1 od 999, ali i taj je upisao psihologiju dijelom jer je voli ali i zna da ce to lako zavrsiti, a na drugom fakultetu (srodnom) bi se mogao otprilike opet baviti psihologijom, ali jbga valja ucit'... Drugo, malo ko od nas zna sta bi volio biti u zivotu, pa u 99% slucajeva se ide linijom manjeg otpora, a usput ti "zavolis" to sto ucis jer jbga ionako drugo nista ne znas... Ja stojim iza toga da kod nas nema ni jednog sposobnog sportskog psihologa... Na stranu pedagog u skoli, to i ja mogu biti, ali pricam o ovom sportskom koji je interesantan nasim klubovima...
@storm, ma znam ja da ti studiras to, subjektivan si, pa je branis, mozes tako do sutra... Iskustva imam sa vama, jer vas ima milion, srecem vas na svakom koraku, a imao sam i priliku duze vremena sa njima suradjivati na nekim predavanjima i radionicama...

Ti nisi sportski psiholog, pa vjerovatno iznosis misljenje prema vlastitom nahodjenju... Psiholog prica o problemima, ali prica i o pojedinacnim "boljkama" igracima... Psiholog je i motivator, ali ako vidi npr. da Suljić stalno seva, ne dodaje, upropastava akcije, naravno da ce mu to i reci ali na neki mirniji, ljepsi, bolji nacin, nego sto bi to npr. Husref uradio, naravno uz konsultacije sa trenerom, sportski psiholog pokusava uci dublje u problem soliranja Suljića, otkrivajuci zasto je takav, i naravno sugerisuci mu da treba primjeniti taktiku, igrati za ekipu, uporedjujes ekipu sa nekakvim kolektivima i uspjesima koji su proizasli iz kolektiva, itd. Ovo ja govorim takodje laicki, jer nisam te struke, ali logika mi kaze da je to tako...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM