Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

storm_raider
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la storm_raider » 05 sep 2012, 21:15

LiliumBosniacum je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Gruzijci imaju ovaj jedan sajt koji dosta pažnje posvećuje košarci,pa koga zanima šta pišu google translate "u ruke"
http://****.ambebi.ge/kalatburti/qarthuli-kalathburthi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Umjesto **** upišite "s-portall",bez ove crtice naravno.
http://tinyurl.com/9gabknw" onclick="window.open(this.href);return false;
Da se nepati narod :D.
http://goo.gl/Hskre" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo da jos malo smanjimo muke narodu, prevedeno sve. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 05 sep 2012, 21:17

lumani je napisao/la:
Semper je napisao/la:Svaki poraz ispod 20 razlike za mene je uspjeh.

Jos ovdje?
U prvom poluvremu smo dopustili 22 ofanzivna skoka i samo očajan šut Gruzijaca nas je držao u igri. Drugo poluvrijeme je bilo jedno od onih koji se rijetko ponavlja. Po meni mi nemamo sistem igre jer svaka iole ozbiljna ekpia koja nas limitara na 80 koševa će nas pobjediti. Bez odbrane nema uspjeha.Ali nema veze svaka čast igračima na velikoj pobjedi i velika je čast plasirati se na EP zasluženo a ne kao jedan od najboljih trećih.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 sep 2012, 21:18

JTS je napisao/la:Može li više informacija, ko je taj Savović ?
dok nije otisao u tursku bio je MVP aba lige
http://www.adriaticbasket.info/player.p ... =11#season" onclick="window.open(this.href);return false;
obrati paznju na broj skokova
a pusti se sta amateri pisu jer sve preko 7 skokova u prosjeku je izvrsno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 sep 2012, 21:20

S porazom Latvije u zadnjem kolu, a našom pobjedom, mi bi završili kao prvi ? S kim igra Latvija zadnje kolo ?
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 05 sep 2012, 21:21

JTS je napisao/la:S porazom Latvije u zadnjem kolu, a našom pobjedom, mi bi završili kao prvi ? S kim igra Latvija zadnje kolo ?
Sa gruzijom

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 05 sep 2012, 21:21

Nema veze dobice Gruzija Latviju u Rigi,mi rutinski protiv Rumuna,i sa 1. mjesta u stilu na Eurobasket,mada ni 2.mjesto nije lose, 8-) 8-)
SLOBODA NAVIJAČIMA

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 05 sep 2012, 21:22

ennis je napisao/la:Nema veze dobice Gruzija Latviju u Rigi,mi rutinski protiv Rumuna,i sa 1. mjesta u stilu na Eurobasket,mada ni 2.mjesto nije lose, 8-) 8-)
Bolje na prvo mjesto, jer onda cemo igrati protiv slabiji ekipa... mada nema slabe ekipe na EP

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 05 sep 2012, 21:24

Ljudi imal neko da stavi ovu tekmu na youtube ajde ruke mu se pozlatile ?

LiliumBosniacum
Kontakt:

Post Postao/la LiliumBosniacum » 05 sep 2012, 21:26

[youtube][/youtube]

Kako kosarka izgleda jednostavno, kada ovaj covjek ima loptu u rukama :oops: .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 sep 2012, 21:27

frenki je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
<3 LiMes <3 je napisao/la:@nerminh74 : Neki dan je bilo da je sve riješeno i da će Savović igrati. Dobro će nam doći u reketu.
resene su administrativne prepreke, ali on jos nije sam sa sobom nacisto, ali mislim da su sanse da zaigra 51%

za omica ili begica sanse su 10% da ce jednog pustiti slovenci

sto se tice kuzmica, pa mislim da su trenutno vece sanse da nece zaigrati za BiH, ali opet vidjeti cemo kada prodje godina, ipak je EP veoma primamljiva promocija
mada opet nebi bilo posteno prema prema elmedinu i nedzadu da neodu tamo jer sa 4-kama teletovic (205), bavcic (210) i aBd savovic (210) koji svi po potrebi mogu igrati 5 nevjerujem da cemo voditi 3 klasicna centra
ako bude savovića ja kontam da će to aco vodit 6 plus 6:

zak, drugi plej
nihad, gordić
ante i perša

mirza, bavke, savović
kiki, sinan, nurkić (omić ili kuzmić)

moze tu gorda pokrpit bekovske pozicije...mada mi zao buze, al nek bude tu medju 14 igraca....

p.s. uzvratli su mi veceras vjeru koju sam im dao. znao sam i rekao da cemo bar jenu okrenut na strani,latviju ili gruziju. ovo ce sa 20-30% jačom obranombiit sasvim fino u sloveniji, za cetvrtfinala, siguran sam, bez imalo euforije, smoa ako sve bude po planu i zdravo.
svaki ozbiljni trener ima odnos 7+5
a kada skontas da je nas trener aco "trica" petrovic voditi ce sljedecih 12 igraca (na EP mozes voditi tacno 12)
sto se tice igraca pa trenutno mislim da bi ovi sigurni bili

zack, gordic, pasalic
djedovic, ?
masic, persic
teletovic, savovic (aBd), bavcic
kikanovic, sinanovic

e sada godina je dug period u kosarci
npr. snianovic propao agazman u albi, a kuzmic igra dobro pripremne utakmice i ako ipak odluci da se vrati mozda zamjeni sinanovica ili desi se cudo pa vratimo ili begica ili omica koji bi onda sigurno izbacili sinanovica
takodjer se radi na tome da zaigra jedan igrac na pozicijama 1 na 2 onda bi gordic sigurno presao na 2 ...
uglavnom sada ima puno opcija, ali najvaznije je da smo se plasirali na EP i da teske povrede zaobidju nase igrace
pa ako se posloze neke stvari moza budemo i imali sanse igrati za cetvrtfinale
ali opet ponavljam polako korak po korak za sada ide veoma dobro
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 sep 2012, 21:29

A ja mislim da Savović nije jedina bomba što se tiče Eurobasketa i da će ih biti još 8-)

Ja bi među 12 vodio Juku i Buzu :P , nadam se da će protiv Rumunije odigrati bar deset minuta i pokazati se skautima ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 sep 2012, 21:30

MrAmani96 je napisao/la:
ennis je napisao/la:Nema veze dobice Gruzija Latviju u Rigi,mi rutinski protiv Rumuna,i sa 1. mjesta u stilu na Eurobasket,mada ni 2.mjesto nije lose, 8-) 8-)
Bolje na prvo mjesto, jer onda cemo igrati protiv slabiji ekipa... mada nema slabe ekipe na EP
pa kako stvari stoje srbija mozda ode na EP sa trece pozicije onda ako mi zavrsimo 1 ili 2 mozemo njih izvuci kao "slabiju ekipu" :?

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 05 sep 2012, 21:32

nerminh74 je napisao/la:
frenki je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: resene su administrativne prepreke, ali on jos nije sam sa sobom nacisto, ali mislim da su sanse da zaigra 51%

za omica ili begica sanse su 10% da ce jednog pustiti slovenci

sto se tice kuzmica, pa mislim da su trenutno vece sanse da nece zaigrati za BiH, ali opet vidjeti cemo kada prodje godina, ipak je EP veoma primamljiva promocija
mada opet nebi bilo posteno prema prema elmedinu i nedzadu da neodu tamo jer sa 4-kama teletovic (205), bavcic (210) i aBd savovic (210) koji svi po potrebi mogu igrati 5 nevjerujem da cemo voditi 3 klasicna centra
ako bude savovića ja kontam da će to aco vodit 6 plus 6:

zak, drugi plej
nihad, gordić
ante i perša

mirza, bavke, savović
kiki, sinan, nurkić (omić ili kuzmić)

moze tu gorda pokrpit bekovske pozicije...mada mi zao buze, al nek bude tu medju 14 igraca....

p.s. uzvratli su mi veceras vjeru koju sam im dao. znao sam i rekao da cemo bar jenu okrenut na strani,latviju ili gruziju. ovo ce sa 20-30% jačom obranombiit sasvim fino u sloveniji, za cetvrtfinala, siguran sam, bez imalo euforije, smoa ako sve bude po planu i zdravo.
svaki ozbiljni trener ima odnos 7+5
a kada skontas da je nas trener aco "trica" petrovic voditi ce sljedecih 12 igraca (na EP mozes voditi tacno 12)
sto se tice igraca pa trenutno mislim da bi ovi sigurni bili

zack, gordic, pasalic
djedovic, ?
masic, persic
teletovic, savovic (aBd), bavcic
kikanovic, sinanovic

e sada godina je dug period u kosarci
npr. snianovic propao agazman u albi, a kuzmic igra dobro pripremne utakmice i ako ipak odluci da se vrati mozda zamjeni sinanovica ili desi se cudo pa vratimo ili begica ili omica koji bi onda sigurno izbacili sinanovica
takodjer se radi na tome da zaigra jedan igrac na pozicijama 1 na 2 onda bi gordic sigurno presao na 2 ...
uglavnom sada ima puno opcija, ali najvaznije je da smo se plasirali na EP i da teske povrede zaobidju nase igrace
pa ako se posloze neke stvari moza budemo i imali sanse igrati za cetvrtfinale
ali opet ponavljam polako korak po korak za sada ide veoma dobro
na pripreme treba pozvati sve ove igrace jer su to realno i zasluzili,kakve god sezone imali...a onda je na njima da se dokazu ;)
Ja mislim da je mitrovic bolji suter i zamjena za Djedovica od Pasalica ali to treba dokazati jednom sezonom u europi,i isto tako nam je gordic potrebniji na 1 nego na 2...ali Aco je to skontace sta i kako treba :D
Al opet nedo Bog moze doci do nekih povreda ko sad pa da ne odlucuje on o svih 12 igraca :\
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 sep 2012, 21:33

A kontate li vi koliko će Mirza biti još bolji, nakon provedene godine u Americi 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 sep 2012, 21:38

Vidim Turci opet izgubili, ima li sanse da nam Preldzoglu ostane bez Eurobasketa?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 sep 2012, 21:39

Melo15 je napisao/la:na pripreme treba pozvati sve ove igrace jer su to realno i zasluzili,kakve god sezone imali...a onda je na njima da se dokazu ;)
Ja mislim da je mitrovic bolji suter i zamjena za Djedovica od Pasalica ali to treba dokazati jednom sezonom u europi,i isto tako nam je gordic potrebniji na 1 nego na 2...ali Aco je to skontace sta i kako treba :D
Al opet nedo Bog moze doci do nekih povreda ko sad pa da ne odlucuje on o svih 12 igraca :\
pa sada Melo mitrovic za sada nista nije pokazao, a pasalic je imao dobru sezonu u grckoj, ali kao sto rekoh imamo citavu sljedecu sezonu da vidimo kako ce se odvijati stvari
sto se tice nemanje i pozicije 2 rekao sam da se radi da se dovede jos jedan igrac koji bi igrao 1 u tom slucaju bi nemanja na 2
a ja bi definitivno zvao sve koji su igrali kvalifikacije na pripreme pa i naletelica i adamovica, a i njih cemo vidjeti sljedece sezone kako ce igrati, pogotovu me zanima adamoviceva minutaza u igokei sljedece sezone u aba ligi, ja se nadam barem 15-tak minuta po utakmici

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 05 sep 2012, 21:40

Cartman je napisao/la:Vidim Turci opet izgubili, ima li sanse da nam Preldzoglu ostane bez Eurobasketa?
Mislim da su izgubili i teoretske sanse , sad nisam siguran :D
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 sep 2012, 21:43

legenda reala je napisao/la:A kontate li vi koliko će Mirza biti još bolji, nakon provedene godine u Americi 8-)
e sada to je mac sa dvije ostrice jer zavisi koliko ce igrati, mada opet ako nebude puno igrao onda ce doci odmorniji i sa jos vecom zeljom da pokaze sta moze

a sto se tice turaka volio bi da se plasiraju, pa da emira nasi navijaci pocaste navijanjima kao nekada damiru mrsicu i gore
a slag na tortu bi bilo da igramo protiv turaka i da ih uzmemo a da mirza kaze koju pizdi, ovaj htjedoh reci izdajici, ovaj htjedoh reci prodanoj dusi, ma preldzicu

LiliumBosniacum
Kontakt:

Post Postao/la LiliumBosniacum » 05 sep 2012, 21:44

elninho_resTO je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Vidim Turci opet izgubili, ima li sanse da nam Preldzoglu ostane bez Eurobasketa?
Mislim da su izgubili i teoretske sanse , sad nisam siguran :D
Teoretske nisu sigurno, jer imaju 5 odigranih utakmica, 3 dobijene i 2 poraza, ostale im 3 utakmice do kraja.

slika

U biti imaju solidne sanse da prodju :).

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 05 sep 2012, 21:45

Ljudi XD De neka neko upload snimak molim vas XD moram vidjet opet onu tricu mirzinu pojeo sam nokte nisam mogo ni gledat kako treba

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”