ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

alfarouqaminu
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la alfarouqaminu » 09 jan 2011, 22:28

Varvinka osvojio titulu u cenaju,dok je soderling osvojio titul;u u brizbejnu....U dohi Federer neprikosnoven

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 11 jan 2011, 01:37

Monkey je napisao/la:Del Potro i 21 as, i 7/8 spašenih brejk lopti za pobjedu nad Lopezom.
Kakav je to talenat, bas mi je bilo krivo sto se povrijedio, da nije imao bi nevjerovatnu karijeru, ovako tesko, zglob, to je najpotrebnije teniseru, navijat cu za njega kad Rozer zavrsi..
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2011, 02:45

Ne zanima me ko si i šta si, o tenisu ne znaš i to je sve što me zanima. Ja obično reagujem samo na gluposti, a ti si ih navaljao toliko da ne mogu sve da pohvatam.

Što se returna tiče, proguglaj, da ja ne bih previše pametovao... nađi liste najboljih returnera, nigdje nećeš naći Simona ni među deset. Hewitt je godinama bio najbolji returner na touru, a kasnije se pojavio David Ferrer, pa onda ovi ostali i Hewitt je pao u zaborav. Godinama je statistički, prema ATP-u bio najbolji returner na Svijetu. Kao dokaz, evo samo nekoliko linkova gdje ljudi koji veoma dobro poznaju tenis pišu o najboljim returnerima:

http://72.29.176.21/showthread.php?t=21560
http://answers.yahoo.com/question/index ... 935AA7uFi9
http://www.menstennisforums.com/showthr ... p=10095792
http://tennisplanet.wordpress.com/2010/ ... ny-thanks/

Posebno obrati pažnju na zadnji link, gdje je lista najboljih returnera prema ATP-u.
Monkey je napisao/la:I navodiš Soderlinga 2:4 ili Roddicak 1:2, a njih dvojica protiv Simona odserviraju 4 asa u prosjeku.
Dalje, navodiš netačne informacije. Roddick je u tri meča protiv Simona odservirao tačno 25 asova, što je oko 8 as servisa po meču. Soderling je samo u posljednja tri meča protiv Simona odservirao 29 asova, što je skoro deset po meču.
Monkey je napisao/la:I za kraj, kako si na osnovu jednog meča zaključio da nije u formi?
Nije to zaključak na osnovu jednog meča, već na osnovu posljednjih godinu i pol, zar njegov renking dovoljno ne govori? Od igrača koji je bio u Top 10 došao je do 41. mjesta na ATP listi.

Simon je choker, bio i ostao. Idealan igrač za kladionicu, jer je dečko u banani i trebat će mu mnogo vremena da se oporavi, ako se ikako oporavi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 11 jan 2011, 03:25

sa kladionicarskog aspekta na simona nikad kvota nebi trebala bit ispod 1,40, nijeminen u isti kos i kolsrajber takodje trenutno mi oni padaju na pamet
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2011, 12:10

nick je napisao/la:sa kladionicarskog aspekta na simona nikad kvota nebi trebala bit ispod 1,40, nijeminen u isti kos i kolsrajber takodje trenutno mi oni padaju na pamet
Ma ima njih još dosta, npr. Gasquet koji je više puta u karijeri izgubio dobijene mečeve. Ruska kolonija, Safin, Davydenko, Youzhnu... itd...
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2011, 15:25

Del Potro prošao, zar ne?
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2011, 15:19

Za takve kao ti - doktor. Ne odgovori mi nikad ono za asove protiv Simona.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2011, 15:25

Monkey je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Monkey sta je danas sigurica od tenisa? :)
Ferrer, Lind/Tecau, Del Potro i Hanescu hendikep dvica
Ovako se može kopirati do jutra, pogodio si jedan par, i to koef @1,25... Kocka je to... zato se poklopi po ušima i šuti.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2011, 15:55

Monkey je napisao/la:A Hanescu hendikep? Eto ja i ti svaki dan da postavljamo kvotu 2, samo tenis?
Nema forsiranja u kladionici.

Fulao si dva od tri.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2011, 16:00

Fulao sam tri od tri. Igrao sam i Cibulkovu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2011, 21:38

Sunrise challenger won't be held this season

The Sunrise challenger will not be held this year because sponsorships were not enough to cover prize money for the $125,000 event or the cost of building seating for the courts, reports the South Florida Sun-Sentinel.

"Plans to build a fixed facility didn't pan out and the sponsorships just weren't there," said the tournament director. "That doesn't mean we won't try to host it here or somewhere else next year."

The event tradtionally attracted a strong field for a challenger event because of its spot between Indian Wells and Miami, often receiving last-minute entries from players losing early at Indian Wells.
Velika šteta, ovo je bio najjači čelendžer, jer su na njemu igrali igrači koji su rano ispadali u Indian Wellsu i bio je jači od nekih ATP takmičenja. Evo nekih finala...

11/2010 Final Florian Mayer Gilles Simon 6-4 6-4
11/2009 Final Robin Soderling Tomas Berdych 6-1 6-1
11/2007 Final Gael Monfils Andreas Seppi 6-3 1-6 6-1
Voli te tvoje Sarajevo.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 13 jan 2011, 02:28

Ovaj Monkey je stvarno pacijent :D

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 13 jan 2011, 21:40

alfarouqaminu je napisao/la:Ovaj Monkey je stvarno pacijent :D
Samo takav! :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2011, 21:44

Znao Monkey da je Simon u formi, druga sedmica na touru, čovjek ima osjećaj :lol:

Lu, Dolgopolov & Gil - krema svjetskog tenisa.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2011, 22:20

Naravno da jesam, koef je bio prevelik da bi se propustio.

Popustite ga više ljudi moji, nije on kriv što misli da zna.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2011, 22:28

Po tome što je pao na 41. mjesto ATP liste a bio je šesti igrač svijeta. Zato što je u zadnje dvije godine osvojio dva smiješna turnira, a godinu dana ranije je ih je osvojio tri, igrao finale Mastersa... itd...
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2011, 22:54

Jednog kao ti sam jučer pojeo. Tebe sam više puta, toliko puta si pisao neistine i svaki put si ignorisao moj post u kojem sam dokazivao kakve gluposti pišeš... Moji argumenti su brojevi, a protiv brojeva se ne može...
Monkey je napisao/la:SIMOM UVIJEK GAZI OVAKVE IGRACE JER IMA NAJBOLJI RETURN NA TOURU. A problem mu prave oni sto drze lopticu u igri, kao npr Giraldo.
Ovdje su ostali forumaši rekli svoje mišljenje, Simon nije niti u top 10 returnera na Touru.
Monkey je napisao/la:I navodiš Soderlinga 2:4 ili Roddicak 1:2, a njih dvojica protiv Simona odserviraju 4 asa u prosjeku.
Velika laž! Soderling i Roddick u prosjeku serviraju devet, odnosno deset as servisa po meču.
Monkey je napisao/la:Kažeš Simon nema najbolji return i navodiš Hewitta :D Pa valjda ti je jasno da si tu baš polupao lončiće.
Hewitt je godinama važio za najboljeg returnera na Touru, ubjedljivo ispred svih. Imaju dokazi i za ovo.

Da rezimiramo. Zar očekuješ da te neko ozbiljno shvati nakon ovoga? Ovo su osnove tenisa...
Voli te tvoje Sarajevo.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 14 jan 2011, 01:42

Iskreno Monkey ,mislim da ce 90 % ljudi reci za Hewita da je jedan od boljih reternera u tenisu ,tako da je sigurno bolji od Simona .Ne znam sta si ti vidio toliko u tom igracu ,al po meni jedan prosjecan igrac koji koliko ja znam ( mozda grijesim ) nikada nije prosao 3 kolo nekog grand slama .Tu ce se uvijek vrtiti oko top 20 ali nista vise .To je moje misljenje ,bez uvrede ,i jos da dodam da su vam glupa ta prepucavanja ja znam vise ,ti znas manje ,ocigledno ste obojca tvrdoglavi i sta god jedan drugom rekli nece uticati da promjenite misljenje .

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jan 2011, 02:13

Nevjerovatno je kako jedan pacijent dođe i upropasti najbolji podforum.

@Papilon20

Nema tu promjene mišljenja. Omalovažavanje Lleytonovog returna je isto kao omalovažavanje tehnike jednog Zidanea. Jedna lasta ne čini proljeće, kao što jedan dobar meč protiv Karlovića ne čini Simona najboljim returnerom.
The Chardy facade continues to crumble. He's getting just 33 percent of first serves in this set and winning only 40 percent of points when he does. Not a sustainable strategy against Hewitt who remains one of the best returners in the business.
He is serving well too, sitting on top of the leaderboard with one particular grunt that was worth 146mph. Today, though, he will be up against the best returner in the game (Hewitt).
http://www.sportskeeda.com/2010/10/03/t ... -of-serve/

Ovih linkova i komentara ima bezbroj i to nisu komentari sa foruma i slično, već komentari profesionalnih teniskih novinara. Dakle, ne samo da je dobar returner, već se stavlja u koš sa najboljima svih vremena.

Međutim, ovakvi kao Monkey, obično izvale glupost i onda zapnu dalje samo da ne priznaju grešku, a to rade miševi.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jan 2011, 02:17

Monkey je napisao/la:Kazes za nekog kome Roddick odservira 3 asa da nije Top 10 returner?
Ma nemoj, koliko mu je Roddick odservirao aseva 2008. u Parizu? Tačno 15. Koliko ih je bilo prije toga u Majamiju? Tačno 8 i to u dva seta! Zato nemoj da lažeš. Jedan meč ne čini igrača najboljim, a ti si se pristavio na dva meča na kojima ti se zasniva teorija. Provaljuješ se čovječe, smiješan si.

Još nešto. Vidim spominje se meč na šljaci, pa taj meč je išao u pet setova, od toga tri taj brejka - maraton, naravno da je morao odservirati mnogo aseva.

Karlović je Simonu odsevirao 30 komada u Nottinghamu i 27 u Madridu, Nadalu 35 u Londonu, 28. na Aussie openu, Federeru nekoliko puta preko 20...

Imaš pogrešnu viziju...

P.S. 2007. godine u Nottinghamu, Simon je protiv Karla imao sljedeću statistiku na returnu: Return Points Won 24% (25 of 103). Ohladi čovječe, ne znaš o čemu pričaš.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.