alevkov je napisao/la:
Ko su svi?

Ko god prati MMA dovoljno zna da se borci vraćaju jači i bolji nego ikada, zašto treba da bude drukčije sa JDSom koji je relativno mlad? Mada ja lično ne volim tako pričati o borcima ali očigledno je da je bear grylls malo razočaran predstavom JDSa pa pretjerao, dešava se jbga. Iskreno JDS jest izgledao slomljen (možda zato mu je Cain slomio vilicu u drugoj rundi) sad mora pronaći način kako će reagovati ali nema dvojbe da će se vratiti. Nego pustite tu priču i radujte se sledećim godinama i sjajnim borbama u Heavyweightu. Siguran sam da ćemo gledati JDS protiv Caina min. još 2 3 puta, tu je i Reem. Plus dodatni voz iz Strikeforca i odličan scouting UFC-a. Ono što sad može biti problematično je sledeći protivnik za JDSa, možda Cormier ako ostane još malo ali od ostalih neznam koga JDS nije razbio. Cain naravno čeka pobjednika Silve i Reema, meni je tu sve jasno. Ali ima odličan knee i choke, mislim da će Cain dobro provjeriti da li stvarno želi napraviti single i ostale TD pokušaje ali o tome na vrijeme, neka se sad bori protiv Silve.
ps. DREAM.18: Silvester Specijal 2012 sutra ujutro u 10 sati.
Mislim da ne bi trebalo generalizovati borce prema tome kako reaguju na poraze. Nii je to crno, niti bijelo, neki odlično reaguju, radi još jače na sebi, a neki dožive potpuno razočaranje i nestanu sa scene. Previše je faktora koji utječu na to, tako da zavisi.
Ja sam malo izgubio respekt spram Reema, zbog afere oko pada na doping kontroli.(Nije da je mnogo bitno šta ja mislim.) U pravu si oko toga da je prednost Holanđanina taj klinč gdje može izmoriti protivnika masom, ali i plasirati razorna koljena, gdje je Reem doista dobar. Ne bojim se mnogo za pokušaje TD. Jednostavno, Cain će ih tražiti, nema diskusije jer je u parteru bolji od Reema. Ima još do ove borbe, nadam se da ćemo o istoj, ako Reem uzme Silvu, diskutovati kada bude vrijeme za to.
Ono što me raduje jeste angažovanje Cormiera od strane UFC-a. Možda neki nisu gledali tog čovjeka, međutim, isti trebaju vjerovati da se radi od iznimnom borcu. Mislim da je najbolji hrvač, P4P, u cijelom UFC-u(Uh, ovo je možda i pretjerana izjava, al' momak me kupio svojim izvedbama.) Sad, problem je što su on i Cain iz istog kampa i nerado bi se borili jedan protiv drugog, tako da postoji opcija da se Cormier spusti u LHW(relativno je nizak borac) i da dobije borbu protiv Bonesa. Problem je što je imao problema sa bubrezima zbog nespretnog rezanja kilaže još kad je bio hrvač, tako da postoji upitnik nad fizičkom mogućnosti rezanja kila za LHW. Nadm se da ću o njemu moći pisati i kada mu dodjele borbu u UFC-u jer imam samo riječi hvale. Ko ga nije gledao, ima sad u januaru Strikeforce priredba gdje se bori protiv nešto lošijeg borca, treba to ispratiti.
Sumnjam da će Junior u ring prije polovine iduće godine. Teške je udarce pretrpio. Neki pričaju o somljenoj vilici, neki to opovrgavaju, ne zna se.
Što se tiče protivnika, Hunt je u dobrom runu, i ako dobije Struvea, mora dobiti priliku da se bori protiv nekog od jačih igrača u HW-u. Izvjesno je da će sljedeći contender, nakon Reema, ako on uopće bude, biti werdum. dok se sve te borbe odrade, Werdum bi mogao dobiti priliku za revanš protiv Juniora. Po meni, to su dvije najizglednije opcije, ali ne treba zaboraviti ni Bigfoota Silvu, on mi je nakako između te top klase i malo slabijih boraca.