FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 03 dec 2016, 01:40

Lewa je najkompletnji napadac planete, unazad nekoliko godina. :cool:
Kolika neznalica moras biti,pa da osporavas njegove kvalitete. :facepalm:
Zasluzuje svaki novcic, koji trazi produzenje ugovora.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 03 dec 2016, 02:01

Moje misljenje je da je Arjen Robben nas najbolji igrac u zadnjih 10 godina.Pa pored njega i Müller izgleda kao igrac bez mane :mrgreen:
Nista idemo dalje,jos jace zapet :clap:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 dec 2016, 03:11

Arjen jeste naš najbolji igrač u zadnjih deset godina, samo što je bio povrijeđen svako malo. Čovjek koji bi se sigurno mogao nositi sa Ronaldom i Messiem da nije prokletih povreda.

Joj, sad će htjeti svako slobodnjak da puca Robert.

Tri boda su tu, idemo dalje.

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 03 dec 2016, 04:36

Mnogo toga je bilo za pohvaliti u utakmici protiv Mainz-a. Da se osvrnem na pobjedu i na stvari koje je ova utakmica (za mene) potvrdila:

- Martinez ili na DM ili klupa
- Lahm na pivotu izgleda mnogo tecnije od Alonsa iako nema taj pas o kojem svi govore. U defanzivi je za klasu bolji od Xabi-a
- Muller-u je mjesto na laznoj 9-ci ili kao drugi napadac ili klupa, nikako na krilu
- Robben je klasa, on kad je zdrav mislim da smo u ofanzivi za nekoliko stepenica jaci. Takvi igraci cine i ostale boljim. Steta sto je na silazu karijere
- Lewandowski standardno dobar, covjek zna 'lopte'

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 03 dec 2016, 10:32

Samo jedno blic opažanje sinoćnje utakmice, odnosno promjene koju je Carlo napravio http://****/2h4GPpT

Klare

Post Postao/la Klare » 03 dec 2016, 12:36

geronimo je napisao/la:Ma Klare će to slikovitije objasniti :P
Ma nemam ti ja tu šta slikati, nije mi ovaj Poljak za umjetnosti.
Koji mu bješe ovo slobodnjak, 11 :? , prethodnih 10 otišlo u nepovrat i zaborav, daj meni 10 puta da šutnem ima bar 2 puta da je zavijem,
a ovaj 11 reklo bi se dobar, ali nema tu kuveta, nema snage, nema rotacije ta lopta, sreća pa ode u malu mrežu, sreća pa mu se sreća osmjehnu, jer da bješe malo dalje od stative golmani ovo lako smiruju.

Ima Poljak veliku karaktrenu manu, i zbog toga mi ne prija,
a raduje se ovom slobodnjaku ki da je Ameriku osvojio. :yawn:

Lam sinoć na šestici odličan ljudi, njegova ponajbolja utakmica na toj poziciji.
Kimih na beku igra ljudi, ima tu još nekih propusta defanzivno, ali momak igra.
I što mi je posebno drago konačno jedan bek koji ima odmjeren oštar centaršut, treba da izvodi kornere, ne znam šta mu se Roben tu upliće kad mu Kimih može časove držati, nikad Arjen to nije znao raditi.

Dobra sinoć partija naših, sve je to smisla imalo, fino se branili, fino rastrčani bili, nemam im ja šta zamjeriti.

Jedino što bih predložio, ovaj Kordoba opet silovao naše defanzivce, evo čak ni Martin nije u duel s njim mogao, mislim da ga trebamo kupiti.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 03 dec 2016, 16:06

Ova bi tekma trebala biti jedan timski update, da vide da mogu sta hoce u bl,vratiti rezultat i ne posustati u borbi.
Previsoko nam idu dva zadnja,ne znam kako to karlo dopusta,uz to lahm i alkantara dvojac koji nije najsretniji ni za koga ni napred ni nazad.Da je tu bio dvojac Martin Tiago to bi bilo ekstra al ovako, kontre nas ubiše
VOLIM BAYERN

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 dec 2016, 16:14

Da bi imao ikakve šanse u igri u napadu, pri bunkeru protivnika, moraš žrtvovati igrača sredine na račun napada. Jučer smo Alonsa zamijenili za Mullera i odmah se vidjela razlika u igri u napadu, puno više protoka, manje ubačaja (imali smo ih 7 na utakmici) i dosta kombinatorike. Jučer smo igrali hibrid sistem 4/4/2 - 4/2/3/1 sa Pepunovom igrom u napadu. Ukoliko uspijemo riješiti pitanje kontrole lopte na sredini i kontri protivnika mogli bi daleko dogurati sa ovim sistemom. Odbrana mora visoko igrati da bi bila bliža sredini i radi toga što je ofanziva protivnika povučenija. U drugom poluvremenu smo dosta dobro iskontrolisali igru protivnika na kontre, ali automatski to povlači slabiju igru u napadu. Ako nađemo balans onda sve bi ovo moglo dobro izgledati.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 dec 2016, 17:40

Dobar je Pepun, drži se na trećem mjestu u Engleskoj, a možda čak završi na četvrtom nakon ovog kola. :kafa:
Bayern se njegove igre treba rješavati. Ajmo Schalke, igrajte za nas :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 03 dec 2016, 18:58

Treba iskoristiti situaciju sa Selke-om i probati dovesti na polusezoni.Dobar mladi napadac zabetoniran za klupu RBL.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 dec 2016, 21:53

Klare je napisao/la:ovaj Kordoba opet silovao naše defanzivce, evo čak ni Martin nije u duel s njim mogao, mislim da ga trebamo kupiti.
i meni je zanimljiv.
inace, odlicno prvo i dobar kraj drugog pv.
bice nesto od ovog baye. hajde anceloti, pocni citati forummmm.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 04 dec 2016, 00:56

isakovich je napisao/la:Ova bi tekma trebala biti jedan timski update, da vide da mogu sta hoce u bl,vratiti rezultat i ne posustati u borbi.
Previsoko nam idu dva zadnja,ne znam kako to karlo dopusta,uz to lahm i alkantara dvojac koji nije najsretniji ni za koga ni napred ni nazad.Da je tu bio dvojac Martin Tiago to bi bilo ekstra al ovako, kontre nas ubiše
Previsoko idu zato sto je to Javi-u prirodno a Hummels je navikao igrati sa jednim dublje postavljenim CB-om. Bojim se ako ova dva CB-a budu tandem u velikim utakmicama da ce biti propuha.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 dec 2016, 01:40

dsulejm je napisao/la:Previsoko idu zato sto je to Javi-u prirodno a Hummels je navikao igrati sa jednim dublje postavljenim CB-om. Bojim se ako ova dva CB-a budu tandem u velikim utakmicama da ce biti propuha.
Nije tačno, previsoko stoje jer nam je to stil igre već nekoliko godina. Nije ovdje stvar u pojedincima već je jednostavno takav sistem igre kod Bayerna. I Boa i Badstuber stoje visoko kada igraju. Real na AA, Atletico na AA i Griezmanov gol, u oba slučaja zadnja linija na centru. Nije to nikakav novitet i to postoji otprije.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 dec 2016, 09:48

U utorak igramo revijalnu utakmicu protiv Atletico Madrida.

Poslije toga nam slijede utakmice Bundeslige:

Kući Wolfsburg
Gostima Darmstadt
Kući Leipzig

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 04 dec 2016, 12:04

Utakmica protiv Mainza je upravo ono što hoću da gledam od Bayerna i drago mi je što nas je rani gol raŽljutio pa smo se u stilu vratili. Lijepo je bilo ponovo vidjeti živost u igri, a još više veseli igra Tomice koji je je prodiHao punim plućima ponovo :)
Inače, Lewa je sa 2 gola stigao do cifre 130 golova u BL i trenutno je treći najbolji strani strijelac u BL. Ovo su prva dvojica :)
slika
Sent from my Philips Smart TV.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 dec 2016, 17:02

1974---1975---1976---2001---2013---2020

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 dec 2016, 00:31

Gledam ovaj Lewin gol sa koliko prefinjenosti izveden slobodnjak, a prvo se neko žalio što se Lewa forsira da bude prvi izvođač slobodnjaka, e zbog ovoga. Treba ga pustit i da puca penale i da slobodnjake izvodi. Na treninzima sam čak i gledao kako Muller izvodi slobodne udarce dobro, mada nikad to nije prenio na teren, ipak je druga dimenzija trening i prava utakmica kad si izmoren i kad moraš izvuć iz petnih žila.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 05 dec 2016, 08:42

Klare je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Ma Klare će to slikovitije objasniti :P
Ma nemam ti ja tu šta slikati, nije mi ovaj Poljak za umjetnosti.
Koji mu bješe ovo slobodnjak, 11 :? , prethodnih 10 otišlo u nepovrat i zaborav, daj meni 10 puta da šutnem ima bar 2 puta da je zavijem,
a ovaj 11 reklo bi se dobar, ali nema tu kuveta, nema snage, nema rotacije ta lopta, sreća pa ode u malu mrežu, sreća pa mu se sreća osmjehnu, jer da bješe malo dalje od stative golmani ovo lako smiruju.

Ima Poljak veliku karaktrenu manu, i zbog toga mi ne prija,
a raduje se ovom slobodnjaku ki da je Ameriku osvojio. :yawn:

Lam sinoć na šestici odličan ljudi, njegova ponajbolja utakmica na toj poziciji.
Kimih na beku igra ljudi, ima tu još nekih propusta defanzivno, ali momak igra.
I što mi je posebno drago konačno jedan bek koji ima odmjeren oštar centaršut, treba da izvodi kornere, ne znam šta mu se Roben tu upliće kad mu Kimih može časove držati, nikad Arjen to nije znao raditi.

Dobra sinoć partija naših, sve je to smisla imalo, fino se branili, fino rastrčani bili, nemam im ja šta zamjeriti.

Jedino što bih predložio, ovaj Kordoba opet silovao naše defanzivce, evo čak ni Martin nije u duel s njim mogao, mislim da ga trebamo kupiti.
pa druze i ronaldo opuca 20 slobodnjaka dok jedan udje ne znam kako mozes reći da je sreća bila kad nije mogo preciznije nikako, majstorski
joj hamo vidi mu glave

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 05 dec 2016, 08:59

Statistika za prethodne tri sezone kaže da je Pjanić najbolji izvođač slobodnih udaraca na svijetu sa procentom konverzije od 18,5%. Klare to sa svojih 20% jede za doručak. :mrgreen:
Ronaldo 6,8%, Messi 5,7%, Calhanoglu 13,4%...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 dec 2016, 09:05

coelho41 je napisao/la:Gledam ovaj Lewin gol sa koliko prefinjenosti izveden slobodnjak, a prvo se neko žalio što se Lewa forsira da bude prvi izvođač slobodnjaka, e zbog ovoga. Treba ga pustit i da puca penale i da slobodnjake izvodi. Na treninzima sam čak i gledao kako Muller izvodi slobodne udarce dobro, mada nikad to nije prenio na teren, ipak je druga dimenzija trening i prava utakmica kad si izmoren i kad moraš izvuć iz petnih žila.
Robert je pucao slobodnjake i ranije, efikasan nije bio.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.