Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la schweinsteiger » 30 apr 2015, 14:11

Papastathopoulos je napisao/la:momci, zanima me sljedece:

ukoliko flashujem neki custom rom, recimo sa xda (npr lollipop rom) hoce li biti ovih preinstaliranih gluposti i nepotrebnih procesa pokrenutih u pozadini kao sto mi je trenutno na telefonu ?

fakat je ovo glupost, na Nexusu sam redovno imao preko gigu slobodnog rama, i do gigu i po, a na ovom telefonu je rijetko kad preko gigu, najcesce od 800 do 950 MB...mislim, neko ce sad reci i da je to nevazno, al nije tacno jbg...

ili postoji li negdje KitKat stock rom, al da je "cist" kao sto sam i za Nexusa skidao ?

hvala unaprijed
Nekad od prosle godine,na xda su svi developeri poceli praviti romove bez google aplikacija (gapps).
Uglavnom na temi svakog roma,dev tog roma ti da link odakle da skines gapps za svoj rom.
I kada odes na tu temu,gapps su podijeljene u "pakete".
Paketi su od svih gapps,do malte ne 2-3.
Ja sam sebi na s3 instalirao lollipop i skinuo sam od google aplikacija playstore,youtube,google search i chrome,ostalo nista nemam.
Samo moras gledati koji je android na romu,da za njega skines gapps.
Npr.kod mene je lollipop 5.0.2 i za njega sam skinuo gapps.
Imas sigurno stock kitkat,samo nadji tamo.
Mada mozes komotno i lollipop,ja koristim temasek unofficial cm 12.1 i radi bez problema.Mislim da ima isti i za note 2.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 30 apr 2015, 14:16

BelminM23 je napisao/la:Ajde pomagajte, gdje da nađem ono da kad kucam šifru, samo gore pišu se one zvjezdice/tačke, a ne da bude prvo broj, pa zvjezdica/tačka. Bilo mi je tako, ali kako mi je ovaj restartovao telefon nema, a ja se ubi tražeci, evo poludio sam, od skole do kuce mi u ruci mobitel, ali nigdje, a sjećam se da sam to vidio negdje. :D

Samsung je mobitel.
Settings > Security > Make password visible. Bar je kod ostalih ovako

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 30 apr 2015, 14:22

Devi1 je napisao/la: Settings > Security > Make password visible. Bar je kod ostalih ovako

Hvala prijatelju, živio ti meni još 100 godina. :D

Jel moguće da samo to nisam otvorao. Hah. :D

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 30 apr 2015, 15:50

A šta treba za one smajliće na instagramu ?

I to sam imao, ali sve otišlo...

zabranjeni
Kontakt:

Post Postao/la zabranjeni » 30 apr 2015, 16:27

Da li zna neko da li u telecomu (kada se uzme telefon na rate) moze da se nakon nekoliko rata uplati odmah citava preostala suma ili mora tako rata za ratom ?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 apr 2015, 16:54

schweinsteiger je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:momci, zanima me sljedece:

ukoliko flashujem neki custom rom, recimo sa xda (npr lollipop rom) hoce li biti ovih preinstaliranih gluposti i nepotrebnih procesa pokrenutih u pozadini kao sto mi je trenutno na telefonu ?

fakat je ovo glupost, na Nexusu sam redovno imao preko gigu slobodnog rama, i do gigu i po, a na ovom telefonu je rijetko kad preko gigu, najcesce od 800 do 950 MB...mislim, neko ce sad reci i da je to nevazno, al nije tacno jbg...

ili postoji li negdje KitKat stock rom, al da je "cist" kao sto sam i za Nexusa skidao ?

hvala unaprijed
Nekad od prosle godine,na xda su svi developeri poceli praviti romove bez google aplikacija (gapps).
Uglavnom na temi svakog roma,dev tog roma ti da link odakle da skines gapps za svoj rom.
I kada odes na tu temu,gapps su podijeljene u "pakete".
Paketi su od svih gapps,do malte ne 2-3.
Ja sam sebi na s3 instalirao lollipop i skinuo sam od google aplikacija playstore,youtube,google search i chrome,ostalo nista nemam.
Samo moras gledati koji je android na romu,da za njega skines gapps.
Npr.kod mene je lollipop 5.0.2 i za njega sam skinuo gapps.
Imas sigurno stock kitkat,samo nadji tamo.
Mada mozes komotno i lollipop,ja koristim temasek unofficial cm 12.1 i radi bez problema.Mislim da ima isti i za note 2.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
otkad postoji cyanogen mod i ostali koji su bazirani na istom, i slični njemu, uvjek se gapps morao zasebno flashati
to i nije neka novost

interesuje me ima li ko xperiu z2 i z3 iz telekoma, te da li su dobili lollipop update?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 apr 2015, 17:28

zabranjeni je napisao/la:Da li zna neko da li u telecomu (kada se uzme telefon na rate) moze da se nakon nekoliko rata uplati odmah citava preostala suma ili mora tako rata za ratom ?
Mozes zadnje 3 rate platiti odmah, a da ti ne racunaju i popust koji dobijes na telefon kad ga uzmes, ako imas do 6 rata, mozes platiti telefon bez popusta samo ako ces odmah uzeti novi, a ako imas vise od 6 rata, moraces platiti rate+dio tog popusta (ovisno o tome koliko rata ti je ostalo)

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Papastathopoulos » 30 apr 2015, 18:02

@quaresma i @svajnstajnger

hvala vam momci, i treba mi jos par odgovora samo ako vam nije teret ?

kad kazete "flashati google-ove aplikacije" jel to znaci da mi te aplikacije budu preinstalirane u sistemu i da ih ne mogu brisati, a ostale normalno skidam sa play store ? ako je tako, ne moram onda ni jednu flashati, sve cu poskidati sa play store koje mi budu trebale...

i evo imam konkretan primjer roma koji mi se "svidja", sta mislite vrijedi li ovaj flashati, iako sam citao par komentara da se ljudi zale na neke bugove tipa da kad ubaci slusalice i pusti muziku, zvuk ide i iz slusalica i iz zvucnika istovremeno itd, ali u opisu roma pise "working everything" ?

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 0-t2990237" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 apr 2015, 23:52

slika

Ljepota 8-) Sviđa mi se pogotovo ova promjena interfacea, svijetla tastatura i ljepše postavke, vidjećemo u narednim danima kako će se Lollipop pokazati...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 01 maj 2015, 09:46

and im still sitting here waiting for my windows 10 to arrive :problem:
naprijed rejal

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 02 maj 2015, 00:30

pa imaš w10 već ga možeš nabaciti
ako hoćeš lag free os, moraćeš malo duže pričekati

ali kad sam vidio šta donosi windows 10 i vjerovatno će još toga dodati do izlaska, mislim da vrijedi čekati

biće lakše portanje android i ios aplikacija na windows, candy crush saga je ios aplikacija koja je portana na windows, to nisam znao, nisam fan te igre, jednom sam je isprobao i tesko mi povjerovati da je to port

E sad sam tek u dilemi, da li ostati na windows platformi, jer ako budem ostajao idem na idući flagship, a najavljuju se:
Lumia cityman
5.7 inch display, QHD rezolucija, 3300mah baterija, 3gb ram, 32 gb interne + microsd, octa core qualcommov cpu (sp810), 20mpx straznja i prednja 5mpx kamera
i Lumia talkman isti hardware samo manji display tj 5.2 incha
:crazy:

no do iduceg februara imam fore, tad ce mi biti sve jasnije

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 maj 2015, 11:48

QUARESMA 18<<< je napisao/la: E sad sam tek u dilemi, da li ostati na windows platformi, jer ako budem ostajao idem na idući flagship, a najavljuju se:
Lumia cityman
5.7 inch display, QHD rezolucija, 3300mah baterija, 3gb ram, 32 gb interne + microsd, octa core qualcommov cpu (sp810), 20mpx straznja i prednja 5mpx kamera
i Lumia talkman isti hardware samo manji display tj 5.2 incha
:crazy:

no do iduceg februara imam fore, tad ce mi biti sve jasnije
a dan te yebo :lol: :lol: :lol:
naprijed rejal

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 02 maj 2015, 13:45

Ne znam gdje drugo da pitam,u pitanju mi je potrosnja baterije na mobitelu. Naime,baterija mi bude navecer puna,ujutru ustanem skoro pola nestalo iako je sve iskljuceno i wi fi i ostale gluposti. Ovo mi se prije nije desavalo. Jel moguce da mi je otisla baterija?
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 maj 2015, 14:29

SteveHeighway je napisao/la:Ne znam gdje drugo da pitam,u pitanju mi je potrosnja baterije na mobitelu. Naime,baterija mi bude navecer puna,ujutru ustanem skoro pola nestalo iako je sve iskljuceno i wi fi i ostale gluposti. Ovo mi se prije nije desavalo. Jel moguce da mi je otisla baterija?
telefon?
naprijed rejal

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 02 maj 2015, 14:32

Sveti je napisao/la:
SteveHeighway je napisao/la:Ne znam gdje drugo da pitam,u pitanju mi je potrosnja baterije na mobitelu. Naime,baterija mi bude navecer puna,ujutru ustanem skoro pola nestalo iako je sve iskljuceno i wi fi i ostale gluposti. Ovo mi se prije nije desavalo. Jel moguce da mi je otisla baterija?
telefon?
Samsung GT-S7560
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 maj 2015, 14:39

Postoji nekoliko mogućih problema.

1. Dotrajala baterija, koju bi trebalo zamijeniti/baterija koja je pokvarena, ili oštećena usljed funkcionisanja, koju bi trebalo u tom slučaju hitno promijeniti da bi se spriječilo moguće prženje matične.
2. Upgrade firmware, poznato je da nakon što odradiš update sistema na low end ili starije modele telefona, baterija se znatno brže troši.
3. Kabl koji koristiš nije dobar.

ja ti mogu preporučiti da ugasiš telefon, izvadiš karticu na 30tak sekundi, vratiš i puniš ga ugašenog do kraja. Ako to ne popravi situaciju, kupi novu bateriju.
naprijed rejal

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 02 maj 2015, 14:56

Hvala sveti
Steven Gerrard !

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 maj 2015, 19:41

Papastathopoulos je napisao/la:@quaresma i @svajnstajnger

kad kazete "flashati google-ove aplikacije" jel to znaci da mi te aplikacije budu preinstalirane u sistemu i da ih ne mogu brisati, a ostale normalno skidam sa play store ? ako je tako, ne moram onda ni jednu flashati, sve cu poskidati sa play store koje mi budu trebale...

i evo imam konkretan primjer roma koji mi se "svidja", sta mislite vrijedi li ovaj flashati, iako sam citao par komentara da se ljudi zale na neke bugove tipa da kad ubaci slusalice i pusti muziku, zvuk ide i iz slusalica i iz zvucnika istovremeno itd, ali u opisu roma pise "working everything" ?

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 0-t2990237" onclick="window.open(this.href);return false;
neko ? :(
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 02 maj 2015, 21:19

Papastathopoulos je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:@quaresma i @svajnstajnger

neko ? :(

Ne valja taj.Biraj jedan izmedju ova dva :
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 0-t2949644

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 1-t3091494

Prvi je lollipop,a drugi je 4.4.4 kitkat.
Ja sam ovaj drugi rom koristio na s3,isti znaci.Prvo sam koristio blekota s5,a onda blekota note 4 i oba rade odlicno.Prebacio sam se na lollipop cisto zato sto me zanimalo kako je,ali mislim da cu se uskoro vratiti na blekotu.Ne svidjaju mi se neke sitnice i bas me nerviraju.
Naprimjer,ne mogu u aplikaciji za muziku pretrazivati muziku po folderima koje sam kopirao na mobitel,nego samo izvodjaci,albumi i zanrovi.Ako hocu po folderima,moram ici u file manager i mogu pustiti samo jednu pjesmu.
Onda tastatura na blekoti je 10 puta bolja i prakticnija.
Kada pritisnem volume down i drzim do kraja,na lollipop ga samo prebaci na vibraciju,ako hocu mute moram se dodatno nesto zafrkavat.
Onda nema onih s gestures.Npr.kad predjes dlanom preko ekrana da uradi screenshot,nego je vol down + power button.
Onda galerija mi se ne svidja,ne svidja mi se sto se ne mogu napraviti folderi u home menu,gdje su sve aplikacije,vec samo se folderi mogu praviti na homescreen.
Na pocetku sam mislio da je stvar navike,jer dugo koristim samsung,ali vec me nervira pravo.Vjerovatno cu se prebaciti na ovaj blekotin rom za koji dan,a jos je skoro pao neki update,pravo je usminkan sad :D

Evo ti link za s3 da vidis jos screenshots za rom,ja ti preporucujem da ga instaliras :D
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 1-t2949680
#miasanmia

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 02 maj 2015, 23:37

Momci, ko se razumije oko tableta ovdje?

Treba mi nešto veće od 9'', sa više od 1GB RAM-a, eventualno dobrom kamerom otpozada. Android po mogućnosti. Hvala unaprijed. Cijena samo da ne prelazi 600KM

PS: 3G podrška (interna) bi bila super, da mogu zivkati itd :D
Zadnja izmjena: Najda, dana/u 02 maj 2015, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Shategabri i 33 gosta.