Pitar6785 je napisao/la: ↑24 okt 2022, 10:17
Mamic ima taj kvalitet da bi on sve klubove ex yuge mogo napravit da budu ko dinamo..
Prvo covjek je karakterno debil ko igraci koji nastupaju po tim ligama.. ima seljacki krkansko ponasanje koje jedino pali na ovom pristoru. Psovanje pretcivnje prijetnje pokusaj ubistva i te metode..
Drugo voli pare na kriminalan nacin isto ko i vecina igraca i in razumi taj jezik ti meni ovo ja tebi ono..al radi akta iznad navedenog nesmijuga povalit zajebat vec upravo radi metoda iznad navedeni moraju dat malo vise nego sto on i trazi za svaki slucaj
Trece covjek ima nos za kvalitet al ako ponekad i dovede skartcinu strahom metoda navedena u prvom pasosu natjera skart igraca da igra ako i nemoze prirodno ima alternativna metoda steroid vreca na glavu itd..
Zna pregovarat sa menagerima (jos lakse sa menagerima koji prate igrace FK SARAJEVO) lokalni koji takodje sanjim se nesmiju kockat u vidu da ga zajebu, cak bi igrace tim duducima prodavo isteko reko al plati koda je tek proizvedeno, ako neces akt broj jedan sto je za igrace to vrijedi za ove duduke menagere iz ex yuge..
E sad dali bi on vremenom izjebo Mirvica/TANA prerasto njih i klub i dali bi klub presao u njegovo vlasnistvo kao dinamo sto je to neznam..
Mamic ,odnosno Dinamo od grada Zagreba,vlasnika kluba dobijaju oko 20 miliona KM godisnje i to stabilno,zadnjih 30-ak godina. Da Grad Sarajevo daje u kontinuitetu godinama po 20 miliona KM za FKS ,napravio bi i Emir Hadzic od Sarajeva -Dinamo.
I vjerovatno bi manje pokrao od kriminalca Mamica,koji je godinama u bijegu iz svoje drzave ,zato sto je pokrao pare,koje nisu njegove nego klupske i gradske.
Sarajevo prvo treba finansijsku stabilnost. Koju mi nemamo,malo se para dadne godinu dana najduze,pa se onda prestane davati godinu-dvije,pa onda nastanu dugovi,pa se saniraju dugovi,pa se malo daje,pa se malo ne daje. Klub funkcionise kao prosjecan alkoholicar, a tako ne ide.
Nas je Gazda Tan,prvo htio kupiti Hajduk,no na prvom sastanku mu je postavljeno krucijalno pitanje : Koliko miliona godisnje ce u sljedecih nekoliko godina biti odvojeno za PRVI TIM,kad je Tan poceo prosipati suplju,dobio je automatski nogu u guzicu.
No nije poenta u lijepom i ispravnom gestu hajdukove uprave i torcide,nego je poenta u tome da ako hoces rezultate,moras imati stabilno finansiranje u duzem vremenskom periodu. I ne samo stabilno,nego moras znati tacno sa cime najmanje raspolazes u iducih par godina. Onda tek mozes poceti planiranje u izgradnji upravno/admistrativnog dijela,sportskog dijela-strucnog staba i igraca.
A ovo nase lomljenje preko noge,Tanovo muljanje i Mirvicevo 'slon u porculanu' ponasanje ne vodi nigdje,niti moze voditi.
No,nije sve crno. Po meni anketa je jos uvije aktuelna. Uz sve kretenizme Debelog krmka na klupi,Mirvicevu nesposobnost,losu formu pojedinih igraca nam ove godine neuvjerljivi madjari bjeze samo 9 bodova a jos dva puta igramo s njima. Tako da nista nije gotovo.
Samo je bitno da Obuca ide tekmu po tekmu,pobjedu po pobjedu i sve ce izdobriti !!