Igra Alispahic sa Dinamom u LP samo sto je porvrijedjen al inace je standardan u prvih 11. Te igra ju jos Rahimic u CSKA i Grahovac u Otelul Galati-ju.BernardBarnjak je napisao/la:neroazzuro je napisao/la:Jahic je najbolja alternativa Rahimu,Zahiru,a bogami i Papcu na lijevoj strani. Ne znam samo koliko ima godina,oko 30?
Sanel Jahic, 10.12.1981. I jedini je igrac pored Dzeke koji igra UEFA champions league tako da po ovome parametru i nismo bas uspjesna reprezentacija
Francuska - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH
nisam izbacio pandzu, ja bih njega odavno u prvih 11 ali ja nisam pape........pokusavam pretpostaviti sta bi pape mogao uraditi.vendeta87 je napisao/la:E jeste anvalili da izbacite Pandzu iz prvih jedanest, kako vas nije sramota covjek se navise zalaze na terenu evo vam prvih 11 protiv Francuza ako su svi zdravi Begovic, Mujdza, Pandza, Spahic, Papac, Rahimic, Medunjanin, Lulic, Salihovic, Pjanic, Dzeko. Formacija 4-5-1.nihco je napisao/la: pa nasa postava je,vise manje,poznata ,u slucaju da su svi igraci na raspolaganju.
begovic,mujdza,spahic,papac,salihovic,rahimic,lulic,pjanic,medunjanin,dzeko
su igraci koji ce sigurno igrati,iako ja smatram da medunjanin ne bi trebao poceti. ostaje jedno mjesto ,i to su pandza ili zahirovic.
ako pape lulica stavit na bek,papca na stopera, onda upada zahirovic,radi pokrivanja luliceve ofanzive,sto je po meni losija varijanta.
ako papac ostane na beku,onda upada pandza na stopera i lulic ide na krilo, sto je,po meni bolje.
na klupi bi misimovic bio vise nego dovoljan za poziciju ofanzivnog veznog ili playmakera, s obzirom da to mogu igrati i pjanic, i medunjanin, i salihovic, pa bi stilic i ibricic ,logicno, otpali. priliku bi trebali dobiti igraci koji imaju brzinu i prodornost.takvih nemamo puno pa bi trebalo isprobati mahmutovica ili stevanovica, koji su najbljizi toj poziciji. vranjes bi svakako treba biti na klupi jer moze odigrati i stopera i desnog beka, sto otvara mogucnost da mujdz ide na krilo i da zakrpi stopersku poziciju u slucaju potrebe. jos jedan defanzivac bi morao biti na klupi i to neko ko moze igrati defanzivnog veznog, a tome je najblizi jahic. ima jos prostora na klupi ali bi ga trebalo popuniti igracima koji mogu prosiriti opcije.
Sent from my Commodore 64
-
- Kontakt:
ja uplatio aranzman vec i godisnji izganjao da idem u pariz

Gospodin Ivica Osim o narednim mečevima, o Papetu, o motivima.
Ivica Osim: Safet zna o Francuzima više nego oni sami
"Ako iko dobro poznaje Francuze onda je to Safet. Ono što Sušić zna o njima mislim da ni Francuzi sami ne znaju o sebi. To bi trebalo da bude prednost, jer oni ne znaju nas koliko mi njih. Oni znaju tek nekoliko naših igrača", zaključio je Osim.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Osim je uvijek govorio iskreno i mnogo puta bio u pravu, realno gledajuci nemamo sta izgubit u barazu smo kako god okrenes.BaDa12 je napisao/la:Gospodin Ivica Osim o narednim mečevima, o Papetu, o motivima.
"Ako iko dobro poznaje Francuze onda je to Safet. Ono što Sušić zna o njima mislim da ni Francuzi sami ne znaju o sebi. To bi trebalo da bude prednost, jer oni ne znaju nas koliko mi njih. Oni znaju tek nekoliko naših igrača", zaključio je Osim.
Jedini problem je ta preopterecenost zutim kartonima, P.S. Irska je uz nas.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Principatus
- Kontakt:
Veoma mi se svidjelo to sto je Osim izjavio za Nezavisne Novine, posebno sto se tice psiholoskog plana i motivacije. To je nacin kako pobjednici razmisljaju. Umjesto straha, motivacija za ovu krasnu utakmicu i sansu.
"Sve što je moguće to se može i napraviti, a moguće je pobijediti, zašto da ne? Ako su Bjelorusi mogli savladati Francuze, ne vidim zašto ne bismo mogli i mi", kazao je Osim za Nezavisne Novine.
U utakmicu treba ući hrabro i jako, ne samo fizički već i psihički. Protivnik jeste jak, zaslužuje repekt, ali mu se treba suprotstaviti odlučno.
"Potrebno je razmišljati na taj način da možemo do povoljnog rezultata, a ne samo se pitati možemo li. Nema od toga ništa ako se pitamo možemo li napraviti nešto. Sve je moguće, ali potrebno se pripremiti za tako nešto i mentalno i fizički. Potrebno je razmišljati da se može napraviti uspjeh, a ne u startu sebe otpisti i onda kad poslije eventualno ne ide reći bilo je to previše za nas", ističe Osim.
Motiva za uspjeh, smatra Osim, je i previše. To bi za neke mogla biti utakmica karijere.
"Pitam se da li neko može igrati ljepšu utakmicu kao naša selekcija sada sa Francuzima, a uz to bez nekih velikih obaveza. Imamo protivnika koji motiviše. Imaju izuzetan tim ili su možda imali izuzetan tim, ali im ne ide u zadnje vrijeme baš onako kako bi trebalo. Francuzi imaju puno problema, a mi dolazimo da igramo važnu utakmicu u jednom od najljepših gradova svijeta. I stadion je fascinantan, što je isto tako samo za sebe veliki izazov. Na kraju krajeva, rezultat i cilj, odnosno plasman na Evropsko prvenstvo prvi put za reprezentaciju BiH, treba da budu dovoljan motiv. To bi trebalo da bude tako", smatra Osim.
Bez obzira na reputaciju koju Francuzi imaju i izabranici selektora Safeta Sušića imaju svoje adute.
"Mi smo u boljoj situaciji. Mi smo u jednom periodu kada nam baš ide. Ekipa igra kvalitetno, dobili smo dvije utakmice zaredom, važne utakmice, dok Francuzi ne mogu da sastave to i da odigraju u kontinuitetu. Francuzima više niko ne vjeruje ni u Francuskoj. Imali su previše problema i previše su toga pokvarili", naglasio je Osim.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Jedan od jačih i progresivnijih postova na ovoj temi. Ovo bez ikakve ironije. Samo bi sa ovog spiska izbacio Jahića , za njega već znamo šta i kolio može ponuditi a trenutno je u lošoj formi. Ostavio bih Šilića još uvjek u igri , treba mu više šansi ukazati i to na pirodnoj poziciji. A za ove ostale momke super spisak , svi imaju element koji nama fali brzinu i trku ...nihco je napisao/la:po mom misljenju,spisak za lux/fra,u odnosu na prosli, bi treba biti
out- ibricic,stilic,muslimovic,zec,
in- vranjes,jahic,stevanovic,mahmutovic,ljevakovic
da malo rasirimo spektar taktickih mogucnosti........
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
- Goalgetter
- Kontakt:
Ja ocekujem minimalno 1 novog napadaca za ove utakmice protiv Luxemburga i Francuske. Zato sto Ibisevic otpada sa spiska, a Muslimovic nije uopste u takmicarskoj formi (Jos bez kluba). Turska liga je pocela, tako da ocekujem od Ermina Zeca da poboljsa svoju formu. Sad, potencijalnih kandidata za mjesto napadaca nema puno.
Neki spominju Harisa Seferovica, ali sam siguran da on nece biti na spisku, jer je jos igrac Svicarske (U21), i sigurno ga se nece odreci tako lagano u tako kratkom periodu. Isto tako vazi i za Dennija Avidca, ali on je ionako povrijedjen.
Mahmutovic (Teplice) i Stevanovic (Vojvodina), bi bili potencijalni kandidati za tu poziciju napadaca pored Dzeke, mada im je jaca strana sigurno na krilnim pozicijama.
Boljih alternativa trenutno nemamo, i moracemo nekako uspjeti da poboljsamo taj 4-5-1 sistem igre, te da Dzeko dobije vise podrske u napadu, a mislim da bi to moglo ici, kad bi Lulic igrao lijevo krilo, a Stevanovic/Mahmutovic/ , a mozda cak i Pjanic na desnom krilu.
Svakako, postoji i odredjeni rizik, ako bi odmah uvrstili jednog novog napadaca pored Dzeke, te i nevjerujem da ce to Pape i uraditi, mozda protiv Luxemburga, ali protiv Francuske sigurno ne, tako da ocekujem ovaj sastav u Parizu :
--------------Begovic--------------
Mujdza--Spahic--Pandza--Papac
-----Salihovic-----Rahimic-------
Pjanic-----Medunjanin------Lulic
---------------Dzeko---------------
Neki spominju Harisa Seferovica, ali sam siguran da on nece biti na spisku, jer je jos igrac Svicarske (U21), i sigurno ga se nece odreci tako lagano u tako kratkom periodu. Isto tako vazi i za Dennija Avidca, ali on je ionako povrijedjen.
Mahmutovic (Teplice) i Stevanovic (Vojvodina), bi bili potencijalni kandidati za tu poziciju napadaca pored Dzeke, mada im je jaca strana sigurno na krilnim pozicijama.
Boljih alternativa trenutno nemamo, i moracemo nekako uspjeti da poboljsamo taj 4-5-1 sistem igre, te da Dzeko dobije vise podrske u napadu, a mislim da bi to moglo ici, kad bi Lulic igrao lijevo krilo, a Stevanovic/Mahmutovic/ , a mozda cak i Pjanic na desnom krilu.
Svakako, postoji i odredjeni rizik, ako bi odmah uvrstili jednog novog napadaca pored Dzeke, te i nevjerujem da ce to Pape i uraditi, mozda protiv Luxemburga, ali protiv Francuske sigurno ne, tako da ocekujem ovaj sastav u Parizu :
U lošoj formi,a odigra 45 minuta za svoj klub u Ligi šampionakimbo je napisao/la:Jedan od jačih i progresivnijih postova na ovoj temi. Ovo bez ikakve ironije. Samo bi sa ovog spiska izbacio Jahića , za njega već znamo šta i kolio može ponuditi a trenutno je u lošoj formi. Ostavio bih Šilića još uvjek u igri , treba mu više šansi ukazati i to na pirodnoj poziciji. A za ove ostale momke super spisak , svi imaju element koji nama fali brzinu i trku ...nihco je napisao/la:po mom misljenju,spisak za lux/fra,u odnosu na prosli, bi treba biti
out- ibricic,stilic,muslimovic,zec,
in- vranjes,jahic,stevanovic,mahmutovic,ljevakovic
da malo rasirimo spektar taktickih mogucnosti........

ovo je najbolji sastav koji trenutno mozemo izvesti. ja sam skeptican po pitanju medunjanina ali u formi ofanzivnog veznog,cak poluspica , moze odigrati puno bolje nego na povucenoj poziciji.Goalgetter je napisao/la:
Sent from my Commodore 64
-
- Kontakt:
ljudi moji trebamo SVI razmisljati samo o pobjedi vjerovat u to mislit samo o tome hrvati su takvi bili protiv engleske pa ih dobise u po engleske zato kazem DOBIT cemo te hebene francuze pa kako god i kad god 

- Principatus
- Kontakt:
´ocemo pobjedu!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
" onclick="window.open(this.href);return false;
ako ovaj zaigra standarno za cottbus onda ga treba pozvati. Mislim da je vrjieme da vidimo sta imamo u zweiti "zum beispiel" subasic sigurno zasluzuje poziv i mozda u prvi jedanest.
ako ovaj zaigra standarno za cottbus onda ga treba pozvati. Mislim da je vrjieme da vidimo sta imamo u zweiti "zum beispiel" subasic sigurno zasluzuje poziv i mozda u prvi jedanest.
- neko_iz_mase
- Kontakt:
Ma šta pozvati
Momentalno Džeku na klupu staviti a Kučukovića na njegovo mjesto. A pogotovo, riješiti se Papca, Salihovića i Lulića, da bezveze ne zauzimaju mjesto u reprezentaciji, jer Subaša može pokriti za ovu trojicu, a plus, otvoriće se mjesta za par sjajnih igrača koje ćeš nam ti onako usput pronaći
Daj čovječe, presaberi se malo. Igra u defanzivi mu je živi očaj, dok mu cjelokupni dojam popravljaju izleti u napad, koje sasvim korektno odrađuje. Treba on dosta pure pojesti da može odigrati na nivou Papca ili Lulića

Daj čovječe, presaberi se malo. Igra u defanzivi mu je živi očaj, dok mu cjelokupni dojam popravljaju izleti u napad, koje sasvim korektno odrađuje. Treba on dosta pure pojesti da može odigrati na nivou Papca ili Lulića
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ti ovo ozbiljno?TKC je napisao/la:

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
subasic je vec sada dosta bolji od pandze i mravcaneko_iz_mase je napisao/la:Ma šta pozvatiMomentalno Džeku na klupu staviti a Kučukovića na njegovo mjesto. A pogotovo, riješiti se Papca, Salihovića i Lulića, da bezveze ne zauzimaju mjesto u reprezentaciji, jer Subaša može pokriti za ovu trojicu, a plus, otvoriće se mjesta za par sjajnih igrača koje ćeš nam ti onako usput pronaći
![]()

Lulic je krilo!!
Papac je center bek koji je "postao" ljevi bek!!,
Bolji je imati igraca koji igra standarno u cottbus nego igraca bez kluba ili igraca koji imama problema da dode na tim nekakav prosjecan turski tim.
- Goalgetter
- Kontakt:
Jako optimisticnoPrincipatus je napisao/la:´ocemo pobjedu!

pjanic na krilo..?nihco je napisao/la:ovo je najbolji sastav koji trenutno mozemo izvesti. ja sam skeptican po pitanju medunjanina ali u formi ofanzivnog veznog,cak poluspica , moze odigrati puno bolje nego na povucenoj poziciji.Goalgetter je napisao/la:

Pjanic je nas desetka!
Medunjanin na krilo takvo da bi sejo i haris mogli promjeniti pozicije tokom utakimice.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
mozda da mi ipak izlobiramo da pape pozove tosunovicaTKC je napisao/la:subasic je vec sada dosta bolji od pandze i mravcaneko_iz_mase je napisao/la:Ma šta pozvatiMomentalno Džeku na klupu staviti a Kučukovića na njegovo mjesto. A pogotovo, riješiti se Papca, Salihovića i Lulića, da bezveze ne zauzimaju mjesto u reprezentaciji, jer Subaša može pokriti za ovu trojicu, a plus, otvoriće se mjesta za par sjajnih igrača koje ćeš nam ti onako usput pronaći
![]()
Daj čovječe, presaberi se malo. Igra u defanzivi mu je živi očaj, dok mu cjelokupni dojam popravljaju izleti u napad, koje sasvim korektno odrađuje. Treba on dosta pure pojesti da može odigrati na nivou Papca ili Lulića![]()
Lulic je krilo!!
Papac je center bek koji je "postao" ljevi bek!!,
Bolji je imati igraca koji igra standarno u cottbus nego igraca bez kluba ili igraca koji imama problema da dode na tim nekakav prosjecan turski tim.

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Kako su meni smjesni pojedinci, pred jednu jako vaznu utakmicu u Parizu oni pisu:
"Treba zvati Vranjes, Jahica, Stevanovic, Mahmutovica, Ljevakovica, Cocalica, Torlaka ..."
Stvarno vas ima strucnjaka.
"Treba zvati Vranjes, Jahica, Stevanovic, Mahmutovica, Ljevakovica, Cocalica, Torlaka ..."
Stvarno vas ima strucnjaka.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.