Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
FS/NS BIH = rak rana naseg fudbala, tj. ljudi koji ga vode.
- Zeljeznicar -
Tko sam i sta sam? Nabrojah ti par firmi koje su mi prve pale napamet. Protiv BHT nisam rekao rijec, govorio sam opcenito o drzavnim firmama i da ako se vec zeli gurati domace da se gura privatni sektor, a ne drzavni. Spominjes guranje hrvatskog. Na to mislis? Cega se covjek hvata. Nabrojah ti tu i Ditu, a s BHT u isti kos stavljam i Eronet, ako ce ti biti lakse. Puca meni ona stvar sto Stanic financira neko Hrvatsko kulturno drustvo. Nemam nista od toga, kao ni od tog sto neka druga firma financira neko Bosnjacko itd. Ni koristi, ni stete. Ta nacionalna podjebavanja ostavi za nekog drugog, meni u putovnici moze pisat Arap koliko me te stvari doticu i koliko mi je krvno zrnce bitno.budimo_realni je napisao/la:Kako glup komentar... Malo procitaj pises. Pises protiv BH Telecoma, a onda pises o domacim proizvodima i firmama. Narocito spominjes Violetu, Stanic, Ovnak sto mi dovoljno govori ko si sta si, ali meni eto to nije bitno jer su i to domace kompanije za koje ja onda, ako hocu da trazim izgovor kao ti za BH Telecom mogu reci samo hrvatsko guraju... Pa BH Telecom uglavnom odrzava sport i kulturu u BiH u zivotu, htjeli to priznati ili ne. Ali nije to samo Telecom u pitanju treba gurati sve domace firme i proizvode da nam svima bude bolje. Tad nam politicari nece biti bitni jer cemo mi sebi pomoci kupujuci domace otvarat ce se nova radna mjesta, vise para u penzionom fondu, vise para za sve i bolje svima, ali jok mi volimo strano nekad i losije i skuplje. A o pdv-u Telemacha necu ni da pricam ljudi ne dobiju racun po tri mjeseca plate ga i dobiju neku priznanicu je li mislis da se na taj nacin ne krade drzava i ne placa pdv??? SAMO DOMACESignore je napisao/la:Telemach placa isti PDV kao i BHT. Zasto financirati drzavnu firmu ako imas bolju opciju? Uvijek treba gledati sebe, a ako vec zelis pomoci drzavu onda to ucinis kupnjom domacih proizvoda, jer ce se netko tvoj prije zaposliti u Violeti, Ovaku, Diti, Stanicu itd. nego u BHT-u i slicnim drzavnim firmama do cijih se pozicija jako cesto dolazi na sumnjiv nacin. I sam sam iskusio isto.
- Evolution87
- Kontakt:
Puko i morto 

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Čomor potpisao za Mladost DK
Comor i Sablja to se ne smije propustiti.
Comor i Sablja to se ne smije propustiti.

Samo m:tel, oni su pravi prijatelji. 

- TobeYarabi
- Kontakt:
Tacno tako. Ali sta drugo ocekivati od saveza kojem je predsjednik kriminalac, a pocasni predsjednik i neko ko bi trebao da pomogne tom savezu, prevarant kojem je sud dokazao namjestanje utakmica i koji je bio osudjen zbog toga, i cak imao zabranu bavljenja sportom. Dok god su nam takvi "ljudi" na bilo kakvim funkcijama, mi cemo biti zadnja liga u europi.Zenzo je napisao/la:FS/NS BIH = rak rana naseg fudbala, tj. ljudi koji ga vode.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Gledao sam sjednicu opcinskog vijeca grada Zenice i ostalo je dosta stvari koje nisu ciste:
1. Izglasano je to da ce se reprogram potpisati ali je Kasumovic prije reprograma izasao i rekao da je on opet za to da i ako se glasa za reprogram da se pare za reprogram nadju negdje drugo jer nije siguran da grad moze to da placa. Onda je isto rekao da odmah prestaje placati reprogram ako se desi da klub posluje u minusu tj da bi onda bezveze bacao 3 mil.
2. Nije nista receno za 77 hiljada KM koje su preduslov da se uopste potpise reprogram, neko je izasao i rekao da treba odobriti ali nije bilo te tacke i reprogram se nece potpisati dok se to ne rijesi na nekoj sjednici ako uopste budu imali zelju da daju te pare.
3. Predsjednik Celika je izasao i rekao neke bombasticne stvari, kao npr da ce naredne godine Celik sa 300 clanova u Zenici i 500 u inostranstvu da se popne do par hiljada clanova i da ce domace utakmice biti pun stadion. Ocigledno covjek nije u PL godinama ili je pao sa neba iako je stari sportski radnik ne vidi realnost. A odmah nakon toga kaze nemamo nista novca, opet kao i Satorovic trazi od opstine novac neki da sada imaju da dovedu igrace i za pripreme u ovih 20 dana. Opet to je isto bitna tacka o kojoj se uopste nije raspravljalo, dobio je samo odgovor iz gomile da nema od toga nista i da je za ovu godinu novac ulozen u Celik koliko je propisano. Znaci nema novca u kasi iako je to za reprogram usvojeno to je pirova pobjeda.
4. Reprogram je usvojen ali ne i potpisan, Kasumovic ce ovo da otegne opet sa potpisom i da igra malo igrice.
5. Tacka o otpisu dugova od opcinskih firmi nije postojala. Kasumovic je rekao da ce povuci tuzbu jednu od tih firmi, a da ih od ostalih nema ali to otpisano nije danas. To je procedura tamo sama za sebe..
1. Izglasano je to da ce se reprogram potpisati ali je Kasumovic prije reprograma izasao i rekao da je on opet za to da i ako se glasa za reprogram da se pare za reprogram nadju negdje drugo jer nije siguran da grad moze to da placa. Onda je isto rekao da odmah prestaje placati reprogram ako se desi da klub posluje u minusu tj da bi onda bezveze bacao 3 mil.
2. Nije nista receno za 77 hiljada KM koje su preduslov da se uopste potpise reprogram, neko je izasao i rekao da treba odobriti ali nije bilo te tacke i reprogram se nece potpisati dok se to ne rijesi na nekoj sjednici ako uopste budu imali zelju da daju te pare.
3. Predsjednik Celika je izasao i rekao neke bombasticne stvari, kao npr da ce naredne godine Celik sa 300 clanova u Zenici i 500 u inostranstvu da se popne do par hiljada clanova i da ce domace utakmice biti pun stadion. Ocigledno covjek nije u PL godinama ili je pao sa neba iako je stari sportski radnik ne vidi realnost. A odmah nakon toga kaze nemamo nista novca, opet kao i Satorovic trazi od opstine novac neki da sada imaju da dovedu igrace i za pripreme u ovih 20 dana. Opet to je isto bitna tacka o kojoj se uopste nije raspravljalo, dobio je samo odgovor iz gomile da nema od toga nista i da je za ovu godinu novac ulozen u Celik koliko je propisano. Znaci nema novca u kasi iako je to za reprogram usvojeno to je pirova pobjeda.
4. Reprogram je usvojen ali ne i potpisan, Kasumovic ce ovo da otegne opet sa potpisom i da igra malo igrice.
5. Tacka o otpisu dugova od opcinskih firmi nije postojala. Kasumovic je rekao da ce povuci tuzbu jednu od tih firmi, a da ih od ostalih nema ali to otpisano nije danas. To je procedura tamo sama za sebe..
Pun si negative, ali postujem kriticki stav. Obratit cu se samo za ove dvije tacke kratkim odgovorima jer nemam vremena..tuzlak1987 je napisao/la: 4. Reprogram je usvojen ali ne i potpisan, Kasumovic ce ovo da otegne opet sa potpisom i da igra malo igrice.
Reprogram ce biti potpisan GV je iznad Kasumovica tj njihove odluke tako da sada ima pritisak koji je neizbjezan, ali je zato prebacio odgovornost eventualnog neuspjeha kluba nakon reprograma na GV a on ce se braniti time sto je ponavljao da je stecan najbolja opcija
Koliko sam ja shvatio, otpis dugova prema opcinskim sluzbama moze uraditi sam KF smatrajuci da te pare ViK, Grijanje i ko vec nece nikad ni dobiti niti bi ikad dobili.. samo ce otpisivati u rate da ne bi Celik prograsio stecaj u medjuvremenu i poslovao u minusu a pare se oprostile..
P.S. Ne branim naseg ublehasa ali cinjenice su cinjenice
SAMO ČELIK !
takav je i na nasem podforumu, opra na ruke :rol:Viper je napisao/la:Pun si negative, ali postujem kriticki stav.
- samoposteno
- Kontakt:
Viper druze i ja sam mislio da je ublehas ali kad covjek bolje skonta jedino na ovakav nacin je mogao dobiti glasove sda za reprogram i sebe zastitit vidio si kako je dobio tuzbu za prve pare koje su otisle za celik sad mu nemogu nista moze radit sta hoceViper je napisao/la:Pun si negative, ali postujem kriticki stav. Obratit cu se samo za ove dvije tacke kratkim odgovorima jer nemam vremena..tuzlak1987 je napisao/la: 4. Reprogram je usvojen ali ne i potpisan, Kasumovic ce ovo da otegne opet sa potpisom i da igra malo igrice.
Reprogram ce biti potpisan GV je iznad Kasumovica tj njihove odluke tako da sada ima pritisak koji je neizbjezan, ali je zato prebacio odgovornost eventualnog neuspjeha kluba nakon reprograma na GV a on ce se braniti time sto je ponavljao da je stecan najbolja opcija
Koliko sam ja shvatio, otpis dugova prema opcinskim sluzbama moze uraditi sam KF smatrajuci da te pare ViK, Grijanje i ko vec nece nikad ni dobiti niti bi ikad dobili.. samo ce otpisivati u rate da ne bi Celik prograsio stecaj u medjuvremenu i poslovao u minusu a pare se oprostile..
P.S. Ne branim naseg ublehasa ali cinjenice su cinjenice
- tuzlak1987
- Kontakt:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/memisevi ... onu/242752
Pa ovaj je Mujkanovic 2 , ubite me ako Fuke nije zvao Dzasmina i pitao ga kako da uradi i sta. Klasicna ona sibicarska prica i arogancija. Skupe likove koji po carsiji skupljaju u sebi komplekse godinama da zasjednu u klub i pljuju sve redom.
Pa ovaj je Mujkanovic 2 , ubite me ako Fuke nije zvao Dzasmina i pitao ga kako da uradi i sta. Klasicna ona sibicarska prica i arogancija. Skupe likove koji po carsiji skupljaju u sebi komplekse godinama da zasjednu u klub i pljuju sve redom.
BH Telecom i naredne sezone generalni sponzor lige
http://sportsport.ba/bh_fudbal/poznato- ... ih-/243094
http://sportsport.ba/bh_fudbal/poznato- ... ih-/243094
Kazu postoji mogucnost da sve utakmice prenosi MOJATV
Ostalima kao zabrana

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Znači oni definitvno hoće da rastjeraju i ovo malo nas što prati ligu, koja glupost brate mili...
Nema niko milion da daje na sponzorstvo, BH Telecom se jedino isplati, yebiga, oni te pare i da nemaju, imaju. Realno šta bi imao Bingo, HIFA ili neko sličan da uzme to sponzorstvo, možda samo prestiž, da im je drago što su sponzori, ali neke koristi od toga ne bi imali, BH Telecom zbog televizije ima, a i to promišljeno rade, rade samo gostujuće utakmice Sarajeva i Željezničara, jer tada ljudi nisu na stadionima i moraju gledati na TV, a na tom području svi su u mogućnosti imati mojaTV.
Ubit će fudbal ako ode sve na mojaTV, nije niko lud u 2018. da gleda stream koji je napravljen na već lošoj slici, još na to dodati da ljudima i ovako nije zanimljiva liga.
Publika mi se mogla vratiti i na stadione, a i pred TV, da više ljudi ima mogućnost pogledati kvalitetu utakmicu u vlasitoj kući sa finom slikom. Šta mi trenutno na TV možemo gledati, možemo gledati Široki i Zrinjski kada igra kući na Areni i Vitez na BHT na razvučenoj slici. Pa koga će ovo na BHT prikovati za ekran?
Druga bi stvar bila da smo ovu Ligu za prvaka mogli gledati na Areni u kompletu, pa dobre utakmice su bile, gledali bi ljudi, primjetite i vi u svojoj mahali kada bude neka dobra utakmica na TV, kako se o tome priča, a kada Željezničar i Sarajevo igraju, na internetu ljudi samo vide rezultat.
Ubit će fudbal ako ode sve na mojaTV, nije niko lud u 2018. da gleda stream koji je napravljen na već lošoj slici, još na to dodati da ljudima i ovako nije zanimljiva liga.
Publika mi se mogla vratiti i na stadione, a i pred TV, da više ljudi ima mogućnost pogledati kvalitetu utakmicu u vlasitoj kući sa finom slikom. Šta mi trenutno na TV možemo gledati, možemo gledati Široki i Zrinjski kada igra kući na Areni i Vitez na BHT na razvučenoj slici. Pa koga će ovo na BHT prikovati za ekran?
Druga bi stvar bila da smo ovu Ligu za prvaka mogli gledati na Areni u kompletu, pa dobre utakmice su bile, gledali bi ljudi, primjetite i vi u svojoj mahali kada bude neka dobra utakmica na TV, kako se o tome priča, a kada Željezničar i Sarajevo igraju, na internetu ljudi samo vide rezultat.
- tuzlak1987
- Kontakt:
A jbg niko ne pita kako je nama kojima Srbijanska mafija brani da gledamo SK. Ako zelis da gledas nesto plati i gledaj, tako je svuda u svijetu. Zelim i ja da gledam SK ali ga nisam platio jer nisam na Telemachu tako da ga gledati necu dok se ne prebacim na njih jer oni to nece dozvoliti. Isto kao sto BHT nece dozvoliti da placa ugovor za TV prava, a da neko to gleda besplatno.
Prije bi otisao na gostovanje na Island nego sto bi prikljucio MojaTV. 

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kome je sta Telecom kriv? Na Telemachu kako znam se moze gledati i Arena, jel treba Telecom da pusti svima da prenose i da se onda to prenosi na drugim operaterima dok dobar dio Bosnjackog naroda u Federaciji ne moze da prati Englesku ligu, NBA, NFL i jos neke programe. Dok u Republici Srpskoj mogu svi da gledaju SK na mtelu, u Federaciji ne mogu i onda je Telecom kriv. Kada ste vec navalili treba privatizovati to neka propadne ali onda privatnik nece davati silne pare u sve zivo i zdravstvo, bolnicama, drustvima i humanitarno i sport i td. U svemu zivom donacije Telecoma ali Telecom je los iako drzi BIH na nogama jos uvijek od godisnjeg profita koji ide u budzet.
Eto svako ima sansu da kada ovaj ugovor istekne otkupi prava za veci novac, ali nece niko jer se nikom ne isplati, to je cisti gubitak novca i dobra volja.
Eto svako ima sansu da kada ovaj ugovor istekne otkupi prava za veci novac, ali nece niko jer se nikom ne isplati, to je cisti gubitak novca i dobra volja.
Tuzlak, imas operatere u federaciji preko kojih mozes da pratis SK kanale, dok u rs NEMAS apsolutno nikakvu mogucnost da gledas taj j.ebeni kanal mojatv. U tome je razlika.
Ovo je debilizam epskih razmjera, klubovi da su pametni pa da od.jebu bhtelekom! Placas sluzbenalica sam, svakako se radio 50.000 na godisnjem nivou sto i nije neka cifra.
Ovo je debilizam epskih razmjera, klubovi da su pametni pa da od.jebu bhtelekom! Placas sluzbenalica sam, svakako se radio 50.000 na godisnjem nivou sto i nije neka cifra.
-
- Kontakt:
Nije mi jasno kako ce onda neko u RS moci da prati utakmice PlBIH,ako BH Telekom preuzme sve utakmice,jel sada je to moguce putem Arene i BHT.Sa ovim postupkom se jos vise umanenje mogucnost gledanja i popularizacije PLBIH.Jedino, ako se to desi moci cu gledati utakmice Partizana i Zvezde,jel nece biti vise utakmice tipa Vitez-Siroki,koja ce preklopit termin,odnosno imat cemo vise utakmica na Areni iz srpskog i hrvatskog sampionata,sto ce takodje uticati na gledanost PlBIH.Ako nista ima uvijek dobri stari radio. 

Zadnja izmjena: sinergija2017, dana/u 02 jul 2017, 15:59, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.