Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la L'Avvocato » 25 jan 2016, 23:39

rio_Ferdy88 je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la: Na osnovu čega si to zaključio?
Kažu tvoji jarani da je bio obični kloc, bolji Ranieri od njega :kafa:
Mah, razuman si momak, znaš i sam da nije dobro izvlačiti iz konteksta. Mislim da nema niti jednog pravog Calcio ljubitelja koji nije cijenio Fergia. Taktičke genijalce smo uvijek gotivili.

A odgovor mnogima na pitanje zašto se voli Calcio i zašto uživamo u ovakvom tipu fudbala se nalazi upravo u ovoj analizi sa GPB:

https://www.facebook.com/GeneralPoslije ... 55/?type=3
Utakmica ne prelepa za oko, ali prelepa za um i ljude koji vole sahovske borbe na travnatom tepihu
Objasnio momak.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 jan 2016, 23:40

Nista ja nisam napadao bez razloga i bez veze mene citiras. Davno sam ovdje napisao da Dzeki nije kriv trener za onoliko promasenih cistih prilika. Samo isto tako stoji da su sva trojica tih igraca katastrofalni kada treba ubaciti loptu u 16m po krilu. A upravo je to pozicija odnosno stil igre iz koje Dzeke postize najvise golova. I koliko on god los bio da je bilo dovoljno tih lopti ubacenih po krilima u 16m na Dzeku vjerovatno bi i njegove partije bile bolje. Odnosno imao bi koji gol vise postignut i nebi se sada ovoliko kritikovao. Pa dovoljno ti je ova utakmica protiv Juventusa gdje za 90 minuta nije dobio jednu kvalitetnu asistenciju preko krila. Nema se tu sta vise pricati sve je jasno a to zna i trener Rome. Ocekuje jos koje pojacanje na tim pozicijama.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 jan 2016, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2016, 23:42

Vazda su mi ova patetična opravdanja bila simpatična, šahovska borba na travnatom tepihu :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 25 jan 2016, 23:50

Virtu4l je napisao/la:Vazda su mi ova patetična opravdanja bila simpatična, šahovska borba na travnatom tepihu :kafa:
Opravdanja za šta?
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 jan 2016, 00:00

Trebali su mu namjestiti još više zicera da bi imao još koji gol?
Dzeko je doveden kao veliko pojačanje od kojeg se očekivalo da povuče kada ostali stanu, on to do sada nije radio, ali se nadam da hoće uskoro.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 jan 2016, 00:11

jasmin10 je napisao/la:Trebali su mu namjestiti još više zicera da bi imao još koji gol?
Dzeko je doveden kao veliko pojačanje od kojeg se očekivalo da povuče kada ostali stanu, on to do sada nije radio, ali se nadam da hoće uskoro
Nisu oni trebali namjestiti JOS VISE zicera oni su trebali namjestiti za pocetak DOVOLJNO asistencija po krilima. Ne znam dali je u 17 odigranih utakmica imao 20 normalnih asistencija po krilima. Ono malo sto je imao 80-90% je bilo preko sredine ili neke visoke lopte - svijece. Potrebno je barem jedno 3,4 takve asistencije sa krilnih pozicija po utakmici. Posebno jer je on jedini centarfor. I nije da mozda nisu zeljeli samo ne znaju stvoriti visak 1 na 1 = levati = nemaju dovoljan igracki kvalitet.

On jeste doveden kao veliko pojacanje. Samo koliko je on zakazo toliko su zakazali i igraci koji su mu trebali nuditi kvalitetne asistencije. I znali su oni jako dobro da Dzeko nije taj igrac koji bi trebao sam da povuce cijeli tim nego da on zavisi od saigraca ( asistencija ) pod jedan. Bez kvalitetnih asistencija njega nema nigdje. I pod dva da dolazi poslje nikad losije sezone u Cityu. Cak nije ni prosao cijele pripreme sa Romom.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 jan 2016, 00:17

Ne igra Dzeko loše u polju,da je realizacija na nivou izvukao bi on dobar broj golova i iz ovakve igre a sigurno da bi i Roma imala koji bod više,.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 26 jan 2016, 04:20

Sta se procitah ebem ti lipu cc, nesto kao šutni jaru dok je dole :roll:
Toliko puta nas je Edin obradovao I toliko je puta predstavljao BiH I sta je sve uradio dobro , da zasluzi da se pljuje ko neka zadnja picketina.

Nego da skratim ovo , Roma mora promijeniti formaciju jos ako el-Šačir potpise nek igraju 442.
Odbrana Rome je pravo slaba nek dovedu koga bolje ce I napad izgledati.
Dzeko uvijek igra najbolje kad igra u paru s nekim.
Nedaj se Džeksone **** hejtere.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 jan 2016, 09:39

Dzeko nije taj igrač koji će sam povući ekipu?
Pa ko nam povlači repku naprijed godinama?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 26 jan 2016, 09:40

Zvjezdan Misimovic. Vidis koliko smo pali nakon njegovog odlaska, on je bio sve za ovu reprezentaciju.

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 26 jan 2016, 09:57

lik među igračima koji imaju najviše udaraca po golu u seriji A, a neki tvrde da mu igrači ne namještaju dovoljno prilika.
kako sad to? ko mu onda stvara prilike? da nije on sam sebi možda?

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 26 jan 2016, 09:59

Dzeko je uvijek pravio prilike za sam sebe. On je i klasu sa Cruyff, Maradona, i Messi kada se tice kreatiranje i u klasu je sa Pele, Ronaldo (oba), i Puskas kada se tice postizanje golove. Tako barem nasi ljudi mislu.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 26 jan 2016, 11:27

BSBosna je napisao/la:Dzeko je uvijek pravio prilike za sam sebe. On je i klasu sa Cruyff, Maradona, i Messi kada se tice kreatiranje i u klasu je sa Pele, Ronaldo (oba), i Puskas kada se tice postizanje golove. Tako barem nasi ljudi mislu.
De okani se foruma majke ti.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 26 jan 2016, 12:42

slika

dakle, nalazi se na sedmom mjestu kada su u pitanju udarci prema golu, tako da ova priča o sebičnosti saigrača koji ne dodaju džeki pada u vodu.
svi igrači na ovoj listi koji se nalaze ispred njega imaju više odigranih utakmica i provedenih minuta na terenu tako da je ova statistika još više poražavajuća. 41 udarac, jedan gol iz igre :(
ali jok, krivi su digne, florenzi, salah, gervinho...

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 26 jan 2016, 12:48

Ma jok, Dzeko nikad ne promasiva. Krivi su svi osim on. :rol:

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 26 jan 2016, 13:22

Koji vam je **** ljudi , zar nemate nigdje drugo ici na terapiju ,covjek je uspio u zivotu ima sve i priznat je u svijetu kao klasa i nas najbolji igrac od novog postajanja reprezentacije,boli ga tuki sto neki pacijenti ovde dolaze i uzimaju terapiju :lol: :lol: :lol: , ljudi imate svoje probleme u zivotima ,okrenite se njima .Edina nemoze niko da ocrni a ni ponizi . Edin ce se vratiti i poceti opet zabijati :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Vekii
Kontakt:

Post Postao/la Vekii » 26 jan 2016, 20:01

BSBosna je napisao/la:Ma jok, Dzeko nikad ne promasiva. Krivi su svi osim on. :rol:
Dodje lik iz dijaspore (i ja sam dijaspora) koji nemoze da sastavi 2 na bosanskom i ismijava najveceg ambasadora nase zemlje!
FUJ!

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 26 jan 2016, 20:08

Vekii je napisao/la:
BSBosna je napisao/la:Ma jok, Dzeko nikad ne promasiva. Krivi su svi osim on. :rol:
Dodje lik iz dijaspore (i ja sam dijaspora) koji nemoze da sastavi 2 na bosanskom i ismijava najveceg ambasadora nase zemlje!
FUJ!
Ja samo ponavljam sta Bosanci uvijek govoru, nisu to moje misljene kreteno jedan.

Vekii
Kontakt:

Post Postao/la Vekii » 26 jan 2016, 20:57

BSBosna je napisao/la:
Vekii je napisao/la:
FUJ!
Ja samo ponavljam sta Bosanci uvijek govoru, nisu to moje misljene kreteno jedan.
Govore*
NIJE to moje MISLJENJE KRETENU jedan!
Ako se pravis fakin, onda to radi kako treba! A ko si ti da ponavljas sta bosanci govore. Ima nas koliko hoce na forumu koji to negovore, al mozda u tvojim ocima mi nismo bosanci? Hajd sad nazad u sumu iz koje si izasao!

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 26 jan 2016, 21:02

Nisam reko da svi isto tako govore, ali to jeste istina barem za onih koji misle da su neki "branitelji" Dzekini u svakom trenutku. Gadi mi se takvi narod.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia, Edincapitano i 35 gostiju.