Film - najbolji režiseri

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Najbolji reziser od ponudjenih po vama je:

Anketa je završila: 04 apr 2015, 17:33.

Scorsese
13
38%
Nolan
6
18%
Fincher
2
6%
Tarantino
7
21%
Hitchcock
6
18%

Ukupno glasova: 34

filip13

Re: Film - najPODcjenjeniji svih vremena

Post Postao/la filip13 » 07 feb 2015, 20:26

Consigliere je napisao/la:Naziv teme treba biti Nerazvikani filmovi koji su ustvari filmcine... Bez anketa i slicnih gluposti, jednostavno da upoznamo ljude sa nekim odlicnim filmovima koji su prosli ispod radara , sto rece kolega Monolog.

:thumbup:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 feb 2015, 20:28

Ja više ovo shvatam kao "Filmovi koji ne dobijaju ni blizu pažnje i ljubavi kao što bi trebali", ne kao filmovi koji su prošli ispod radara.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 feb 2015, 20:30

Donnie Darko je napisao/la:Ja više ovo shvatam kao "Filmovi koji ne dobijaju ni blizu pažnje i ljubavi kao što bi trebali", ne kao filmovi koji su prošli ispod radara.
Pa, to ti je tu negdje :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 feb 2015, 20:35

1.Man of Honor 5
2. Moneyball 4
3. The Recruit 3
4. Righteous Kill 2
5. Donnie Brasco 1
SLOBODA NAVIJAČIMA

MartinScorsese
Kontakt:

Post Postao/la MartinScorsese » 07 feb 2015, 20:41

Jeste malo tesko, teze nego sam mislio :D ja cu pokusati sa filmovima koji nisu u top 250, koji nisu dobijali znacajnije nagrade, dobra je ideja @messila sa filmovima o kojima nije bilo rijeci na onoj temi, ali ja sam relativno novi na forumu, pa mi ni to ne ide :D

1. King of Comedy - Mislim da je najpodcjenjenija izvedba jednog od najboljih glumaca u historiji, velikog De Nira. Ne znam koliko je vas gledalo ovaj film, koji je onako prosao ispod "radara" zbog nekih boljih filmova koje su u tandemu radili Scorsese i DeNiro. Meni jedna od drazih komedija uopce. Vrlo zanimljiv film i kazem opet, podcjenjena izvedba De Nira zbog nekih boljih i poznatijih filmova. Ovdje ima jedinstvenu ulogu.

2. Lord of war - neki dan sam pisao o njemu na temi Filmovi i kinematografija. Vrlo zanimljiv film, ima elemenata Vuka sa Vol-strita i Blood Diamonda. Interesantna je poruka koju film salje o odnosu zapada i svjetski aktivnih ratista. Nesto sto se rijetko vidja u hollywoodu. Glumacka ekipa odlicna: Cage, Leto i Ethan Hawke

3.Cell 211 - Spanjolski film, zatvor, nasilje, triler. Vrlo dobro snimljen film.

4. Law abiding citizen - odlican triler, poznat film ovako u raji, cest u preporuci, sa Jamie Foxxom i Gerard Butlerom, mozda vas je dosta i pogledalo :D

5. Idiocracy - vrlo zanimljiva komedija sa interesantnom pricom. Radnja u buducnosti u kojoj svijet zaglupljuje, odnosno opada prosjecni IQ zbog razvoja robota, kompjutera, tehnologije itd.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 feb 2015, 20:46

10b Miller's Crossing
9b Before the Devil Knows You're Dead
8b Things to do in Denver
7b The Pledge
6b 21 Grams
5b Fearless
4b The life of David Gale
3b 8mm
2b Ravenous
1b Infamous

Dakle, biramo filmove koji nisu mega giga hitovi, koji nisu ostvarili komercijalni uspjeh, a imali su kvalitet za to. Iskreno, po meni je treći dio Kuma na vrhu ove liste, ali ipak je to veliki film i ne može ići u ovo glasanje. Dodao bih još Man on fire, Batman Begins, itd, ali to su filmovi za koje smo svi čuli i koje smo svi gledali, tako da ne mogu biti potcijenjeni.

21 Grams sam morao ubaciti :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Klare

Post Postao/la Klare » 07 feb 2015, 20:53

Posto necu imati vremena kasnije, evo ja zapocinjem, moze bez bodova

1.A Perfect World, meni spada medju TOP filmove, jer koliko god puta da ga gledam placem ki malo dijete.

2.The French Connection

3.The Conversation - dva filma u kojima Hackman pokazuje sve odlike najboljeg glumca svih vremena, prvi je vrhunski krimi triler 30 godina ispred svog vremena, a drugi triler drama koji bas jak pecat na gledatelja ostavi

4.Miller's Crossing

5.Barton Fink - ovo su dva filma brace Coen koja su stotinu puta veca ostvarenja od Lebovskog.

6.Play it Again Sam - jedna odlicna komedija

7.Nobody's fool - neponovljivi Newman u jednoj drami sta i kako.

8.Dolores Claiborne - vrhunska kamera, slika ispred svog vremena, prica je za posebnu pricu.

9.The Bridges of Madison County - skola Istvuda za sve romantike koje su debelo precijenjene.

10.Straw Dogs(2011) - atmosferican film, takva atmosfera se prerijetko vidja.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 feb 2015, 21:07

The King of Comedy (1982)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
What's Eating Gilbert Grape (1993)
Jackie Brown (1997)
Enemy (2014)
Closer (2004)
Shame (2011)
Moon (2009)
Sleepy Hollow (1999)

The King of Comedy (1982) - Podcjenjeni film svih podcjenjenih filmova. Apsolutno remek djelo i jedan od Scorsesijevih najboljih, ali je film skoro pa u potpunosti zaboravljen. Najbolja DeNirova uloga.

Spirit: Stallion of the Cimarron (2002) - Jedan od najboljih animiranih filmova ikada, ali i nekog razloga film kao da i ne postoji. Jedini film koji me rasplače svaki **** put kada ga gledam. :mrgreen:

What's Eating Gilbert Grape (1993) - Svaki put kada neko spomene ovaj film, priča samo o glumi DiCapria dok je sam film i desetom planu. Što me stvarno ljuti jer film funkcioniše na svakom levelu, a ispada da je DiCaprio jedina stvar vrijedna spomena. Jedan od najemotivnijih filmova koje sam gledao, i sigurno jedan od najmagičnijih.

Jackie Brown (1997) - Strašno zapostavljen film. Kada se priča o Tarantinu, niko nikada ne spomene ovaj film. Možda nije na nivou Pulp Fictiona ili Basterdsa, ali je svejedno u pitanju maestralan film.

Enemy (2014) - Slično kao monolog, pisao sam mnogo o ovom filmu ranije, i fakat mi se ne piše opet. Jedan od najboljih filmova iz prošle godine a malo ljudi zna za isti.

Closer (2004) - Film je toliko dobar da mi ni žvaljava kobila nije uništila isti. Jedna od najboljih translacija sa pozorišne scene na veliko platno. Ali malo ko ovih dana priča o istom.

Shame (2011) - Film je svima ostao u pamćenju po manjem Fassbenderu, dok je film kao film potpuno zapostavljen. Steve McQueen je napravio bolji posao nego u 12 Years a Slave, dok je Fassbender pokraden za nominaciju. Najveća krađa zadnjih milijardu godina.

Moon (2009)- Skoro pa nisam stavio ovaj film, jer polahko dobija pažnju koju zaslužuje. Ali svejedno, u pitanju je jedan od najboljih i najoriginalnijih Sci-Fi filmova svih vremena, i kao takav zaslušuje svu pažnju u svemiru :kafa:

Sleepy Hollow (1999) - Neshvaćen film. I ono malo pažnje što je dobio je bilo zato što je Burton tad bio in, a kasnije zato što je Johnny Depp eksplodirao i postao superstar. Jedan od najboljih omaž filmova ikada, kao i jedan od najljepših i najatmosferičnijih.

Eto ga, sjebao sam se zaista dok sam ovo sastavio sve :mrgreen: Onaj me pretekao sa King of Comedy, fuck you :mrgreen:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 07 feb 2015, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.

MartinScorsese
Kontakt:

Post Postao/la MartinScorsese » 07 feb 2015, 21:10

The King of Comedy - Podcjenjeni film svih podcjenjenih filmova. Apsolutno remek djelo i jedan od Scorsesijevih najboljih, ali je film skoro pa u potpunosti zaboravljen. Najbolja DeNirova uloga.

Eto ga, sjebao sam se zaista dok sam ovo sastavio sve :mrgreen: Onaj me pretekao sa King of Comedy, fuck you :mrgreen:

Respect za izbor :clap:

:salut:

Zar si ocekivao da ce neko sa ovim avatarom i nickom zaboraviti taj film? :mrgreen:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 feb 2015, 21:26

Nešta se uspjelo sklepati, neki su prošli ispod radara, neki su trebali dobiti više ljubavi i tako. :mrgreen:

1. Short Term 12
Koristio sam skoro svaku moguću priliku da ga preporučim :mrgreen: . Jednostavno je u pitanju fantastična drama i grehota je ovo propustiti ako ste ljubitelj spomenutog žanra.

2. Up in the Air
Što se mene tiče, najdraži Clooneyev ikada. Dobio pregršt nominacija, ali ne viđam ga u preporukama ili recenzijama ovdje na forumu. Jako zanimljiva drama sa elementima romanse o vječitom neženji, kojem je posao na prvom mjestu, mora vam se svidjeti taj lik.

3. Cinderella Man
Što se mene tiče, najbolja sportska drama ikada. Jako dirljiv i emotivan film, koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

4. Following
Tipični Nolanovski mindfuck od kojeg je sve počelo i koji je ostao u sjeni njegovih ostalih filmova (jbg možda i opravdano kad pogledamo o kakvim se filmovima radi). Vjerovatno je većina odustala zbog crno-bijele, ali ne trebate to da radite, film traje nešto malo više od sat vremena.

5.The Spectacular Now
Nešto svjetlija verzija Perksa i jedan od boljih filmova iz ovog žanra.

6.Winter's Bone
Mislio sam za koji dan pisati o ovom filmu kad mi se nakupi nekih desetak nedavno pogledanih filmova, al ajd, može i ovdje.
Jako teška, depresivna i mračna drama. Jennifer zasluženo do nominacije, možda je mogla i do kipića, ali je imala neprelaznu prepreku te godine u vidu Natalie Portman. Ocjena na imdb-u je malo reći smiješna. :lolno:

7. Rescue Dawn
Istinita priča o američkom pilotu u Vietnamskom ratu, kojeg zarobljavaju neprijateljske snage. Malo je reći da film zaslužuje više pažnje.

8.Citizen X
Još jedan film baziran na istinitoj priči o sovjetskom kasapinu i silovatelju, koji je ubio više od 50 žena u razdoblju od nekih 12 godina. U pitanju je TV Movie, pa je vjerovatno zbog toga prošao većini ispod radara.

9. Unstoppable
Nepravedno zapostavljeni Denzelov film. Jako napet i zanimljiv, jednostavno spektakularna zabava.

10. You're Next
Sigurno jedan od najboljih horora, koje sam pogledao. Jako zanimljiv, brutalan i sa sasvim dovoljnom dozom misterioznosti.

Aham, znači nema bodova, dobro da znam. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 feb 2015, 22:27

MartinScorsese je napisao/la:
The King of Comedy - Podcjenjeni film svih podcjenjenih filmova. Apsolutno remek djelo i jedan od Scorsesijevih najboljih, ali je film skoro pa u potpunosti zaboravljen. Najbolja DeNirova uloga.

Respect za izbor :clap:

:salut:

Zar si ocekivao da ce neko sa ovim avatarom i nickom zaboraviti taj film? :mrgreen:

Rupert Pupkin :cool:
slika

MartinScorsese
Kontakt:

Post Postao/la MartinScorsese » 07 feb 2015, 22:35

Better to be king for a night than schmuck for a lifetime. :tokralju: kraljina

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 07 feb 2015, 22:44

BADLANDS (1973)

Odlična drama, u režiserskom debiju Terrenca Malicka.Priča o dvoje mladih, zaljubljenih ljudi, koji u malom gradiću South Dakote, 50-ih godina dvadesetog stoljeća, odluče pobjeći nakon što on ubije njezinog oca, nakon čega počinje njihov bijeg po divljim područjima South Dakote i Montane.Ovo je sigurno jedan od najboljih debija u povijesti kinematografije, uzeći u obzir i budžet koji je Malick imao na raspolaganju...

Film prikazuje nevjerojatne krajolike u kojima sam uživao kroz cijeli film, odličnu glumu Martina Sheena u vjerojatno njegovoj najboljoj ulozi života i odličan prikaz likova koji se kroz svoj ubilački pohod mijenjaju u shodu sa djelima koje su učinili...Film traje 94 minute, koje su mi preletjele za trenutak i uživao sam u svakoj sekundi...
I danas ga pogledam s vremena na vrijeme i nakon svakog gledanja sam sve više oduševljen...

Preporuka za sve istinske ljubitelje filma koji nisu pogledali ovaj film, koji je i nakon svih ovih godina poslije snimanja još uvijek u drugom planu ...

DIAL M FOR MURDER (1954)
Jedan od najboljih trilera svih vremena, u režiji Alfreda Hitchcocka, čovjeka koji je i nakon nešto manje od 35 godina od svoje smrti, sinonim za riječ triler i čiji su filmovi i danas smatrani jednim od najboljih svih vremena.Dial M for Murder je film koji se često spominje među najboljim Hitchockovim filmovima, ali najčešće iza filmova kao Strangers on a Train, Vertigo, Rear Window, Birds, North by Northwest i ostalih remek djela jednog od najvećih ljudi koji su se ikada pojavili u filmu.Ovaj film mi je osobno drugi najbolji film velikog Hitcha, nakon Psiha, kojeg ubrajam među 3 najveća filmska dostignuća svih vremena.

Ono što me je toliko zaintrigiralo u vezi ovoga filma je nevjerojatna radnja koja je smještena u jednoj prostoriji, i dijalozi koji su me naprosto oduševili.Film je inače snimljen prema predstavi Fredericka Knotta, a snimljen je i remake filma 1998. sa Michaelom Douglasom u glavnoj ulozi...

Po meni, jedan od najboljih trilera svih vremena, koji nije bio prepoznat u vrijeme kada je snimljen, a moram napomenuti da je iste godine izašao i Rear Window, još jedan odličan triler u režiji istoga čovjeka...

ostale ću filmove nekad idućih dana :salut:
Zadnja izmjena: johnnyyK, dana/u 08 feb 2015, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 feb 2015, 23:13

Ovaj izbor je pun pogodak, najbolji i najkorisniji do sada. Svi smo često u situaciji kad ne znamo šta da gledamo ili mislimo da smo sve pregledali, ova tema će poprilično proširiti watchlistu i naći će se nešto za svakoga.

:thumbup:

P.S. mislim da se ovdje nemamo oko čega svađati, to je jedini minus :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

PetricKBateman
Kontakt:

Post Postao/la PetricKBateman » 08 feb 2015, 00:19

Kad vidim da Klare vodi ovakvu temu sve mi nešto hoće bit

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 feb 2015, 00:21

Avatar zasluženo vodi što je i očekivano. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 feb 2015, 12:23

Nema glasovanja i bodovanja za najpodcjenjeniji?

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 feb 2015, 12:24

Ima, idemo po istom sistemu kao kod proslog izbora.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 feb 2015, 12:43

Prijedlog za izbor poslije ovoga: Guilty pleasure filmovi. Ono, loši filmovi koje obožavamo :mrgreen:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 feb 2015, 13:11

Dark City - http://www.imdb.com/title/tt0118929/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sport je lijek za tijelo i duh.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.