FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 27 nov 2016, 01:06

Skoro ispade da bi se Bayern trebao stidit što je pobijedio 2:1 Leverkusena. Zamisli samo pobijedit Leverkusena "samo" 2:1. Mislim da svako ko prati dugo Bayern, da je ovakvih pobjeda (klasični Duselsieg) vidio na pretek. Pobjede su po meni bitnije, od neke ljepote (gle čuda to sam i ranije govorio :P ), a ako se spoje dobar rezultat i lijepa igra, tim bolje. Ali ovo prvo je prioritet, pogotovo sada u ovakvoj situaciji kada su se zaredali bili negativniji rezultati.
Angažman je u ovoj utakmici štimao, igrači su se borili, trudili....Nije sve štimalo u igri, ali vidio se napredak. Mrlja je ta što je mogao i morao biti dosuđen penal protiv nas, nakon igranja rukom od strane Javija. Ali hajd bar je to spasio i na taj način a da sudija ne vidi. Javi je odigrao dobru utakmicu, ali je kod te situacije napravio grešku jer mu je Volland pobjegao. Onda je bilo: spašavaj se kako znaš.

Sada su bitne pobjede i nadat se da će određeni igrači uskoro podići formu, a određeni doći do pravog fitnesa. Često se ponavljaju i te sitne povrede koje izbacuju igrače iz ritma, a uz to nas ove reprezentativne pauze i duga putovanja pojedinih igrača (ovih Južnoamerikanaca) izbace dodatno iz ritma.

A to što Kimmich igra na beku, a Lahm u vezi je iz prostog razloga što ovaj drugi nema više opšte pravog tempa u svojoj igri. Bar je trenutno prespor na toj bekvoskoj poziciji. Ne bi me čak čudilo da određeno vrijeme Lahm i izgubi mjesto u timu, jer konkurencija u vezi je velika, a na beku postoje mogućnosti u vidu Kimmicha i Rafinhe. Alaba se isto tako trudi, ali i on ganja onu svoju pravu top formu. Mnogo igrača ganja formu, pokušava ući u normalu, zato sve pomalo škripi. Samo pobjede nas mogu ponovo dizati i vratiti onu potpunu pozitivnu atmosferu.
A nekako se u najboljoj formi čine Thiago, Hummels i Kimmich. I Neuer naravno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 nov 2016, 01:56

Ova pobjeda je dobra jer će bar na kratko skinuti pritisak sa trenera i igrača. Igrači još ne mogu da pohvataju ovaj sistem i uvjeren sam da će to doći na svoje, ako ne ove godine onda već slijedeće.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 nov 2016, 11:34

Ribery produzio do 2018-te.
Ceka se Lewa :kafa:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 nov 2016, 11:38

i ja mislim da ce procepiti u proljetnom dijelu sezone.
ali se postavlja pitanje hoce li uganjati rb lajpcig.
oni se ne sale.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 nov 2016, 16:32

Green će najmanje pauzirati mjesec dana, povreda nekog mišića.

Ako sam dobro vidio teren je opet dobio onu gljivičnu infekciju.

3 stvari koje smo mogli vidjeti protiv Bayera (sa miasanroot):

1. Javi Martinez - Nastavio da pokazuje dobre partije iako mu je ovo prva tekma nakon pauze. Dobio 71% duela. Odbrana je mnogo bolja i jača, bez obzira ko igra sa njim u odbrani.

2. Lahm i Alonso - Ne mogu igrati pod punom snagom čitavih 90 min. Lahm nije dobio ni jedan duel na utakmici, a Alonso jeste 71% ali kasnije pri kraju utakmice je sve teže i teže igrao. Njihove mane je Pep sakrivao posjedom a sad to nije slučaj. Nešto će Karlo morati da uradi. Ili promjena taktike i sistema ili promjena igrača.

3. 13 udaraca na gol. Malo. Ali zato ubačaja, puno. Costa i Alaba su imali 12. Tako se ne može Lewa uključiti u igru, imao je dva šuta. Tako Muller nikad neće dati gol. Slabo se Thiago, Kimmich, Lahm koriste u napadu. Karlo mora raditi na tome i to ozbiljno.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 nov 2016, 16:43

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 nov 2016, 19:44

slika

:lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 27 nov 2016, 19:51

sekerbay je napisao/la:i ja mislim da ce procepiti u proljetnom dijelu sezone.
ali se postavlja pitanje hoce li uganjati rb lajpcig.
oni se ne sale.
Halal bilo titula u BuLi i ove i iduće godine ako mi pročepimo do klempe :)

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 nov 2016, 20:05

Bilo bi zanimljivo vidjeti anketu koliko bi nas sad potpisalo klempu pod uslovom da ne uzmemo BL dvije godine :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 27 nov 2016, 22:03

Drago mi je sto smo produzili ugovor sa Franckom, ikon kluba

jel' moguce da ovaj covjek jos igra :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 nov 2016, 22:20

Ze Roberto sa 42. godine osvojio brazilsku ligu. Što govori kakva je on igračina i govori kakva je liga brazilska liga :mrgreen:

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 28 nov 2016, 12:19

samo treba igrati formaciju koju je koristio Jup 4231 NEUER-KIMIH,MARTINEZ,HUMELS,ALABA-SANČEZ,VIDAL-ROBEN,TIAGO,COSTA-LEWANDOVSKI i garantujem da ne bi niko prosao ispod 3 komada, stvarno ne znam sta karlo izvodi sa 433 i još stavi kloca milera na krilo koji ne moze proći ni prosjećnog igraca bundes lige
joj hamo vidi mu glave

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 nov 2016, 14:01

Ulli najavio da nece u klubu biti samo ponediljkom-srijedom-petkom nego svaki dan i svugdje gdje osjeti da treba pomoci

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 nov 2016, 16:39

robben je napisao/la:samo treba igrati formaciju koju je koristio Jup 4231 NEUER-KIMIH,MARTINEZ,HUMELS,ALABA-SANČEZ,VIDAL-ROBEN,TIAGO,COSTA-LEWANDOVSKI i garantujem da ne bi niko prosao ispod 3 komada, stvarno ne znam sta karlo izvodi sa 433 i još stavi kloca milera na krilo koji ne moze proći ni prosjećnog igraca bundes lige

ja bih sa ovakvim kadrom improvizovao po cenu da popijem otkaz posle dve utakmice. Toliko igraca koji pokrivaju po nekoliko pozicija. Mi sad da ostanemo bez svih stopera, npr anceloti se nikad ne bi setio da je Vidal svojevremeno bio stoper u Bajeru, ili da nemamo krilo nijedno, on ne bi stavio alabu napred. Ja mislim da alaba moze i napadaca da odigra. I jos gomila drugih primera. Riberi jos malo da postane sporiji i pretvorio se u inijestu iz najboljih dana.
Jes da su tu u igri neke velike stvari, ali treba eksperimentisati i probati svasta. Kao sto je jedan Svajnstajger 10 godina proveo na krilu dok Van Gal nije provalio da to ordinarna stupidarija.

Pa cak i Nojer moze stopera, ako bude stani pani :cool:

Ovo vazi za mnoge trenere, ne samo sa Ancelotija. I da smo prvi sa svim pobedama i bez primljenog gola, isto ovo bih napisao. Nek zaborave na svoj kredebilitet fudbalski. Zbog toga sam gotivio Djozepa. Mada isti taj Djozep je dozvolio da prsne od Reala koji se jedva provukao protiv Prusije sa 0-4 u gostima, sa punim sastavom. Znam, bio je Anceloti trener. To ne cini da Karlo bude veci u mojim ocima, to je do Gvardiole.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 28 nov 2016, 23:54

Jel se ovo i Lewa povrijedio? :shock:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 nov 2016, 23:56

dirkules je napisao/la:Jel se ovo i Lewa povrijedio? :shock:
Čeka se još dijagnoza, uglavnom povrijedio je koljeno.

Kad smo kod Ze Roberta, on je rekao da je Bayern napravio grešku u vezi dovođenja Carlo Ancelottia.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 nov 2016, 00:01

Mislim da Lewa nije ozbiljnije povrijedjen, opet, hodamo po tankoj zici. Mora odmarati, nek igra Muller.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 nov 2016, 14:05

I ne bio povrijedjen covjek, istrosi se i onda kad nam je najbitniji ne moze meda.

Volio bih znati samo razlog zasto Carlo ne proba drugu formaciju, ako ne zbog ovih rezultata do sada onda makar da odmori par igraca, npr 4-4-2 s Mullerom i još neko u vrhu ( samo kažem kao primjer ), makar protiv neke lošije ekipe. Očekivao sam od njega to od početka sezone.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 29 nov 2016, 15:29

da se odmore leva, lam i alonso.

------------------muler---------------
kosta------------riberi---------roben
---------tiago-------------martin------
alaba-----humels----boa-------kimih

ili

-------------muler---riberi----------
alaba-----------kosta--------roben
----------vidal------martin---------
--humels-------boa---------kimih--

proslijedite karlu :kafa: :kafa:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 29 nov 2016, 16:55

Bayern are interested in RB Leipzig star Timo Werner (20)
odmah u pocetku ih opeljusiti :rol: :kafa:

sekerbay je napisao/la:da se odmore leva, lam i alonso.

------------------???????? ---------------
kosta------------riberi---------roben
---------tiago-------------sanchez------
alaba-----javi----hummels-------kimih

ili

-------------robbern---riberi----------
alaba-----------thiago--------costa
----------vidal------sanchez---------
--humels-------javi---------kimih--

"muller u svecenoj lozi ili kod kuce "

proslijedite karlu :kafa: :kafa:
malo sam popravio formaciju :kafa:
Zadnja izmjena: phily, dana/u 29 nov 2016, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.