FCS-FCS je napisao/la:Curva_SUD je napisao/la:Protiv Sturma smo se odlicno nosili ovi nasi odozdo sto su isli kazu da smo zasluzili pobjedu.
Upaljene su oko 11-12 baklji u prvom poluvremenu došlo je i par njihovih navijca al su prestali pjevat kad su se upalile baklje.
Moze puno znaciti ova vasa dobra igra za mec protiv seriffa ali isto tako moze znaciti NISTA...sve zavisi koliko su austrijanci izveli prvotimaca na teren a koliko prinova...a vi bili napaljeni jer igrate sa 2 X jacom ekipom (na papiru).. i to je ..to !!
Bez ikakve provokacije ..probne tekme su samo 5% necega sto ce se tek vidjeti na terenu.Jbg , citam da ste dobri bili...ponovite to protiv moldavaca i slavite !!!
Pa ono,jako je bitno imati jake provjere,imali smo vec dvije takve.To su evropske ekipe i naci motiv nije tesko,ali noge su svakako teske.U takvoj poziciji kada je jek priprema i kada su bolovi u nogama jaki od mlijecne kiseline,kada tijelo nije svjeze i kada se radi zestoko,onda nalazim da je ovo trenutno jako dobro.Ne zbog rezultata nego zbog ravnopravne trke sa ovim evropskim ekipama,koje ipak imaju napredniji sistem kondicionog rada,napredniji i sistematicniji nacin ishrane,psiholoski su napredniji jer ne gledaju egzistenciju i generalno su na mnogo vecem nivou razmisljanja od nasih klubova.Mi se za sada nosimo dobro ,iako nismo dorasli takvim ekipama,nema veze sto su pripreme.Svi se dokazuju na pripremama i kod tih ekipa,tamo je visoki profesionalizam,i tamo nema veze sto je to priprema jer je borba za mjesto apsolutni i stalni angazman tih igraca.
Gledao sam neki dan Zeljo-Newcastle,malo da se podsjetim i kada vidis razliku tih ekipa i kada je Baho rekao da njihova ekipa vrijedi 160 miliona eura,sa onakvim igracima,i kada sam vidio nas sastav,razlika je bila ogromna,ali motiv je ono sto moze da ucini cudo bez obzira na kvalitet.
Veliko je to sto sada u pripremnim utakmicama igramo sa takvim ekipama,jer nasi igraci krzo to iskustvo sticu onu osnovu igranja takvih utakmica i dobijaju rutinu kroz iste,te im se jasno stavlja u mozak koliko je potrebno da se parira takvim protivnicima i da vide gdje stoje,odnosno da se moze.Motiv kao takav i voljni momenat koji se nije desio prosle godine jer smo se prepali,je vrlo bitan i kroz ove utakmice dobijamo sliku sta nas ceka u utakmicama protiv Serifa.Tu je to negdje otprilike.Ako nasi uvide da mozemo i uz nasu veliku podrsku,da se ne prepadnu i da odigraju hrabro i sa puno trke,mislim da mozemo bar da probamo da nesto dobro uradimo,s obzirom da su oni svakako favoriti.Ne treba se prepasti,treba odigrati hrabro i sa puno trke ,uz nas navijace,moze izgledati dobro,a ove utakmice itekako koriste.Rezultat na ovim tekmama je potpuno nevazan,koliko je vazna fizicka i psihicka sprema da se to dobro odradi.