Dodao bih još uz sve navedeno da je Karlo po meni promašio sa taktikom već u pripremi jer je trebao napraviti kao onda u Superkupu. Pogotovo kad si desetkovan, ti i dalje tjeraš svoje umjesto da prilagodiš igru prema svojim mogućnostima i trenutnoj spremi te formi. Volio bih da smo odigrali bunker pa naprijed šta napravimo, napravimo, nego da gledamo onaj dosadan i spor nogomet.effe_sa je napisao/la:Jesam, ovaj put sam baš imao loš osjećaj....Ali ovo nije bilo samo zasnovano na navijačkom optimizmu, jer ja bi navijački vjerovao, nadao se i želio pobjedu i u puno težoj situaciji. Ovaj put sam zaista i imao taj osjećaj da ne možemo izgubiti, jer sam mislio da će Carlo uzeti Tuchela na sličan način kako ga je uzeo u Superkupu. Tuchel baš forsira posjed i sam je isticao ranije kako se dosta ugleda i na Pepa i da mu je on uzor, pa mu je i stil dosta sličan Pepovom. Naravno da tu ima razlika, popriličnih. Ali u dosta slučajeva Tuchel ide na posjed, na držanje lopte i kontrolu.
Problem je za našu ekipu u ovoj utakmici nastao i u tome što smo nekako nesretno primili taj gol, a onda više ne možeš prepustiti loptu protivniku, nego moraš da imaš više posjeda. A kada si desetkovan, onda imaš problem da ne možeš igrati brzo, direktno. Falili su bitni igrači: Robben, Vidal, pa i Martinez, a određeni drugi poput Riberyja su se tek vratili, pa i Costi je ovo bio povratak (iako je on ušao s klupe).
A onda isto tako imamo problem da Lahm više nije tako brz, a onda je još trenutno i izvan forme (nije bar u pravoj formi). Alaba isto tako nije onoj svojoj pravoj formi. Izmoreni, načeti igrači te igrači izvan forme su i preveliki problemi za Carla. Trenutno se i on s tim problemima hrve i ne možemo da dođemo do pravog tempa u igri.
Nadajmo se da će tako biti.effe_sa je napisao/la:Jedna je činjenica bitna, a to je interesantno da su je rijetki spominjali. Spominjao je ranije forumaš Feldmarschall i još poneko. A to je da je za Ancelottija karakteristično, da svaki klub koji je vodio krene ne tako ubjedljivo, ali zato na proljeće i u finišu sezone bude top. To mu se desilo kod skoro svih klubova, tako da je to za sad velika uzdanica, da će se i kod nas ponoviti. I to je razlog za strpljenje. I samo mogu ponoviti, Carlo će tražiti jednostavna rješenja, kod njega nema prevelikog taktičkog detaljisanja, hajmo reći da mu je taktički dio dosta jednostavniji za shvatit. Njegova strategija da ekipu dovede na top nivo kada je najpotrebnije je i njegovo posebno oružje, pa čak tu ima i taj neki tajni recept koji određeni treneri ne mogu shvatiti. Tako je Carlo onako na prvi pogled s istrošenim Milanom, igračima u poznim godinama kao što je bio Maldini i dr., dolazio do titule LP. Isto tako, jedan Real dugo u toj sezoni kada je osvojena decima nije izgledao toliko uvjerljivo, ali u presudnim utakmicama je ostvario presudne pobjede.
Objektivno, ovo je zaista zadnja sezona sa Lahmom, Riberyem, Robbenom i Alonsom u glavnim ulogama. Zaista njihova zadnja šansa da uz malo sreće budu zdravi i odigraju kao prvotimci i glavne uzdanice nokaut fazu.
I sad kad ovo pišem, javlja se tuga u meni jer sa ovim igračima nismo osvojili barem još jedan naslov a svi preduvjeti za to su bili poslije osvajanja one godine. Jednostavno ne mogu da vjerujem da smo sa takvom ekipom svaki puta bili naguženi od Španaca.
Jako mi je drago da si ovo napisao. Mario Gotze je kod nas igrao sve samo ne njegovu prirodnu poziciju. Igrao je i lijevo krilo i desno krilo i milijun puta lažnu devetku ali zbog glupih i idiotskih trenerovih zamisli koji ne igra sa polušpicom Mario Gotze će ostati upamćen kao loša kupovina Bayerna.effe_sa je napisao/la:Koliko god mi se poraz od Borussije ne može svidjeti, isto tako mi je donekle drago što je Goetze asistirao i pružio dobru partiju, čime se potvrđuje ono što sam ranije govorio da jedan trener treba samo znati s takvim jednim kalibrom od igrača. Neki su tvrdili suprotno i osipali i drvlje i kamenje po Goetzeu, dok je kod nas bio, isto kao da u svemu tome nije bilo i trenerove krivice. Evo Mario u Dortmundu odigra protiv Reala i sada protiv nas dvije odlične utakmice. I to je u subotu pored asistencije, bio i rastrčan i svuda ga je na terenu bilo.
A istina je da on nikad nije dobio priliku igrati na svojoj prirodnoj poziciji na polušpici. Pozicija na kojoj može dati daleko najviše i ostaje žal što ga barem jednu polusezonu nismo gledali na toj poziciji pa da donosimo neke zaključke.
Pa kad se sjetim da je Gotze došao kao Wunderkind u Bayern kojega je tražila cijela Europa i koji je objektivno imao sve da žari i pali u Bayernu trenerovom zaslugom ovaj igrač nije pokazao niti 50% onoga što može u Bayernu.
I tu se sada jasno vidi koliko je trener važan za sve, za taktiku, za atmosferu, za igru, za igrače, za apsolutno sve.
Eto, očito da pratimo Gotzea često u dresu Borussije pa mogu reći da se polako vraća u formu iako još nije ni blizu. No napredak je iz utakmice u utakmicu vidljiv. Recimo protiv Bayerna je odigrao fenomenalno prvih 30-ak minuta, zaključno prvo poluvrijeme odlično ali onda pad u drugom poluvremenu što dokazuje da još uvijek nema tu kondiciju i snagu za ove najjače tekme. Ali kažem, napredak je vidljiv i neka samo tako nastavi. Uz još par asistencija i kad zabije prvi gol ima da se potpuno oslobodi u glavi i da počne pružati vrhunske partije.