Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nesto
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la nesto » 16 apr 2011, 21:56

Da, dobili su ih i to pod imenom Realway, kada su Bosnini juniori Damjanovic, Residovic, Vukovic, Dzafic, Guzonjic igrali za Realway...Sparsi vodili bruku razlike na poluvremenu, cini mi se 20, i na kraju ih dobili 2-3 razlike...
Toliko....
A na turniru koji je Kos organizovao kcerka od Natase Basovic sudila nepostojeci faul i dala Sparsima tri bacanja...Tako ih je Spars i pobijedio...
Može sad reći i Željo da je osvojio Fa-cup Engleske, igro je njihov igrač, samo pod drugim imenom, hehheheeh, :lol:

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 17 apr 2011, 19:46

Kadeti Bosne dobili Čapljinu 30 razlike ! 8-)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 apr 2011, 20:14

nesto je napisao/la:
Da, dobili su ih i to pod imenom Realway, kada su Bosnini juniori Damjanovic, Residovic, Vukovic, Dzafic, Guzonjic igrali za Realway...Sparsi vodili bruku razlike na poluvremenu, cini mi se 20, i na kraju ih dobili 2-3 razlike...
Toliko....
A na turniru koji je Kos organizovao kcerka od Natase Basovic sudila nepostojeci faul i dala Sparsima tri bacanja...Tako ih je Spars i pobijedio...
Može sad reći i Željo da je osvojio Fa-cup Engleske, igro je njihov igrač, samo pod drugim imenom, hehheheeh, :lol:
1 igrac i citava ekipa ipak nije isto....

I da sto se tice Selimovica kao sveca, tj. spasitelja sarajevske kosarke, objasni ti meni odakle njemu "bela ladja", koju on vozi i lagano sinoc parkira pred tekmu sa Igokeom...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 apr 2011, 23:39

neno#4 je napisao/la:
nesto je napisao/la:
Toliko....
1 igrac i citava ekipa ipak nije isto....

I da sto se tice Selimovica kao sveca, tj. spasitelja sarajevske kosarke, objasni ti meni odakle njemu "bela ladja", koju on vozi i lagano sinoc parkira pred tekmu sa Igokeom...
legalnim putem, necu da govorim sta i kako, ali uglavnom nije covjek nista ukrao u zivotu ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 19 apr 2011, 23:21

Ako bi sada bio draft u NBA na kojem mjesto bi bio Mirza Teletovic i Nihad Djedovic? I ko bi jos od nasi mogo za igrati u NBA Miralem Halilovic...?

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 20 apr 2011, 02:48

Samir Sehic (1997) zvanicno u kontaku sa KSBIH.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 20 apr 2011, 23:27

albiongate je napisao/la:Samir Sehic (1997) zvanicno u kontaku sa KSBIH.

[youtube][/youtube]

Izgleda vrhunski talenat.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 21 apr 2011, 11:40

Ovaj mali nije da je vrhunski talenat nego je i vise od toga, igra ko veliki :lol: a samo mu 14 godina , drago mi je da su se ovi nasi opametili i da konacno rade za razliku od bivse struke.

Jedan mali podatak mali vec nosi patike broj 52.5 :) raste bas raste :))
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 21 apr 2011, 13:21

TKC je napisao/la:Ako bi sada bio draft u NBA na kojem mjesto bi bio Mirza Teletovic i Nihad Djedovic? I ko bi jos od nasi mogo za igrati u NBA Miralem Halilovic...?
halilovic ni uzagrebu nemoze skupit 10min po utakmici a ne na nba-a,on je talent od njega bi tek trebao postat dobar igrac
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

jasminkoplje
Kontakt:

Post Postao/la jasminkoplje » 21 apr 2011, 16:36

TaRgEt_ je napisao/la:Ovaj mali nije da je vrhunski talenat nego je i vise od toga, igra ko veliki :lol: a samo mu 14 godina , drago mi je da su se ovi nasi opametili i da konacno rade za razliku od bivse struke.

Jedan mali podatak mali vec nosi patike broj 52.5 :) raste bas raste :))

Ovaj video je snimljen kada je Samir imao 12godina. Samir sada ima 14 godina visok je 201cm tezak 105kg i obuca mu je 53.5

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 22 apr 2011, 12:08

kad je halilovic dobio minute uglavnom je dobro reagirao i odigrao. nazalost po njega zagreb ima ambiciju uci u euroligu, a na 4 mu su konkurecija zoric i heytvelt koji su euroligaski kalibar, a tu je i erjavec koj izgleda nema muda gurnut mladog igraca u vatru niti je sklon kristiti vise igraca u rotaciji. dobar igrac. malo nizak i mrsav za cetvorku, a lose tehnike, brzine i suta za trojku. no nadoknadjuje to osjecajem za skok i prostor, dosta dugim rukama i solidnim predispozicijama, te borbenoscu i cvrstini unatoc maloj kilazi. zbog konstitucije morat ce puno poradit na sutu na sutu i tehnici pogotovo u igri licem sa perimetra kako bi se razvio u dobru cetvorku. a cini se i kao dobar, radisan mladic sto je dobro. realno moje misljenje da bi se mogao i trebao razvit u solidnu euroligasku cetvorku, a da za nba kalibar nema previse sanse

sto se buducnosti u kk zagrebu tice rekao bih da mu je sljedeca sezona kljucna da se izbori za minutazu i za to mislim ima dobre preduvjete s obzirom sto je pokazao kad je dobio minute, ali opet to ovisi o puno faktora. za njega dobro sto zoric vec ima ugovor sa unicajom, ali puno ce toga vise zavisit dali ce kk zagreb izborit euroligu, hoceli karamarko (hdz) ostat na vlasti sto direktno ovisi o budzetu, tj momcadi koju ce sastavit i na kojoj ce se poziciji isprofilirat saric. ako se isprofilira na 4 tesko da ce onda biti mjesta za halilovica

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 22 apr 2011, 13:19

Realway - Spars 10:15 Subota - Zetra

ps. Odgodjeno
Zadnja izmjena: HZ_ilidzaa, dana/u 23 apr 2011, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 23 apr 2011, 16:01

Mlađi brat našeg reprezentativca Đedovića blista u Španiji

Želim igrati s Nihadom, kaže 14-godišnji Nedim, koji kupi nagrade u pionirskom timu katalonskog giganta

Nihad Đedović je kao 15-godišnjak priključen prvom timu sarajevske Bosne ASA BH Telecoma, sa 16 je debitirao u Jadranskoj NLB ligi, sa 17 je postao član slavne Barcelone...

Uspon je nastavio i u narednim sezonama. Novo priznanje stiglo je jučer, kada je 21-godišnji bek reprezentacije BiH uvršten među pet najboljih mladih igrača Starog kontinenta u izboru Eurolige nakon odlične sezone u dresu italijanske Lotomatike (posudba iz Barce).

Nadmašio Rubija

Sve ovo, zaista, izgleda impresivno, ali možda još impresivnije zvuče predviđanja stručnjaka da bi jedan drugi Đedović mogao nadmašiti Nihadove podvige!

Četrnaestogodišnji Nedim, Nihadov mlađi brat, najbolji je igrač pionirskog tima Barcelone i u svom uzrastu kupi, praktično, sve vrednije nagrade u španskoj košarci.

- Radim na tome da budem što bolji igrač, bolji i od Nihada. Kada sam se počeo baviti košarkom, ništa nisam znao, bilo mi je teško, a sada bi dosta djece željelo da bude na mom mjestu.

Meni se dosta toga i posrećilo, od toga da je Nihad prešao u Barcelonu i da su moji roditelji i ja, također, krenuli s njim - kaže Nedim, koji je visok 194 centimetra.

Posljednje u nizu priznanja stiglo je na turniru "Sant Adria". U konkurenciji vršnjaka iz Reala, Estudijantesa, Unikahe i drugih velikih španskih klubova, Nedim je proglašen najboljim igračem (MVP).

I ne samo to. Otac braće Đedović - Ćamil otkriva nam da Nedima odskora sponzorira kompanija "Nike" kao najmlađeg sportistu u historiji te navodi podatak da je zvijezda španske košarke Riki Rubio (Ricky) potpisao ugovor sa 15 godina, a Nedim sa 14!

Ogroman motiv

- To je, prije svega, ogroman motiv za Nedima, a donosi mu i sportsku opremu u količinama koje bi napunile oveći kamion i koju ne može potrošiti kompletna ekipa. Također, pruža mu se prilika da zaradi nešto, jer "Nike" dodjeljuje premije za MVP-a ili najboljeg strijelca na jačim turnirima - kaže Ćamil Đedović.

Ništa od ovoga, međutim, dodaje Ćamil, nije palo s neba nego iza svega stoje naporan rad i dosta odricanja.

- U školu idem u osam ujutro, potom se vraćam u klupski internat na ručak i uradim zadaću. Poslije podne imam trening i kući se vraćam, praktično, samo da bih prespavao. Slobodnog vremena imam veoma malo, a tada najviše volim izaći u šetnju s roditeljima - pojašnjava Nedim te otkriva najveću želju:

- San mi je da jednom zaigram s Nihadom u prvom timu Barcelone.

Istim putem je išao Mesi

Ćamil Đedović objašnjava da Nedim do 16. godine ne može potpisati ugovor te da, teoretski, može napustiti Barcelonu, ali bi katalonski div, u tom slučaju, imao pravo na značajno obeštećenje.

- Zna se koliko košta svaki trening, hrana, škola... Nedim skoro sve vrijeme provodi u klupskom internatu "masiji". U internatu su smješteni svi mladi Barcelonini fudbaleri, rukometaši i košarkaši sa strane. Odatle je potekao i fudbalski as Mesi (Messi) - kaže Ćamil.

Eldin završava pravo

Najstariji sin Ćamila i Ehlimane Đedović, 24-godišnji Eldin, također je bio talentiran košarkaš, ali je zbog povreda prestao igrati. Trenutno je student Pravnog fakulteta u Sarajevu, a od diplome ga dijeli još nekoliko ispita.

Rođen u Njemačkoj

Nedim je rođen 16. februara 1997. godine u Minhenu (Njemačka), gdje je porodica Đedović neko vrijeme živjela.

Zbog toga će, kada dođe vrijeme za konačnu odluku o tome u čijem će reprezentativnom dresu igrati, na Barcinog talenta ciljati čak tri države - Bosna i Hercegovina, Njemačka i Španija.

avaz
znao sam da ima talenta, ali ovo sa nike-om :o :o

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 23 apr 2011, 16:06

Nike :shock: wtf ? Mali je ocigledno ogroman talenat.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 apr 2011, 18:45

dino-92 je napisao/la:
Rođen u Njemačkoj

Nedim je rođen 16. februara 1997. godine u Minhenu (Njemačka), gdje je porodica Đedović neko vrijeme živjela.

Zbog toga će, kada dođe vrijeme za konačnu odluku o tome u čijem će reprezentativnom dresu igrati, na Barcinog talenta ciljati čak tri države - Bosna i Hercegovina, Njemačka i Španija.

avaz

znao sam da ima talenta, ali ovo sa nike-om :o :o

a mene samo zanima da li ce pored rodjenog brata koji igra za BiH i cinjenice da je 100% Bosanac, zaigrati za spaniju ili njemacku pogotovu kada uzmes u obzir da je takav talenat da mu dodatna promocija netreba

e kakvu ce BiH imati bekovsku liniju u gacicu i djedovicu mladjem + nihad i gordic kao tada vec zreliji igraci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 23 apr 2011, 22:53

mislim da njemacka odpada, jer tamo nije bio dugo, samo se rodio. a i nisu mu nista dali i nisu toliko aktraktivna kosarkaska adresa. mislim tesko ce sa njima osvajati medalje na velikim takmicenjima.
valjda ce odabrati nas jbg. ipak brat mu je tu.

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 27 apr 2011, 11:38

eh,
dugo me nije bilo i vratih se ništa se nije promjenilo sem činjenice da sam još više razočaran u košarku u BiH. Neću da pišem i komentarišem dešavanja u ligi 6 jer tamo ne vidjeh mladih igrača koji će da postanu veliki igrači. Malo sam obilazio ostatak lijepe evrope i da Vam kažem ipak se košarka igra samo u Beogradu, Barseloni, Madridu, Moskvi, Varezeu. Ovo što prikazuju naši mladi igrači teško se može nazvati košarkom u odnosu na viđene igrače i samo filozofiju košarkaške igre. Ovo što radi savez u BiH jedno je samo vidljivo da se košarka igra zbog sudija i delegata malo se tačnije nikako ne obraća pažnja na klubove koji rade sa mladim igračima, ali zato košarkaški savez Slovenije i klubovi u saradnji sa njima dovode igrače iz Bosne i Hercegovine i to djecu od 15 godina i daju im uslove za normalan razvoj košarkaški i školovanje pa se onda posle čudimo što nam igrači igraju za druge zemlje. Za nepovjerovati koliko je dječaka i djevojčica sa ovih prostora otišlo po evropi a za veliki broj te djece niko u BiH nije ni čuo da postoje i onda se samo pojave i posle se pitamo gdje su bili pre. Mnogo se više zna na ovom forumu o mladim igračima i njihovim kvalitetama nego što je iko u savezu u neki rokovnik ikada bilo šta zapisao. Ma mogao bi da pišem o tome satima i stranicama i stranicama ali uvjerih se u ono što mnogi neće nikada da priznaju i da realno sagledaju stanje a velika većina zbog ljubavi i patriotizma ne vidi tačnije još se nada da ipak košarka postoji u BiH.

jasminkoplje
Kontakt:

Post Postao/la jasminkoplje » 27 apr 2011, 15:18

http://www.eurobasket.com/Bosnia/basket ... sID=224512

Interview with Samir Sehic - Apr 26, 2011 (by Nedzad Kladusak za Eurobasket.com)
He is only 14 years old but he is already US champ and is one of the most promising young Bosnian basketball prospects.
I want to present you Samir Sehic, a 201cm giant who will be member of a 'golden' Bosnian basketball generation.

Q - Could you please introduce yourself?
I am Samir Sehic. I play basketball for the Texas Titans, and we won 2 back to back national championships. I am 67', 230 pounds. I was born in Atlanta, Georgia September 22, 1996. Then I moved to Dallas, TX in 2002 where I started my career in basketball and I have lived it ever since. Now I live in Houston, TX. Just a few hours from Dallas, and I still have continued playing with my same team. Its been a lot of work, but it is worth every sweat.

Q - How did it come that you play basketball?
I started playing basketball when I was about 7 years old. And yes, I have loved it ever since. It has been a great ride ever since I picked up a basketball and I cant imagine what it would be like not have it in my life.

Q - You play for Texas Titans. Can you tell us something about the program and the league your team competes in?
Yes, I play for the Texas Titans and its been great. We are sponsored by Mr. Kenny Troutt that has 2 sons. One 8th grader and other 10th grader. There are 2 teams that his sons play on. I happen to play for his younger team. We travel all over the country playing tournaments. Its a blast. We compete at the highest level of basketball at this age. I believe this is the best in whole world.

Q - How are you connected to BIH and do you follow Bosnian basketball?
My whole family from both sides of my mom and dads side is from Bosnia. Both my grandparents live in Bosnia. I try to visit Bosnia as much as I can and when I go I enjoy it very much. But do I follow BiH basketball, honestly not that much but I have heard great stories from my father about Mirza Delibasic and team Bosna.

Q - You are 201cm tall and have 100 kilos. Are there any prognoses how tall you will be?
I eat a lot and I enjoy food. How big I am gonna be? Only GOD knows. But I have been blessed to be a big and healthy kid.

Q - You are physical very dominant. It the game of your team adjusted to your skills?
Im a big kid and Im been blessed to be able to play for the Texas Titans. I play the 4 and 5 position spot. I try to be as big of a BEAST under the basket and I try to be anywhere else on the court.

Q - Can you describe your daily practice and who supports you in your further development?
I usually wake up at 6 and go to school do my jump rope and work out. Then after school I will stay and work on my basketball game for an 1 and half hour and then I go home and do my homework and eat for about an 2 hours than I go and workout with my dad or coaches, for 2 hours. Then I get home and its about 9. I eat take a shower and go to bed and then repeat it all over. On weekend, if I have just practice in Dallas, TX I fly out Saturday and have 2 practices and the Sunday I have another 2 practices and then I fly home to Houston, TX Sunday night and get ready for school. If I have a tournament then I just fly out Friday and come back Sunday night. My family and coaches and specially my dad have a huge part in my development and they are what has got me here today.

Q - What dou you consider to be your biggest strength? What do you consider to be a weak point?
I fell like my biggest strength is posting up, but I fell that I can improve in every aspect of the game of basketball. Im just 14 years old

Q - You play under the paints. Do you prefer posting up or do you prefer popping out and taking a mid-range shot?
I actually love popping out for that 15 footer and shooting it I like playing under the basket top but if I have to pop out and shot I wont disappoint.

Q - Which player on your position inspires you most?
Shaquille ONeal inspires me as a player and in general. He is one of the only players in the NBA that has a masters degree. So that mean he not only did it on the court but in the classroom which is something I would like to accomplish one day.

Q - Have you already been contacted by colleges and do you have some preferences?
It is still too early for collages to be looking for us, but we are exposed very much by travailing all over the United States.

Q - Have you been contacted by KSBIH and what are you summer plans?
In the last few days they have contacted my dad and expressed there interest in me playing this summer, in the 16u division. In this point of time we have not made a final decision, but I am very egger to go.

Q - Do you know some players of the U16 NT? What do you want to achieve with this team?
I dont happen to know anybody, but I am excited to meet them and I hope they have the same goal as me and thats to be champs.

Q - The rising center star Nedzad Sinanovic is also from Zavidovici. Have you ever tried to contact him?
Yes I have, my dad actually was his school coach and there still in contact today and I have meet him and his brother. I am excited to see how far he will go.

Q - USA hosts a large Bosnian community. Are there any contacts to other Bosnian players and does anyone takes care of our players playing in highschool and college teams?
I am in contact with a spectacular player Adnan Hodzic, who is going to graduate from collage this summer. He is a great guy and great example for all young athletics.

Q - The Rockets have t reached the Play-Offs. Who do you think will become NBA champ 2010/2011?
I am hoping that the Boston Celtics win and take home the ring.

Q - Samir I wish you and your family all the best and a long successful career!
Thank you guys for contacting me and my family and I hope that we will see each other this summer.

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 29 apr 2011, 15:43

Rosas7 je napisao/la:
TKC je napisao/la:Ako bi sada bio draft u NBA na kojem mjesto bi bio Mirza Teletovic i Nihad Djedovic? I ko bi jos od nasi mogo za igrati u NBA Miralem Halilovic...?
halilovic ni uzagrebu nemoze skupit 10min po utakmici a ne na nba-a,on je talent od njega bi tek trebao postat dobar igrac
:lol: Igrač izvan USA se može prijaviti na NBA draft u godini u kojoj puni 22 godine, tako da Teletović preko drafta ne može u NBA jedino da neki tim potpiše ugovor s njim. Đedović bi mogao biti izabran ove godine u drugom krugu, ubjeđen sam da hoće. Što se tiče Halilovića, teško...
I Love this game !!!

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 29 apr 2011, 19:38

dobro a sta sa Adnan Hodzic bili i on mogo u drugoj rundi? Znaci da bi za dvije godine imali 4 NBA igraca: Preldzic,Teletovic, Hodzic, Djedovic....?

A sta sa Kikanovicom je su li doping pokvarili njegove mogucnost da za igra u NBA..?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.