Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

suhi
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la suhi » 30 apr 2014, 15:00

slika

:kafa:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 30 apr 2014, 18:24

suhi je napisao/la:
Roney,koliko god bio dobar,nije klasicni napadac niti ce ikad biti,on mentalno nije sidras ,kao drugi ili treci napadac u formaciji odlicno,ali kao sam ,ne ,propast..
Jarane Rooney je pola Uniteda... Nemoj da tak pišeš, šta ja znam imaš špansku ligu pa pišite o Bananama,,,

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 30 apr 2014, 18:34

suhi je napisao/la:
Roney,koliko god bio dobar,nije klasicni napadac niti ce ikad biti,on mentalno nije sidras ,kao drugi ili treci napadac u formaciji odlicno,ali kao sam ,ne ,propast..
Eh suhi, syeba tebe ovo euforija oko finala. Ne možeš reci da je propast, ako ostanemo samo na Rooneya kao špicu. Covjek je dao više od 200 golova za United, tako da nema šanse da je to propast.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 30 apr 2014, 18:39

Dobro , mozda ste me pogresno svatiti,ne propast kao da je los,nego on sam od sebe se uvijek vraca,izvlaci ,i sl,tako da ga je tesko zamisliti kao klasicnog napadaca,da stoji u 16 i ceka loptu.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 apr 2014, 18:41

Rooney je kao desetka slabiji od Mate, kao devetka je slabiji od van Persia. Onda se postavlja pitanje, zasto se ekipa gradi oko tog lika? Nadajmo se da ce van Gaal tome stat u kraj.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 apr 2014, 18:42

Rooney je svoje najbolje i najefikasnije sezone za United odigrao kao špic, počeo karijeru kao špic i to je njegova prirodna pozicija. Ne treba od njega praviti veznjaka jer on to nije.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 apr 2014, 18:45

rio_Ferdy88 je napisao/la:Rooney je svoje najbolje i najefikasnije sezone za United odigrao kao špic, počeo karijeru kao špic i to je njegova prirodna pozicija. Ne treba od njega praviti veznjaka jer on to nije.
Rooney je svoje najbolje sezona odigrao kada je bio vodonosa Ronaldu. Tada je igrao svasta nesto, nije vazno. Vazno je da ne moze trcat kao prije, da nema tehniku, kratke pasove i kretanje da bude desetka i da nije dovoljno pametan i disciplinovan da bude devetka (kao sto kolega gore rece, stalno se vraca nazad). Rooney je postao covjek bez pozicije i igrac koji smeta ostalim igracima. A ne nudi dovoljno da bi se to opravdalo. Evo ovo je kao neka dobra sezona za njega, a lik od nove godine ne igra dobro. Desi se dobra utakmica tu i tamo, ali nema kontinuitet dobrih utakmica. I takav je vec 2-3 sezone, zapravo od one povrede protiv Bayerna vise nije isti.

Tvrdim da bi se ekipa preporodila da se Rooney proda i vidim sve vise navijaca Uniteda tako misli.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 apr 2014, 18:47

Cartman je napisao/la:Rooney je kao desetka slabiji od Mate, kao devetka je slabiji od van Persia. Onda se postavlja pitanje, zasto se ekipa gradi oko tog lika? Nadajmo se da ce van Gaal tome stat u kraj.
Nema sanse da je van persie bolji napadac od rooneya. Pa u Unitedu je 9 godina a samo je 2 sezone bio najistureniji nas igrac i tada je igrao najbolje i bio nas najbolji strijelac s prekog 30 golova u svim takmicenjima.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 apr 2014, 18:47

Cartman je napisao/la:Rooney je kao desetka slabiji od Mate, kao devetka je slabiji od van Persia. Onda se postavlja pitanje, zasto se ekipa gradi oko tog lika? Nadajmo se da ce van Gaal tome stat u kraj.
Zašto ga je onda toliko silno želio tvoj miljenik Jozo, kad je toliki odron od igrača. Ne bi Jozo čitavo ljeto čekao Rooneya, da misli da nije toliko dobar, i ne vidim kako se to gradi ekipa oko njega, ako smo mu produžili ugovor. Naravno da ćeš pokušati pojačati ekipu, ali ovo defintino nije nikakvo građenje oko Rooneya, kao što ti tvrdiš, jer onda ne bi RVP nikad ni došao ili Mata, plus što je taj isti RVP sklon povredama, tako da je veliki rizik sa njim ući u sezonu kao jedinim špicom.
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 30 apr 2014, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 30 apr 2014, 18:51

Cartman je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Rooney je svoje najbolje i najefikasnije sezone za United odigrao kao špic, počeo karijeru kao špic i to je njegova prirodna pozicija. Ne treba od njega praviti veznjaka jer on to nije.
Rooney je svoje najbolje sezona odigrao kada je bio vodonosa Ronaldu. Tada je igrao svasta nesto, nije vazno. Vazno je da ne moze trcat kao prije, da nema tehniku, kratke pasove i kretanje da bude desetka i da nije dovoljno pametan i disciplinovan da bude devetka (kao sto kolega gore rece, stalno se vraca nazad). Rooney je postao covjek bez pozicije i igrac koji smeta ostalim igracima. A ne nudi dovoljno da bi se to opravdalo. Evo ovo je kao neka dobra sezona za njega, a lik od nove godine ne igra dobro. Desi se dobra utakmica tu i tamo, ali nema kontinuitet dobrih utakmica. I takav je vec 2-3 sezone, zapravo od one povrede protiv Bayerna vise nije isti.

Tvrdim da bi se ekipa preporodila da se Rooney proda i vidim sve vise navijaca Uniteda tako misli.

I meni se cinilo u ovoj sezoni da on dodje kao potrcko drugima,prodajte ga Monaku (mozete i fellainija) koji je sigurno voljan da kupi Wc igraca,i fino kupite 3-4 dobra igraca,ili dva,recimo Kroos koji mi nekako ide za United i jos nekog :?
Real nije samo klub,on je smisao zivota.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 apr 2014, 18:52

Cartman je napisao/la:T Rooney je postao covjek bez pozicije i igrac koji smeta ostalim igracima.
I kao takav odigra sezonu sa 20ak golova i isto toliko asistencija, ako je to loša sezona, onda ne znam o čemu pričamo. Ti očito očekuješ od njega da bude Ronaldo i Messi u jednom, a on to nije, niti će kada biti. Ali i dalje je sposoban imati po 25 golova u sezoni, i 20ak asistencija, a to je sasvim dovoljno da bude jedan od najboljih u našem timu i općenito u Premu.
Cartman je napisao/la:Tvrdim da bi se ekipa preporodila da se Rooney proda i vidim sve vise navijaca Uniteda tako misli.
Ako je Rooney najveći problem ove ekipe, onda ja ne znam šta ti gledaš, stvarno si nekad strašno subjektivan i nerealan u svom hejtu prema Rooneyu, shvaćam da ga ne voliš zbog toga što je pokušavao sebi dići cijenu i dobiti što veći ugovor, ali pokušaj to zanemariti kada govorimo o njemu kao igraču. :)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 apr 2014, 18:54

majestic24 je napisao/la:
Nema sanse da je van persie bolji napadac od rooneya. Pa u Unitedu je 9 godina a samo je 2 sezone bio najistureniji nas igrac i tada je igrao najbolje i bio nas najbolji strijelac s prekog 30 golova u svim takmicenjima.
Van Persie je profesor za danasnjeg Rooneya. Pa jesi li gledao United prosle sezone? Covjek nas je nosio na svojim ledjima. Kada je god Rooney imao tu odgovornost, nismo nista osvojili, pa tako i ove sezone (ista prica 09/10 i 11/12).

@Rio: Uozbilji se, ne kazem da je odron od igraca. Rooney je nas treci najbolji igrac dan danas, ali je problem sto smeta dvojici koji su bolji od njega i pojedini na njega gledaju kao je to isti onaj igrac koji je harao sa Tevezom i Ronaldom. Koji je mogao trcat 90 minuta i koji je bio skoro brz kao Ronaldo, a ni tehnicki nije bio daleko iza. Ovo sada je igrac koji ne moze da igra u kontinuitetu i koji nekim sjajnim golovima ljudima zamaze oci. A ima ulogu i platu kao da je igrac nivoa Suareza ili Tourea, a on to nije. Zapravo ima platu kao da je nivo Ronalda, ali eto.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 apr 2014, 18:55

Cartman je napisao/la:

Pa nebi ja bas rekao da su mu te sezone kad je bio "vodonosa" najbolje u karijeri. Zbog cega?? Zato sto je tada trcao kao lud,igrao desno krilo,lijevog beka,desnog beka zadnjeg i centralnog veznog?? Vjeruj da je i njemu dokurcilo sto je uvjek on morao trcati za par nasih igraca i kripiti gdje god neka rupa ispadne.

Rooney je napadac i uvjek je tu bio najbolji jer je igrac koji ima apsolutno sve. Sut lijevom i desnom nogom,igra glavom,brzina,odlican za pratiti igru...apsolutno sve.

Njegova najveca greska je ta sto je dozvolio da on uvjek bude zrtveno janje i da on bude upravo taj koji ce biti guran gdje god zaskripi.

Rooney bi najbolji bio uz chicarita u napadu...100% sam siguran u to. Van Persie je postao veliko g.ovno zbog sebicnosti...isti taj van persie prosle sezone nebi vidio ni titule niti bi postao najbolji strijelac da mu nije rooneya a ove sezone mu lopte nece da doda.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 30 apr 2014, 18:55

Treba reci da su pomocnici najvazniji kotacic u fudbalu,SAFU su pomocnici radili toliko toga i toliko uspijaha je i radi njih napravljeno,ne mozes samo stravit neke legende tu radi toga sto su legende,treba napravit strucni stab sa iskustvom i ubacit recimo jos Giggsa,Rene je odlican bio i njemu lezi pozicija pomocnika,ne glavnog trenera i volio bi da se vrati.

Sto se tice Rooneya,on zna stvarno biti napast za pritivnika ali zna biti i flopcina ,sve u svemu 30posto je slabiji igrac nego prije,sto je kod nas top 3igraca ili mozda i vise ne govori mnogo,nama fali 3,4 klasna igraca. Sigurno on moze biti vazan kotacic u ovom timu ako ga se koristi pametno,nikakva poluspica itd,zna se ko tu ide,ko ima mozak za fudbal,pas,tehniku itd (citaj Mata)..

Robinom problem je sto nije dobar u zavrsnici ,u cemu je Roo bolji iako sve ukupno je Robin bolji napadac ali sve zavisi opet od igre,formacije ,trenera itd ,vidjecemo ako dodje VG kako ce to izgledat ali kako sam citao o njemu i sto sam gledao,Roo nema sta trazit kod njega na poluspici.
Zeljeznicar! 1921 !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 apr 2014, 18:57

Majestic, jest Fergie njega zrtvovao, pa sta? To je bilo zato sto je Ferguson vidio da je Ronaldo za klasu bolji igrac. To je njegov problem, ne nas. Ja gledam sta je najbolje za ekipu, a ne za Waynea Rooneya. On je odlican kao drugi ili treci igrac, ali za glavnog napadaca jednog Uniteda jednostavno nema kvalitet i kontinuitet. To cu tvrdit do groba. Ako on zeli da bude Bog, car i sta vec ne, to me stvarno ne zanima. Kada je god on bio glavni igrac, nayebali smo.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 30 apr 2014, 18:57

Rooney je zrtva cudnih sistema te formacija Fergusona, ko zna kakav bi danas bio igrac da je tokom zadnjih godina igrao na svojoj prirodnoj poziciji, danas Rooney nije ni sjena nekadasnjeg Rooneya, a za platu koju prima ipak se ocekuje mnogo vise, plus sto ce zauvijek ostati mrlja kraj njegovog imena zbog dva zahtjeva za transfer.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 apr 2014, 19:03

Cartman je napisao/la: @Rio: Uozbilji se, ne kazem da je odron od igraca. Rooney je nas treci najbolji igrac dan danas, ali je problem sto smeta dvojici koji su bolji od njega i pojedini na njega gledaju kao je to isti onaj igrac koji je harao sa Tevezom i Ronaldom. Koji je mogao trcat 90 minuta i koji je bio skoro brz kao Ronaldo, a ni tehnicki nije bio daleko iza. Ovo sada je igrac koji ne moze da igra u kontinuitetu i koji nekim sjajnim golovima ljudima zamaze oci. A ima ulogu i platu kao da je igrac nivoa Suareza ili Tourea, a on to nije. Zapravo ima platu kao da je nivo Ronalda, ali eto.
Maksimalno sam ozbiljan, za tebe ne znam. On ne smeta nikome, ako ga se postavi u pravi sistem, a to je bio slučaj sa Ronaldom i Tevezom, a i poslije toga. Prošlu sezonu nije odigrao dobro, ali su i povrede učinile svoje, dok je ove opet bio naš najbolji igrač u napadu (De Gea je bio najkonstantniji i igrač sezone), RVP ti ne može biti neko dugoročno rješenje, on je skloniji povredama nego Rooney, od njega ćeš dobiti još sezonu, eventualno dvije i to je to.

Rooney sigurno može pružiti puno više, ali je potreban i pravi trener koji će napraviti sistem koji će funkcionisati, ove sezone je Rooney bio odličan, ali ti od njega radiš naš najveći problem, a on to nije, to je nedostatak pravih kvalitetnih veznjaka, pravog CM-a i DM-a, koji su nam prijeko potrebni, šuplja sredina je razlog zbog koga smo izgubili toliko mnogo tekmi, uz katastrofalnu odbranu. Dakle pojačaj to dvoje i napad će sigurno biti bolji :)

I još jednom, zašto ga je onda Jozo htio na koga ti bacaš drkitzu :mrgreen: , zašto je on htio graditi ekipu oko njega i čitavo ljeto se trudio dovesti ga, te je čekao i nije doveo drugog napadača, do zadnjeg dana kad se morao zadovoljiti Eto'om :)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 30 apr 2014, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 apr 2014, 19:07

Rooney bio odlican ove sezone? Jesi li ti ozbiljan? Bio je dobar u prvom dijelu sezone, prije one duze povrede u novembru (ili je bio decembar). Nakon toga nekoliko kriminalnih partija (Bayern, Everton itd) i nije sastavio 3 prave utakmice. Imao je solidnu sezonu, nista vise. Jedan od najboljih u katastrofalnoj sezoni. Ako je ovo odlicna sezona onda nam je jadna majka.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 apr 2014, 19:08

Ne znam kako ozbiljni forumasi imaju volje objasnjavati ovoj 'staroj ekipi' od 20 i kusur godinica kakav je igrac Runi.

Ne mogu vjerovati sta se izdesavalo u posljednjih godinu dana. Ode Fergi nakon sto godina, dodje Mojs i ode za manje od godinu i kao slag na tortu pominje se dolazak arogantnog Gala. Da ne povjerujes kakvo srozavanje.

Nadam se da ce ostati Gigs pa sta bude.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 30 apr 2014, 19:10

Valencia je napisao/la:Ne znam kako ozbiljni forumasi imaju volje objasnjavati ovoj 'staroj ekipi' od 20 i kusur godinica kakav je igrac Runi.

Ne mogu vjerovati sta se izdesavalo u posljednjih godinu dana. Ode Fergi nakon sto godina, dodje Mojs i ode za manje od godinu i kao slag na tortu pominje se dolazak arogantnog Gala. Da ne povjerujes kakvo srozavanje.

Nadam se da ce ostati Gigs pa sta bude.
Po meni glupo je vrijedati Ronija.To je kao da ja kazem da Ronaldo ne valja :lol: ,jednostavno oko njih se gradi ekipa i to potpuno zasluzeno,jer ko je pratio opcenito fudbal za o cemu pricam :shifty:
Real nije samo klub,on je smisao zivota.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.