Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: 18.kolo Premijer Lige BiH

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 26 mar 2012, 14:24

Baja_Zvjerka je napisao/la:celik - slavija 1 - Slavija prelosa, a Celik igra kuci, slabo su krenuli, ovo dobijaju garant. 2:0 moja procjena...

velez - sarajevo X2 - Pitari se vracaju nakon slabe partije, Velez slab psihicki u jakim tekmama, opet naravno krece euforija pitara.. :)

gosk - kozara 1X - Tvrda tekma, 0:0 ili 1:0

sloboda - leotar 1 - Teska pobjeda Slobode od 1:0 ili 2:0 pred kraj.

borac - široki X - Siroki bolji, Borac kuci igra, novi treneri, sve vuce na remi 1:1

zvijezda - rudar 1 - Zvijezda odlicna, Rudar u šoku

Željezničar - travnik 1 - Teska utakmica zbog ocekivanja publike, ali podrska ce biti ogromna, tako da 2:0 ili 3:0 na kraju.
Eto samo Celika fulio.. :D
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

zlaya_tm87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la zlaya_tm87 » 26 mar 2012, 14:24

Pa sta ako su bili, bili su i na derbiju, jos su navijali cijelu tekmu. Ne moze se niko otjerati sa stadiona ko dodje inkognito sta god da pjeva. Komitet je zabranio organizovano dolazenje gostujucih navijaca i dolazak svakoga sa nekim obiljezjem
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

TheAlchemistRD07
Kontakt:

Re: 18.kolo Premijer Lige BiH

Post Postao/la TheAlchemistRD07 » 26 mar 2012, 14:59

Robijas007 je napisao/la:
TheAlchemistRD07 je napisao/la:
TheAlchemistRD07 je napisao/la:Čelik - Slavija ... 1 - Slavija pre-preloša. Ne znam da l' su ona 3 boda iz Gabele bila sreća, namještaljka ili...? Čelik pokazao da je dosta jaka ekipa na gostovanju Pod Bijelim Brijegom.

Velež - Sarajevo ... 1x Velež i moja Zvijezda imaju isto bodova. Male su šanse Veležu za europe ali mislim da će bar se potruditi da završe na što višoj poziciji. Mada Sarajevo koje je pokazalo dobru igru u Tuzli mora se iskupiti za poraz na Koševu ali mislim da im je X max.

GOŠK - Kozara ... 1 Kozara bunker ali mislim da ce ovo GOŠK uzeti minimalno uz malu mogućnost X-a

Sloboda - Leotar ... 1 Slobodi je ova

Borac - Široki Brijeg ... 1 Borac nakon njihove popularne "trojke" :mrgreen: mora dobiti, Široki Brijeg je ove sezone jako dobar, bez obzira na prosuta 2 boda protiv Zvijezde, ali ipak mislim da nisu dovoljno kvalitetni da ovaj put u BL išta više od X-a urade. Stavio sam 1 jer je najrealniji, a Borac je puno bliži pobjedi nego što je ŠB bliži nerješenom rezultatu.

Zvijezda - Rudar ... 1 Nadam se da igrači nisu odletili u nebesa. Ako nisu, po ko zna koji put ćemo rastavit Rudarov bunker sa kojim redovno dolaze u Gr.

Željezničar - Travnik ... Ne vjerujem da je išta osim 1 ovdje moguće...

Olimpic - Zrinjski ... 1x - Olimpic u borbi za Europu bez prava na kiks na domaćem terenu. X samo zbog respekta prema Zrinjskom koji sam uvijek imao jer su kvalitetna ekipa uvijek bili.

Nije loše xD
a Gošk :?: :lol:
Greškom nisam stavio X ali ako pričitaš tekst vidit' ćeš da sam stavio 1x :mrgreen:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 26 mar 2012, 19:23

Može li savez kako kazniti i novinare kad komentarišu suđenje i konstruišu teorije zavjere?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 26 mar 2012, 19:23

zlaya_tm87 je napisao/la:Pa sta ako su bili, bili su i na derbiju, jos su navijali cijelu tekmu. Ne moze se niko otjerati sa stadiona ko dodje inkognito sta god da pjeva. Komitet je zabranio organizovano dolazenje gostujucih navijaca i dolazak svakoga sa nekim obiljezjem
Ma pusti ove samo bezveze pricaju, evo i sada u Mostaru ce doci dosta Manijaka ako bude lijep dan, fino u Mostar na kaficu, malo Stari Most, navece tekma, ma ljepota.. naravno zbog losih odnosa sa U. nece se grupisati i ofirati, mada da su odnosi bolji svi Manijaci bi sjeli zajedno i SPONTANO nekad i zapjevali, kao Pitari u Vrapcicima(dakle nije bilo navijanja, niko nije vodio navijanje niti su pjesme pjevane do kraja,jedna grupa se izdvojila na dio bez stolica ali dosta pitara je bilo izmjesano medju obicim gledaocima, i sam sam bio tu, iako nisam ni Pitar ni Rodjeni ;) ).

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 27 mar 2012, 09:57

Klubovi u srijedu mole "državu" za odgodu plaćanja dugova

Čelnici N/FS BiH danas su se sastali sa predstavnicima FK Sarajevo, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, FK Velež i FK Borac

Članovi Komiteta za normalizaciju Nogotmetnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas su održali sastanak sa predstavnicima pet premijerligaških klubova koji imaju šanse predstavljati našu zemlju iduće sezone u UEFA kupovima (FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Velež, FK Borac i HŠK Zrinjski), a u problemu su dobiti licencu za ino takmičenja.

Na „okupljanju“ je dogovoreno je da će čelnici N/FS BiH zajedno sa funkcionerima „četvorke“ u srijedu od 12:30 sati prisustvovati sastanku u Poreznoj upravi Federacije BiH. Odgovornim u klubovima iz ovog entiteta pokušat će pomoći da isposluju reprogramiran duga u PU, kako bi mogli ispuniti finansijski kriterija u procesu licenciranja (Borac će osigurati reprogram u PU RS).

„Na sastanku u Poreznoj upravi neće se samo pričati o reprogramu duga u ovoj sezoni, već i o trajnom rješenju na koji način klubovi mogu vratiti dugove prema državi, ili će im ih država otpisati, recimo, po uzoru na model u Hrvatskoj. N/FS BiH na sve načine trudi se i trudit će se pomoći klubovima“, rekao je Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje u N/FS BiH.

Sastanku u Sarajevu nisu prisustvovali predstavnici NK Široki Brijeg, trenutno drugoplasirane ekipe u prvenstvu i polufinalisti Kupa BiH. Razlog, državi nisu dužni ni marku (redovno plaćali sve poreze).
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 27 mar 2012, 11:00

Volio bih se ukljuciti u raspravu ovo za Horde u Mostaru.Misljenja sam ako je Travnik kaznjen sto smo mi Robijaši bili na Pitori onda bi trebao biti i Velež kažnjen istom mjerom jer je bila identicna situacija.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 mar 2012, 11:19

samocelik je napisao/la:Volio bih se ukljuciti u raspravu ovo za Horde u Mostaru.Misljenja sam ako je Travnik kaznjen sto smo mi Robijaši bili na Pitori onda bi trebao biti i Velež kažnjen istom mjerom jer je bila identicna situacija.
nije isto biti na tribini sa obicnom publikom i biti izdvojen na gostujucu tribinu, onda gubi smisao ova zabrana..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 27 mar 2012, 11:26

Upravo to govorim ti Kevine i Robijaši su bili smjesteni na tribini za gosujuce navijace i Travnik dobio kaznu,i Horde su bile smjestene na dijelu tribine za gostujuce navijace odvojeni policijom(ispravite me ako grijesim) i ako Velez ne dobije kaznu mislim da isti zakon ne vrijedi za sve.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 27 mar 2012, 11:30

hz u mostaru koliko sam ja vidio nisu bili odvojeni policijom vec je na taj dio tribine svako mogao uci bez problema, samo sto nije bilo stolica na tom djelu pa su samo oni sjedili

jox

Post Postao/la jox » 27 mar 2012, 11:32

Horde nisu bile na gostujucoj tribini!!!!!!!
SVAKE DRUGE SUBOTE
SE RANO BUDIM JA !
MOJA RAJA VEC ME CEKA ISPOD PROZORA !
STARA PITA S KIM TO DANAS IGRA SARAJEVO NI ZBOG KOG SE NE BI TAKO RANO BUDIO !!!

ISTINA ZA VEDRANA PRAVDA ZA HORDE ZLA !!!!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 27 mar 2012, 11:34

Razlog zabrane - neredi na utakmicama. Cilj zabrane - prestanak nereda na utakmicama. Rezultat zabrane - nereda od tada nema. PAMETNOM DOSTA

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 27 mar 2012, 11:42

ja sam apsolutno protiv otpisivanja dugova,zasto jedan siroki moze placati sve poreze a jedno sarajevozeljeznicar ne moze. Nek upro kako znaju i nek otplate,po meni bi trebalo tako se postaviti,da u narednih 3 godina svi moraju imati dug 0 ili lete iz lige
Bosna <3

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 27 mar 2012, 12:30

pluton je napisao/la:ja sam apsolutno protiv otpisivanja dugova,zasto jedan siroki moze placati sve poreze a jedno sarajevozeljeznicar ne moze. Nek upro kako znaju i nek otplate,po meni bi trebalo tako se postaviti,da u narednih 3 godina svi moraju imati dug 0 ili lete iz lige
A može li ovako:

Opraštaju se dugovi u iznosu od npr. 2 miliona KM. Klub koji duguje 3 miliona, ima sad dug 1 milion. Klub koji duguje 2 miliona je na nuli i mora sad redovno plaćati. Klub koji duguje 0 KM neće plaćati ništa idućih godina dok njegov "dug" ne bude 2 miliona KM i tad će mu to biti "oprošteno", da bi bio jednak sa ostalima. Nakon toga nastavlja redovno plaćati.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 27 mar 2012, 12:31

gollum je napisao/la:
pluton je napisao/la:ja sam apsolutno protiv otpisivanja dugova,zasto jedan siroki moze placati sve poreze a jedno sarajevozeljeznicar ne moze. Nek upro kako znaju i nek otplate,po meni bi trebalo tako se postaviti,da u narednih 3 godina svi moraju imati dug 0 ili lete iz lige
A može li ovako:

Opraštaju se dugovi u iznosu od npr. 2 miliona KM. Klub koji duguje 3 miliona, ima sad dug 1 milion. Klub koji duguje 2 miliona je na nuli i mora sad redovno plaćati. Klub koji duguje 0 KM neće plaćati ništa idućih godina dok njegov "dug" ne bude 2 miliona KM i tad će mu to biti "oprošteno", da bi bio jednak sa ostalima. Nakon toga nastavlja redovno plaćati.
Pravedno

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 27 mar 2012, 12:38

gollum je napisao/la:
A može li ovako:

ali i to nije psoteno. Vidi ovo otvori firmu i ne placaj porez dva mjeseca,doci ce ti sudijska policija da ti zaplijeni sve,niko ti nece oprostiti dugove ;). Ili drugi primjer nemoj placati lupam vodu pa ce te tuziti. Klub je firma. Evo npr. Zeljenicar u ovom trenutku moze platiti 3/4 duga,ali oni nece jer hoce guzonje da im se oprosti,a s druge strane siroki,zvijezda redovno placaju,umjeto da i oni ko hadzije stave ruku pod glavu i ne placaju.

jedino da se napravi neki program tipa:
ako ti je dug iznad 3 miliona-glavnica da kamate ne moras platiti u narednih 10 god a glavnicu da isplatis za 5
ispod tri da platis glavnicu u roku pet godina i kamate o roku pet.
naravno bez novih zaduzivanja
Zadnja izmjena: pluton, dana/u 27 mar 2012, 12:48, ukupno mijenjano 1 put.
Bosna <3

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 mar 2012, 12:43

gollum je napisao/la:
A može li ovako:

a oni koji su plaćali magarci :roll:

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 27 mar 2012, 13:02

@pluton
Iskreno, ti poslovno-pravni odnosi nisu područje o kojem znam previše, niti me to baš zanima. Ali znam da su Hrvatska, Srbija i Makedonija (zadnjih godina) uradili i uložili u sport daleko više od BiH, a Hrvatska, koliko znam, i oprostila klubovima dugove puno veće od ovih koje imaju naši, tako da bi pronalazak pravednog rješenja za što bezbolniji izlazak klubova iz ove situacije bilo najmanje što BiH, ili Vlada FBiH, u ovom trenutku mogu uraditi za sport, odnosno fudbal (nogomet).

@Kevin
Zašto?
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 27 mar 2012, 13:04

Neće se otpisivati nikakvi dugovi, samo kamate. Znači što si pozajmio, to ćeš i vratiti. Država tj. Federacija izlazi u susret samo nagomilanim kamatama.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 mar 2012, 13:40

gollum je napisao/la:@pluton
Iskreno, ti poslovno-pravni odnosi nisu područje o kojem znam previše, niti me to baš zanima. Ali znam da su Hrvatska, Srbija i Makedonija (zadnjih godina) uradili i uložili u sport daleko više od BiH, a Hrvatska, koliko znam, i oprostila klubovima dugove puno veće od ovih koje imaju naši, tako da bi pronalazak pravednog rješenja za što bezbolniji izlazak klubova iz ove situacije bilo najmanje što BiH, ili Vlada FBiH, u ovom trenutku mogu uraditi za sport, odnosno fudbal (nogomet).

@Kevin
Zašto?
čuj zašto..
ajmo ovako, zašto je Posušje pokopano, zašto njima nije ništa oprošteno?

da je recimo Široki dužnik, a Željo,Sarajevo itd regularni, bi li se ovakva strka digla, bi li se oprostio dug?

bi, al u kurcu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.