Horic, Duvnjak, Smriko, Dilaver, Sisic... I ako nisu napravili do danas karijeru kao on, ruku na srce nikad nisu ni dobili priliku u 1. timu, ni slobodu u igri kakvu je Zaha imao.Nimla_RZ je napisao/la:Ko je to bio kvalitetniji par klasa kako ti kažeš od Zahe u to vrijeme u Čeliku? Ko? Nama je bio odličan. I kapitensku je zaslužio! Šta podvaljivalo da je zeničko dijete? Čije je? Rođen u BL al' odrast'o u Zenici. U Travniku bio mali vremenski period jer mu je tamo stari dobio posao, pa se kasnije vratio.criscito je napisao/la: Nedavno sam pricao sa jednim fudbalerom, bivsim mladim i potencijalnim A reprezentativcem, u vezi Zahirovica. Kazao mi je kako odavno gori igrac nije igrao za repku. Doveden je u kadete Celika iz Travnika, gdje su ga gurali svi od portira, do gradolnacelnika Smajlovica. To je Smajlovicu bilo u interesu jer je Adnanov otac javni tuzioc. Sa 18 godina je dobio priliku u 1. timu, ispred mnogih igraca koji su par klasa bili ispred njega. Poslije 1-2 godine mu je i data kapitenska traka, a u medijima se podvaljivalo da je on celikovo-zenicko dijete, a Zenicu nije vidio dok nije u kadete dosao. U Nalchiku je proveo skoro mjesec dana na probi dok ga nisu uzeli. Koliki je kvalitet govori i cinjenica da ne moze naci bolji angazman od 2. ruske lige, a da pri tom ima status reprezentativca i uz to je standardan u ekipi koja je glavni kandidat za Brazil.
Razlog zasto ga Susic gura je taj sto je to igrac kojeg zastupa njegov burazer
Posto sam siguran da ce mnogi reci kako nikad nije zakazao u reprezentaciji, kako je dobar i sl., to ponajvise moze zahvaliti nasim velemajstorima iz veznog reda. Uporedite njegovu utakmicu iz reprezentacije i Spartaka, pa ce te vidjeti na cemu je
Uostalom, UEFina statistika dovoljno govori kakav je Zaha bio do sada. Adnan je treći po broju oduzetih lopti u kvalifikacijama i 9. po realizaciji pasova (89%). To je za sada nezvanično, ali izaći će ta statistika na kraju kvalifikacija.
Dje nadje tu statistiku samo da mi je znati