SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BelminM23
Kontakt:

Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post Postao/la BelminM23 » 06 jun 2017, 00:22

Ulaz moraš poštovati kako piše, a za red i sjedište, nisam nikada gledao, išao sam gdje mi godi. Stim da postoji ta mogućnost da imaš recimo na karti sredinu zapada, baš lijepo mjesto i da kažeš redaru sjedi neko na mome mjestu, jedan od njih deset sa tih stepenica možda ti i ustupi to mjesto. Drugačije teško da ćeš do mjesta gdje ti je predviđeno kartom.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 jun 2017, 00:37

Mentalitet kriv jer na Nigeriju idemo bez lijevog beka, mentalitet kriv jer je Belgija druga dimenzija za nas kao i za vecinu svijeta, mentalitet kriv jer poslije SP imamo ogromnih problema sa formom igraca, mentalitet kriv jer smo Irsku docekali u prejadnom igrackom kadru a i oni koji su tu nisu bili u formi, mentalitet kriv jer je Visca bio jedini u prvoj postavi protiv Izraela u Zenici koji je standardan u klubu, mentalitet kriv jer idemo u Izrael bez napadaca...
Mentalitet kriv...
Nad tobom sunce najljepše sja

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 06 jun 2017, 00:38

BelminM23 je napisao/la:Ulaz moraš poštovati kako piše, a za red i sjedište, nisam nikada gledao, išao sam gdje mi godi. Stim da postoji ta mogućnost da imaš recimo na karti sredinu zapada, baš lijepo mjesto i da kažeš redaru sjedi neko na mome mjestu, jedan od njih deset sa tih stepenica možda ti i ustupi to mjesto. Drugačije teško da ćeš do mjesta gdje ti je predviđeno kartom.
Protiv gibraltara sam dosao na stadion nekih 1h i 20 min ranije. Na zapadu je bilo nekih 200 ljudi i bas na mom mjestu je bio neki frajer sa jaranima.
Zamolio ga da se pomjeri jer je bilo mjesta koliko hoces da kasnije ja ne bih dosao u situaciju da se moram premaci kad sam vec stigao toliko ranije.
Al bilo je onih koji su zvali redara, ne pomjeris li se izbacit ce te i vozdra
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

High

Post Postao/la High » 06 jun 2017, 00:45

Dolazi li S. Prolić na domaće utakmice? :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 06 jun 2017, 00:54

To je super stvar ako možeš doći na svoje mjesto, imao sam priliku na dosta utakmica reprezentacije biti, ali sa tim barem još problema nisam imao. Samo glupa je stvar što ne možeš kupiti red i mjesto koje želiš, nego samo random dobiješ.

Joj kad vidim na Olx prodaje gratis ulaznicu. :thumbdown:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 jun 2017, 01:05

pinoglavi je napisao/la:Mentalitet kriv jer na Nigeriju idemo bez lijevog beka, mentalitet kriv jer je Belgija druga dimenzija za nas kao i za vecinu svijeta, mentalitet kriv jer poslije SP imamo ogromnih problema sa formom igraca, mentalitet kriv jer smo Irsku docekali u prejadnom igrackom kadru a i oni koji su tu nisu bili u formi, mentalitet kriv jer je Visca bio jedini u prvoj postavi protiv Izraela u Zenici koji je standardan u klubu, mentalitet kriv jer idemo u Izrael bez napadaca...
Mentalitet kriv...
Mozes ti jarane pricati sta hoces ali treba se nekad i prilagoditi protivniku...ne mozemo otici u Belgiju s napadackom formacijom protiv napadacki ponajjace reprezentacije na svijetu i ocekivati nesto...mislim i ja volim vidjeti Vedu u napadu pored Edina, ali...
Malo morgen bi nas pobijedili da smo recimo zaigrali disciplinovanije, tipa:

Beg
Bico, Spaha, Zuka, Seo
Visca, Pjanic, Jajalo, Cimirot, Lulic
Dzeko

3 dana nam ne bi prisli golu a mi bismo docekali svoju sansu...
Sa trecom postavom maltene osvojis Kirin kup, zasto? Disciplina, trka, igraci koji su zeljeli da se dokazu, etc., jednom rijecju bili smo kao Grcka...
Nigerija, imali smo sat vremena da izjednacimo, ali nasi igraci nisu mogli ni priprjetiti, izuzev one stative u zadnjoj sekundi..nikakve trke, organizacije prilikom.napada...zasto? - pa zbog mentaliteta da si vec izgubio i da ne mozes postici SAMO jedan gol do kraja utakmice...
Nasi igraci cim gube ukenjaju se ugace, izuzetak preokret protiv "supersnazne" Rumunije u Zenici...
Etc.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 jun 2017, 01:16

hurem je napisao/la: Mozes ti jarane pricati sta hoces ali treba se nekad i prilagoditi protivniku...ne mozemo otici u Belgiju s napadackom formacijom protiv napadacki ponajjace reprezentacije na svijetu i ocekivati nesto...mislim i ja volim vidjeti Vedu u napadu pored Edina, ali...
Malo morgen bi nas pobijedili da smo recimo zaigrali disciplinovanije, tipa:

Beg
Bico, Spaha, Zuka, Seo
Visca, Pjanic, Jajalo, Cimirot, Lulic
Dzeko

3 dana nam ne bi prisli golu a mi bismo docekali svoju sansu...
Sa trecom postavom maltene osvojis Kirin kup, zasto? Disciplina, trka, igraci koji su zeljeli da se dokazu, etc., jednom rijecju bili smo kao Grcka...
Nigerija, imali smo sat vremena da izjednacimo, ali nasi igraci nisu mogli ni priprjetiti, izuzev one stative u zadnjoj sekundi..nikakve trke, organizacije prilikom.napada...zasto? - pa zbog mentaliteta da si vec izgubio i da ne mozes postici SAMO jedan gol do kraja utakmice...
Nasi igraci cim gube ukenjaju se ugace, izuzetak preokret protiv "supersnazne" Rumunije u Zenici...
Etc.
Sto se Nigerije tice pored postave bez lijevog beka, pored sudija koje su nam ponistile cist gol, pored selektora kojeg je iznenadila prodornost krila Nigerije, pored stative u zadnjem napadu (ili je precka bila?), mentalitet se ne moze uzeti kao faktor u toj utakmici.

Sto se Belgije tice, ok imali bi defanzivniju formaciju koja ti apsolutno nista ne garantuje jer Belgija ima vise igraca koji su u stanju dati gol i najboljim odbrana svijeta a ne nasem pokusaju defanzivnog bedema sa tom formacijom. Da se razumijemo, da smo tako isli i izgubili (sto je realno), bila bi sad prica kako smo se isli ko pi.cke braniti u Belgiji. Ja kako se sjecam branili smo se na gostovanju u Belgiji prosle kvalifikacije, cak i poveli, i opet na kraju 3-1. Da se razumijemo i zadnje gostovanje nas je naceo Spahic, a ne Belgija, do tog gola smo pristojno stajali na terenu, i ne znam cemu tolika sigurnost da ne bi izgubili sa tom formacijom.

Mentalitet nam je cudan jer nekad precjenjujemo a nekad podcjenjujemo protivnika, a oboje ne valja, ali daleko od tog da nas mentalitet koci u posljednje vrijeme.
Nad tobom sunce najljepše sja

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 jun 2017, 01:37

Ma u oba zadnja duela protiv Belgije u Briselu smo na neki način sami sebe yebali, recimo u prvom duelu smo im izašli sa poprilično ofanzivnom ekipom, dali go i onda se sa takvom ofanzivnom ekipom branili. Imali smo jednog Medunjanina koji je u tom meču bio igrač manje.

U drugom meču, tj. u ovim kvalama smo gore otišli rasterećeno, al' malo previše rasterećeno sa 3-5-2 formacijom koju ovi igrači nikada nisu zajedno igrali (izuzev protiv Nigerije, mada je to bilo više 3-6-1), odnosno igrali zadnji put u Ćirinoj eri al' većina današnjih reprezentativaca tada nije bila u sastavu. Onako poprilično amaterski i bezglavo postavljena taktika, Lulić desni bočni, bez povrijeđenog Bešića, Spahić u lošoj formi, debitant Jajalo, opet velika greška sa stavljanjem Medunjanina... Vjerovatno gore postavljena utakmica nego ona iz prošlih kvalifikacija.

U oba ta meča Meša kao da je htio da mi diktiramo tempo i da mi imamo loptu u svojim nogama većim dijelom što je dosta teško protiv selekcije kakva je Belgija, i to mogu raditi samo najbolje reprezentacije na svijetu, a mi objektivno nismo taj nivo. I onda u prvom meču se povučeš sa igračima koji se ne znaju braniti, ili u drugom meču gdje se raspadneš nakon prvog gola, a kao što @pinoglavi kaže nismo loše stajali u tih prvih 25, 30 minuta na terenu.

Uglavnom u oba meča se moglo bolje, i to dosta bolje postaviti na terenu, al' to opet apsolutno nije značilo da bi mi nešto izvukli iz tih mečeva.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

High

Post Postao/la High » 06 jun 2017, 08:07

BelminM23 je napisao/la: Joj kad vidim na Olx prodaje gratis ulaznicu. :thumbdown:
Možda i ima smisla takve vrste karata prodavati za ovakve utakmice, ali sam to viđao i za utakmice naše lige, što mi baš i nema smisla. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jun 2017, 08:21

imam osjecaj da ce grci igrati poprilicno ofenzivno. pokusace da nas iznenade (u nadi da ce mo se mi pripremati na njihovu taktiku defenzivne igre)...

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 06 jun 2017, 09:22

Sad sve zavisi od toga igra li Pjanic ili ne. On i Jajalo su mi bili nekako sigurni od prve minute i pokazali su da imaju prednost nad Grcima. Gotovo sam siguran da ce i Dzekson i Vedator zaigrati od prve minute, jer tesko da ce se njih dvojica sasrati od Sokratisa i Manolasa, a bilo bi glupo poslati samog Dzeku u fajt sa ovom dvojicom. Vedo je lik koji te ne ostavlja na cjedilu. Tu odluka pada. Bice to dugih 90 minuta za Grke.
Ako Pjana ne moze, onda hm... sta onda?? Mozda sa jednim napadacem i dodati Medu (Prcica) kao organizatora pored Cimija i Jajala. Poceti opreznije.

Vrijeme je da Grci pocnu gubiti bodove. Sirina igrackog kadra bi mogla da bude presudna, a mislim da mi imamo bolji izbor i pored svih izostanaka, kadri smo izvesti bolju ekipu od njih. Tu idu pohvale Mesi. Jos uvijek nismo u situaciji da nam igraci igraju na neprirodnim pozicijama. Tu mislim i na bekovske i na krilne pozicije.

Kad cemo znati sta je sa Pjanom??

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 jun 2017, 09:36

Ako ne bude Pjanica onda mora igrati Bešić. Pa ne možemo na Grke sa rezervnom veznom linijom.
Mada ako ne bude Pjanica mislim da ćemo igrati duge na Dzeku pa da ovaj proba nešto. Kako god, ovo se mora uzeti.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 jun 2017, 09:54

Nadam se da ćemo čuti uskoro. Nervozno čekam :D

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 06 jun 2017, 10:02

jasmin10 je napisao/la:Ako ne bude Pjanica onda mora igrati Bešić. Pa ne možemo na Grke sa rezervnom veznom linijom.
Mada ako ne bude Pjanica mislim da ćemo igrati duge na Dzeku pa da ovaj proba nešto. Kako god, ovo se mora uzeti.
U izostanku Pjanica vezni red ce bitu Medunjanin i Jajalo

Ali evo sve ocekujem neke vijesti, oko 11 sam saznao da bi se trebalo znati

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 jun 2017, 10:05

Samo Medunjanin moze uspjesno zamijeniti Pjanica. Postaviti Lulica i Jajala da trce za njega i da mu cuvaju ledja, Visca desno i Dzeko i Ibisevic u napad. S tim da se Dzeko vraca, kao u Romi, i ucestvuje u kreiranju napada.

Evo izgleda da ce igrati Pjana, dakle Lulic..Pjanic...Jajalo...Visca, trebalo bi biti dovoljno za Grke.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 06 jun 2017, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 06 jun 2017, 10:17

Evo i Mireta. Dobro je. Znaci briga manje :D Idemo zgaziti ove Grke :njanjanja:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 jun 2017, 10:17

Tako jeeeeeeeee

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 06 jun 2017, 10:18

Mire ce biti spreman! :bih:
Rezultat je trend, ideal je vječan!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 06 jun 2017, 10:22

Martinez8 je napisao/la:Evo i Mireta. Dobro je. Znaci briga manje :D Idemo zgaziti ove Grke :njanjanja:
Gdje, mozda u Zenici samo haha ne vjerujem da ce raditi ovaj jutarnji trening. Evo cekam ko ce se obratiti medijima, tipujem na Vranjesa i Medunjanina hahaha ajde mesa izadji u javnost malo obavjesti o stanju

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 jun 2017, 10:23

...............Begovic.............

Vranjes....Bic...Coca....Zuka

Visca....Pjana....J.Lo.....Lulic

.........Ibisevic....Dzeko........

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 13 gostiju.