OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
- Kontakt:
Re: OKK Sloboda Tuzla
Moram priznati da ste malo poletjeli nakon ove pobjede pred domacom publikom, mislim da ce vas Mrkonic dobiti 20 razlike tamo, pred ovakvom publikom je mnogo lakse doci do pobjede jer nase sudije podlijezi pritisku i onda je to "domacinsko" sudjenje. Bitna pobjeda za Slobodu ali ona nije neko mjerilo kvaliteta iz gore navedenog razloga. 

-
- Kontakt:
procitaj dobro ovu temu i nadji mi post da neko od nas tvrdi da imamo neki kvalitet veliki...NikolaPekovic je napisao/la:Moram priznati da ste malo poletjeli nakon ove pobjede pred domacom publikom, mislim da ce vas Mrkonic dobiti 20 razlike tamo, pred ovakvom publikom je mnogo lakse doci do pobjede jer nase sudije podlijezi pritisku i onda je to "domacinsko" sudjenje. Bitna pobjeda za Slobodu ali ona nije neko mjerilo kvaliteta iz gore navedenog razloga.
poznato je koliko smo vremena imali za sklapanje ekipe,tako da su ovi rezultati plafon
ova ekipa ce ici uzlaznom putanjom,sada cemo imati vise vremena,bice i dolazaka,tako da sumnjam da ce nas neko u drugom dijelu dobiti sa 15 i vise razlike,al eto
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
-
- Kontakt:
Ma ova Sloboda ce zivjeti dok ovoliko navijaca bude dolazilo, cim krenu losiji rezultati i publika ce izgubiti volju za gledanjem a onda se opet vracate na staro, ne bih volio da se to desi, al cisto sumnjam da ce ovaj klub opstati jos dugo
-
- Kontakt:
pa eto pricali su dva poraza i prazna dvorana raspad...posle tri poraza doslo 5000 ljudi.
imas pravo na misljenje svoje,ocigledno si dosao provocirati,pa eto istresi se dobro,uzivaj.
imas pravo na misljenje svoje,ocigledno si dosao provocirati,pa eto istresi se dobro,uzivaj.
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
-
- Kontakt:
Iskreno bole me brige, samo kazem da se nijedan klub ne moze praviti nabrzaka, jos ako se uzme u obzir da niste ni trebali ove sezone ligu 12 sve je jasno, al dobro ajd, vidjecemo koliko ce klub opstati.
- Probisvjet
- Kontakt:
Kad tad ce doci do privatizacije klubova. U svakom slucaju bolje je kupiti klub koji moze nabaciti 6000-7000 gledalaca.
U BiH je Tuzla favorit. I jedostavno treba sacekati privatizaciju sa bilansom koji je u plusu.
U BiH je Tuzla favorit. I jedostavno treba sacekati privatizaciju sa bilansom koji je u plusu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Pazi ukoliko ne bude kriminala u klubu, Tuzla je no.1 za kreiranje jakog kluba, nemaš "košarkaškijeg" grada u BiH.NikolaPekovic je napisao/la:Iskreno bole me brige, samo kazem da se nijedan klub ne moze praviti nabrzaka, jos ako se uzme u obzir da niste ni trebali ove sezone ligu 12 sve je jasno, al dobro ajd, vidjecemo koliko ce klub opstati.
Nego ljudi šta je sa Kupom BiH

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Izgleda da je Persa slobodan, nek' ga sad Sloboda pokupi...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma tu ce pokazat ambicije...daj boze da ga uzmu al nesto ja ne vjerujem da oni imaju ikakve ambicije osim mazanja ociju ljudima..daj boze da grijesim..Persic, Albijanic i novi crnac play umjesto ovog levata i mozda bi i moglo biti nesto od ove ekipe kad se Ibracevic oporavi.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
pa nema ambicija nekih ove godine,ove prve godine je samo opstanak vazan to je vise puta i mula rekaoultrasstyle_tz je napisao/la:ma tu ce pokazat ambicije...daj boze da ga uzmu al nesto ja ne vjerujem da oni imaju ikakve ambicije osim mazanja ociju ljudima..daj boze da grijesim..Persic, Albijanic i novi crnac play umjesto ovog levata i mozda bi i moglo biti nesto od ove ekipe kad se Ibracevic oporavi.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
steta, jer ako misle u ABU u naredne 3 godine, sad im je najveca sansa...Siroki je na pragu ispadanja, znaci da treci iz nase lige ide ukoliko bude imao 150.000 eura (jer pretpostavljam da igokea i siroki uzimaju prva 2)..to prvo.
a drugo, 5000 ljudi u mejdanu je zasluzilo svojim placanjem karti u ovih 3-4 utakmice da gleda po kojeg kosarkasa a ne amatere
a drugo, 5000 ljudi u mejdanu je zasluzilo svojim placanjem karti u ovih 3-4 utakmice da gleda po kojeg kosarkasa a ne amatere

Jedini problem mogu bit finansije, eto hajde i da se izmajmunise nesto za tih 150k € da se nadje jedan jak generalni sponzor, i nekako bi se mogo to i u radit, ali problem je igracki kadar, jer mi ako hocemo igrat ABA ligu treba nam na nova ekipa, novih 10-12 igraca, za koje ce trebat brdo para, a cak i ako bi se i doveli ti igraci oni bi se doveli svi pred pocetak te sezone i nebi bas najbolje izgedali.ultrasstyle_tz je napisao/la:steta, jer ako misle u ABU u naredne 3 godine, sad im je najveca sansa...Siroki je na pragu ispadanja, znaci da treci iz nase lige ide ukoliko bude imao 150.000 eura (jer pretpostavljam da igokea i siroki uzimaju prva 2)..to prvo.
Mislim da treba ic korak po korak, ne srljat sad zaduzivat se da bi se igrala ABA liga.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ja opet mislim da bi to bio bolji put ako klub ima velike ambicije... naravno da bi se i "islo" na to da ispadnes prvi put iz ABA lige, ali bi na taj nacin privukao neke mlade igrace ili vratio neke nase igrace koji bi stvorili bazu da za 2 god ponovo napadnes ABA ligu...dakle nikakvo dovodjenje igraca da se konkurentno igra ABA liga ( za to ti treba milion maraka + pozivnica) vec cisto ubrzavanje u tom procesu razvoja. Stvoriti tim koji se ne bi brukao, a ako ispadne nema veze opet se napredovalo...
alternativa tome je postepeni razvoj, tih 4-5 godina polako stvarati igrace, dovoditi mlade i pokusati tako napasti ABU..taj proces ima 3 mane: prvo tuzlanska publika nece dolazit u ovom broju nakon 3-4 god igranja sabanije, drugo iz naseg omladinskog pogona ne nailazi ni jedan talenat da ga iko spominje(mozda sam sta propustio) dakle treba nam samo 3-4-5 godina da sredimo omladinsku skolu i proizvedemo jednog ili dva talenta...trece tesko je privuci igrace dovoljno dobre da skines dva tima iz ABA-e ako usput igras ovu sabaniju.
kako god, Siroki je u teskoj poziciji i imaju velike sanse da zavrse zadnji i koji god tim iz BiH skupi 150.000 eura i ode u ABU (ako iko to uradi) ce sigurno ispasti prve sezone, u to nema dileme ali ce se isto tako podici za 2-3 klase iznad ostalih u ligi 12 u poziciji za neki buduci napad na ABU ili ucesce u nekom eurokupu.
alternativa tome je postepeni razvoj, tih 4-5 godina polako stvarati igrace, dovoditi mlade i pokusati tako napasti ABU..taj proces ima 3 mane: prvo tuzlanska publika nece dolazit u ovom broju nakon 3-4 god igranja sabanije, drugo iz naseg omladinskog pogona ne nailazi ni jedan talenat da ga iko spominje(mozda sam sta propustio) dakle treba nam samo 3-4-5 godina da sredimo omladinsku skolu i proizvedemo jednog ili dva talenta...trece tesko je privuci igrace dovoljno dobre da skines dva tima iz ABA-e ako usput igras ovu sabaniju.
kako god, Siroki je u teskoj poziciji i imaju velike sanse da zavrse zadnji i koji god tim iz BiH skupi 150.000 eura i ode u ABU (ako iko to uradi) ce sigurno ispasti prve sezone, u to nema dileme ali ce se isto tako podici za 2-3 klase iznad ostalih u ligi 12 u poziciji za neki buduci napad na ABU ili ucesce u nekom eurokupu.
Siroki nece ispasti, opet ce da se izvuce. A ako Siroki ispadne, znaci da cemo imati najlosiji koeficijent i samo ce prvak ici u ABA ligu.ultrasstyle_tz je napisao/la:steta, jer ako misle u ABU u naredne 3 godine, sad im je najveca sansa...Siroki je na pragu ispadanja, znaci da treci iz nase lige ide ukoliko bude imao 150.000 eura (jer pretpostavljam da igokea i siroki uzimaju prva 2)..to prvo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
to neki drugi omjer racunanja kf, ne odnos pobjeda-porazi? jer sad imamo 3 pobjede vise od Slovenaca iako je Siroki zadnji...
ultrasstyle_tz je napisao/la:to neki drugi omjer racunanja kf, ne odnos pobjeda-porazi? jer sad imamo 3 pobjede vise od Slovenaca iako je Siroki zadnji...
trenutni koeficijenti su :
SRB 0,59
HRV 0,58
BIH 0,45
SLO 0,32
Ne znam jel to do mene nesto il ja imam osjecaj da bi vecina poznavalaca kosarke u BiH vrlo rado volila da Sloboda skine sa vrha Siroki i Igokeu.
Cinjenica i jest da bi Sloboda i Bosna po nekoj tradicji i "plodnim" kosarkaskim regijama trebale da budu sile za sve ostale u BiH ali... nadam se da ce doc to sve na svoje, evo sto se tice Slobode krenulo je (kako je moglo) i iskreno nadam se da ce i sa Bosnom ic na bolje, al ajd za koju godinu dok mi malo se stabilizujemo
Cinjenica i jest da bi Sloboda i Bosna po nekoj tradicji i "plodnim" kosarkaskim regijama trebale da budu sile za sve ostale u BiH ali... nadam se da ce doc to sve na svoje, evo sto se tice Slobode krenulo je (kako je moglo) i iskreno nadam se da ce i sa Bosnom ic na bolje, al ajd za koju godinu dok mi malo se stabilizujemo

ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Slobodi nije nista krenulo, imaju samo navijace. Sastav je srednje kvalitete i mogu samo publici zahvaliti sto su u vrhu. Realno do kraja sezone u ovom sastavu ce zavrsiti medju 5 ekipa kao i Bosna. Sta si dobio ? Jedno veliko nista. Bosna makar igra sa mladim igracima, i sad im je puno lakse nabrati par starijih igraca i imas ekipu za vrh a publika ce doci vremenom.klasik je napisao/la:Ne znam jel to do mene nesto il ja imam osjecaj da bi vecina poznavalaca kosarke u BiH vrlo rado volila da Sloboda skine sa vrha Siroki i Igokeu.
Slobodi pod hitno trebaju 3 ili 4 mlada perspektivna igraca, treba bolji omladinski pogon. Jer ovako se publika nece zadrzati, da Sloboda igra protiv Varde, Radnika itd (respekt svim ekipama).
- Probisvjet
- Kontakt:
Košarkaški klub „SPARS“ osnovan je u ljeto 2005. godineChstal je napisao/la:OKK Spars je mladji klub od OKK SlobodeProbisvjet je napisao/la:Treba biti svjestan stanja. Ipak nismo najgori u ligi, a najmladji smo klub. Bice bolje. U ovoj ligi moze svako izgubiti i pobjediti sa mnogo razlike. Ocito je da lige nema nikakvog kvaliteta i ne treba se previse uzbudjivati.
Tada OKK Sloboda nije postojala nego KK Sloboda.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Probisvjet je napisao/la: Košarkaški klub „SPARS“ osnovan je u ljeto 2005. godine
Tada OKK Sloboda nije postojala nego KK Sloboda.
OKK Sloboda je osnovana 2003 godine.

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.