BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

smopiBVB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la smopiBVB » 23 maj 2012, 14:39

Po meni do sad najbolje spekulacije SCHIEBER I DE JONG!!!Oba igraca odlicna...Kad bih morao birati izmedju njih dvojice,mozda bi prije DE JONGA,strasan igrac,dokazao se itekako,e sad koja ce mu biti cijena...Mada ne bih se bunio ni da to bude SCHIEBER,dobro se pokazao u BL,pa i protiv nas :evil: ,al hajd oprosteno mu je,ako nas pojaca :D
Moje misljenje je da su i jedan i drugi bolje opcije od prethodno pominjanih igraca,uz sve to mladi su a znamo koliko se jos uz naseg KLOPPA moze napredovati!!! :D

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 maj 2012, 15:16

Julian Schieber je profil igrača kojeg BVB nema u ekipi.Moze igrati centarfora i lijveokrilnog napadača.Kvalitetan napadač sa lijevom nogom je zelja svakog trenera.Za njega je interes pokazao i Hoffenheim, ali ipak mislim da su pretrpani napadačima.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2012, 15:46

Jedno je sigurno, a to je da Lewandowski ostaje 100 %.

Iako su učestale špekulacije o njegovom odlasku, interesovanju Bayerna koji bi se pojačao i usput oslabio glavnog konkurenta (BVB), međutim naši čelnici su neumorni što se tiče naglašavanja da niko osim možda Kagawe (ukoliko dođe odgovarajuća ponuda) te Barriosa neće napustit' BVB.

Watzke kaže: "Želimo da on kod nas produži i takođe mislimo da će to i uradit'. Sljedeće 2 godine igra kod nas. To ne dolazi u pitanje. Klopp, Zorc i ja smo donijeli odluku. Ne postoji suma, koja nas može natjerat' da promijenimo mišljenje.

______________________________________________________________________________________________

* Za De Jonga se osim nas interesuju i M'gladbach te evo i Bayern (od danas).

* Wolski na radaru Juventusa, Rome i Lazia.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 23 maj 2012, 23:48

Po meni Wolski mora jos mnogo mnogo pure jest ! Dobar je momak potencijal je al po mom misljenju plafon mu je Werder pa cak i previse . A ta da ga mi dovedemo za 6 mio je glupost ma nema sanse da ce nasi dat te pare .

Kad bi birao ja izmedju de jonga i Schiebera izabrao bih De Jonga . Ali Klopp ce dovest Schiebera po mom misljenju to ce bit taj zamjenik za Lucasa . Dakle Schieber dolazi po mom misljenju kako sad stvari stoje barem 75 % sam siguran da je to to . Moglo je i bolje da ubodemo al zadovoljan sam nije ovo flop nije ni top . Mislim da nece bit jefin Svabe nedaju svoje igrace za male pare. Prosle godine ista stvar sa Traschom bila jedna god ugovora i opet ga tusnuse za 8 milki, slicno se ocekuje i sa Schieberom puno brate tolike pare mislim da je to previse .

Najvjerovatnije da Owomoyela produzuje ugovor . Jeb.em mu mater kljakavu sta ce nam on sa stakama svojim kao da mu Klopp guzi zenu i mater cccc. Drazi mu je od Zidana i Subotica . Stvarno ovaj covjek nema sta trazit kod nas treba tu dovest sta kvalitetnije . Ali s druge strane svaka cast Kloppu i upravi . Ne zele nikog dovodit jer racunaju na Kocha koji ce procvjetat abd na posudbi u Dusiburgu i imamo onda dobrog Back upa boli nas racku ha ya . Ako gledaju s te strane ok onda .

A opet kad razmislim mogli smo bolje od Schiebera sta vi mislite jel on dovoljno dobar za nas ? Da li taj momak moze uc s klupe i zabit rjesit utakmicu , da li moze zamjenit Lewu kad se povrjedi dali je taj kalibar . Po meni je dobar jako dobar samo nekako mi je kljakav u zavrsnici . Vise mi je tip koji trci radi a ne knipser hmm sta vi mislite jel ovo dobar potez ?

Navodno su se Galliani i Sahinov menadzer sastali i pricali o Sahinovom prelasku u Ac Milan tako prenosi SKY SPORT, pored Milana, zainteresovani su Juventus i Inter . :evil:
Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 23 maj 2012, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
BvB Echte Liebe !!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 maj 2012, 23:54

Mislim da je puno veći potencijal nego što je to Lewandowski bio pred početak prošle sezone (ove iza nas).E sad tu je krojač neviđenog formata koji će znati da od njega napravi igrača.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2012, 00:07

Da se ja pitam moj prvi izbor bi bio Bendtner, pa tek onda De Jong ili Schieber. Samo fora je što Bendtner ne bi bio spreman da sjedi na klupi tako da on otpada i mislim da od toga nema ništa.

Što se tiče Schiebera dečko je odličan napadač. Dobar tehničar, radi za ekipu. Veoma pokretljiv i ima ubojitu ljevicu. Bio bi veoma zanimljiv izbor naše uprave i baš bi se radov'o da vidim kako bi se pokazao u mašineriji zvanoj BVB. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

:evil: :evil: :evil:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 maj 2012, 01:15

BVB je prema pisanju BILD-a za Schiebera spreman platiti 6 miliona € s obzirom da mu ugovor istice naredno ljeto, ali Bobic u nekom svom svijetu zahtjeva 9 miliona €. Jedno je sigurno ovih 9 miliona € nece dobiti, a da sam na njegovom mjestu istog trenutka bi prihvatio ponudu BVB-a, jer kad igrac odbije produzenje ugovora automatski druga strana diktira cijenu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 maj 2012, 10:33

Kad ce nova epizoda spanske sapunice: "Kagawa odlazi ili ostaje" :mrgreen:

Izgleda da su se svi pomalo primirili u vezi japanera. Mozda je to zato sto je trenutno sa reprezentacijom Japana, za koju je doticni juce dao gol...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 maj 2012, 10:48

Kicker pise da smo dobili oficijelnu ponudu za Kagawu . Dok Kicker pise trebalo bi bit tacno to . Goal.com ( engleska reakcija ) se na to nadovezala i izbacila vijest kako je United poslao ponudu od 13 miliona Funti . Sto dodje negdje oko 16 mio Eura . Dakle sve u svemu mislim da Goal nagadja cifru oko ove prve ponude . A da je sigurno tacno da smo dobili ponudu dok Kicker to pise . Ovo je prvi dobri kokrak da se sve ovo vise zavrsi takozvana sapunica Kagawa . Nadam se da ce se to sto prije sve rjesit da mozemo u miru planirat za novu sezonu .
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 maj 2012, 10:51

slika
BvB Echte Liebe !!!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 maj 2012, 11:00

Damir_BvB je napisao/la:Kicker pise da smo dobili oficijelnu ponudu za Kagawu . Dok Kicker pise trebalo bi bit tacno to . Goal.com ( engleska reakcija ) se na to nadovezala i izbacila vijest kako je United poslao ponudu od 13 miliona Funti . Sto dodje negdje oko 16 mio Eura . Dakle sve u svemu mislim da Goal nagadja cifru oko ove prve ponude . A da je sigurno tacno da smo dobili ponudu dok Kicker to pise . Ovo je prvi dobri kokrak da se sve ovo vise zavrsi takozvana sapunica Kagawa . Nadam se da ce se to sto prije sve rjesit da mozemo u miru planirat za novu sezonu .
ma ta para nije losa..za te pare ga treba prodati.. :D :D svi sretni..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2012, 14:28

kraljttbvb je napisao/la:Kad ce nova epizoda spanske sapunice: "Kagawa odlazi ili ostaje" :mrgreen:

Izgleda da su se svi pomalo primirili u vezi japanera. Mozda je to zato sto je trenutno sa reprezentacijom Japana, za koju je doticni juce dao gol...
Pitao si u pravo vrijeme. slika

Kagawa: Angebot von ManUnited slika
Dortmund flatterte ein erstes konkretes Angebot für Shinji Kagawa von Manchetser United auf den Tisch. Allerdings bewegt sich dieses noch nicht in den gewünschten Dimensionen.

Izgleda da je BVB dobio ponudu Man Utd-a od 17 mil. eura (13,6 mil funti). Al' kako dalje "kicker" prenosi to još uvijek nije ono što BVB traži. Takođe i Real pokaz'o interesovanje. Ajmo nek' cijena ide do neba. 8-)
Nema ispod 20 miliončića maknut' slika

Što se tiče Schiebera, Bobić se grdno vara ako misli da će dobit' 9 mil. Njegova trenutna cijena 3 mil. i nek' bude sretan sa maximalno 5 mil, mada se piše da smo mi ponudili 6 tj. duplo od njegove stvarne cijene. :oops:
Kako mediji prenose mi smo postigli dogovor s Schieberom tako da ostaje da se još dogovorimo s Švabama. Takođe Bild prenosi da dolazak Schiebera ne znači da nećemo dovodit' još nekog napadača, jer Schieber može igrat' i iza Lewata te na lijevom ofanzivnom krilu.

Da li će još neko doć' vjerovatno zavisi i od toga šta će Kuba odlučit' jer on vjerovatno misli da nema šanse pored Gotzea. Meni se lično sviđa kako je Kuba odigrao ovu polusezonu i posebno mi se sviđa kako se on i Piszczek nadopunjuju i razumiju.slika

____________________________________________________________________________________________

Magath bi Santanu. :twisted:

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 24 maj 2012, 14:55

Prema pisanju spox.com BvB i Schieber našli zajednicku, slijeduje dogovor BvB i VFB-a oko cijene, po mojoj skromnoj procjeni 5 mil. je plafon sto ce BvB ponuditi, ipak jedna godina ugovora kod Juliana, a u odigranoj sezoni nije pokazao neku konstantu, niti je golovima i ass. podigao sebi cjenu..... moje mišljenje :) :)

Kako spox.com dalje navodi prva ponuda Man Utd. odbijena, sto znaci da se cijena dize, ma nema ovaj Aki Watzke je stub!!!!
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 maj 2012, 15:02

Semir bvb je napisao/la:
Što se tiče Schiebera, Bobić se grdno vara ako misli da će dobit' 9 mil. Njegova trenutna cijena 3 mil. i nek' bude sretan sa maximalno 5 mil, mada se piše da smo mi ponudili 6 tj. duplo od njegove stvarne cijene.

Schieber prema transfermarktu vrijedi 6,5 mil eura a ne 3, i Bobić uopće nije lud što napumpava cijenu, pa i vi to radite sa Kagawom...

Mislim da je realna cijena za Schiebera nekih 7-8 mil eura
Agieren statt reagieren

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 24 maj 2012, 15:16

PUMA - Die Verschwörung: 01 - Die Nachricht ------ Zavjera- Nestao dres

" onclick="window.open(this.href);return false;

Počela se PUMA uklapat u sistem
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 24 maj 2012, 15:35

Samo pumpati cijenu za SHINJI-a,tako je!!!Svaki mil je zlata vrijedan :lol: Bolje sto se vise klubova ukljuci u trku za njega,cijena ce porasti!Sto se SCHIEBER-a tice,iskreno 8-9 mil ne bih dao za njega,jeste odlican igrac ali mislim da je to puno para...5-6 PLAFON!!!Ne znam kolko se para trazi za DE JONGA,od njega ne treba lako odustati,po meni je provjereniji od SCHIEBER-a...Iskreno,mislim da ako neko od njih dvojice dodje,da to nece biti jedino pojacanje,u to sam siguran!!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2012, 15:42

Pale_Companion je napisao/la: Bobić uopće nije lud što napumpava cijenu, pa i vi to radite sa Kagawom...

Mislim da je realna cijena za Schiebera nekih 7-8 mil eura
Momak je dao samo tri gola u prošloj sezoni, a Kagawa 13 golova i 12 asistencija.

Ovi bi povećali 50 % cijenu igraču koji je samo 11 puta započeo u prvom timu ove sezone. Previše mi je dat' 9 mil. Ne vjerujem da će BVB ponudit' više od 6 mil.

P.S. Upravu si za da Schieber košta 6,5 mil. Negdje sam krajičkom oka pročitao nešto "3 mil" pa sam registrov'o to kao njegovu cijenu. ;) Bez obzira na to, na osnovu čega Bobić traži 9 mil. Mi za Kagawu imamo argumente što tražimo više od njegove cijene, dok ovi i ne baš, osim da je mlad i perspektivan ali je takođe i sklon povredama. 8-)

EDIT:
Pale_Companion je napisao/la: Schieber prema transfermarktu vrijedi 6,5 mil eura a ne 3,
Znam da sam negdje pročitao da mu je tržišna cijena 3 mil. Evo izvora:
http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb ... 35,1654830" onclick="window.open(this.href);return false;

Schiebers Marktwert wird auf circa drei Millionen Euro geschätzt, verrechnet man diese Summe mit den 8,5 Millionen, die für Barrios aus China zum BVB fließen, bliebe immer noch ein dickes Transferplus. BVB-Sportdirektor Michael Zorc (49) hielt sich am Mittwoch noch bedeckt: „Wie üblich kommentieren wir solche Spekulationen nicht.“ 8-) ;)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 maj 2012, 17:11

mats je napisao/la:PUMA - Die Verschwörung: 01 - Die Nachricht ------ Zavjera- Nestao dres

" onclick="window.open(this.href);return false;

Počela se PUMA uklapat u sistem
Premocno . Od sad samo nemoj ostavljat tako link vec slobodno ovdje zalijepi cjeli video :D . Al odlican video bravo Mats i hvala . Da malo nasminkamo forum u crno zuto . Ionako udjes ovdje sve sivo crno tmurno :evil:
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2012, 18:46

Ne znam jel' ko od vas na Facebooku se malo zabavio oko ove gore fore... :mrgreen:

Kaže vijest je procurila, dres je nestao. Svi to znaju ali samo do jednog igrača nije došla vijest...

Imaš zadane koordinate koje ukucaš na google maps i dobiješ rješenje koji je to igrač...

http://maps.google.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://maps.google.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

To su rezultati i igračevo ime pronađeš skriveno među imenima ulica. :mrgreen: Pošalješ rezulat te svoj e-mail i možda dobiješ nagradu. :D

Koji je igrač u pitanju? :mrgreen:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 maj 2012, 20:16

Šibi bi bio idealno pojačanje. Robustan, jak, solidan tehničar s topom u lijevoj nozi. Fali nam itekako jedan ljevak u ofanzivnom dijelu ekipe. Opasan je s distance, sto se bas i ne moze reci za vecinu nasih igraca. S njim u momcadi bi dobili mnogo na raznovrsnosti. Kao sto Sema napisa, jedini problem su mozda ti njegovi problemi s ozlijedama. Bobic je budala ako ne uzme ovih 6 milki, moze se to jos malo napuhati uz par standardnih klauzula. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.