NCAA košarkaška liga

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

miki_92
Kontakt:

Re: NCAA košarkaška liga

Post Postao/la miki_92 » 18 mar 2016, 11:39

Belmin6 je napisao/la: al ste se ukopali s chandlerom i knightom, haj bledsus može i proci ovako

ingram, tj warren, len, booker, strašna jezgra, ali ništa dok se ne riješite ove dvojice. chandler još dvije sezone, a knight ?
Chandler jos 3, Knight jos 4 :roll:

Knighta jos i mozes nekom uvaliti ali ko ce Tysona uzeti :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 12:40

dscile je napisao/la:Jeste, najboljem igracu koji nije mogao bazen pogoditi na toj utakmici ako je igrac u njegovoj blizini. Sve sto je dao dao je sa linije slobodnih bacanja.. i mogao ih je ukopati sa svojim chokovanjem u zadnjoj minuti. Sreca njegova pa oni nisu mogli ubosti tricu iz 2-3 pokusaja.

A i inace porediti Ingrama i Allena je kao porediti Duranta i Kalinica.
PPG RPG APG
21.6 4.6 3.6

PPG RPG APG
16.9 6.9 1.9

Sta je bolje?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 12:46

Bolje biti crn.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 mar 2016, 14:56

Greivis je napisao/la:
dscile je napisao/la:Jeste, najboljem igracu koji nije mogao bazen pogoditi na toj utakmici ako je igrac u njegovoj blizini. Sve sto je dao dao je sa linije slobodnih bacanja.. i mogao ih je ukopati sa svojim chokovanjem u zadnjoj minuti. Sreca njegova pa oni nisu mogli ubosti tricu iz 2-3 pokusaja.

PPG RPG APG
21.6 4.6 3.6

PPG RPG APG
16.9 6.9 1.9

Sta je bolje?
Tom logikom ne spominji nikada vise IT4 u kontekstu kako je neka klasa ili top medju plejevima. Sam sebi uskaces u usta i sam sebi kontriras.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 15:20

dscile je napisao/la:
Greivis je napisao/la:

PPG RPG APG
21.6 4.6 3.6

PPG RPG APG
16.9 6.9 1.9

Sta je bolje?
Tom logikom ne spominji nikada vise IT4 u kontekstu kako je neka klasa ili top medju plejevima. Sam sebi uskaces u usta i sam sebi kontriras.
Zasto?

Ti poredis ovu dvojicu sa Durantom i Kalinicem a upitno je i ko ce biti bolji igrac u NBA. Ingram jeste ogroman potencijal ali ne bi bio prvi koji potencijal nije iskoristio.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 15:24

Ingram ce biti bolji igrac.Ne samo sto ima bolje atribute za NBA.

Citave 2 godine mladji , Allen je bio u srednjoj u istim godinama , tu je svaka godina razlike ogromna.

No bezveze pisem.Vadis mast gdje ne treba :kafa:

Poprilicno je lako vidjeti koji NCAA igraci ce tesko proci u NBA-u.Kao sto su svojevremeno ovdje drkali na Napiera(postoje upisi) ili Kaminskog prosle godine.Oni su imali ocigledne limitacije i bili vec gotovi igraci.Allen mora se itekako specijalizirati u sutu za tri poena ako zeli da se zadrzi neko vrijeme u ligi.Jer undersize je za SG-a donekle,ne moze zavrsit cesto na obrucu protiv ove konkurencije,handl je cisto prosjecan.

Kaminski ce biti bolji od Okafora , jos prosle , mere bit da i to pisao :zviz:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 mar 2016, 15:31

Greivis je napisao/la:
dscile je napisao/la:
Greivis je napisao/la: A i inace porediti Ingrama i Allena je kao porediti Duranta i Kalinica.
PPG RPG APG
21.6 4.6 3.6

PPG RPG APG
16.9 6.9 1.9

Sta je bolje?
Zasto?

Ti poredis ovu dvojicu sa Durantom i Kalinicem a upitno je i ko ce biti bolji igrac u NBA. Ingram jeste ogroman potencijal ali ne bi bio prvi koji potencijal nije iskoristio.[/quote]

Zato sto ima dosta igraca na poziciji PG-a koji imaju bolje brojke od njega (mislim na IT4), a ti si naveo brojke ove dvojice kao parametar ko je bolji i ko ce biti bolji.

Jasno je da ce Ingram biti bolji.. mada je za mene vec sada bolji.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 15:45

Znam da je Ingramu tek 18. Ja bi ga birao i prije Australca. Samo kazem da nije sigurno da ce biti odlican u NBA.
I Wade je undersized SG pa je bio najbolji igrac na svojoj poziciji nekoliko godina. Thomas je undersized PG, Green je undersized PF kao i Randolph. Allen cesto ide na liniju bacanja sto je odlicna stvar za prelaz u NBA.

Pa IT4 ima odlicne brojke. Nisu brojke sve jer zavise od situacije u kojoj se igrac nalazi. Ova dvojica su saigraci. Ti si pretjerao sa Durant-Kalinic usporedbom.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 18 mar 2016, 15:52

Nek ide turnir jos,ali Ingram je nesto psoebno,toliko je krakat da moze potegnuti preko svakog zivog,nema upitnika oko njega,moze u bilo koji sistem i ekipu,sto nije slucaj sa Simonsom kome ipak treba ugoditi i dati mu loptu u ruke odmah i okruziti ga sa suterima,generalno mozda i moze vise dobaciti kroz karijeru od Ingrama,ali mi je Ingram sigurniji pik

I prije sam govorio,bez trunke razmisljanja NO.1 pik za mene,ni sekunde se nebi dvoumio..

Grayson Allen mi vuce na nesto tipa O.J. Mayo,taj neki tip razvoja karijere

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 17:37

I Wade je undersized SG pa je bio najbolji igrac na svojoj poziciji nekoliko godina. Thomas je undersized PG, Green je undersized PF kao i Randolph. Allen cesto ide na liniju bacanja sto je odlicna stvar za prelaz u NBA.
Bez da spominjem atletiku,prvi korak i druge stvari.

Wade ima majmunski raspon ruku od 210 cm.Allen ima od 198 cm.Jedan od glavnih razloga zasto "undersize" se nije osjetilo tokom Vejdove karijere.To sto on ide na slobodna sa 26% USG(vise od Ingrama)nije nikakav pokazatelj.Nece imati loptu u rukama da kreira,da napada obruc.A uz sve ove limitacije fizicke prirode tesko zavrsava na koledj nivou a kamoli NBA-u.

To sto je undersize nije razlog zasto nece neko uspjeti u ligi , slazem se.To sto nema nijednu specijalnu osobinu jest.

Jedino ce se zadrzati ako se pretvori u JJ Redicka za sta ce biti potrebno hrpa rada.Jer on nece biti kreator,nece napadat sa boka.
A u odbrani uz sve limitacije ce vjerovatno biti negativan igrac.

Ne mogu vjerovati da ispisa toliko slova o igracu koji ce vjerovatno zavrsit u drugoj rundi.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 mar 2016, 18:30

Greivis je napisao/la:Znam da je Ingramu tek 18. Ja bi ga birao i prije Australca. Samo kazem da nije sigurno da ce biti odlican u NBA.

Pa IT4 ima odlicne brojke. Nisu brojke sve jer zavise od situacije u kojoj se igrac nalazi. Ova dvojica su saigraci. Ti si pretjerao sa Durant-Kalinic usporedbom.
Wade pored zivog Kobea Bryanta nikad u zivotu nije bio najbolji igrac lige na svojoj poziciji.

Vjerujem da je tebi Allen top 5 pick kolko pricas o njemu. Ingram je bar 5 puta veci potencijal od istog, momak bolesno podsjeca na Duranta.

Sto se Simmonsa tice, on ako sut digne na neku malo iznadprosjecnu razinu (dakle nekih 37% za tri da ima) on je legitimni top 3 igrac lige. Toliko je dobar u svim ostalim kategorijama daje to nevjerovatno. Ne znam kad je zadnji put ovakav all round potencijal izlazio na draft.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 mar 2016, 18:39

Raul_64 je napisao/la: Ne mogu vjerovati da ispisa toliko slova o igracu koji ce vjerovatno zavrsit u drugoj rundi.
:urnebes: :urnebes: :tokralju:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 18:54

Simmons treba dici svoj sut sa 0% na 37%.Malo precjenjujes to.

On je trenutno Rubio level.Znaci mid range nema nikakav a kamoli trojka.
Pitanje je dal ce i koliko ce popravit.S ovom mehanikom tesko,a ako bude mijenjao,trebat ce dosta vremena za istu.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 18 mar 2016, 21:12

Odlicno je sto arena radi dosta prenosa.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 mar 2016, 22:29

I odose Spartansi kuci :wave: :mrgreen:
Jos da Dakota izbaci Maryland :mrgreen:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 22:53

Epidaurus je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Znam da je Ingramu tek 18. Ja bi ga birao i prije Australca. Samo kazem da nije sigurno da ce biti odlican u NBA.

Wade pored zivog Kobea Bryanta nikad u zivotu nije bio najbolji igrac lige na svojoj poziciji.

Vjerujem da je tebi Allen top 5 pick kolko pricas o njemu. Ingram je bar 5 puta veci potencijal od istog, momak bolesno podsjeca na Duranta.

Sto se Simmonsa tice, on ako sut digne na neku malo iznadprosjecnu razinu (dakle nekih 37% za tri da ima) on je legitimni top 3 igrac lige. Toliko je dobar u svim ostalim kategorijama daje to nevjerovatno. Ne znam kad je zadnji put ovakav all round potencijal izlazio na draft.
Allen je treci najbolji igrac trenutno u NCAA. Najbolji je u Michigan Stateu a drugi u Oklahomi.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 mar 2016, 22:57

Greivis je napisao/la: Allen je treci najbolji igrac trenutno u NCAA. Najbolji je u Michigan Stateu a drugi u Oklahomi.
Bolji je i Simmons od njega samo sto igra u timu iz kojeg tesko da ce ijedan igrac sem njega naravno ostvariti bar euroligasku karijeru.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 23:00

Epidaurus je napisao/la:
Greivis je napisao/la: Allen je treci najbolji igrac trenutno u NCAA. Najbolji je u Michigan Stateu a drugi u Oklahomi.
Bolji je i Simmons od njega samo sto igra u timu iz kojeg tesko da ce ijedan igrac sem njega naravno ostvariti bar euroligasku karijeru.
Nece Simmons u Lakerse. Nemoj ga uzdizati. :mrgreen:
Slazes li se sa ovom drugom dvojicom? :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 mar 2016, 23:07

Greivis je napisao/la: Nece Simmons u Lakerse. Nemoj ga uzdizati. :mrgreen:
Slazes li se sa ovom drugom dvojicom? :kafa:
Ne mora u Lakerse (mada bi volio jel) al je cinjenica da je momak vjerovatno najveci all round talenat jos od LeBrona, ja ne znam kad sam zadnji put vidio da neko na takav nacin puni sve statisticke kategorije na freshman godini. Buddy je vjerovatno najbolji igrac u NCAA ove godine bio, iza njega definitivno Denzel pa Ben.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 23:10

Ben je freshman samo na papiru.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.