Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

111
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la 111 » 06 avg 2013, 00:18

ja sranja od članka ZAŠTO (i to velikim slovima) fudbaleri Sarajeva idu kod psihologa :lol: :lol:

jah, eto idu kod psihologa jer imaju 4 boda iz dva meča, a morali su uzeti barem 9 :mrgreen:

na koncu, sve i da angažuju psihologa - sasvim je normalno u današnjem svijetu fudbala da sa klubovima rade i psiholozi...samo kod nas je to veliko cudo, pa se sad cudi ova splacina od novina pod imenom avazov Sport.

Nikad mi necemo biti normalni dok je ovakvih ludacki novinara i medija....nije bezveze ni to što ih Amar organski ne može....naše "istražiteljsko novinarstvo" kako ih nazva :lol: :lol:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 06 avg 2013, 00:22

Spaić otpisao Šarabu za duel u Mostaru.
Koji giganti jbmti. :lol:
Ovaj put mu ne može nikako zabiti nož u leđa. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 06 avg 2013, 00:39

111 je napisao/la:ja sranja od članka ZAŠTO (i to velikim slovima) fudbaleri Sarajeva idu kod psihologa :lol: :lol:

jah, eto idu kod psihologa jer imaju 4 boda iz dva meča, a morali su uzeti barem 9 :mrgreen:

na koncu, sve i da angažuju psihologa - sasvim je normalno u današnjem svijetu fudbala da sa klubovima rade i psiholozi...samo kod nas je to veliko cudo, pa se sad cudi ova splacina od novina pod imenom avazov Sport.

Nikad mi necemo biti normalni dok je ovakvih ludacki novinara i medija....nije bezveze ni to što ih Amar organski ne može....naše "istražiteljsko novinarstvo" kako ih nazva :lol: :lol:
Zvijezda ima psihologa isto pa im zena poyeba znanje, bolje ih je islo dok ga nisu imali :lol: :lol:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 avg 2013, 07:29

111 je napisao/la:ja sranja od članka ZAŠTO (i to velikim slovima) fudbaleri Sarajeva idu kod psihologa :lol: :lol:

I Zeljo je imao Jasnu Bajraktarevic kao saradnicu za te psiho-folove u prvoj sezoni Amarovog povratka, no, kasnije je niko nije spomenuo...

Sent from my ST23i using Tapatalk 4 Beta
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 avg 2013, 08:42

nime_tm87 je napisao/la:slika

Oglasio se i Xaraba, jao cirkusa :lol:
Jedinstvena novina,jedina zuta stampa u svjetu sporta.

Sarajevo grade sta ti papci uradise??? :? :? :?

fali im jos samo pregled programa sapunica :lol: :lol: :lol:

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 06 avg 2013, 08:46

Ne mogu da vjerujem da ovako glup novinar postoji, a još gluplji urednik koji je dopustio da ovakva glupost bude na naslovnoj strani. E svašta :roll:
U novi boj ...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 avg 2013, 10:29

Sta fali da imaju psihologa, i trebaju imati psihologa, svaki ozbiljniji tim bi trebao imati psihologa.
Psihicka priprema igraca i samopouzdanje su jednako bitni kao fizicka priprema.
...Život za Široki...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 avg 2013, 10:48

Ne mogu da vjerujem koliko glup moras biti pa ono napisati.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 06 avg 2013, 10:49

da ne idu možda čak i kod masera??!!
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

realno
Kontakt:

Post Postao/la realno » 06 avg 2013, 10:53

Slijedeci br. EXPRES-a : "ZASTO fudbaleri Sarajeva NE idu kod hodze"???
Celik u srcu

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 06 avg 2013, 10:57

ŠB_Fidelis je napisao/la:Sta fali da imaju psihologa, i trebaju imati psihologa, svaki ozbiljniji tim bi trebao imati psihologa.
Ne fali nista da ekipa ima psihologa, ali pitanje je da li ga ima i u okruzenju... Jedino neki stranac, ali to nije to, jer ne govori ovim nasim "brdskim" jezikom... Igraci su ovdje onako pomutavi, njima je to smijesno i sigurno im nista ne znaci ako neko poprica... To je zato jer imamo **** od psihologa, pa ako jedan klub i pokusa dovesti, on je toliko jadan i tanak znanjem, nikakav motivator, bez iskustva, da to na kraju ispadne bacanje para u vodu... Nasim ekipama prije utakmice treba neko tipa Ćire, da ih nalozi da su najjaci, ali da postuju taktiku, da igraju kao jedan, da se nadopunjuju stalno, itd. itd.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 avg 2013, 11:03

Malo je jedan psiholog na cijelu ekipu. Samo Suljicu treba jedan, a da ne govorim o ostalima.
#divovi

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 06 avg 2013, 11:04

nime_tm87 je napisao/la:slika

Oglasio se i Xaraba, jao cirkusa :lol:
kakvi kraljevi jebote. Istrazivacko novinarstvo sto bi osim reko :)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 avg 2013, 11:21

Baja_Zvjerka je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Sta fali da imaju psihologa, i trebaju imati psihologa, svaki ozbiljniji tim bi trebao imati psihologa.
Ne fali nista da ekipa ima psihologa, ali pitanje je da li ga ima i u okruzenju... Jedino neki stranac, ali to nije to, jer ne govori ovim nasim "brdskim" jezikom... Igraci su ovdje onako pomutavi, njima je to smijesno i sigurno im nista ne znaci ako neko poprica... To je zato jer imamo **** od psihologa, pa ako jedan klub i pokusa dovesti, on je toliko jadan i tanak znanjem, nikakav motivator, bez iskustva, da to na kraju ispadne bacanje para u vodu... Nasim ekipama prije utakmice treba neko tipa Ćire, da ih nalozi da su najjaci, ali da postuju taktiku, da igraju kao jedan, da se nadopunjuju stalno, itd. itd.
Posao psihologa nije da kaze igracima da postuju taktiku, itd. Oni ako su profesionalci, a jesu jer zive od toga, onda to sami znaju. Sto se tice nasih psihologa, nista losiji nisu od regionalnih. Sasvim normalna stvar je da svaka ozbiljna ekipa, kao i kompanija ima psihologa.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 06 avg 2013, 11:24

Da se skoncentrisu na taktiku, da ne soliraju, da misle o tome, naravno da ce im i to reci... ;) Vidim kako su profesionalci, de ne jbi... Sto se tice nasih psihologa, to su mutavi freakovi sto nakon srednje nisu imali ocjene, ni volju da upisu nesto bolje... Sportski psiholog vani je nesto drugo... Normalna stvar, za svaku kompaniju vani, jer tu su team building, vjestine komunikacije, prezentacije, itd. za nas mentalitet nula bodova, samo izmisljena pozicija da uhljebi te hadalje...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 avg 2013, 11:30

Baja_Zvjerka je napisao/la:Da se skoncentrisu na taktiku, da ne soliraju, da misle o tome, naravno da ce im i to reci... ;) Vidim kako su profesionalci, de ne jbi... Sto se tice nasih psihologa, to su mutavi freakovi sto nakon srednje nisu imali ocjene, ni volju da upisu nesto bolje... Sportski psiholog vani je nesto drugo... Normalna stvar, za svaku kompaniju vani, jer tu su team building, vjestine komunikacije, prezentacije, itd. za nas mentalitet nula bodova, samo izmisljena pozicija da uhljebi te hadalje...
Neces vjerovati, ali ima ljudi koji to upisu zato sto vole, iako imaju ocjene da upisu bilo sta drugo. To sto postoji veliki broj onih koji idu na takve faklutete "zbog matematike", ne mora znaciti da su svi takvi.
#divovi

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 avg 2013, 11:37

To nije posao psihologa. Posao je psihologa je da porazgovara s njima o njihovim problemima, bilo privatnim, bilo profesionalnim. Da bi neko radio kao psiholog, mora mnogo vise da radi nego sto mislis i mnogo vise da uci. To da su "mutavi freakovi", to je tvoj stav na koje imas pravo (a mozda i iskustvo), ali koji je nezasnovan na nekim bazicnim cinjenicama, plus sto je generalizacija. Mozda neces vjerovati, ali ima ljudi kod nas koji su upisali psihologiju i studiraju je, jer je vole.

Nije posao psihologa da kaze igracima da se skoncentrisu na taktiku, da ne soliraju, itd., to je posao trenera. Ako je igrac profesionalac, on je samo sredstvo za sprovodjenje trenerovih zamisli. Psiholog da mu kaze kako da igra na terenu ne moze, niti ima skolu za to. Ili kao sto si ti napisao "de ne jbi".

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 06 avg 2013, 11:44

1 od 999, ali i taj je upisao psihologiju dijelom jer je voli ali i zna da ce to lako zavrsiti, a na drugom fakultetu (srodnom) bi se mogao otprilike opet baviti psihologijom, ali jbga valja ucit'... Drugo, malo ko od nas zna sta bi volio biti u zivotu, pa u 99% slucajeva se ide linijom manjeg otpora, a usput ti "zavolis" to sto ucis jer jbga ionako drugo nista ne znas... Ja stojim iza toga da kod nas nema ni jednog sposobnog sportskog psihologa... Na stranu pedagog u skoli, to i ja mogu biti, ali pricam o ovom sportskom koji je interesantan nasim klubovima...

@storm, ma znam ja da ti studiras to, subjektivan si, pa je branis, mozes tako do sutra... Iskustva imam sa vama, jer vas ima milion, srecem vas na svakom koraku, a imao sam i priliku duze vremena sa njima suradjivati na nekim predavanjima i radionicama... ;) Ti nisi sportski psiholog, pa vjerovatno iznosis misljenje prema vlastitom nahodjenju... Psiholog prica o problemima, ali prica i o pojedinacnim "boljkama" igracima... Psiholog je i motivator, ali ako vidi npr. da Suljić stalno seva, ne dodaje, upropastava akcije, naravno da ce mu to i reci ali na neki mirniji, ljepsi, bolji nacin, nego sto bi to npr. Husref uradio, naravno uz konsultacije sa trenerom, sportski psiholog pokusava uci dublje u problem soliranja Suljića, otkrivajuci zasto je takav, i naravno sugerisuci mu da treba primjeniti taktiku, igrati za ekipu, uporedjujes ekipu sa nekakvim kolektivima i uspjesima koji su proizasli iz kolektiva, itd. Ovo ja govorim takodje laicki, jer nisam te struke, ali logika mi kaze da je to tako...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 avg 2013, 11:52

Baja_Zvjerka je napisao/la: @storm, ma znam ja da ti studiras to, subjektivan si, pa je branis, mozes tako do sutra... Iskustva imam sa vama, jer vas ima milion, srecem vas na svakom koraku, a imao sam i priliku duze vremena sa njima suradjivati na nekim predavanjima i radionicama... ;) Ti nisi sportski psiholog, pa vjerovatno iznosis misljenje prema vlastitom nahodjenju... Psiholog prica o problemima, ali prica i o pojedinacnim "boljkama" igracima... Psiholog je i motivator, ali ako vidi npr. da Suljić stalno seva, ne dodaje, upropastava akcije, naravno da ce mu to i reci ali na neki mirniji, ljepsi, bolji nacin, nego sto bi to npr. Husref uradio, naravno uz konsultacije sa trenerom, sportski psiholog pokusava uci dublje u problem soliranja Suljića, otkrivajuci zasto je takav, i naravno sugerisuci mu da treba primjeniti taktiku, igrati za ekipu, uporedjujes ekipu sa nekakvim kolektivima i uspjesima koji su proizasli iz kolektiva, itd. Ovo ja govorim takodje laicki, jer nisam te struke, ali logika mi kaze da je to tako...
Ne, ne studiram "to". Ima mnogo godina kada sam bio na fakultetu, ali nije bio studij psihologije, tako da nemam razloga da budem subjektivan, vec samo realan i informisan. Sto se tice same struke, zavrsiti fakultet (pogotovo bolonjski sistem - 3 godine) nije dovoljno da bi neko se zvao "psihologom" i radio kao isti nezavisno. Zakonski. Isto tako, taj studij nije tako jednostavan kao sto mislis. Informisi se.

Elem, posao psihologa je da napada uzrocnike, a ne da lijeci posljedice (za to vec postoji psihijatar, ali da ne idemo dalje). Vidim da pises laicki, zato sam te i citirao. Psiholog je vise kao "kanta za smece" kome se svi zale i kukaju, ali on nije trener niti moze ulaziti u posao trenera.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 06 avg 2013, 12:03

Ok, zavrsit' cu sa ovim postom, ti imas svoje, a ja svoje misljenje... Iz tog posta zakljucio sam da Suljicu treba psihijatar... :lol:
Informisan sam ja, studij psihologije je izuzetno lagan, skripte i nekakve knjizice su fkt smijesni... Znam jednu djevojku, to je fkt glupo stvorenje, svaku godinu u maju-junu zavrsava, do septembra odmara... Sve u roku...
Taj psiholog nama ne treba, vec onaj sportski psiholog... Takav smijer bi morao npr biti na fakultetu za sport, ili neki poseban studij na psihologiji, sa predavacima trenerima, iskusnim psiholozima, igracima, itd. Ta tvoja definicija psihologa (to je onaj kojem dodjes u ordinaciju pa mu places o svojim problemima) mi se ne cini onom koja se praktikuje u svijetu sporta...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sport_psychology" onclick="window.open(this.href);return false;

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.