FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

gerdmuller
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la gerdmuller » 09 nov 2016, 23:48

sljivo je napisao/la:Koliko ljepše igra Bayern od kad je Saša trener, u odnosu na ono zastarjelo od Pešića ovo milina gledat.
Koji su ciljevi ove sezone? Bamberg nas je nedavno razvalio 30-tak razlike :shock:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 nov 2016, 23:51

Nema tu ciljeva, u vrhu bbl-a ali ne top tim, u evropi prosjek. Uli je ohladio u potpunosti od košarke nakon zatvora i očigledno da tu nema vremena za investicije koje su ranije najavljeni. Imali smo mnogo bolji roster u onom hypeu nego sada.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 nov 2016, 00:41

effe_sa je napisao/la:A malo ga ti pretjera da nisu ni na 20 % nekadašnjih Riberyja i Robbena.
Dobro nisu ni na 25 % nekadašnjih Riberya i Robbena :D
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 10 nov 2016, 04:31

Ovo za Javi-a i njegovu poziciju, po cemu mislite da ce uopste igrati na DM? Covjek je bio zdrav dug period i u to vrijeme je samo jedan put ili dva igrao na DM.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 10 nov 2016, 07:11

dsulejm je napisao/la:Ovo za Javi-a i njegovu poziciju, po cemu mislite da ce uopste igrati na DM? Covjek je bio zdrav dug period i u to vrijeme je samo jedan put ili dva igrao na DM.
Samo zelje pojedinaca...vjerovatno nostalgija za juppom.
Klub ce trazit zamjenu za xabia nakon sezone ,javi je svoje na zadnjem veznom odigrao

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 nov 2016, 08:15

Neko dan Carlo je hvalio Alonsa i zna da je spor i sve to što mu se prigovara ali ima neke osobine (kao što je davanje tečnosti u igri, brzo oslobađanje lopte i pasovi) koje drugi nemaju i pri ovom pristupu i taktici nema bolje osobe za to. Carlo je (zasad) nastavio sličnu igru koju je imao i Pep, sa dosta posjeda i kreiranjem igre iz odbrane. Za to je Alonso potreban i zbog toga Javi ne igra tamo gdje bi mi željeli.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 10 nov 2016, 12:32

sljivo je napisao/la:Neko dan Carlo je hvalio Alonsa i zna da je spor i sve to što mu se prigovara ali ima neke osobine (kao što je davanje tečnosti u igri, brzo oslobađanje lopte i pasovi) koje drugi nemaju i pri ovom pristupu i taktici nema bolje osobe za to. Carlo je (zasad) nastavio sličnu igru koju je imao i Pep, sa dosta posjeda i kreiranjem igre iz odbrane. Za to je Alonso potreban i zbog toga Javi ne igra tamo gdje bi mi željeli.
Tocno to.
Njegove zamjene su verati ili geis

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 10 nov 2016, 12:53

dsulejm je napisao/la:Ovo za Javi-a i njegovu poziciju, po cemu mislite da ce uopste igrati na DM?
Po tome što je Ancelotti znao stavljati Ramosa u vezni red da mu odrađuje specifične zadatke. I to je maksimalno čitavih pet utakmica u Bayernovoj sezoni kako sam i pisao u prethodnom postu, gdje će izgledati dosta drugačije nego u ligi. Stvarno nema potrebe da se kači za to pored živog Vidala, Thiaga, Kimmicha i Sanchesa koji su više nego dovoljni da se sezona iznese.

Xabi je posebna tema i stvarno bi se moglo puno ispisati o tome, ali ako se njegove godine uzimaju kao glavna varijabla u jednačini onda postaje besmisleno. Podsjećanja radi Pirlo i Scholes su okretali prvenstva naglavačke i svojim timovima donosili titule igrajući glavnu ulogu u njegovim godinama. Jedini problem je tempiranje njegove minutaže koje čini mi se trenutno ne izgleda dobro. On ne može igrati više od jedne utakmice sedmično. Njegovim povlačenjem će se osjetiti izostanak liderske crte, ali mislim da Kimmich može preuzeti palicu, ako ga se vidi negdje drugo uvijek je tu podružnica i Weigl.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 nov 2016, 13:42

"We were having a few difficulties early on and struggled to deal with Hoffenheim's pressing," Ancelotti told reporters

Dakle Carlo zna šta nam je pravilo probleme, sada valja raditi na rješavanju istih.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 nov 2016, 15:12

Pa nije Carlo blesav. I Dzenan Uscuplic vidi probleme kamo li Don. Covjek da ne zna sta radi ne bi bio tu gdje jeste ;)

Ja ne znam dal' je ko pogledao onaj video sa facebook stranice sa par smijesnih situacija, nakon sto sam vidio da Mats zapinje za gol i pada preko njega vise se ni ne cudim ovim povredama :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 nov 2016, 15:45

Bundesliga je napisao/la:"We were having a few difficulties early on and struggled to deal with Hoffenheim's pressing," Ancelotti told reporters

Dakle Carlo zna šta nam je pravilo probleme, sada valja raditi na rješavanju istih.
Naravno da zna, znaju oni (Carlo i stručni štab - o Xabiju, Javiju, Mulleru, formacijama) bolje nego svi mi ovdje zajedno, ali nije ni rješavanje tako jednostavno. Nemoguće je napraviti igru i imati tim koji nema mane. Ukoliko jedan segment poboljšaš drugi ostavljaš na riziku, zato je bitno naći balans, a za to treba vrijeme i odgovarajući igrači. Ono što razlikuje trenere je vizija i ideja, jedni se upropaste ne mijenjajući je, a drugi uspiju forsirajući je. U nijansama je razlika.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 nov 2016, 16:18

Pa dobro jasno je da zna. Samo lijepo je vidjeti da smo i mi ovdje na forumu bili u stanju uočiti gdje škripi.
Protiv Dortmunda se nadam da ćemo igrati nešto slično kao u Superkupu, naravno sada će to djelovati puno sigurnije nego onda jer se tim donekle uigrao.
Ako im pustimo posjed kao onda, vjerujem da ćemo ih pobijediti, naravno treba se organizovano braniti i što više pritiskati visoko.
Tuchel i Dortmund dosta puta do sada pokazali iste slabosti kao Guardiolin Bayern i to bi trebali iskoristiti.
Samo problem je ko će nam igrati drugog štopera sa Hummelsom. Boa i Martinez su trenutno van pogona.
Nadam se da će se Martinez uspjeti oporaviti do te utakmice i zauzeti mjesto pored Hummelsa jer djeluje dosta sigurnije od Boatenga.
Ipak postoji velika mogućnost da Bayern izađe sa trojicom pozadi, pogotovo ako se ne oporavi niti jedan od pomenutog dvojca.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 nov 2016, 17:04

Meni ste dominantnije izgledali pod Pepom u ligi. Ne samo rezultatima, vec igrom. Ali dobro valjda treba Carlu vremena.
27.10.2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 nov 2016, 17:26

Bundesliga je napisao/la: Ako im pustimo posjed kao onda, vjerujem da ćemo ih pobijediti, naravno treba se organizovano braniti i što više pritiskati visoko.
I TT želi loptu, posjed (igraju na 60%) jer sa njim "igra", što je možda dobra stvar za Bayern. Svakako će nam odgovarati takva igra jer imamo oružje da odgovorimo kontra presingom i kontrama i tako im napravimo probleme. Samo se nadam da neće biti kao u prvom susretu gdje su oni dominirali terenom i tada su imali ekstremnih (a niskih po nas) 56% lopte.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 nov 2016, 20:16

sljivo je napisao/la:I TT želi loptu, posjed (igraju na 60%) jer sa njim "igra", što je možda dobra stvar za Bayern.
Svakako da je dobra stvar, Bayern je pokazao da ima mnogo više problema sa timovima koji im prepuste posjed a to je 90% ekipa.
Neće valjati jedino ako se Bayern bude pokušao "ganjati" sa njima po cijelom terenu, i izgledao neorganizovano.
Neka bude jedno 55-45 posjed lopte za njih to bi bilo idealno ili možda 51-49, samo da ne bude 65% za nas u šta čisto sumnjam jer kako si i sam rekao Tuchelova filozofija je posjed i pokušaj potpune kontrole utakmice što će teško ići protiv Bayerna.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 nov 2016, 06:55

Coman izgleda obnovio istu povredu od prije dva mjeseca, 15 dana pauze. Također se i Vidal povrijedio, ali je rekao da će bez obzira igrati slijedeću protiv Urugvaja. Kako je krenulo naše će sa aerodoroma dovoziti sanitetsko vozilo.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 11 nov 2016, 13:14

Prva žrtva... Coman 2 mjeseca

Bayern-professional Kingsley Coman has been seriously injured in the training camp of the French national team in Clairefontaine. In the case of investigations by the medical department of FC Bayern on Thursday in Munich, an external ligament tear in the knee joint and a capsule fracture in the ankle joint of the left leg were noted. The 20-year-old striker will fail for the rest of the preliminary round.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 nov 2016, 13:24

Pa sta mu ovo nabrojase da. je sj... kao da je u mjesalici treniro...aaa...

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 11 nov 2016, 13:32

Pa vi kupujte igrace od nas :)
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 nov 2016, 13:38

BuffonGigi je napisao/la:Pa vi kupujte igrace od nas :)
I to cini mi se da ga je onaj debil sto ste ga uvalili povrijedio.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.