Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ja kolk'o vidim ovo smanjivanje broja stranaca samo je donijelo probleme, mozda dugorocno bude korisno, ali trenutno ga svi pusimo... haj dovedi pojacanje a da nije stranac...
Ocigledno od juce pratis fudbal...oduvijek su jaci i veci klubovi uzimali od manjih i to ce biti vazda tako.PiazzaGrande je napisao/la:Pisao sam zimus kada je bio aktualan slucaj Kostic, da je nedopustivo to sto Zeljeznicar lesinari oko Slobode...
Isto tako i u vezi Zeca...Onaj lik sto mu je jedina funkcija u Zeljeznicaru da se uslika sa novopridoslim igracem kaze prije podne da ne bi dodatno narusavao odnose sa Slobodom jer je situacija oko Zeca nejasna, a onda se posljepodne uslika sa njim u dresu Zeljeznicara...Svasta..To se ne radi...Zaboravili su da su do prije samo dvije godine jedino igracu Stanicu uplacivali doprinose od svih igraca u klubu, a ugovori ko zna kakvi su bili....Nesto se ne sjecam da je njima neko ovako otimao igrace...
I onda krene prica o postenju i o tome kako samo oni placaju sve doprinose i poreze...
Kad neko pocne pricati o svom postenju ja se odmah za novcanik hvatam da vidim je li jos na mjestu...
A i savez ima nesto protiv vas, grdno ste mu se zamjerili...zasto, ne znam...
Od velike cetvorke ex yu, pa i svugdje u svijetu. Bayern pokupi sve sto valja u bundesligi, Juve isto u seriji a, Barca i Real u primeri itd.
Previse se furate na gluposti i Sloboda uzima igrace kome moze, nema tu ama bas nista neposteno osim ovih dugova i varanja drzave manje vise od strane svih klubova.
ps. I ovo sa strancima je dobar potez jos da se poveca broj u21 igraca u startnoj postavi bit ce super. Moraju se klubovi natjerati da proizvode i guraju omladinu a ti mladi igraci ne da su buducnost nego i najveca pojacanja. Ovdje nece doci stranac koji zna igrati lopte vec samo neka ubleha...naravno izuzetci postoje ali se mjere u promilima.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Pa dovedeš pojačanje stranca, ostalo pokupiš iz manjih klubova tipa Mladost, Sloboda, Radnik, Krupa i ostali. Imaš, recimo, iskusne strane igrače koji su tu najveći kvalitet plus mlade domaće igrače željne dokazivanja u velikim klubovima, kao što je kod vas došao Kuzmanović ili kod nas Ramović i Zec.OsmanhodzicBuco je napisao/la:Ja kolk'o vidim ovo smanjivanje broja stranaca samo je donijelo probleme, mozda dugorocno bude korisno, ali trenutno ga svi pusimo... haj dovedi pojacanje a da nije stranac...
Ovo je zapravo i jedini način da naši najjači klubovi uzimaju najbolje igrače iz ovih manjih klubova, prije smo više voljeli srpsko-hrvatskog polovnjaka nego li pokušati dovesti najbolje igrače iz ostalih klubova u BiH.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
Od prekjucer pratim..propuh je napisao/la:Ocigledno od juce pratis fudbal...oduvijek su jaci i veci klubovi uzimali od manjih i to ce biti vazda tako.PiazzaGrande je napisao/la:Pisao sam zimus kada je bio aktualan slucaj Kostic, da je nedopustivo to sto Zeljeznicar lesinari oko Slobode...
Isto tako i u vezi Zeca...Onaj lik sto mu je jedina funkcija u Zeljeznicaru da se uslika sa novopridoslim igracem kaze prije podne da ne bi dodatno narusavao odnose sa Slobodom jer je situacija oko Zeca nejasna, a onda se posljepodne uslika sa njim u dresu Zeljeznicara...Svasta..To se ne radi...Zaboravili su da su do prije samo dvije godine jedino igracu Stanicu uplacivali doprinose od svih igraca u klubu, a ugovori ko zna kakvi su bili....Nesto se ne sjecam da je njima neko ovako otimao igrace...
I onda krene prica o postenju i o tome kako samo oni placaju sve doprinose i poreze...
Kad neko pocne pricati o svom postenju ja se odmah za novcanik hvatam da vidim je li jos na mjestu...
Od velike cetvorke ex yu, pa i svugdje u svijetu. Bayern pokupi sve sto valja u bundesligi, Juve isto u seriji a, Barca i Real u primeri itd.
Previse se furate na gluposti i Sloboda uzima igrace kome moze, nema tu ama bas nista neposteno osim ovih dugova i varanja drzave manje vise od strane svih klubova.
ps. I ovo sa strancima je dobar potez jos da se poveca broj u21 igraca u startnoj postavi bit ce super. Moraju se klubovi natjerati da proizvode i guraju omladinu a ti mladi igraci ne da su buducnost nego i najveca pojacanja. Ovdje nece doci stranac koji zna igrati lopte vec samo neka ubleha...naravno izuzetci postoje ali se mjere u promilima.
I "promasio si ceo fudbal"...i sa komentarom i p.s.-om...pozzz
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
To stoji da uzimaju svi u evropi igrace drugih klubova. Ali ljudi to posteno plate, ne na nacin na koji Zeljeznicar od Slobode uzima.propuh je napisao/la:Ocigledno od juce pratis fudbal...oduvijek su jaci i veci klubovi uzimali od manjih i to ce biti vazda tako.PiazzaGrande je napisao/la:Pisao sam zimus kada je bio aktualan slucaj Kostic, da je nedopustivo to sto Zeljeznicar lesinari oko Slobode...
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
nabrojao sam gore neke ( wagner , rajović , stojanović ) , zaboravio sam recimo darka spalevića koji je jedan od najboljih stranaca u ligi ikad . sve su to igrači koji su davali ligi dimenziju više , s kojim su naši klubovi u europi možda mogli nekog i izbacit .propuh je napisao/la: ps. I ovo sa strancima je dobar potez jos da se poveca broj u21 igraca u startnoj postavi bit ce super. Moraju se klubovi natjerati da proizvode i guraju omladinu a ti mladi igraci ne da su buducnost nego i najveca pojacanja. Ovdje nece doci stranac koji zna igrati lopte vec samo neka ubleha...naravno izuzetci postoje ali se mjere u promilima.
fino zvuči to 'razvoj mladih igrača ' itd , ali bojim se da ćemo bit kanta veća nego sad . prvo skontaš kakve su nam škole , pa i to malo mladih igrača što išta valjaju odmah odlaze vani , oni lošiji ostaju u boljim domaćim klubovima. opet se krpimo s domaćim polovnjacima . umjesto sa koliko - toliko kvalitetnim strancima .
totalno nejasna i glupa odluka saveza .
- badblueboylivno
- Kontakt:
Pravilo sa strancima je bezveze. Male lige koje su radile velike rezultate su napredovale sa strancima, ne sa svojim igračima. Istina, reprezentacije pate, ali nemaju ni t od talenta koji postoji kod nas. Igranje s kvalitetnim strancima je u nekim slučajevima pomoglo domaćim igračima. Jasno, i ti stranci se moraju gledati malo šire, ne samo da stranci budu Hrvati i Srbi. 
Bolje bi gospodi iz saveza bilo da riješe probleme s mladim igračima u utakmicama Premijer lige, pa i Prve lige, koja bi morala biti razvojna za Prem. Neka igra do pet stranaca, ali neka u svakom trenutku budu barem dva U21 igrača i jedan U23 (u Prvoj barem pet U21 igrača, ali da budu non-stop na terenu, ne da kao dosad izlaze u drugoj, trećoj minuti).
Smanjenje broja stranaca te koncentriranje starijih, kvalitetnijih igrača nikako nije dobro rješenje, ne vodi ničemu.

Bolje bi gospodi iz saveza bilo da riješe probleme s mladim igračima u utakmicama Premijer lige, pa i Prve lige, koja bi morala biti razvojna za Prem. Neka igra do pet stranaca, ali neka u svakom trenutku budu barem dva U21 igrača i jedan U23 (u Prvoj barem pet U21 igrača, ali da budu non-stop na terenu, ne da kao dosad izlaze u drugoj, trećoj minuti).
Smanjenje broja stranaca te koncentriranje starijih, kvalitetnijih igrača nikako nije dobro rješenje, ne vodi ničemu.
Hayley <3
Naravno kao sto Bajern plati Dortmundu za Levandovskog ili Arsenal Schalkeu za Seada...Niko nigdje na dunjaluku ne placa za igraca kome je ugovor istekao. Isto tako i vi i mi cemo dobiti lovu za Duljevica odnosno Stevanovica.fks74 je napisao/la:To stoji da uzimaju svi u evropi igrace drugih klubova. Ali ljudi to posteno plate, ne na nacin na koji Zeljeznicar od Slobode uzima.propuh je napisao/la:Ocigledno od juce pratis fudbal...oduvijek su jaci i veci klubovi uzimali od manjih i to ce biti vazda tako.PiazzaGrande je napisao/la:Pisao sam zimus kada je bio aktualan slucaj Kostic, da je nedopustivo to sto Zeljeznicar lesinari oko Slobode...
Bezveze vam je prica skroz i nametanje neke kradje klinca palca, da nije tako Zeca niko nebi mogao registrovati kao igraca Zelje.
Nabrojao si 3-4 igraca naci ces ih jos 10-15 u zadnjih 10 godina, ali isto tako ces naci bar 500 ubleha i polovnjaka... koji su uzeli priliku nekom potencijalu jer su se klubovi oslanjali na te "iskusne" polovnjake.FaustinoAsprilla je napisao/la:nabrojao sam gore neke ( wagner , rajović , stojanović ) , zaboravio sam recimo darka spalevića koji je jedan od najboljih stranaca u ligi ikad . sve su to igrači koji su davali ligi dimenziju više , s kojim su naši klubovi u europi možda mogli nekog i izbacit .propuh je napisao/la: ps. I ovo sa strancima je dobar potez jos da se poveca broj u21 igraca u startnoj postavi bit ce super. Moraju se klubovi natjerati da proizvode i guraju omladinu a ti mladi igraci ne da su buducnost nego i najveca pojacanja. Ovdje nece doci stranac koji zna igrati lopte vec samo neka ubleha...naravno izuzetci postoje ali se mjere u promilima.
fino zvuči to 'razvoj mladih igrača ' itd , ali bojim se da ćemo bit kanta veća nego sad . prvo skontaš kakve su nam škole , pa i to malo mladih igrača što išta valjaju odmah odlaze vani , oni lošiji ostaju u boljim domaćim klubovima. opet se krpimo s domaćim polovnjacima . umjesto sa koliko - toliko kvalitetnim strancima .
Ovo je prilika da se da sansa mladom igracu uz to da ako hoces stranca u ekipi gledaces da li valja i dovoditi igrace tipa nabrojanih.
Sacekati da vidimo hoce li se sta dobro izroditi ne treba odmah odbacivati i kritikovati...meni dobro izgleda zamisao.
-
Treba ukinuti ovo pravilo dok nije kasno, kako je naprasno donjeto bez bilo kakve studije ili analize, tako ga i naprasno ukinuti...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
- Medikament
- Kontakt:
Zrinjski je to najvise pogodilo izgleda koliko kukate 

sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
- prisonbreak
- Kontakt:
Ma odlicno pravilo, odlican potez, samo polovnjaci dolaze, ima izuzetaka.
Kao sto sam prije i naveo pogoditi ce Zrinjski, Siroki i Borac, i kao sto vidim najvise se i bune, takodjer podrzajem U 21 da sto vise bude.
Kao sto sam prije i naveo pogoditi ce Zrinjski, Siroki i Borac, i kao sto vidim najvise se i bune, takodjer podrzajem U 21 da sto vise bude.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
- Evolve
- Kontakt:
-
Govorim općenito za ligu, ne gledam to obojano klupskim naočalama...Kao što sam danas napisao, ovo će najviše pogoditi klubove koji su u sredini tablice ili pri dnu jer ce im ovi boljerangirani klubovi sa vecom plateznom moci uzeti sve sto valja...a produkcija mladih igraca je, blago receno, nikakva...sa ovakvim skolama, terenima, bez kampova, sa sumnjivim strucnim kadrom u omladinskim pogonima...slabo, nista...plus, ako se i pojavi neki talenat on je vec preko granice dok kazes keks...Medikament je napisao/la:Zrinjski je to najvise pogodilo izgleda koliko kukate
Ovo me podsjeca na prosloljetnu storiju o modalitetu natjecanja, kad sam rekao da je trokruzni sustav bolji od ovog LzP i LzO, pa su me mnogi napadali, kao u smislu: sta hoces, ti si protiv ovoga jer tvom klubu ne odgovara, necete moci namjestati bla...bla...a mi opet prvaci...bas me zanima kakav je sada stav ljudi u vezi modaliteta natjecanja u PL BiH...
Volim te bola'!
Volim te bola'!
Pa ko ti brani da dovodiš strance? Može ti i sada imati 20 stranaca u ekipi, al' ih za utakmicu možeš prijavati samo četvoricu, što je sasvim ok. Rekao sam već, red ja da ti stranci budu zaista stranci koji će dići kvalitet fudbala, a ne neki sprsko-hrvatski polovnjaci koji se ovdje uhljebe sa solidnom platom, a na terenu se ponašaju kao manekeni.FaustinoAsprilla je napisao/la:nabrojao sam gore neke ( wagner , rajović , stojanović ) , zaboravio sam recimo darka spalevića koji je jedan od najboljih stranaca u ligi ikad . sve su to igrači koji su davali ligi dimenziju više , s kojim su naši klubovi u europi možda mogli nekog i izbacit .propuh je napisao/la: ps. I ovo sa strancima je dobar potez jos da se poveca broj u21 igraca u startnoj postavi bit ce super. Moraju se klubovi natjerati da proizvode i guraju omladinu a ti mladi igraci ne da su buducnost nego i najveca pojacanja. Ovdje nece doci stranac koji zna igrati lopte vec samo neka ubleha...naravno izuzetci postoje ali se mjere u promilima.
Ostale igrače dovodiš iz slabijih klubova i tjt, kao što ste vi doveli Pirića iz Slobode npr. Jest da su sada na gubitku ti manji klubovi, al' ne sumnjam da će doći vrijeme kada će i oni dobijati obeštećenja za te igrače, a ne da ih Željo, Sarajevo i Zrinjski odvode za siću.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
I ova odluka je donešena samo iz ralozga da se nekome zakajla, tim prije što je na brzinu donešena, bez ikakve analize pozitivnih i negativnih utjecaja iste..Izlobirao ju je netko ko misli da ima talentiranu generaciju juniora ove sezone...
Prisonbreak...neće kolega ova odluka pogoditi Zrinjski, a koga će pogoditi vidjet ćemo...nije daleko prvenstvo

Prisonbreak...neće kolega ova odluka pogoditi Zrinjski, a koga će pogoditi vidjet ćemo...nije daleko prvenstvo
Volim te bola'!
Volim te bola'!
Sve je to normalno, pogledajte činjenicu da od 25 igrača prijavljenih u prva kolo Evropskih kupova moraš imati minimum 8 mladih iz domaće produkcije.
Tjeraju se manje lige da proizvode igraće za velike lige.
Uočili ste da su klubovi koji igraju u Evropi potisali ugovore sa mladim igračima, za Evropske zapisnike.
Znaći bogati postavljaju pravila u kojima siromašni proizvode robu za njh.
Ekonomska računica.
Tjeraju se manje lige da proizvode igraće za velike lige.
Uočili ste da su klubovi koji igraju u Evropi potisali ugovore sa mladim igračima, za Evropske zapisnike.
Znaći bogati postavljaju pravila u kojima siromašni proizvode robu za njh.
Ekonomska računica.

- prisonbreak
- Kontakt:
Mi smo navikli bez stranaca, nemamo nijednog, tako da je nama svejedno. A dobro sve na stranu mi nemamo ni ekipu, ni UO imamo samo ime CelikPiazzaGrande je napisao/la:I ova odluka je donešena samo iz ralozga da se nekome zakajla, tim prije što je na brzinu donešena, bez ikakve analize pozitivnih i negativnih utjecaja iste..Izlobirao ju je netko ko misli da ima talentiranu generaciju juniora ove sezone...![]()

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Stojceva ne bi ni na tribinama volio viditi, a kamol na terenu. Uopste ne vidim cime je zasluzio toliko prizivanje i svrsavanje na njeg!
Amar ce na AMC, a Petrak aBd na centralnog veznog i tjt sto se veznih tice. Nadam se da ce doci jedan rasan napadac i back up stoper.
S tih jos par igraca bi mi bili glavni favoriti za duplu krunu. Uprava opet pokazala da ciljano dovodi pojacanja i da nigdje ne zure nit srljaju, svaka cast![]()
+ mladi igraci se dovode, a ne istrosene samoprozvane zvijezde!
Dupla kruna, mašala
-
- Kontakt:
Ovo sa strancima je bezveze,trebali su stavit da ti 3 igraca ispod 21 moraju bit u prvih 11,i jos bar 2 među 18,tada bi i bilo nesto. Svi klubovi na svijetu dopustaju strance samo kod nas glupost.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.