Fudbalski klub Sarajevo i Kardif ozvaničili su saradnju današnjim potpisivanjem jednogodišnjeg ugovora, a potpise su stavili direktori našeg i engleskog premijerligaša, Dino Selimović i Sajmon Lim (Simon).
Dogovor podrazumijeva, između ostalog, razmjenu igrača, mogućnost zajedničkih priprema, stručnu pomoć omladinskoj školi, odigravanje prijateljskog meča Sarajeva i Kardifa najmanje jednom godišnje, međusobnu prodaju navijačkih rekvizita u klupskim fan- šopovima...
Na Koševu vjeruju da je ovo ustvari početak dugoročne saradnje s Kardifom, čiji je vlasnik, malezijski milijarder Tan Sri Vinsent Tan (Vincent), 14. jula posjetio bh. prijestonicu i FK Sarajevo najavivši tada da preko bordo kluba želi pomoći BiH.
Dva mjeseca kasnije potvrdilo se da to nisu bile prazna obećanja. Tan je postao generalni sponzor koševskog premijerligaša (na dresovima piše Visit
Malaysia) i to u situaciji kada je u našoj državi skoro pa nemoguće pronaći kompaniju koja bi ulagala značajnija sredstva u fudbalske klubove.
Potpisivanjem ugovora saradnja s Kardifom je podignuta na visok nivo i sada je do FK Sarajevo da iskoristi veliku šansu.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
1946
Ozvaničena saradnja dva kluba
FK Sarajevo i Kardif potpisali ugovor
Fudbalski klub Sarajevo i Kardif ozvaničili su saradnju današnjim potpisivanjem jednogodišnjeg ugovora, a potpise su stavili direktori našeg i engleskog premijerligaša, Dino Selimović i Sajmon Lim (Simon).
Dogovor podrazumijeva, između ostalog, razmjenu igrača, mogućnost zajedničkih priprema, stručnu pomoć omladinskoj školi, odigravanje prijateljskog meča Sarajeva i Kardifa najmanje jednom godišnje, međusobnu prodaju navijačkih rekvizita u klupskim fan- šopovima...
Na Koševu vjeruju da je ovo ustvari početak dugoročne saradnje s Kardifom, čiji je vlasnik, malezijski milijarder Tan Sri Vinsent Tan (Vincent), 14. jula posjetio bh. prijestonicu i FK Sarajevo najavivši tada da preko bordo kluba želi pomoći BiH.
Dva mjeseca kasnije potvrdilo se da to nisu bile prazna obećanja. Tan je postao generalni sponzor koševskog premijerligaša (na dresovima piše Visit
Malaysia) i to u situaciji kada je u našoj državi skoro pa nemoguće pronaći kompaniju koja bi ulagala značajnija sredstva u fudbalske klubove.
Potpisivanjem ugovora saradnja s Kardifom je podignuta na visok nivo i sada je do FK Sarajevo da iskoristi veliku šansu.
FK Sarajevo i Kardif potpisali ugovor
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Mehe Alibašića na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela odluke kako slijedi:
III kolo
Sarajevo-Široki Brijeg
FK „Sarajevo“ - novčana kazna u iznosu od 3.500,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava što je izazvalo prekid utakmice u trajanju od 3 minute);
Leotar-Sarajevo
FK „Sarajevo“- novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (upotreba pirotehničkih sredstava).
Jah...tradicija se nastavlja!!!
III kolo
Sarajevo-Široki Brijeg
FK „Sarajevo“ - novčana kazna u iznosu od 3.500,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava što je izazvalo prekid utakmice u trajanju od 3 minute);
Leotar-Sarajevo
FK „Sarajevo“- novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (upotreba pirotehničkih sredstava).
Jah...tradicija se nastavlja!!!
Samo da mi je znat kako ova komisija daje ove kazne nama, svaka bakljada bila jedna ili vise uvijek se vece daju kazne nama a drugim klubovima tipa borac ,zrinjski koji isto skoro svako kolo pale baklje duplo manje kazne 

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
a sta ce baklje koji qrac ?
izlizana furka do sredine 90tih

izlizana furka do sredine 90tih

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
adnanhz je napisao/la:Samo da mi je znat kako ova komisija daje ove kazne nama, svaka bakljada bila jedna ili vise uvijek se vece daju kazne nama a drugim klubovima tipa borac ,zrinjski koji isto skoro svako kolo pale baklje duplo manje kazne
znaju ko ima para ...
A Boga ti kakve su baklje kod drugih "vodene" pa manje kazne dobijaju a nas deru li deru **** ti savez i majku im **** lopovsku ,samo nama kazne velike.Borac(neka ne zamjere) tri puta pravi bakljadu ima i propuste u organizaciji i manje kažnjen od nas po kojo logici majku mu više ****. Koja pravila krojite i koji aršin majke **** svoje!?Nek su nas kaznili, palili jesmo i treba da nas kazne ali ima li iko obraza u tom savezu (**** pogana pocrkali svi do jednog) za lijekova djeci pare ostavili koliko pošteno rade.Bosniacum Lilium je napisao/la:a sta ce baklje koji qrac ?![]()
![]()
![]()
![]()
izlizana furka do sredine 90tih![]()
![]()
Sarajevo ljubavi moja!
- moustapha
- Kontakt:
Pirotehnika koja je iskoristena protiv Sirokog je bila bas velika. Od petardi, raketica nakvih, baklji i cega sve ne. Nije valjda da ste zaboravili?
#divovi
Nisam zaboravio ali u B.luci tri puta je paljena ista "pirotehnika" i ubacivane lopte u teren(to nije bilo na AFH) plus skandiranja i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi(fašizam-rasizam-nacionalizam)i oni manje kažnjeni od nas. I ja sam za kazne ali reci mi po kojoj osnovi njima manje nego nama, šta je to bilo toliko loše protiv Širokog u odnosu na B.luku?Ako ništa u najmanju ruku kazne bi trebale biti iste.Ne može me niko ubjediti da je ovo pošteno samo me zanima zašto se stalno nekome gleda kroz prste a neko se kažnjava drastično i za mnogo manje prestupe nego drugi to je poenta mog pisanja i opet da im se sjetim najbliže familije svima u savezumoustapha je napisao/la:Pirotehnika koja je iskoristena protiv Sirokog je bila bas velika. Od petardi, raketica nakvih, baklji i cega sve ne. Nije valjda da ste zaboravili?

Zadnja izmjena: sekac, dana/u 20 avg 2013, 18:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Sarajevo ljubavi moja!
Sretna smo mi država kad najveći problem na stadionima predstavlja pirotehnika.Fundamentalizam i nacionalizam su u drugom planu, toga kod nas nema.
@sekac objasnio.

@sekac objasnio.
Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
To brate ljubim te kad skontaju bojim se da če kasno biti.Shanks je napisao/la:Sretna smo mi država kad najveći problem na stadionima predstavlja pirotehnika.Fundamentalizam i nacionalizam su u drugom planu, toga kod nas nema.![]()
@sekac objasnio.
Sarajevo ljubavi moja!
Bilbija raskinuo ugovor sa Vojvodinom 

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Nek ide Bilbija u Borac, tamo je bio odlično prihvaćen.Nama ne treba.
Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
Ako Borac ne moze ispotovati njegove "uslove"...otice negdje gdje moze to dobiti....nema ba ljubaviShanks je napisao/la:Nek ide Bilbija u Borac, tamo je bio odlično prihvaćen.Nama ne treba.
@stadion slažem se s tobom.Ja samo kažem da ga ja ne bi volio u ekipi i to je to.Ne govorim u ime kluba, možda čak i dođe u Sarajevo.Sjećam da smo se povezivali s njim zimus, i on na kraju ode u Borac.
Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
Shanks je napisao/la:@stadion slažem se s tobom.Ja samo kažem da ga ja ne bi volio u ekipi i to je to.Ne govorim u ime kluba, možda čak i dođe u Sarajevo.Sjećam da smo se povezivali s njim zimus, i on na kraju ode u Borac.
Donekle se slazem sa tobom jer sam cuo zimus da su mu vrlo nerealni uslovi za nase prilike , da je nafuran i tako to
-
- Kontakt:
ne bi bilo loshe potpisati bilbiju,sa karichem smo nidjeprispjelkovichi,ne znam do kada traje ovaj prelazni rok?moramo imati josh jednog kakvog takvog napadacha,prochitah i opcije za sportskog direktora,nadam se i molim Boga da nisu istinite
Ovo za kazne sam spomeno jer realno samo mi ,manijaci ,lesinari i ultrasi pale baklje a da su iste kazne to sigurno nije i zato se pitam jel to mozda na neki umjetnicki dojam ocjenjuju bakljade pa nama 3500 KM a borcu 3000 KM
A za Bilbiju mislim da bi dobro dosao itekako uz Komazeca jer iskreno ovo sto je dosad Karic pokazo tanko pravo

A za Bilbiju mislim da bi dobro dosao itekako uz Komazeca jer iskreno ovo sto je dosad Karic pokazo tanko pravo

Mi se ne furamo mi smo furka.
Borac je imo 2 velike bakljade i jos pokoju upaljenu ono usput,jos nacionalisticko navijanje cijelu utakmicu a dobili manju kaznu. U ovom savezu i komisijama sjede veci cetnici od onih sto su bili 95 godine 100%.adnanhz je napisao/la:Ovo za kazne sam spomeno jer realno samo mi ,manijaci ,lesinari i ultrasi pale baklje a da su iste kazne to sigurno nije i zato se pitam jel to mozda na neki umjetnicki dojam ocjenjuju bakljade pa nama 3500 KM a borcu 3000 KM![]()
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Hajdeee, senad82 i 43 gosta.