Bolidi su bili krojeni po instrukcijama samo jedne osobe, pogresne. Uostalom, povrijedjeni Massa je ispod nivoa Webbera (koliko god on bio ocajan vozac)tuzlak1987 je napisao/la:Poenta je da je Alonsov bolid zadnjih sezona bio toliko los do granice da je u nekim trkama gdje je zavrsavao peti sesti bilo cudno sto je tako visoko dok timski kolega nije niti u bodovima. Jednostavno je bilo tako par sezona..proslih godina je pokazivao da je ispred Kimija i Masse. Ove ce vjerovatno da je ispred Buttona..
Iako bolid igra veliku ulogu ipak ima ta neka nijansa izmedju vozaca gdje se izdvajaju Vettel, Hamilton i Alonso. Vettel je dokazao da je bolji od Webera ali je ipak po meni Alonso dokazao da moze izvuci vise iz bolida od Vettela. Sa druge strane Hamilton ima skill, jednostavno ako ce se Vettel svrstavati u sami vrh onda Hamilton ne moze biti iza njega nikako ..
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- majestic24
- Kontakt:
Massa,Kimi,Fisico,Hamilton...danas Button. Od svakog timskog kolege je bio brzi do sadaItalia je napisao/la:Bolidi su bili krojeni po instrukcijama samo jedne osobe, pogresne. Uostalom, povrijedjeni Massa je ispod nivoa Webbera (koliko god on bio ocajan vozac)tuzlak1987 je napisao/la:Poenta je da je Alonsov bolid zadnjih sezona bio toliko los do granice da je u nekim trkama gdje je zavrsavao peti sesti bilo cudno sto je tako visoko dok timski kolega nije niti u bodovima. Jednostavno je bilo tako par sezona..proslih godina je pokazivao da je ispred Kimija i Masse. Ove ce vjerovatno da je ispred Buttona..
Iako bolid igra veliku ulogu ipak ima ta neka nijansa izmedju vozaca gdje se izdvajaju Vettel, Hamilton i Alonso. Vettel je dokazao da je bolji od Webera ali je ipak po meni Alonso dokazao da moze izvuci vise iz bolida od Vettela. Sa druge strane Hamilton ima skill, jednostavno ako ce se Vettel svrstavati u sami vrh onda Hamilton ne moze biti iza njega nikako ..
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Ma pustite te rasprave,svi znamo kakav je bolid Alonso imao u scuderi,i nema tu puno price.
Nego vjeruje li ko u ovu hondu,ako do Monaca ne naprave nesto,sezona propala za njih.
Nego vjeruje li ko u ovu hondu,ako do Monaca ne naprave nesto,sezona propala za njih.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- majestic24
- Kontakt:
emir18 je napisao/la:Ma pustite te rasprave,svi znamo kakav je bolid Alonso imao u scuderi,i nema tu puno price.
Sezona za njih je propala u svakom slucaju.
Kad dodjemo do evropske turneje tad cu znati da li su na dobrom putu ili ne
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Zaista ces uporedjivati Fisikela, pocetnicku sezonu Hamiltona i veterana Buttona ?majestic24 je napisao/la:Massa,Kimi,Fisico,Hamilton...danas Button. Od svakog timskog kolege je bio brzi do sadaItalia je napisao/la:Bolidi su bili krojeni po instrukcijama samo jedne osobe, pogresne. Uostalom, povrijedjeni Massa je ispod nivoa Webbera (koliko god on bio ocajan vozac)tuzlak1987 je napisao/la:Poenta je da je Alonsov bolid zadnjih sezona bio toliko los do granice da je u nekim trkama gdje je zavrsavao peti sesti bilo cudno sto je tako visoko dok timski kolega nije niti u bodovima. Jednostavno je bilo tako par sezona..proslih godina je pokazivao da je ispred Kimija i Masse. Ove ce vjerovatno da je ispred Buttona..
Cinjenica je da u 2 sezone (od 4 Vettelove osvojene), Alonso je imao ravnoparavn ili malo slabiji bolid od Vettela. Kao i to da je imao timskog kolegu "nando is faster then you", a ne divljaka koji te izbaciti iz utrke. Da je Fernando bolji, osvojio bi barem jednom titulu u tim sezonama.
- tuzlak1987
- Kontakt:
To je najlakse reci za objasnjenje onog rasula mada to nema veze sa vezom jer je najvecim dijelom zasluzna promjena cjelokupnog menadzmenta ( Arrivabene, Allison, Marchionne)..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Niti u jednoj nije imao ravnopravan bolid vec samo u 4 godine sto se tice zaostataka po krugu podjednak bolid koji je postajao inferioran kako se sezona blizila kraju. Rekao sam vec negdje, momak zadnju utrku ne moze da prestigne Petrova koji ga drzi iza sebe citavu utrku. Ne jer ne zna vec jer nije moguce ..
Kako je neko ko ima slab bolid mogao doci do pobjeda i bitke u zadnjoj utrci ako njegov bolid ne moze prestici Petrova 15 krugova ? To se zove znanje, a ne krivica ekipa. Ako se dobro sjecam to je ista ona utrka gdje je Vettel imao udes i sa zadnje pozicije stigao do vrha i osvojio titulu.tuzlak1987 je napisao/la:Niti u jednoj nije imao ravnopravan bolid vec samo u 4 godine sto se tice zaostataka po krugu podjednak bolid koji je postajao inferioran kako se sezona blizila kraju. Rekao sam vec negdje, momak zadnju utrku ne moze da prestigne Petrova koji ga drzi iza sebe citavu utrku. Ne jer ne zna vec jer nije moguce ..
7
Uvijek se prica svodi na Vettelovu srecu i Alonsovu nesrecu. 6-7 ekipa promjenio i to mahom u tada najjace-dominantnije ekipe i uvijek je bio neko bolji od njega. Mozes imati jednom srecu kao Button, ili nesrecu kao Massa, kasnije je vec realnost sa kojom se ne mogu pomiriti oni koji su obozavali Nanda, a mrzili Vettela, pa sad pojma nemaju sta tacno u F1 da podrzavaju.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kako prestici nekog ko je brzi od tebe? U toj situaciji da se te godine borio za titulu je zasluzan on jer je izvukao maksimum. Kakav je bolid imao u Ferrariju se moze vidjeti na rezultatima njegovih timskih kolega, pozicijama na startu, treninzima. Za sve to imaju podaci..
Takodje ti mogu dati podatke koliko je Red Bull po trkama bio brzi tih sezona od Ferrarija pa i tu sezonu gdje je Alonso izgurao o tome koliko je tu utrku Red Bull ukljucujuci i Webbera bio brzi od Alonsovog Ferrarija.
Ako je neko imao zadnjih 10 godina prestizanja u stilu to je Alonso. Vjerovatno najvise prestizanja ali kada nemas brzinu djaba ti znanje.
Mislim da ne trebas manipulisati historijom. Jedina ekipa u kojoj je od tih pet sest sto kazes bila dominantna tj podjednaka tu sezonu sa Ferrarijem je Mclaren, ostale sezone ne..
Takodje ti mogu dati podatke koliko je Red Bull po trkama bio brzi tih sezona od Ferrarija pa i tu sezonu gdje je Alonso izgurao o tome koliko je tu utrku Red Bull ukljucujuci i Webbera bio brzi od Alonsovog Ferrarija.
Ako je neko imao zadnjih 10 godina prestizanja u stilu to je Alonso. Vjerovatno najvise prestizanja ali kada nemas brzinu djaba ti znanje.
Mislim da ne trebas manipulisati historijom. Jedina ekipa u kojoj je od tih pet sest sto kazes bila dominantna tj podjednaka tu sezonu sa Ferrarijem je Mclaren, ostale sezone ne..
Mjesa babe i zabe nije to ta sezona kada je seb sa zadnjeg mjesta dosao na dobru poziciju jer je tad Alonso zavrsio na drugoj poziciji,jbt kao da se ljudi ne sjeaju kakav je boli imao Seb i koliko je RB bio dominantan,da nije bilo Alonsa tih godina F! bi otisla u qrac krasni...Daj Alonsu bolid koji je brzi pola sekunde po krugu od drugih pa ces da vidis sta ce i kako.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne treba brzi, daj jednak neka napravi Honda pa da se gledaju trke.
Alonso je u Renaultu uzeo dvije titule u dvije godine, a Fisicela drugi vozac je u te dvije sezone imao u 38 trka tek 9 postolja i nije bio niti u prva tri niti jednom na kraju sezona.Schumacher i Kimi su bili u trci do kraja i bilo je zanimljivo. Momak je klasa ali je uzeo sebi godina nazalost i bacio ih ali valjda Honda napravi sta pa da se trkaju Hamilton, Vettel i Alonso kao ljudi.
Alonso je u Renaultu uzeo dvije titule u dvije godine, a Fisicela drugi vozac je u te dvije sezone imao u 38 trka tek 9 postolja i nije bio niti u prva tri niti jednom na kraju sezona.Schumacher i Kimi su bili u trci do kraja i bilo je zanimljivo. Momak je klasa ali je uzeo sebi godina nazalost i bacio ih ali valjda Honda napravi sta pa da se trkaju Hamilton, Vettel i Alonso kao ljudi.
Tesko cemo docekati da pomenuta trojica imaju poprilicno jake bolide pa da se jednom vidi ko je najbolji vozac.Meni je iskreno daleko najbolji vozac Alonso pa odmah iza njega Hamilton.Vettel ne moze biti ni blizu njih dvojice da osvoji jos par titula jer 90% titule ti donosi bolid a ostalih 10% je umijece vozaca.Pa ovaj mrtvi Rosberg ne bi vidio postolja da nema ovakvu masinu a i ne zasluzuje da ikad osvoji titulu jer je kar.ina od vozaca.Pa jedan Montoya koji je institucija za Nicu nikada nije osvojio titulu jer nije imao ovakvo dominantnu masinu ko on a da je Rosberg osvoji mnogi bi rekli da je vozacina.Pa veceras gledam Montoju u Indy Caru,pa kako lik vozi to je bolesno.Jedino da sve ove vozace stavimo u Indy Car gdje su svi poprilicno jednaki pa da se vidi ko je najbolji
.Kad ovo uradi Rosberg ili Vettel onda mozemo pricati.Docekace Alonso makar jos jednom da ima konkurentan bolid pa cemo svi lijepo vidjeti ko je trenutno najbolji vozac na svijetu.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Formula 1
Ma kako god okrenes svako ima taj svoj neki poredak, i svako ima svoje argumente, jbg neće niko nikog ubijedit da promjeni mišljenje, nekom je Vettel srećkovic, nekom kvalitetan vozač, nekom je Alonso kvalitetan al sa pehovima, neko smatra da ima on krivicu oko tih "pehova" 
Kako god raspoloženje nakon druge trke se promijenilo kod sviju za 180°, imamo nadu da bi moglo biti zanimljivo, ide kina za dvije sedmice, nadam se kimiju na pobjedničkom postolju
Kako god raspoloženje nakon druge trke se promijenilo kod sviju za 180°, imamo nadu da bi moglo biti zanimljivo, ide kina za dvije sedmice, nadam se kimiju na pobjedničkom postolju
Ma znam ja to brate al kad procitam da neko napise da ako Vettel osvoji ove sezone titulu da ce biti najbolji ikada dodje mi da se isjecem.Iskreno se nadam da ce ga Kimi izdominirati jer mi je daleko najdrazi vozac.Prosle godine ga izdominirao Ricciardo a ove ce Kimi samo da ga pehovi zaobidju.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Formula 1
Bgm ja ne vidjoh da je to iko napiso, jesam ja nešto u fazonu kad je prica ta bila oko nekih top 10 listi "ako sa ovim bolidom slučajno uzme titulu ulazil u te liste" 
Al nevažno svako ima svog "najboljeg", kako u svakom sportu tako i ovdje i glupp bi bilo da svi imamo isto mišljenje, svako za nekog naginje i hvali
Al nevažno svako ima svog "najboljeg", kako u svakom sportu tako i ovdje i glupp bi bilo da svi imamo isto mišljenje, svako za nekog naginje i hvali
Ja sam procitao zato sam ono i napisao.Jedva cekam novu utrku i nadam se da ce Meklaren napraviti dobar bolid i da ce Ferrari biti jos konkurentniji pa da svi zajedno uzivamo.Nek pobjedi najbolji odnosno Kimi 
- akisarajevo92
- Kontakt:
Smijesno je osporavati Seba, lik je i u Torro Rosu pobjedjivao na Monzi, a i u BMW Sauberu se sjajno borio se ostalima. Vec tad se primjetilo da je extra vozac, imao je nesto Schumijevo.
Ricciardo i Vettel nisu imali isti bolid prosle godine. Vettel je uvidjevsi da nece moci da se bori za titulu sa bolidom koji im je pripremljen, odlucio da zajedno sa timom rizikuje i pred pocetak sezone su uradili neke inovacije koje se nisu pokazale najboljim, a Ricciardo je vozio bolid koji je vec bio testiran i spremljen, ali ne i za titulu.
Vettelu se rizik nije isplatio, ali nije mnogo ni izgubio, jer kada ste sampion, svejedno vam je da li ste treci ili osmi. Tako da je glupo poredjenje Ricciarda i Vettela. Bolje je poredjenje Ricciarda i Kvyata, jer oni voze isti bolid, a ko je jucer bio brzi?
Ricciardo i Vettel nisu imali isti bolid prosle godine. Vettel je uvidjevsi da nece moci da se bori za titulu sa bolidom koji im je pripremljen, odlucio da zajedno sa timom rizikuje i pred pocetak sezone su uradili neke inovacije koje se nisu pokazale najboljim, a Ricciardo je vozio bolid koji je vec bio testiran i spremljen, ali ne i za titulu.
Vettelu se rizik nije isplatio, ali nije mnogo ni izgubio, jer kada ste sampion, svejedno vam je da li ste treci ili osmi. Tako da je glupo poredjenje Ricciarda i Vettela. Bolje je poredjenje Ricciarda i Kvyata, jer oni voze isti bolid, a ko je jucer bio brzi?
Don't believe the hype.
- IlFantasista
- Kontakt:
Ma svi se sjećaju kako je Vettel pobijedio u Monzi isto kao Button 2006. u Mađarskoj ili Fishicella 2003. u Brazilu. Ima još takvih primjera...
Vozači kao vozači Hamilton i Alonso su ispred Vettela.
Vozači kao vozači Hamilton i Alonso su ispred Vettela.
Kun fejekun!
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
I ja imam dojam da je Kimmi bio veoma brz ovaj vikend i da nije imao peh na kvalifikacijama i utrci sa onakvom taktikom mogao je glat biti prvi.
Mislim da ce do Evrope Ferrari, Mercedes i Williams biti u pola sekunde. Massa me pozitivno iznenadio i ove i prosle sezone i mnogo bolje vozi kako je prvi vozac u ekipi.
Mislim da ce do Evrope Ferrari, Mercedes i Williams biti u pola sekunde. Massa me pozitivno iznenadio i ove i prosle sezone i mnogo bolje vozi kako je prvi vozac u ekipi.
Jedan grad, jedna ljubav!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.