malta071 je napisao/la:Ima par dobrih forumasa na ovoj temi pa se zbog njih isplati "gubiti" vrijeme.
Cak i da je ovo sto SB pokusava ovom presicom da uradi za dobro sporta u BiH tj. fudbala ne moze se shvatiti kao takvo jer dolazi poslije niza "losih" rezultata tog kluba kao i istupa u medijama u kojim su se zalili na sudjenje i kojekakve urote protiv njih.
To je cisto selektivno shvacanje situacije. Zasto ne bi pokusavali uciniti nesto dobro za nogomet u BiH, pa jel se natjecemo u BiH il drugdje? Jel ide nama na ruku da je sve jos bolje ili nije? Naravno da ce se netko vise il manje buniti ovisno o tome kako smatra kakvo je stanje i kakvi su uvjeti. Pa sjeti se Zelje ''nekad davno'', imali su slicnih istupa, a i brojni drugi klubovi.
Mislim da nije korektno ni povlaciti tu paralelu s nekim rezultatima i cime vec ili uopce smatrati negativnim da se isticu sudacke greske, nepravilnosti u radu komiteta ili saveza ili bilo sto drugo. Takvo sto bi trebalo biti normalna praksa, ustvari i jest normalna praksa drugdje u svijetu, samo se ovdje analizira iz jos 5 kutova.
Doci ce do osnivanja udruzenja premijerligasa i to vjerovatno na zahtjev komiteta i uefe ali do toga sigurno nece doci zbog zelje vaseg direktora i sigurno ne u ovo vrijeme kad se sezona rjesava i kad pojedinim odgovara.
Radi toga mislim da niste dobili odgovor na vas poziv od naseg kluba (Zeljo) jer je isti neozbiljan u ovom momentu zbog gore navedenih razloga.
Široki Brijeg je uvijek bio za udruzenje klubova i uvijek je prednjacio u isticanju nepravilnosti u Savezu, to nije prvi takav slucaj sada. Mislim makar da sad ides unazad i to pokusavas naci da bi uvijek nasao da je sve toga tipa bilo podrzano, sto je i logicno, a od Zeljeznicara odlucujem odgovor u svoje ime i naravno pozitivan impuls ka stvaranju necega ovoga tipa, nebitno kad, no nikad rano nije za poceti.
Isto tako ne moze se reci kako su svi klubovi koji su dali podrsku Sirokom to uradili zbog istih razloga i da djele misljenje sa upravom SB-a jer mi i ne znamo sta pise u tom pozivu niti kakvi su odgovori istih da bi mogli govoriti ko je za a ko protiv svega ovoga.
Podrzavaju akciju preispitivanja rada, regularnosti i svega ostalog, valjda je to dovoljno samo po sebi, pa nek i imaju svakakvih motiva.
Sto se tice komiteta, napretka ima i samo oni koji ne zele to da vide ga ne priznaju ili oni kojima ovakav vid napretka ne odgovara.Bice jos bolje u buducnosti sa ovim ljudima na celu, u to sam ubjedjen samo treba malo vremena.
Ima, al vrlo sporo i jos uvijek nedovoljno. Valjda se zato ljudi i trebaju organizirati i ukazivati na nepravilnosti i slabosti koje i dalje postoje i sjesti i razgovarati o tome.
I za kraj smijesno je sto pojedinci pokusavaju umanjiti Zeljin uspjeh pricom da je to sve djelo "babe" Osima i kriviti njega za neuspjeh svojih igraca i svoje uprave da ostvare bolje rezultate.
Mislim da to nitko ne radi od relevantnih faktora, to sto forumasi pisu je druga stvar, uvijek ce netko se naci s drugacijim misljenjem, a opet cu reci, ne tako davno je i pojedinim fanovima Zelje (cisto kao primjer) smetalo sve i svasta i bilo je svakojakih urota u glavama pojedinih dok nisu dosli tu gdje jesu, a onda su se usutili kad je vec ''idilicno'', a naravno dosli su tu gdje jesu gledanjem na sebe i svoje uvjete i mogucnosti, kao sto sam uvijek govorio i to je jedino moguce i ispravno u BiH. Ja to ne sporim, ne vjerujem da itko ozbiljan takodjer to spori, ali budimo realni pa recimo da je ovako kako napisah, nista od ovoga napisanog il ovog dopisa ne umanjuje zasluzene rezultate Zeljeznicara, samo se traze jos korektniji i regularniji uvjeti.
...Život za Široki...