Dakle sa Arsenalom smo igrali 5 dvomeča i svih 5 smo ih tukli, hahahaha.

Jedanput u grupi i 4 puta u osmini.
Svih 5 se sjećam kao da su jučer bili, jer je Arsenal uvijek bio kao neki favorit iz sjene,
a posebno zanimljivo što smo ih svaki put ponizili, a oni nekakvim frljokama učinili da to bude knap,
nikad ih nismo dotukli, uvijek nas panika pred kraj hvatala, skoro uvijek od gotovog veresiju da pravimo.
Sve je počelo sezone davne 2000/2001, lijepa sezona za nas.
2:2 je bilo na čuvenom Highburiju(stadionu metar sa metar

), tu se desio čuveni preokret kada su vodili golom Henrija i Nvankaa Kanua,
a mi se vratili, čini mi se Tarnat u nekoj gužvi u 16 i antologijski gol Šola.
U uzvratu ih tukli 1:0.
Tada se osmina igrala po starom formatu, pa je i Arsenal kao drugoplasirani prošao u četvrtfinale.
U grupi je tada bio i Lyon, kako me sjećanje služi pretrpišmo baš te godine jedan od najtežih poraza u LP, bilo je 3:0 u Francuskoj, Lavovi nas pojeli, Govu je bio centralna figura, brutalne golove su nam dali, probijanje mreža.
Sljedeći susret smo čekali 4 godine, sezona 2004/2005
Tada smo ih na olimpija stadionu, ponizili, igrali smo kao s djecom,
tada smo svašta promašivali, Arsenal nije mogao iz 16 da izađe, bilo je 3:0,
da bi nam na kraju utakmice osvetili promašaje i golom iz prekida došli na 3:1.
Uzvrat je počeo, oni opet ništa nisu mogli,
mi smo imali inicijativu bez pravih prilika, i onda 20 min prije kraja Henri daje gol i bilo je 20 min strepnje, panike.
tada Linke ušao, odigrao odličnih 20 minuta i spasili smo nekako glavu.
Zadnja 3 dvomeča znate, znate koliko smo jada u Minhenu vidjeli u sezoni šampiona, iako smo ih ponizili na Emiratima, u Minhenu Roben fulao nešto i zamalo da nas stigne nesvakidašnja kazna.
Pep ih je malo više rutinski pobijedio, iako nismo tada dobro igrali, crveni u prvoj je dosta olakšao stvari.
I zadnji dvomeč u grupi, poslije gubitka 2:0 gdje ni mi ni oni nismo igrali kako treba, da bi ih ponovo ponizili ovaj pit 5:1.
Protivnik je po mojoj želji, mjeri, ni jak ni slab, nego taman da se malo zagrijemo, a da nam pažnju održi.
Da su jači nego prošlih 5 dvomeča, ne bih rekao, sve je to tu negdje, opet sve od nas zavisi,
mislim da su najjači bili te 2005, ovo danas je dosta slabije, a mi smo dosta jači.