Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Jarane Rooney je pola Uniteda... Nemoj da tak pišeš, šta ja znam imaš špansku ligu pa pišite o Bananama,,,suhi je napisao/la:
Roney,koliko god bio dobar,nije klasicni napadac niti ce ikad biti,on mentalno nije sidras ,kao drugi ili treci napadac u formaciji odlicno,ali kao sam ,ne ,propast..
Eh suhi, syeba tebe ovo euforija oko finala. Ne možeš reci da je propast, ako ostanemo samo na Rooneya kao špicu. Covjek je dao više od 200 golova za United, tako da nema šanse da je to propast.suhi je napisao/la:
Roney,koliko god bio dobar,nije klasicni napadac niti ce ikad biti,on mentalno nije sidras ,kao drugi ili treci napadac u formaciji odlicno,ali kao sam ,ne ,propast..
Rooney je svoje najbolje sezona odigrao kada je bio vodonosa Ronaldu. Tada je igrao svasta nesto, nije vazno. Vazno je da ne moze trcat kao prije, da nema tehniku, kratke pasove i kretanje da bude desetka i da nije dovoljno pametan i disciplinovan da bude devetka (kao sto kolega gore rece, stalno se vraca nazad). Rooney je postao covjek bez pozicije i igrac koji smeta ostalim igracima. A ne nudi dovoljno da bi se to opravdalo. Evo ovo je kao neka dobra sezona za njega, a lik od nove godine ne igra dobro. Desi se dobra utakmica tu i tamo, ali nema kontinuitet dobrih utakmica. I takav je vec 2-3 sezone, zapravo od one povrede protiv Bayerna vise nije isti.rio_Ferdy88 je napisao/la:Rooney je svoje najbolje i najefikasnije sezone za United odigrao kao špic, počeo karijeru kao špic i to je njegova prirodna pozicija. Ne treba od njega praviti veznjaka jer on to nije.
Nema sanse da je van persie bolji napadac od rooneya. Pa u Unitedu je 9 godina a samo je 2 sezone bio najistureniji nas igrac i tada je igrao najbolje i bio nas najbolji strijelac s prekog 30 golova u svim takmicenjima.Cartman je napisao/la:Rooney je kao desetka slabiji od Mate, kao devetka je slabiji od van Persia. Onda se postavlja pitanje, zasto se ekipa gradi oko tog lika? Nadajmo se da ce van Gaal tome stat u kraj.
Zašto ga je onda toliko silno želio tvoj miljenik Jozo, kad je toliki odron od igrača. Ne bi Jozo čitavo ljeto čekao Rooneya, da misli da nije toliko dobar, i ne vidim kako se to gradi ekipa oko njega, ako smo mu produžili ugovor. Naravno da ćeš pokušati pojačati ekipu, ali ovo defintino nije nikakvo građenje oko Rooneya, kao što ti tvrdiš, jer onda ne bi RVP nikad ni došao ili Mata, plus što je taj isti RVP sklon povredama, tako da je veliki rizik sa njim ući u sezonu kao jedinim špicom.Cartman je napisao/la:Rooney je kao desetka slabiji od Mate, kao devetka je slabiji od van Persia. Onda se postavlja pitanje, zasto se ekipa gradi oko tog lika? Nadajmo se da ce van Gaal tome stat u kraj.
Cartman je napisao/la:Rooney je svoje najbolje sezona odigrao kada je bio vodonosa Ronaldu. Tada je igrao svasta nesto, nije vazno. Vazno je da ne moze trcat kao prije, da nema tehniku, kratke pasove i kretanje da bude desetka i da nije dovoljno pametan i disciplinovan da bude devetka (kao sto kolega gore rece, stalno se vraca nazad). Rooney je postao covjek bez pozicije i igrac koji smeta ostalim igracima. A ne nudi dovoljno da bi se to opravdalo. Evo ovo je kao neka dobra sezona za njega, a lik od nove godine ne igra dobro. Desi se dobra utakmica tu i tamo, ali nema kontinuitet dobrih utakmica. I takav je vec 2-3 sezone, zapravo od one povrede protiv Bayerna vise nije isti.rio_Ferdy88 je napisao/la:Rooney je svoje najbolje i najefikasnije sezone za United odigrao kao špic, počeo karijeru kao špic i to je njegova prirodna pozicija. Ne treba od njega praviti veznjaka jer on to nije.
Tvrdim da bi se ekipa preporodila da se Rooney proda i vidim sve vise navijaca Uniteda tako misli.
I kao takav odigra sezonu sa 20ak golova i isto toliko asistencija, ako je to loša sezona, onda ne znam o čemu pričamo. Ti očito očekuješ od njega da bude Ronaldo i Messi u jednom, a on to nije, niti će kada biti. Ali i dalje je sposoban imati po 25 golova u sezoni, i 20ak asistencija, a to je sasvim dovoljno da bude jedan od najboljih u našem timu i općenito u Premu.Cartman je napisao/la:T Rooney je postao covjek bez pozicije i igrac koji smeta ostalim igracima.
Ako je Rooney najveći problem ove ekipe, onda ja ne znam šta ti gledaš, stvarno si nekad strašno subjektivan i nerealan u svom hejtu prema Rooneyu, shvaćam da ga ne voliš zbog toga što je pokušavao sebi dići cijenu i dobiti što veći ugovor, ali pokušaj to zanemariti kada govorimo o njemu kao igraču.Cartman je napisao/la:Tvrdim da bi se ekipa preporodila da se Rooney proda i vidim sve vise navijaca Uniteda tako misli.
Van Persie je profesor za danasnjeg Rooneya. Pa jesi li gledao United prosle sezone? Covjek nas je nosio na svojim ledjima. Kada je god Rooney imao tu odgovornost, nismo nista osvojili, pa tako i ove sezone (ista prica 09/10 i 11/12).majestic24 je napisao/la:Nema sanse da je van persie bolji napadac od rooneya. Pa u Unitedu je 9 godina a samo je 2 sezone bio najistureniji nas igrac i tada je igrao najbolje i bio nas najbolji strijelac s prekog 30 golova u svim takmicenjima.Cartman je napisao/la:Rooney je kao desetka slabiji od Mate, kao devetka je slabiji od van Persia. Onda se postavlja pitanje, zasto se ekipa gradi oko tog lika? Nadajmo se da ce van Gaal tome stat u kraj.
Pa nebi ja bas rekao da su mu te sezone kad je bio "vodonosa" najbolje u karijeri. Zbog cega?? Zato sto je tada trcao kao lud,igrao desno krilo,lijevog beka,desnog beka zadnjeg i centralnog veznog?? Vjeruj da je i njemu dokurcilo sto je uvjek on morao trcati za par nasih igraca i kripiti gdje god neka rupa ispadne.Cartman je napisao/la:Rooney je svoje najbolje sezona odigrao kada je bio vodonosa Ronaldu. Tada je igrao svasta nesto, nije vazno. Vazno je da ne moze trcat kao prije, da nema tehniku, kratke pasove i kretanje da bude desetka i da nije dovoljno pametan i disciplinovan da bude devetka (kao sto kolega gore rece, stalno se vraca nazad). Rooney je postao covjek bez pozicije i igrac koji smeta ostalim igracima. A ne nudi dovoljno da bi se to opravdalo. Evo ovo je kao neka dobra sezona za njega, a lik od nove godine ne igra dobro. Desi se dobra utakmica tu i tamo, ali nema kontinuitet dobrih utakmica. I takav je vec 2-3 sezone, zapravo od one povrede protiv Bayerna vise nije isti.rio_Ferdy88 je napisao/la:Rooney je svoje najbolje i najefikasnije sezone za United odigrao kao špic, počeo karijeru kao špic i to je njegova prirodna pozicija. Ne treba od njega praviti veznjaka jer on to nije.
Tvrdim da bi se ekipa preporodila da se Rooney proda i vidim sve vise navijaca Uniteda tako misli.
Maksimalno sam ozbiljan, za tebe ne znam. On ne smeta nikome, ako ga se postavi u pravi sistem, a to je bio slučaj sa Ronaldom i Tevezom, a i poslije toga. Prošlu sezonu nije odigrao dobro, ali su i povrede učinile svoje, dok je ove opet bio naš najbolji igrač u napadu (De Gea je bio najkonstantniji i igrač sezone), RVP ti ne može biti neko dugoročno rješenje, on je skloniji povredama nego Rooney, od njega ćeš dobiti još sezonu, eventualno dvije i to je to.Cartman je napisao/la: @Rio: Uozbilji se, ne kazem da je odron od igraca. Rooney je nas treci najbolji igrac dan danas, ali je problem sto smeta dvojici koji su bolji od njega i pojedini na njega gledaju kao je to isti onaj igrac koji je harao sa Tevezom i Ronaldom. Koji je mogao trcat 90 minuta i koji je bio skoro brz kao Ronaldo, a ni tehnicki nije bio daleko iza. Ovo sada je igrac koji ne moze da igra u kontinuitetu i koji nekim sjajnim golovima ljudima zamaze oci. A ima ulogu i platu kao da je igrac nivoa Suareza ili Tourea, a on to nije. Zapravo ima platu kao da je nivo Ronalda, ali eto.
Po meni glupo je vrijedati Ronija.To je kao da ja kazem da Ronaldo ne valjaValencia je napisao/la:Ne znam kako ozbiljni forumasi imaju volje objasnjavati ovoj 'staroj ekipi' od 20 i kusur godinica kakav je igrac Runi.
Ne mogu vjerovati sta se izdesavalo u posljednjih godinu dana. Ode Fergi nakon sto godina, dodje Mojs i ode za manje od godinu i kao slag na tortu pominje se dolazak arogantnog Gala. Da ne povjerujes kakvo srozavanje.
Nadam se da ce ostati Gigs pa sta bude.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.