Nekad od prosle godine,na xda su svi developeri poceli praviti romove bez google aplikacija (gapps).Papastathopoulos je napisao/la:momci, zanima me sljedece:
ukoliko flashujem neki custom rom, recimo sa xda (npr lollipop rom) hoce li biti ovih preinstaliranih gluposti i nepotrebnih procesa pokrenutih u pozadini kao sto mi je trenutno na telefonu ?
fakat je ovo glupost, na Nexusu sam redovno imao preko gigu slobodnog rama, i do gigu i po, a na ovom telefonu je rijetko kad preko gigu, najcesce od 800 do 950 MB...mislim, neko ce sad reci i da je to nevazno, al nije tacno jbg...
ili postoji li negdje KitKat stock rom, al da je "cist" kao sto sam i za Nexusa skidao ?
hvala unaprijed
Uglavnom na temi svakog roma,dev tog roma ti da link odakle da skines gapps za svoj rom.
I kada odes na tu temu,gapps su podijeljene u "pakete".
Paketi su od svih gapps,do malte ne 2-3.
Ja sam sebi na s3 instalirao lollipop i skinuo sam od google aplikacija playstore,youtube,google search i chrome,ostalo nista nemam.
Samo moras gledati koji je android na romu,da za njega skines gapps.
Npr.kod mene je lollipop 5.0.2 i za njega sam skinuo gapps.
Imas sigurno stock kitkat,samo nadji tamo.
Mada mozes komotno i lollipop,ja koristim temasek unofficial cm 12.1 i radi bez problema.Mislim da ima isti i za note 2.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.