Feldmarschall je napisao/la:Alonso će ostati u Bayernu. Jedino pitanje je da li još jednu sezonu kao igrač ili u nekoj drugoj ulozi. Odavno mu pripremaju mjesto u upravi što je sasvim opravdano jer je rijetko viđen intelektualac u kopačkama, a Bayern institucija koja takve prilike ne propušta.
Slažem se u potpunosti. On je stvarno jako inteligentan i kao takav može uvijek biti koristan i na terenu ali i na nekoj klubskoj funkciji. Ja mislim da će kao igrač još godinu ostati, a dalje će se vidjeti.
Saurman je napisao/la:Čuj brazilska prevara.

Čovjek je
rezerva i kao takav odradio je sasvim dobar posao od kako je u Bayernu i apsulutno me ne čudi produženje ugovora.Neki bi izgleda da imamo dva beka klase Lahma, jednog posaditi na klupu i dati mu 10 mil po sezoni onda bi aplaudirali KHR.
Naravno da odrađuje dobar posao. I naravno da i jeste poenta u tome da on bude zamjena i da je kao takav idealan. A kada je god igrao, u većini slučajeva je odradio dobar posao. Čak u zadnje vrijeme, kada je dobivao priliku, pružao je čak bolje partije od Lahma, koji još nije skroz svoju formu pronaša.
Veliki broj ljudi u suštini shvata koja je uloga Rafinhe i u čemu je njegov značaj, a neki i ne pogledaju njegove partije ali udaraju po njemu.
Rafinha je lojalan i nije tu samo da uzme lovu i mirno sjedi na klupi, nego kada igra on pogine na terenu. I njegova prgavost (pozitivna, pogotovo iz našeg ugla, kao navijača Bayerna) je uvijek je bitan element. Čovjek je lojalan, stalo mu je do kluba i više je nego sjajna dopuna. A takve igrače isto moraš imati, a ne samo zvijezde poput Robbena, Riberyja itd.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland