriksena ili Sensija ali s Gagliom u timu smo pobijedili gotovo sve u zadnjih 10 utakmica, jeste li sigurni da bi tako bilo da je bio Eriksen umjesto njega? Možda bi narušio balans, trener bolje zna. Ili smo mi, ovdje neki klinci što žive mami i ocu na grbači, pametni a Conte glup a Zhangovi još gluplji pa mu daju 10 mil platu.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
- BuffonGigi
- Kontakt:
Conte ako ode iz kluba to nece biti zato jer ce ga celnici otjerati zato sto nije opravdao ocekivanja. Conte ako ode, a vjerujem da ce otici, to ce biti zato jer je ekstremno teska osoba i jer ne moze nigdje dugo izdrzati bez konflikta. Niko nije ocekivao da pomete Juvventusa i osvoji Serie A, ali ocekujes da izvodi ono najbolje sto ima, a ne da insistira na dovodjenju svojih mediokriteta i da klupira igrace u koje je klub puno ulozio, i koji i dalje vrijeden jako puno. Isto tako ocekujes da bude dostojanstven na terenu i van njega, a to mu ne ide najbolje od kako nije vise u Juventusu. Ja iskreno ocekujem da on ide, i da dodje Max umjesto njega. A Max ako dodje na ovo sad, mogao bi napraviti cuda.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Conte preskocio dvije stepenice u Evropi ispadanjem u grupnoj fazi LP, veoma zanimljivo. 

1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- forza_juve
- Kontakt:
Navijacima intera je svake godine realan cilj titula, cuj preskocio neke stepenice a ispusio na svim frontovima. Cudnih ljudi braco draga
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
Pa prošle godine ispali u 1/4 finalu EL a ove godine u finalu, zar to nisu dvije stepenice? Ali zaboravio sam da kod juventina važi neka druga logika
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Logika ti je prejaka

Inter pod Spaletiem ispao zbog losije gol razlike iz grupa, dok je Conte kasnio 3 boda. S tim da je Spaletti imao teze protivnike u Tottenhamu i Barci koji su neuporedivo jaci od ovogodisnjeg Dortmunda i Barce. Te dvije ekipe bile u polufinalu.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 22 avg 2020, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Napredak nego šta. Jel kod vas bilo ikakvog napredka ili je bio nazadak?Padovan je napisao/la: ↑22 avg 2020, 21:00Logika ti je prejaka. Bolje da je prosao grupu LP nego igrao finale EL, ali haj ako ti je to napredak onda ok.
Vidis koliko si ogranicen u normalnoj diskusiji pises djecije gluposti.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- BuffonGigi
- Kontakt:
Do prije par dana vrijedjaju ovdje, pisu da je Inter u igri za Evropski trofej dok Juventusa kao nema nigdje, te da je kup Uefa vazniji od lige. I onda kad izgube poviju repove i usute se ko kuje. E sad je red da se pita sta su to osvojili i kad? Ja mislim da onaj bajramski turnir iz 2017. jos vrijedi.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Po tebi ispadanje u finalu nije napredak u odnosu na ispadanje u 1/4 finala i to ti normalna diskusija? Juventino

Ja sam ovom sezonom zadovoljan, u ligi sa 4. napredovali na 2. a u EL sa 1/4 na finale; afirmisali samo Lautara i Bastonija, Barella se dokazao... sad još doveli Hakimija. Idemo naprijed korak po korak.
Vi ste ponovo osvojili titulu ali nikad teže, najvažniji cilj - osvajanje CL ste se osramotili. Da sam juventino bio bih nezadovoljan sezonom, ali nisam juventino pa me boli qrac. Ako ste vi zadovoljni sve pet, vaša stvar.
Inter pod Spaletiem ispao zbog losije gol razlike iz grupa, dok je Conte kasnio 3 boda. S tim da je Spaletti imao teze protivnike u Tottenhamu i Barci koji su neuporedivo jaci od ovogodisnjeg Dortmunda i Barce. Te dvije ekipe bile u polufinalu.
Procitaj jos jednom EL je sporedno takmicenje druze, tu se ne mjeri snaga to je za top klubove bezveze takmicenje, jedino ako Inter smatras da Inter treba da se mjeri u EL onda ok.
Juventus je imao ocajnu sezonu, ne znam sta pokusavas s tim reci, pisemo o Interu sad. Mozemo i o Juventusu uvijek, ne vidim gdje sam ja hvalio Juventus trenutno.
Procitaj jos jednom EL je sporedno takmicenje druze, tu se ne mjeri snaga to je za top klubove bezveze takmicenje, jedino ako Inter smatras da Inter treba da se mjeri u EL onda ok.
Juventus je imao ocajnu sezonu, ne znam sta pokusavas s tim reci, pisemo o Interu sad. Mozemo i o Juventusu uvijek, ne vidim gdje sam ja hvalio Juventus trenutno.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- tuzlak1987
- Kontakt:
Inter je sinoc usrao sefa i stanicu. Bio bi drugi pogled na ovu sezonu da su uzeli trofej. Ovako su sebi nabacili dodatni teret.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.