Prošla su vremena kad je radna zajednica podupirala sportske kolektive, to onda znači nikada.Klub se mora znati sam financirati, il' jesi il' nisi il' te nema, slabo je tu sentimenta, pa jedan Rangers propao.AlemC85 je napisao/la:nažalost rano smo ostali bez predstavnika u evropi ove sezone, ali šta se može. Uz dužno poštovanje, sinoć mi je SARAJEVO djelovalo, malo je reći tromo, pa jedan prijeratni FAMOS bi ih dobio k'o šale, nažalost to je realnost. sinoć sam vidjeo u SARAJEVU puno šetača, a malo boraca i trkača. Onaj Huseinović koga mnogi hvale, nigdje veze igrač, stvarno. Pa da je imalo vrijedio ne bi se vraćao u siromašnu BIH, već bi uspio na zapadu kao npr. Džeko. Sinoć sam primjetio da je dosta lijen igrač, a kao takav ne možeš uspjeti u BIH, a kamoli na zapadu. Trka igrača je bila ispod svake razine. Nisu bili u stanju napraviti jedan pas da valja, a onaj TORLAK sve više propada, kao igrač, to me i ne čudi kada redovno cuga na ILIDŽI a hoće da bude igrač, e ne može brale, nek se ogledaju na zapad kako se vodi sportski život.
Emir Hadžić je davno prestao biti igrač, treba mu 100 šansi za jedan gol, Suljić nula, oni igrači iz srbije isto nula, da ne bi Bandovića, bilo bi svašta.
sve u svemu Sarajevo teško može uzeti titulu s ovim sastavom, jer su igrači limitiranim, i nemaju kondicije za čitavih 90 minuta, to je istina, i ko tvrdi suprotno, samo još više nanosi štetu SARAJEVU....
Sve dok ne počne ENERGOINVEST i slične firme davati pare sarajevu i Želji, sve dok SOKO i slične firme ne počnu davati pare VELEŽU, a isto važi i za ČELIK, SLOBODU i BORAC, nikada neećmo moći napraviti iskorak u EVROPI.
Ovo što se dešava je tiho umiranje fudbaal u BiH i svih klubova......
BH klubovi u Evropi 2012/13
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BH klubovi u Evropi 2012/13
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
mujoisuljo je napisao/la:kimbo je napisao/la:Samo par observacija vizavi nasih timova uEvropi. Njie nas problem ni fudbal ni kosarka nego shvatanje baznih sportova. Stanje svijesti sredine a samim tim i ljudi koji vode mladje uzraste. Manjak strucnosti i tehnicki i ljudski i psiholoskih .. ti ljudi vecinom u svim sportovima prave idiote od djece i hendikepirane sportiste. Kako oni tako i njihovi roditelji .. Kod nas decko lako dodje do seniorskogh pogona a ne zna osnovne tehnike sprinta ne moze da digne 70 kila iz cucnja, 1 0sklekova da uradi. Nece Osim, Jovic, Dzafic i ostali treneri prvih ekipa uciti igrace u 20 i nekoj godini da nije dobro da se pije , pusi i da vode sportski zivot. NIko nije otisao na pripreme i za 20 dana nabio kondiciju. Biti sportista je 24/7 posao i opredjeljenje , stil zivota .. A tek onda mozemo pricati o taktickim postavkama, duhu ekipnom , disciplini i tako dalje ... Nacija CG sa samo 300 000 ljudi nam je odrzala sportsku lekciju po drugi put ovog ljeta. Poogledajte sta rade na OI ... .
Dobro ovi su protiv SArajeva imal isrece kao niko al je to trebalo biti rijeseno puno ranije i otklonjen faktor srece , sudija i tako dalje ....
I kako je ovo sve glupo i smijesno vidi se i na forumu. Jedni druge ismijavamo . Fakticki se takmicimo u LOSINI i ljudskoj gluposti. Jedina prava reakcija bi trebala da bude STID svakog BH gradjanina bez obzira na klubsku pripadnost. Stid a onda ovi na pozicijama da sjednu i kazu pa ljudi ne mozemo vise ovako. Eto ne mora biti na saveznom nivou neka bude na novou kluba (mijenjaj trenere pionira omladinaca). Sramota grad od 500000 npr. ne moze da napravi jednog igraca Evropske klase za 20 godina. Dzeko je izuzetak i rezultat rada drugioh ljudi vecim dijelom.
Fuj ... tako se radi o elementarnim stvarima na kojima padamo da je za neopisat ..
Slažem se brate sa tribine i dodao bih samo još jednu stvar, mentalitet Bosanaca i Hercegovaca je taki da mi nikad nećemo ništa napraviti, ne samo u sportu nego u bilo čemu drugom.Mi smo **** narod, sa vrlo malim financijskim, moralnim, kulturnim i bilo kojim drugim bogatstvom.Žalosno ali istinito!
Naravno brato to je tacno u vezi mentaliteta.
Al sta je mentalitet ? Mentalitet je sistem navika (rekcija na fenomene) koje su se razvile na nasim prostorima. U ovom kontekstu navike koje su se razvile zadnjih 20 godina pogotovo. Al i prije rata smo naprimjer kuburili sa individualnim radom. Pogotovo mi u BH !
Zato sam mislim negdje na Velezovoj temi institirao da razvijamo sistem rada sa mladim igracima iako nam idu bez ikakve ostete. Bitno je stvarati nove vrijednosti kroz taj rad , neko mora biti generator tih promjena u ovoj drzavi. Neko mora dignuti taj neki nivo svijesti , discipline, sistema .. a rezultati ce doci sami po sebi. I eto ti promjene mentaliteta . Mentalitet nije fizicka limitiranost neko psihicka i socijoloska i ona se da mijenjati i istrenirati isto kao i sve ostalo. Rad , rad i samo rad plus disciplina i sve ce doci ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Nije najgora sezona, cak je prosla godina losija, tada smo za drzavni koeficijent osvojili 1,125 (39. u Evropi od 53 drzave, djelili poziciju sa Luksemburgom), dok je ove godine to 1,250 (za sada 36. u Evropi, djelimo poziciju sa Makedonijom, Islandom i Latvijom). Nije neka utjeha, ali eto. Inace, najveci drzavni koeficijent za jednu godinu smo dobili za sezonu 2002-03 (cak 3,000, bili ispred Hrvatske), a najmanji 2001-02 (svega 0,333)bhsport je napisao/la:Kljuc u ruke, mozda i najgora sezona ikada od ostamostaljenja BiH u eurokupovima.
Da nije Sarajeva koje je koliko toliko osvjetlalo obraz, ovo ostalo nije vrijedno spomena.
Slovenija je do sada ove godine osvojila duplo vise od nas, 2,500, a jos uvijek imaju dva predstavnika od kojih ce jedan zasigurno igrati u grupnoj fazi jedne od evropskih liga.
Trenutno osvojeni drzavni koeficijenti za sezonu 2012-13 u Evropskim takmicenjima (ex-yu i region + neke zanimljive drzave):
Hrvatska..................2,625 (trenutno 3. u Evropi po osvojenim drzavnim koeficijentom) - ima jos jednog predstavnika
Slovenija..................2,500 (trenutno 5. u Evropi) - ima jos dva predstavnika
Grčka......................2,000 (trenutno 11. u Evropi) - ima jos cetiri predstavnika
Srbija......................1,875 (trenutno 14. u Evropi) - ima jos dva predstavnika
Turska.....................1,700 (trenutno 20. u Evropi) - ima jos cetiri predstavnika
Luksemburg ..............1,375 (trenutno 30. u Evropi) - ima jos jednog predstavnika
Crna Gora.................1,375 (trenutno 30. u Evropi) - ima jos jednog predstavnika
Bosna i Hercegovina.....1,250 (trenutno 36. u Evropi) - nema vise predstavnika
Makedonija ...............1,250 (trenutno 36. u Evropi) - nema vise predstavnika
Albanija....................0,750 (trenutno 45. u Evropi) - nema vise predstavnika
Bugarska...................0,750 (trenutno 45. u Evropi) - nema vise predstavnika
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 10 avg 2012, 19:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Što ovi Bugari prdnuše u šišu, zadnje dvije godine im koeficijent na našem nivou... ali vjerovatno će Ludogorec to malo popravljati u budućnosti.
http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/ ... s+withheld" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobar dan,Mi smo Sarajevo izvolite se braniti!
Evo koliko su nam susjedi koji su igrali grupnu fazu evrope zaradili novca od ucestvovanja:SA1946 je napisao/la:http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/ ... s+withheld
GNK Dinamo Zagreb - € 11.200.000,00 (€2.100.000,00 za ucestvovanje u play-offu Lige Prvaka + €8.600.000,00 za ucestvovanje u grupnoj fazi Lige Prvaka + €500.000,00 za jedan remi)
NK Maribor - za sada € 4.040.000,00 (€200.000,00 zato što je prvak svoje zemlje + €140.000,00 za igranje u drugoj kvalifikacionoj rundi Lige Prvaka + €2.100.000,00 za ucestvovanje u play-offu Lige Prvaka + €1.300.000,00 za ucestvovanje u grupnoj fazi Lige Evrope + €300.000,00 za jednu pobjedu i remi)
FK Partizan - za sada € 2.080.000,00 (€200.000,00 zato što je prvak svoje zemlje + €140.000,00 za igranje u drugoj kvalifikacionoj rundi Lige Prvaka + €140.000,00 zato što je ispao u trecoj kvalifikacionoj rundi Lige Prvaka + €1.300.000,00 za ucestvovanje u grupnoj fazi Lige Evrope + €300.000,00 za tri remija)
Evo za usporedbu koliko su naši klubovi dobili para od UEFA:
FK Željezničar Sarajevo - € 340.000,00 (€200.000,00 zato što je prvak svoje zemlje + €140.000,00 za igranje u drugoj kvalifikacionoj rundi Lige Prvaka)
FK Sarajevo - € 300.000,00 (po €100.000,00 za ucestvovanje u prvoj, drugoj i trecoj kvalifikacionu rundi Evropa Lige)
NK Široki Brijeg - € 100.000,00 (za ucestvovanje u drugoj kvalifikacionoj rundi Evropa Lige)
FK Borac Banja Luka - € 100.000,00 (za ucestvovanje u prvoj kvalifikacionoj rundi Evropa Lige)
http://www.uefa.com/uefa/management/fin ... 45591.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.uefa.com/uefa/management/fin ... 45777.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 07 dec 2012, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
UEFA koeficijenti klubova u evropskim takmičenjima
Barca prva, Sarajevo najbolje od bh. klubova

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
@ anelz nema nagrade za 4 pretkolo EL uvećane za nei izbos u odnosu na ovih 100 hiljada € koji se dobija za prve tri runde, pošto znam da je plasman u 4 pretkolo LP posebno premirana ?
SAMIR NUHANOVIĆ 66'
nema, play-off (cetvrto pretkolo) LE se vrednuje kao i svako drugo pretkolo LE. Cak samo oni klubovi koji ispadnu u play-offu LE dobiju po 100000€, oni koji prodju kroz play-off LE u grupnu fazu LE, ne dobiju nista za ucesce u play-offu, ali dobiju one pare za ranija pretkola. A play-off LP se vrednuje posebno kao sto si sam rekao i to sa 2,1 milion € za svakog ucesnika, ne vazno jeli prodje u grupnu fazu LP ili ispadne u grupnu fazu LE.hearts je napisao/la:@ anelz nema nagrade za 4 pretkolo EL uvećane za nei izbos u odnosu na ovih 100 hiljada € koji se dobija za prve tri runde, pošto znam da je plasman u 4 pretkolo LP posebno premirana ?
- Armageddon2012
- Kontakt:
nesto sad gledam ove tabele i upitah se zar smo stvarno toliko jadni da najbolji klub u bih,prvoplasirani,ispada od najslabijeg,zadnjeg iz crnogorske lige
jadno,bas jadno,i liga i fudbal i sve...nije ni cudo sto je za vikend na 8 utakmica bilo 5200 gledalaca

jadno,bas jadno,i liga i fudbal i sve...nije ni cudo sto je za vikend na 8 utakmica bilo 5200 gledalaca

sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Da, ali taj isti BH klub je izbacio klub koji je drugi (bod zaostatka) na tabeli u bugarskom prvenstvu. Znaci, po toj logici, da je bugarska liga bas jadna jer ih je izbacio klub koji je ispao od posljednjeplasiranje ekipe u CG. Ne moze se bas tako gledati na te stvari.Armageddon2012 je napisao/la:nesto sad gledam ove tabele i upitah se zar smo stvarno toliko jadni da najbolji klub u bih,prvoplasirani,ispada od najslabijeg,zadnjeg iz crnogorske lige![]()
![]()
jadno,bas jadno,i liga i fudbal i sve...nije ni cudo sto je za vikend na 8 utakmica bilo 5200 gledalaca![]()
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
- Armageddon2012
- Kontakt:
možda si i u pravu,ali ja to više pišem zbog onih 1000 postova kako se borac obrukao jer je ispao od drugoligaša
...u suprotnom ne bih ni primjetio...
a čelik iz nikšića sad ima 28 bodova,zeta 11

a borac je sedmi u našoj ligi,i ispao je neporažen,zbog gola u gostima,i nadigrao taj yebeni čelik u obe utakmice..

a čelik iz nikšića sad ima 28 bodova,zeta 11

a borac je sedmi u našoj ligi,i ispao je neporažen,zbog gola u gostima,i nadigrao taj yebeni čelik u obe utakmice..
Svi koji su gledali sinoć utakmicu steaua -studgart mogli su vidjeti stanje sa loptanjem na starom kontinentu, a to se odnosi i na naše klubove u uvropi. Jednostavno od 90-ih na ovamo razvila se neka vrsta fudbalskog NBA kojeg čine vodeće lige evrope, a ostali nemaju ama baš nikakve šanse. U tavoj konstalaciji odnosa, naši klubovi po meni prave sasvim očekivane rezultate u evropi u odnosu na budžete koje imaju. Beogradska zvezda ima dug od 50 mil eura, koje je ulagala za evropu, a nemogu se suprostaviti ni jednom ozbiljnijem timu u evropi.
- Dinamo Zagreb budžet 40 mil (plasman u LP zbog novih pravila i koefcijenta, tamo nemogu gola dati)
- Partizan budžet 20 mil (LE nemogu gola dati)
- Sarajevo, Željo, BOrac, Široki Budžet 2-3 mil. Šta očekivati više? Zato je za mene izbacivanje Levskog, Šerifa, Vaduza, Genka, Helsinborga jednako osvajanju LP.
- Dinamo Zagreb budžet 40 mil (plasman u LP zbog novih pravila i koefcijenta, tamo nemogu gola dati)
- Partizan budžet 20 mil (LE nemogu gola dati)
- Sarajevo, Željo, BOrac, Široki Budžet 2-3 mil. Šta očekivati više? Zato je za mene izbacivanje Levskog, Šerifa, Vaduza, Genka, Helsinborga jednako osvajanju LP.
sve dobro i onda na kraju usereš i šefa i stanicuArmageddon2012 je napisao/la:možda si i u pravu,ali ja to više pišem zbog onih 1000 postova kako se borac obrukao jer je ispao od drugoligaša![]()
a čelik iz nikšića sad ima 28 bodova,zeta 11![]()
NAPRIJED NARODE!
+1Zeman je napisao/la:sve dobro i onda na kraju usereš i šefa i stanicuArmageddon2012 je napisao/la:možda si i u pravu,ali ja to više pišem zbog onih 1000 postova kako se borac obrukao jer je ispao od drugoligaša![]()
a čelik iz nikšića sad ima 28 bodova,zeta 11![]()
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- Armageddon2012
- Kontakt:
jel nije nadigrao?
pošto sam malo upoznatiji sa situacijom od vas dvojice,samo ću reći da je borac imao u obe utakmice neuporedivo veći posjed lopte,udarce u okvir,van okvira...a u revanšu smo izjednačili na 1-1 (grahovac) sa igračem manje,i stiskali ih do kraja sa 10 igrača...
ispali smo samo zbog izdaje dvojice igrača koji su dali dva autogola u dve utakmice i skrivili presmješan i providan penal u banjaluci..i kao šlag,namjeran crveni karton početkom drugog poluvremena u revanšu....ta dva igrača su zbog tih kriminalnih radnji odmah otpušteni iz kluba,i nisu više nikad ni jedan trening odradili jer takva g ovna i ne mogu stavit grb fk borac ni na treningu....radi se o živkoviću i miliću,koje je ovog ljeta doveo onaj božičić,nabijem ga,i njega i njih..fuj...
i bolje vam je da ne zauzimate tako vulgaran stav o stvarima o kojima nemate pojma,nitti znate ko je taj mafijaški vlasnik čelika,niti gdje je ranije živković igrao...ne znate ništa!
a pogotovo ne znate ko je odbio njegove emisare...samo su se nasmijali i rekli "ima još igrača,...ako neće golman,ima ko hoće"...
pošto sam malo upoznatiji sa situacijom od vas dvojice,samo ću reći da je borac imao u obe utakmice neuporedivo veći posjed lopte,udarce u okvir,van okvira...a u revanšu smo izjednačili na 1-1 (grahovac) sa igračem manje,i stiskali ih do kraja sa 10 igrača...
ispali smo samo zbog izdaje dvojice igrača koji su dali dva autogola u dve utakmice i skrivili presmješan i providan penal u banjaluci..i kao šlag,namjeran crveni karton početkom drugog poluvremena u revanšu....ta dva igrača su zbog tih kriminalnih radnji odmah otpušteni iz kluba,i nisu više nikad ni jedan trening odradili jer takva g ovna i ne mogu stavit grb fk borac ni na treningu....radi se o živkoviću i miliću,koje je ovog ljeta doveo onaj božičić,nabijem ga,i njega i njih..fuj...
i bolje vam je da ne zauzimate tako vulgaran stav o stvarima o kojima nemate pojma,nitti znate ko je taj mafijaški vlasnik čelika,niti gdje je ranije živković igrao...ne znate ništa!
a pogotovo ne znate ko je odbio njegove emisare...samo su se nasmijali i rekli "ima još igrača,...ako neće golman,ima ko hoće"...
sarajevo po koeficijentu je 7 klub sa prostora ex-yu na uefinoj listiHigh je napisao/la:UEFA koeficijenti klubova u evropskim takmičenjima
- Armageddon2012
- Kontakt:
realno...tu je negdje uvijek i bilo,a vjerovatno bi i sad bilo da se igra ta neka zajednička liga kao u košarci....
mislim da je to ok podatak...
sve bi to i sad bilo kao nekad,borac bi,kao i tada, bio uvijek na granici prve i druge lige,kao i čelik...jedini koji je totalno trehnuo u tim relacijama je velež koga ne bi bilo ni u ljeljama,a bio je najcjenjeniji bosanski klub...
ali žalosno je što je to sve vezano za ex yu ostalo milionima milja za evropskim vrhom...a međusobne relacije i odnos u međusobnom kvalitetu skoro da se nije promjenio...osim što bi slovenci igrali mnogo značajniju ulogu nego nekad.
mislim da je to ok podatak...
sve bi to i sad bilo kao nekad,borac bi,kao i tada, bio uvijek na granici prve i druge lige,kao i čelik...jedini koji je totalno trehnuo u tim relacijama je velež koga ne bi bilo ni u ljeljama,a bio je najcjenjeniji bosanski klub...
ali žalosno je što je to sve vezano za ex yu ostalo milionima milja za evropskim vrhom...a međusobne relacije i odnos u međusobnom kvalitetu skoro da se nije promjenio...osim što bi slovenci igrali mnogo značajniju ulogu nego nekad.
Jah, Borac bi Lozanu prošao da nije bilo Marića, Makabija da nije bilo sudija, Čelika da nije bilo izdaje.. Inače, Borac sve ove timove nadigra, ali ga stalno neko izda ili zajebe. Zaključak: niste ozbiljan klub kad vam se takve stvari već 3 godine dešavaju!
NAPRIJED NARODE!
- Armageddon2012
- Kontakt:
moraćemo se na vas ugledati 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.