BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la JonSnow » 30 sep 2015, 12:18

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
krmpotich je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:GOTOVO JE RAJA - GOTOVO......prestanite zivjeti u nebulozama, mi nemam nikakve sanse bez Dzeke..... :( :(
Ne kontam, sta fali malcu iz Dinama?!? :hmmmmm:

nista, ali bez DZEKE ova repka je u rangu Moldavije....nazalost :( treba biti realan....naravno da se nadam i ja pobjedi, al bez dzeke mislim da ce biti 1:1 ili 0:1 :(.....
Moldavija ima igrači iz Rome, Lazia, Stuttgarta, Sampdorie, HSV-a..? Kakvi god da smo tolika mraka nismo.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la Goalgetter » 30 sep 2015, 12:20

Ne igraju klubovi, nego igraci. ;) Nismo u rangu Moldavije, ali bez Dzeke i Besica smo minimum 50% slabija repka, ne dajem nam neke velike sanse za pobjedu protiv Walesa.

Sve ce da ovisi od Pjanica, ne bude li on na nivou, ledeni smo.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 30 sep 2015, 12:22

Goalgetter je napisao/la:Ne igraju klubovi, nego igraci. ;) Nismo u rangu Moldavije, ali bez Dzeke i Besica smo minimum 50% slabija repka, ne dajem nam neke velike sanse za pobjedu protiv Walesa.

To se slažem ali opet mislim da se i takvi možemo nositi s Velšanima. Uglavnom vidjet ćemo.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 30 sep 2015, 12:25

Goalgetter je napisao/la:Ne igraju klubovi, nego igraci. ;) Nismo u rangu Moldavije, ali bez Dzeke i Besica smo minimum 50% slabija repka, ne dajem nam neke velike sanse za pobjedu protiv Walesa.

tako je.....ne ocekivam nista pozitivno i misljenja sam da smo zavrsili s kvalifikacijama, steta, al tako je kako je...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 30 sep 2015, 12:46

1:0 u Zenici, 0:1 na Kipru. :bih: Citiram se na kraju teme :kafa:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 sep 2015, 13:42

Ne bi se slozio @gringoonajdrugi sanse itekako postoje. Tehnicki i u igri kratkih pasova smo uvijek bili jaci od njih. Problem je sto neki rezervni igraci i kod Mese nisu bili adekvatni ( najbolji moguci ) i sada mora igrati sa vise njih odjednom u prvih 11. I Ibisevic ako mu namjestis 5 cistih prilika zabit ce bar jedan gol. Naravno nije on klasa Dzeke. Problem Mese je sto on u ovakvoj situaciji nema prave zamjene mora nesto da riskira ( ne moze kao do sada da izabere najlogicniji izbor jer fale neki bitni igraci ) jer samo Ibisevic ce biti zaustavljen od njihove dvojice snaznih stopera i samo Pjanic nece biti nikako dovoljno. Znaci ili Hodzic koji moze zabiti gol ili TSS za neku "sigurnost" u sredini terena. Mislim da ce Mesa odabrati TSS sto je veliko pitanje dali je bas to najbolji izbor. Nije Wales takva klasa da Hodzic nebi mogao njima zabiti. Njima je Bale bukvalno pola tima ostali igraci nista posebno. Drugi je problem sto je "recept" za igru protiv Walesa da ih unistis sa igrom kratkih pasova kroz sredinu jer oni tehnicki nisu toliko snazni. A posto fali dvojica igraca iz sredine terena ( odnosno jedan je totalno van forme i nije ni na klupi ) ovdje ce se igrati tamo gdje su oni najjaci i gdje se znaju najbolje braniti to je po krilima ( Visca - Lulic ) a ova dvojica nisu takva krila posebno Visca da donose kvalitet vise i to jos protiv britanskih timova.

Znaci do Mese je da izvuce maksimum u ovako teskoj situaciji na neki instinkt i trenersko iskustvo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 sep 2015, 14:13

Nikad losije spremne igrace nismo imali kao pred ove dvije vazne utakmice, bez Dzeke kako stvari stoje, ostali u losoj formi.

Valjda ce Mesa nesto da smisli, da ih poslozi kako treba.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 30 sep 2015, 14:26

Elegant je napisao/la:Nikad losije spremne igrace nismo imali kao pred ove dvije vazne utakmice, bez Dzeke kako stvari stoje, ostali u losoj formi.

Valjda ce Mesa nesto da smisli, da ih poslozi kako treba.
Oprosti molim te, a ko je to u lošoj formi od prvotimaca?

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 sep 2015, 14:28

Jedino se za zadnju liniju moze reci da je u iole nekoj formi (Spahic, Zuka, Sunjic) i jos pored njih Pjanic koji svoju formu rijetko prenese u reprezentaciju, ovo ostalo je katastrofa.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 sep 2015, 14:36

Ma i Visca je u zivotnoj formi on tesko da moze puno bolje od ovoga. I Lulic isto sasvim solidan. Begovic isto korektna forma. Ibsevic mora da zamjeni Dzeku sta je tu je. Ovdje je problem tog treceg igraca u sredini terena ili napadu: TSS, Hodzic, Medo i ko ce biti zadnji vezni: Grahovac, Hadzic, Zukanovic, Spahic. To jesu velike dileme i steta sto se bar dio njih nije rijesio u utakmici protiv Andore ili mozda jeste ko zna vidjecemo. Ja sam i tada pisao da bi trebali sansu dobiti trojica igraca: Grahovac, Hodzic i Vrancic. Posto smo duze vremena znali da nemamo pravu zamjenu za Besica i da su nam potrebni pravi rezervni napadaci. Vrancic je bio zanimljiv igrac jer je ipak bar do ove sezone bio standardan Bundesligas i ima neke kvalitete a Haris nije u formi kao sto je bio nekada. Mada naravno niko nije mogao realno da ocekuje da ce bas sada faliti dvojica jako bitnih igraca.

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 30 sep 2015, 14:40

Salihovica selektor ne bi zvao iz daleke Kine da ozbiljno ne racuna na njega, i to upravo na poziciji Besica! Jasno ko dan!

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 30 sep 2015, 14:42

Biki je napisao/la:Salihovica selektor ne bi zvao iz daleke Kine da ozbiljno ne racuna na njega, i to upravo na poziciji Besica! Jasno ko dan!

ne nego medunjanina........

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 sep 2015, 14:47

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
krmpotich je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:GOTOVO JE RAJA - GOTOVO......prestanite zivjeti u nebulozama, mi nemam nikakve sanse bez Dzeke..... :( :(
Ne kontam, sta fali malcu iz Dinama?!? :hmmmmm:

nista, ali bez DZEKE ova repka je u rangu Moldavije....nazalost :( treba biti realan....naravno da se nadam i ja pobjedi, al bez dzeke mislim da ce biti 1:1 ili 0:1 :(.....
Nije ti ovo kosarka pa da jedan igrac pravi toliku razliku.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 sep 2015, 14:49

Virtu4l je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Mene je jedino strah novih povreda, sada nam to najmanje treba.
Mi imamo dva nezamjenjiva igrača i oba su nam nedostupni za Vels i Kipar, svi ostali imaju zamjene, neki adekvatne a neki približne.
Ko je priblizna zamjena Pjanicu mrzitelju? :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 30 sep 2015, 14:51

Ajax je napisao/la:Ne bi se slozio @gringoonajdrugi sanse itekako postoje. Tehnicki i u igri kratkih pasova smo uvijek bili jaci od njih. Problem je sto neki rezervni igraci i kod Mese nisu bili adekvatni ( najbolji moguci ) i sada mora igrati sa vise njih odjednom u prvih 11. I Ibisevic ako mu namjestis 5 cistih prilika zabit ce bar jedan gol. Naravno nije on klasa Dzeke. Problem Mese je sto on u ovakvoj situaciji nema prave zamjene mora nesto da riskira ( ne moze kao do sada da izabere najlogicniji izbor jer fale neki bitni igraci ) jer samo Ibisevic ce biti zaustavljen od njihove dvojice snaznih stopera i samo Pjanic nece biti nikako dovoljno. Znaci ili Hodzic koji moze zabiti gol ili TSS za neku "sigurnost" u sredini terena. Mislim da ce Mesa odabrati TSS sto je veliko pitanje dali je bas to najbolji izbor. Nije Wales takva klasa da Hodzic nebi mogao njima zabiti. Njima je Bale bukvalno pola tima ostali igraci nista posebno. Drugi je problem sto je "recept" za igru protiv Walesa da ih unistis sa igrom kratkih pasova kroz sredinu jer oni tehnicki nisu toliko snazni. A posto fali dvojica igraca iz sredine terena ( odnosno jedan je totalno van forme i nije ni na klupi ) ovdje ce se igrati tamo gdje su oni najjaci i gdje se znaju najbolje braniti to je po krilima ( Visca - Lulic ) a ova dvojica nisu takva krila posebno Visca da donose kvalitet vise i to jos protiv britanskih timova.

Znaci do Mese je da izvuce maksimum u ovako teskoj situaciji na neki instinkt i trenersko iskustvo.

sve to stoji sto si napisao, ali opet tvrdim, da bez Dzeke i ovaj Vels nam je previse :( nazalost.....i da budemo iskreni, nemamo nikakve igre, sve nekako na "ho ruk" sa silom naprijed, nikakav plan, nikakav stil.....neznam, ocekivao sam vise od mese,al nije neki trener

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 sep 2015, 14:52

Bolanos je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Spaha jedino ima taj kapitenski autoritet, i ovako je smijesno sto nam je Dzeko kapiten, vala mogli su i dati Medunjaninu onda

[img]http://www.haber.ba/files/pictures/2013_october/emir_spahic_110436805.jpg[/img]
:facepalm: :facepalm:
Jos buncas od Albrechtsena. :rol:
...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 sep 2015, 14:57

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:sve to stoji sto si napisao, ali opet tvrdim, da bez Dzeke i ovaj Vels nam je previse :( nazalost.....i da budemo iskreni, nemamo nikakve igre, sve nekako na "ho ruk" sa silom naprijed, nikakav plan, nikakav stil.....neznam, ocekivao sam vise od mese,al nije neki trener
Ako bude igrao Bale oni su blagi favoriti ( 40%-60% ). A ako on ne bude igrao onda Wales nikako ne moze biti favorit i bez Dzeke i Besica. Posto ce Bale najvjerovatnije igrati i ne zavaravajte se ljudi ce igrati svom snagom kao protiv Belgije jer gledaju samo svoj interes. A to je da igraju cim vise teskih utakmica u najjacem sastavu i da cim prije obezbjede EP tako da mogu dati sanse nekim igracima koji manje igraju pritiv Andore. Znaci posto ce oni biti sa Bale-om blagi favoriti Mesa mora da ih iznenadi ili sa formacijom ili sa nekim igracem ( mozda Hodzic ). Jer ako krene ( golman, zadnji red, Visca - Hadzic - Pjanic - Lulic - TSS i Vedo u napadu ) to tesko da ce biti dovoljno da se pobjedi Wales u punoj snazi. To je bar neko moje misljenje mozda grijesim ko zna.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 30 sep 2015, 15:04

Ajax je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:sve to stoji sto si napisao, ali opet tvrdim, da bez Dzeke i ovaj Vels nam je previse :( nazalost.....i da budemo iskreni, nemamo nikakve igre, sve nekako na "ho ruk" sa silom naprijed, nikakav plan, nikakav stil.....neznam, ocekivao sam vise od mese,al nije neki trener
Ako bude igrao Bale oni su blagi favoriti ( 40%-60% ). A ako on ne bude igrao onda Wales nikako ne moze biti favorit i bez Dzeke i Besica. Posto ce Bale najvjerovatnije igrati i ne zavaravajte se ljudi ce igrati svom snagom kao protiv Belgije jer gledaju samo svoj interes. A to je da igraju cim vise teskih utakmica u najjacem sastavu i da cim prije obezbjede EP tako da mogu dati sanse nekim igracima koji manje igraju pritiv Andore. Znaci posto ce oni biti sa Bale-om blagi favoriti Mesa mora da ih iznenadi ili sa formacijom ili sa nekim igracem ( mozda Hodzic ). Jer ako krene ( golman, zadnji red, Visca - Hadzic - Pjanic - Lulic - TSS i Vedo u napadu ) to tesko da ce biti dovoljno da se pobjedi Wales u punoj snazi. To je bar neko moje misljenje mozda grijesim ko zna.

ja bi ispocetka igrao bez debitanata i s vedom u napadu uz pojacana krila i sredinu.....a onda, zavisi od rezultata u drugom poluvremenu ubacio malog hodzica....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 sep 2015, 15:22

Nisu toliko bitni igraci koje ce izvesti koliko ce biti bitna takticka postavka Mese, ovdje bukvalno necemo imati prava na pogreske. Mi smo u takvoj situaciji gdje smo primorani napadati i ici na 3 boda, a Vels ce se okrenuti polukontrama... sa Bejlom na svojoj strani. :facepalm: Ako za ovo Mesa otkrije rjesenje, nasa su 3 boda.

Da imamo Besica, manje bih se brinuo, al' ovako... :silent: mozda ga Seo ili Zuka zaustave, al' ako ode kod Mujdze na drugu stranu (a voli on tako sarati lijevo-desno), najebali smo. Mozemo mi duplirati odbranu sa krilima, al' ova desna strana sa Mujdzom i Viscom je skroz kriticna.
Jedino se ostaje nadati da ga Real nece pustiti da igra, sta drugo u ovom momentu pozeliti... :yawn:

I da, Medunjanin protiv jedne otocke ekipe, u ovakvoj (ne)formi, NE SMIJE igrati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 30 sep 2015, 15:23

Imam osjecaj da ce Mesa postaviti defanzivnu taktiku i da ce se nadati da cemo dati gol iz nekog prekida i slicno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut, Rimes87, Shogun i 55 gostiju.