Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Arnelinho
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la Arnelinho » 17 nov 2011, 22:53

calcio je napisao/la:Sa Papetom u Brazil! ;)
Na Marakanu protiv Brazila. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 nov 2011, 22:55

Arnelinho je napisao/la:
'ta ce oni, ima da ih poderemo :mrgreen:

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 17 nov 2011, 22:59

Uskoro očekujem Sušićevu izjavu da je Grčka nedodirljiva, i da se mi moramo boriti za 2. mjesto. Zbog takvog razmišljanja i kalkuliranja u Albaniji tu smo gdje jesmo tj. nigdje smo.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 nov 2011, 23:02

calcio je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
'ta ce oni, ima da ih poderemo :mrgreen:
Realno, bolji smo.

:mrgreen:

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 nov 2011, 23:02

Ovdje mnogi neznaju voditi diskusiju a da se nesvadjaju i da se nevrijedjaju. Ako mislis da Susic treba ostati napisi zasto. Isto tako ako smatras da treba otici daj fino iznesi razloge.

Ovdje se mnogi drze za njegov odnos prema igracima i za to sta je legenda. Upravo zbog ovog drugog ja ga necu nikad popljuvati,ma nebitno koliko mi bio drag ili mrzak te koliko god mi se nesvidjalo njegovo vodjenje repke.

Ja necu reci,ni da treba ostati niti da treba otici. Nisam ja mjerodavan za to. No znam samo jedno...bili smo u skupini s Francuzima koji su dozivjeli blamazu na SP 2 -9 mjeseca prije naseg duela ,te Rumuniju koja se vise uopste nemoze smatrati nekom ozbiljnom reprezentacijom. Za ove ostale u skupini necu ni da pricam.

Mec s Francuzima smo cekali i ocekivali da ih mozemo iznenaditi. Naravno,kad se uzme u obzir u kakvom je stanju bila francuska repka,nase zelje i ocekivanja su bila NORMALNA. No medjutim,izgubili smo. Reprezentacija Francuske u prvom nasem mecu je izgledala tako uigrana protiv nas da niko nebi rekao da u njihovoj reprezentaciji ima kakvog nesporazuma i neslaganja. Imao sam osjecaj kao da protiv nas igra Spanija a ne Francuzi koje su Mexicanci,Urugvajci i Juznoafrikanci P.O.S.R.A.L.I na SP.

Rumunji su nas razbili kad smo gostovali kod njih. Portugalci su nas razbili u 2 meca. Jedino vrijedno spomena je mec u Parizu gdjo smo dominirali JEDNO POLUVRIJEME i gdje smo se povukli u obranu U 60 MINUTI.

Znaci,od 5 jako bitnih utakmica,nas tim je pod vodstvom Safeta Susica odigrao dobro 45 minuta.

Iskreno,mene nezanima sto smo mi bili HAMAN na EP. Mi imamo vrhunske igrace,a to znaci da ocekujemo i dobre rezultate a to sto smo HAMAN otisli na EP nije nikakav rezultat. I ja sam haman pokarao Renatu Sopek...ocesao sam je jednom u prolazu na moru,al to nije bilo dovoljno da se moj qrac zadovolji. Isto tako necu se nije zadovoljiti s ovim dolaskom u baraz.

O njegovom odlasku/ostanku neka se pozabave ljudi koji su to zasluzni.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 nov 2011, 23:05

Kad vec navodite te velike utakmice, kad smo mi to odigrali dobro/ pobjedili tu jednu veliku utakmicu ? Od Italije 1996 nismo pobjedili jedan veci tim, najveca pobjeda odtad nam je dosad ona na Parkenu.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 17 nov 2011, 23:07

Sušić je previše dobar i mekan za repke pa igrači to previše koriste.Sjetite se samo nedolaska igrača na prijateljske utakmice,Begović ako se ne varam dva puta nije došao,pa ibričić itd ,pa jednu tekmu brani hasagić pa jednu begović da se ne bih neki naljutio ,pa misimović nešto puca po papetu poslije gola protiv bjelorusije ovakve stvari bih teško prošle kod amara.Što se tiće sastava repke ko god bio selektor igrače ovi isti igrači jer jednostavno mi nismo španija,njemačka da ti sad imaš nekih 30 igrača što mogu igrati ,mi imamo 13-14 igrača o kojih se vrti reprezentacija.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 nov 2011, 23:09

aleksandar_veliki je napisao/la: Pa zar ti mislis da u nove kvalifikacije trebamo uci sa istim igrackim kadrom. Ja mislim da trebamo malo p'rotumbati po Evropi, pronaci zamjene za one koji igraju desetak godina, a nigdje nismo otisli. Bio je Bola, Balja, Muic, Konjic, Hibic, pa dodjose drugi.
Ne vidim ja puno takvih koji igraju 10 godina. Ti vjerovatno misliš na Hasagića, Spahića, Misimovića. Prvi je već out, i bez zadnjeg se može. Jedino je problem Spahić, realno gledajući samo kvalitet, naš najbolji štoper i niko mu blizu nije još uvijek.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 17 nov 2011, 23:11

nidi je napisao/la:Sušić je previše dobar i mekan za repke pa igrači to previše koriste.Sjetite se samo nedolaska igrača na prijateljske utakmice,Begović ako se ne varam dva puta nije došao,pa ibričić itd ,pa jednu tekmu brani hasagić pa jednu begović da se ne bih neki naljutio ,pa misimović nešto puca po papetu poslije gola protiv bjelorusije ovakve stvari bih teško prošle kod amara.Što se tiće sastava repke ko god bio selektor igrače ovi isti igrači jer jednostavno mi nismo španija,njemačka da ti sad imaš nekih 30 igrača što mogu igrati ,mi imamo 13-14 igrača o kojih se vrti reprezentacija.
a amar je inace amar a.s i on je svetinja i kod njega se igraci moraju ponasati ko na hadzu i na treninge dolaziti pod abdestom
Thomas Müller - Fußballgott

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 17 nov 2011, 23:13

Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 17 nov 2011, 23:13

Ne mogu da vjerujem da neki hoće da Amar bude selektor :lol:
YNWA!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 17 nov 2011, 23:13

Goalgetter je napisao/la:Kad vec navodite te velike utakmice, kad smo mi to odigrali dobro/ pobjedili tu jednu veliku utakmicu ? Od Italije 1996 nismo pobjedili jedan veci tim, najveca pobjeda odtad nam je dosad ona na Parkenu.
nismo pobjedili, ali ne znam kad smo bilo vise ponosni nego poslije pariza.. ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 23:14

igra u ovim kvalifikacijama je bila bez glave i repa, igrali smo kao da nemamo selektora. raja protiv raje , pa ako moze proci sevanje pobjedjujes , ako se suprostavis takticki zreloj i organizovanoj ekipi , poderu te......najsmjesnije je kada kazu da smo , kao, prvi put igrali lijepo!? pa kako mogu misimovic, pjanic, medunjanin igrati nego lijepo? problem je sta ako ti protivnik ne dozvoli da se dodajes? tada mora postojati plan b, e taj plan nije postojao.
Sent from my Commodore 64

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 nov 2011, 23:15

Scof1eld je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Kad vec navodite te velike utakmice, kad smo mi to odigrali dobro/ pobjedili tu jednu veliku utakmicu ? Od Italije 1996 nismo pobjedili jedan veci tim, najveca pobjeda odtad nam je dosad ona na Parkenu.
Bila je takva utakmica i u Spaniji 2005, slican scenario. Samo sada neki seru po Papetu, jer nije pobjedio veliku ekipu, a proslim selektorima to takodje nije uspjelo.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 17 nov 2011, 23:15, ukupno mijenjano 2 puta.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 nov 2011, 23:15

Ova tema brzo napuni 50 stranica. U cemu je stvar?
Postoje neke pouzdane informacije, da ce stvarno Amar ili Bajevic biti selektori ili ne?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 17 nov 2011, 23:18

spielführer_21 je napisao/la:@Monolog, upravo je tako kako si napisao.. S tim da uz Amara i Barbareza ima Bajević, kao mogući kandidat. Ja bih tu dodao Kodru, mada ne znam ima li on podršku saveza i želi li se vratiti na mjesto s kojeg je otjeran. Kad bih ja birao onda bi on bio prvi izbor, Amar drugi, Bajević i Barbarez poslije njih.. Ipak se nadam da neće doći do toga i da će Sušić ostati na klupi, da ponovim još jednom..

Kako te shvatit ozbiljno kad ti stavljas prvo Kodru pa Amara Osima pa onda Bajevica :lol: :lol: :lol:

Poslije Cire i Papeta moze doci samo neki bolji trener za selektora. Tu vidim Vahu,Bajevica.. ili nekog kvalitetnog stranca (Koje su nam mogucnosti za nekog od njih ne znam).
Barbarez prvo treba steci neko iskustvo treniranjem neko kluba ili jedne od mladih reprezentacija pa tek onda uci u krug za selektora. Tada bi ja mislim imao podrsku od 95% (uvijek se nadje neko kome ne godi).
Osim mislim da nema kvalitet za mjesto selektora. Dobar je za Zelju ali reprezentacija je neki drugi nivo. Mlad je (za trenera) ima on jos vremena za napredak i za skupljanje iskustva.

Safet Susic nije neki extra strucnjak tu se slazem ali i nemamo puno onih koji su bolji od njega a da bi preuzeli reprezentaciju.
Druga stvar koju niti jedan selektor nece promjenuti je ta da mi trenutno nemamo kvalitet da se suprostavimo najjacim svjetskim reprezentacija u koje spadaju Portugal,Francuska,Spanija....mozemo nesto napravit ako nam se poklopi 100 i jedna stvar: njihov los dan,nas najbolji....
Takodjer nemamo ni srece. Dva puta za redom u barazu dobijamo najjaceg moguceg protivnika! Da smo dobili Cesku,Irsku,Hrvatsku mogli smo igrati sa sansama 50-50 ali protiv Portugala nebi prosla niti kombinovana reprezentacija od ovih ostalih 7 sto su igrale u barazu.
RIP SALE VILENJAK

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 nov 2011, 23:19

E vidiš @majestic , kako je sve stvar percepcije. Ja se ne bih složio da su nas svi, kako ti kažeš, "razbili".

Prvi meč protiv Francuza, slažem se. Nadigrali su nas. Al' ne možeš povući paralelu izmedju te dvije Francuske. Prva je Domenekova (usput, koliko su njega dugo trpili ?), a druga Blanova. A Loran je jedan od najperspektivnijih i najboljih mladih trenera u Europi. Nadam se da bar oko kvaliteta Lorana nema dvojbi kod forumaša. :? Al' , opet ostaje činjenica -bili smo nadigrani.

Rumunija: I tu se može objašnjavati situacija, kao želja za osvetom i sl. ,al' slažem se sa tobom.

No, aj sada mi objasni: Kako smo bili "razbijeni" u svih 90 minuta na stadionu u Portugalu ? Nakon poluvremena imali smo rezultat 2-1, a oni su dali 2 (malo je reći) sjajna gola. Doduše, naš nije vrijedan spomena. Al' eto, mislim da se i tu može makar ta činjenica uzeti kao olakšavajuća okolnost.

U Zenici protiv istog protivnika takodje nismo nadigrani. Mogli su pobjediti, al' isto tako i mi smo mogli. 0:0 na kraju, što možda jeste ,možda nije realno, al' ipak je pozitivan (uslovno rečeno) rezultat.

Za meč u Parizu, moram priznati, stoji. Odigrali smo fantastičnih 45 ,možda 60 minuta, ostalo ne baš dobro.

I da se vratim na početak tvog posta. Ovde mnogi ne znaju diskutovati, ne iz razloga jer ne znaju argumentovati, nego jer žele omalovažavanjem nekoga podići nekoga drugog. A ako je neko "kaprica" , što bi u mom sokaku rekli, onda ću biti i ja. :mrgreen: Druga stvar, zašto diskusija ne može imati neki rezultat je naš stav, a mi nastupamo sa stavom "mi smo u pravu" ,a onda i ne možeš očekivati pomaka.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 nov 2011, 23:20

Goalgetter je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:
Bila je takva utakmica i u Spaniji 2005, slican scenario. Samo sada neki seru po Papetu, jer nije pobjedio veliku ekipu, a proslim selektorima to takodje nije uspjelo.
Hmm...nije bas tako.

Npr,Baka Sliskovic je 10 puta vodio losije igrace od danasnjih u nasoj repci...bio je tu Barbarez,Bolic PONEKAD Salihamidzic. Ajd mogu tu staviti jos i Papca mada on nije ni P od ovog danasnjeg te Spahica koji nije bio ni 50 % igraca koji je danas.

I bez obzira na sve to,opet nas je tip doveo do odlucujuce utakmice s Dnacima na kosevu te kasnije jos jedne s Srbima na marakani.

Nikakav historijski uspjeh nije Susic napravio a sigurno ima X puta bolje igrace nego sto su to njegovi prethodnici imali...a da negovorim o savezu i slicnim stvarima.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 nov 2011, 23:22

Principatus je napisao/la:Ova tema brzo napuni 50 stranica. U cemu je stvar?
Postoje neke pouzdane informacije, da ce stvarno Amar ili Bajevic biti selektori ili ne?
Ma ne postoje, @aco je to nagovijestio, ali onda je ispala frka ovih silnih "Papeljubaca", koji umjesto da brane Sušića, ospu drvlje i kamenje po Amaru. To je zanimljvio, a niko neće da primjeti..

@RKO sa razlogom stavljam i Kodru i Amara ispred Bajevića jer je tendencija u svjetskom nogometu da repke vode "mlađi" treneri. Barbareza sam stavio u istu ravan s Bajevićem jer Barba nema baš nikakvog trenerskog iskustva i tu je problem.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 17 nov 2011, 23:23

Svi spominju Albaniju i da smo tu prosuli euro

Ljudi svaka repreznetacija napravi neki kiks

Kad englezi remiziraju sa crnogorcima na vembliju onda je to velicanstvena partija crnogoraca

kad crnogorci izgube od velsa to je ocajan kiks crne gore (ne **** niko igru velsa)

tako i mi

razvalimo francuze igramo x (svi spominju nas niko da kaze da francuzi nisu licili na sebe )

igramo 1-1 u albaniji opet mi krivi a nisu oni sto su zapeli da uzmu taj jedan bod
Thomas Müller - Fußballgott

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, denza, jasmin10, Proximic i 10 gostiju.