FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 06 nov 2016, 08:54

vala, ja na osnovu drugog pv koje pogledah mogu kazati da nismo imali srece. sijevalo je pred golom hofe, st jes jes.
onakav pritisak nisam gledo jos od onda kada smo nesretno izgubili od celzija.
ovo mora jednom procepit, i kad se to desi, bayo ce biti jak kao onda kada ga je vodio jup, mozda i jaci.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 nov 2016, 09:00

Samo Xabija poslati na klupu i sve ce da bude u najboljem redu.

Po meni i ne igramo toliko lose, barem ne toliko lose koliko smo igrali na pocetku sezone.
Odmah se sjetim Ingolstadta i one patnje. :facepalm:

Jucer smo imali dobrih prilika, onih koje su se morale iskoristiti, isto kao i protiv PSV-a ali jednostavno je realizacija zakazala kao i potrebna sreca.

U svakom slucaju je dobro proslo, moglo se i izgubiti. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 nov 2016, 11:59

Šta mislite da uvedem malo futsala, nabijmo loptu do njih i čekajmo ih na poli, kao što svi timovi rade protiv nas, pa nam usred našeg stadiona slažu kontre kao da smo grupa amatera.

brza krila i napadač, protiv našeg sporijeg veznog reda je "win" situacija za svakoga protivnika.

Ovo što sam gore napisao radili smo protiv jačih ekipa kada smo uzeli LP, dobro pogledati dvomeč sa Barcom.

PS: Zna se ko je bio maestro za tu taktiku.
PS2: Ako ćemo igrati ovako kao do sada, Thiago mora igrati mnogo ofenzivnije jer nam je potrebna njegova kreativnost.
PS3: U tom slučaju Kimmich zbog brzine mora igrati zadnjeg veznog.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 06 nov 2016, 12:43

Neutral je napisao/la:Šta mislite da uvedem malo futsala, nabijmo loptu do njih i čekajmo ih na poli, kao što svi timovi rade protiv nas, pa nam usred našeg stadiona slažu kontre kao da smo grupa amatera.

brza krila i napadač, protiv našeg sporijeg veznog reda je "win" situacija za svakoga protivnika.

Ovo što sam gore napisao radili smo protiv jačih ekipa kada smo uzeli LP, dobro pogledati dvomeč sa Barcom.

PS: Zna se ko je bio maestro za tu taktiku.
PS2: Ako ćemo igrati ovako kao do sada, Thiago mora igrati mnogo ofenzivnije jer nam je potrebna njegova kreativnost.
PS3: U tom slučaju Kimmich zbog brzine mora igrati zadnjeg veznog.
Protivnici nam slažu kontre i probijaju obranu lako jer i dalje smo totalno neorganizirani u obrani. I dalje igramo previsoku obranu a ekipe su naučile kako igrati protiv takve taktike. Kad se na sve to nadoda da presinga uopće nema ili ga pojedinci pokušavaju napraviti pa ispadnu kao budale, dođemo do toga izgledamo često smiješno u obrani.

Nemamo gustoću u sredini obrane a to možemo imati samo ako ćemo se braniti sa 10-om u obrani, naravno ovo vrijedi za jače ekipe. Kad se na sve to nadoda da previše lako pojedinačno ispadamo onda to izgleda loše.

Onda se ponovno mora spomenuti i Xabi Alonso. Svi se slažemo koje su Alonsove prednosti pa čak i u ovim godinama ali u obrani on ne postoji. Da se tu stavi Javi Martinez bili bi momentalno sigurniji prema iza i agresivniji u sredini.

Nadalje, ne sviđa mi se taktika Don Carla.

Koliko uspijevam primijetiti, naša taktika zadnjih utakmica je klasična BOR taktika, dakle 4-3-2-1. To je taktika koju je on igrao sa Milanom prije 10 godina. Pitam se zašto i on filozofira umjesto da igramo klasičnih 4-2-3-1 ili 4-3-3 sa krilima.

Na početku sezone mi je to izgledalo puno ofanzivnije, okomitije, brže i direktnije a zadnjih mjesec i pol dana mi igramo u širinu, sporije itd. Imamo fenomenalna krila u ekipi i trebaju igrati na krilu a ne da se uvlače u sredinu i onda da nam Alaba/Bernat i Lahm/Rafinha sami ostanu na krilu i od njih se očekuje da naprave višak.

Da ne duljim, nikako mi se ne sviđa kako igramo ali nadam se da će stvari polako doći na svoje.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 nov 2016, 12:50

Neutral je napisao/la:Šta mislite da uvedem malo futsala, nabijmo loptu do njih i čekajmo ih na poli, kao što svi timovi rade protiv nas, pa nam usred našeg stadiona slažu kontre kao da smo grupa amatera.
Čisto sumnjam, prosto ne vjerujem da bi Majnc, Augsburg, Koln i slični, tj. svi oni koji su osjetno ispod nivoa Bayerna jedva čekali loptu, da kreiraju napade na našu postavljenu odbranu i da držae loptu 50-60%.
Neutral je napisao/la: brza krila i napadač, protiv našeg sporijeg veznog reda je "win" situacija za svakoga protivnika.
Svaki vezni red je sporiji od krila i svaki vezni red je slična koraka i brzine, a ono što "ukopava" vezni red u defanzivi je njegova pozicija u ofanzivi - Thiago i Vidal ulaze duboko radi kreiranja napada i otvaranja pozicija a Alonso je uvijek pod presingom. Nema tog veznog reda koji bi nešto napravio u defanzivi pod tim okolnostima.
Neutral je napisao/la: Ovo što sam gore napisao radili smo protiv jačih ekipa kada smo uzeli LP, dobro pogledati dvomeč sa Barcom.
Ovo će možda biti slučaj ako budemo igrali protiv Barse, ali pred nama je velika zadaća da nađemo riješenje kako pobijediti Atletiko ili recimo, Juventus.

Iako smo jučer izgubili bodove veoma sam zadovoljan drugim poluvremenom, odavno nismo igrali sa većim tempom, energijom, pritiskom u protivničkoj trećini. Jedino što me je iritiralo su, fakin, ubačaji, imali smo ih 30 ako ne i više.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 nov 2016, 13:01

Bayernov problem je što je izgubio igru sa početka sezone i u predsezoni. Mnogima se nije sviđala ta igra, meni jeste jer smo igrali puno direktnije i brže.
Otkako smo počeli ganjati posjed i prebacivati sa jedne na drugu stranu počeli smo i gubiti bodove.
Imali smo odličan start, sve same pobjede dok se igra nije u potpunosti promijenila.
Igra koju igramo trenutno je razlog patnje i gubitka bodova.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 nov 2016, 14:36

Nadam se da će pojedini igrači konačno probuditi i pokazati više želje i htjenja na terenu. Ne živi se od stare slave i forme. Možda bi bilo i dobro da zijanje neku tekmu da se stvori pritisak na ekipu

Klare

Post Postao/la Klare » 06 nov 2016, 14:44

sljivo je napisao/la:Iako smo jučer izgubili bodove veoma sam zadovoljan drugim poluvremenom, odavno nismo igrali sa većim tempom, energijom, pritiskom u protivničkoj trećini. Jedino što me je iritiralo su, fakin, ubačaji, imali smo ih 30 ako ne i više.
Prvo da ti kažem da manje kontriraš, inače ima kvalitete u tvojim postovima, nemoj biti kontraški nastrojen na ono što i sam zagovaraš.

Da, igrali smo odlično, nije nas sustigao umor, konačno da u završnici izgledamo svežije od protivnika. Nismo imali sreće, a to se u fudbalu vraća.
Inače nakon dugo vremena jučer 115km :cool: , ali Hofo pogin'o 123. :clap:

Sljedeća put kokošinjca, nešto mi govori da ćemo ih opet mlatnuti. :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 nov 2016, 15:40

Neutral je napisao/la:Muller je uklet, proklet, ograisan, neki je đavo uradio, ili je digao kredit ili je j... u šupak
Otkad ti psuješ??? :? :? Za tebe vulgarnosti nisu bile karakteristične.... :D
Neutral je napisao/la: pa ovo bi prosječan premijerligaški napadač pospremio u gol, a on kao da je retardiran pa promašuje prazne golove iz kola u kolo.

Treba mu dati odmor od mjesec dana, neka ide na Bahame ili Havaje, popu, hodži, nekome treće da dođe sebi. Ovo što on igre ove sezone je dno dna, anti-fudbal, kao da je antikrist u obliku fudbalskog igrača da nas unesreći, koji mu je đavo više. Više bi uradio neki forumaš da uđe sa klupe nego što on to radi, a kada je u prvih jedanaest onda je igrač manje.

Odbijeno je preko 100 eura za njega radi identiteta kluba, a on je najmanji Nijemac u ekipu, fuj kako igra.

Niko nije iznad kluba, neka se okani fudbala u 27 godini života da ne gubim živce više radi njega. Naš Wayne Rooney.
Ostatak ovog posta, izražena pretjerana nervoza, već jeste karakteristična za tebe... :D Odmah eksplozija emocija, ko da ne znam ti šta da se desilo....

A baš je jučer bio prazan gol - golman i 3 igrača na gol liniji..... :) ;)
Klare je napisao/la:
Nije toliko ni loša utakmica sa naše strane bila i definitivno mi ne igramo baš loše, jesmo daleko od max, ali nije loše da baš moramo kukati.
Pa to jeste, solidno smo odirali. Malo je to lošije bilo nego protiv PSV-a npr. Bilo je malo manje kontrole i kasnije su se naši igrači probudili. Vidal se npr vukao po terenu, isto kao da je bio premoren, a možda jučer i nije bio dovoljno motivisan (što se ne bi smjelo dešavat, al hajd). I Robben nekako slabiji nego u prethodnim partijama. On nije baš bio zadovoljan što ga je Carlo u srijedu ranije izmijenio a nije navodno bio tada ni sa stilom igre zadovoljan, jer je tvrdio da nam je nedostajalo tempa.
Klare je napisao/la: Boateng definitivno nije prisutan odavno, vidi se po njegovoj kordinaciji da ne drži koncentracija. ;)
Nije Boateng definitivno još ni psihički, ni fizički na 100 %. A i mnogi drugi nisu, pa ubiše naše igrače ove silne utakmice. Mnogi su igrali EURO, pa sada onda tokom sezone žestok tempo. Nakon svih ovih utakmica s timom, sada mnogi opet moraju igrati i za reprezentacije.

Klare je napisao/la: Nije loš ni Alonso, dapače dosta dobar, mana velika je što popusti koncentracija pa proda loptu, po običaju puno opasnu.
Alonso je stalno kriv, kod njega neki samo izgubljene lopte vide, a ne vide te dobre stvari koje uradi. A ne mora on trčat i popunjavat rupe u odbrani, mogu to i drugi radit. Iako Alonsove kretnje, generalno nisu loše... ;)
Klare je napisao/la: A Miler je definitivno dotakao dno, nikad lošija dva mjeseca otkako je profesionalni fudbaler, a ovaj promašaj danas će ući u anale najvećih svih vremena.
Da je odlična šansa bila - jeste. Ali da baš nije promašaj za anala, obrazložio sam gore u odgovoru na Neutralov post. :)
Daleko je Muller od svoje forme, ali da se trudi, trudi se...Samo mnogo toga ne polazi za rukom. I Rummenigge je to spomenuo jučer i rekao je da će Muller sigurno ubrzo i iznenada proraditi, a da je uzrok svega ovog bio taj promašeni penal protiv Atletica. Muller je počeo očigledno previše da razmišlja. Ranije je baš zbog svoje neopterećenosti i opuštenosti pružao najjače partije.

A treba isto spomenuti, da se s Holgerom postepeno prave koraci, tako je nakon 2 kraća nastupa jučer skroz izostao iz kadra, a trebao bi tokom reprezentativne pauze odigrati 90 minuta u regionalnoj ligi za naš drugi tim. Generalno to Carlo s njim sve polako radi i lagano ga navikava opet na pravi fudbal.
Mislim isto tako, da bez obzira na ove neke sitne ozljede, da ipak su ozljede opale i da za sad nema nekih većih ozljeda i problema (ne ureklo se). Ali najbitnije će biti da na proljeće u vrućoj fazi imamo većinu spremnih igrača.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 nov 2016, 15:58

@effe

Nisam vulgaran, nego me lik toliko iscrpio svojom igrom iz kolo u kolo da sam jednostavno pukao. Postoji uvijek neka granica strpljivosti kod svakoga.

Emocije moraju postojati u fudbalu, bez njih nema smisla pratiti i igrati ikako fudbal. Ako je nekome biznis i interes svrha u fudbalu, onda on nije za Bayern Munchen, a kako mi se čini mnogi u Bayernu ne ginu za klub nego se ponašaju nonšalantno.

Klare

Post Postao/la Klare » 06 nov 2016, 17:15

effe_sa je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Muller je uklet, proklet, ograisan, neki je đavo uradio, ili je digao kredit ili je j... u šupak
Otkad ti psuješ??? :? :? Za tebe vulgarnosti nisu bile karakteristične....
Evo i ja se čudim, biće da se prohelaćio. :?
effe_sa je napisao/la:Pa to jeste, solidno smo odirali. Malo je to lošije bilo nego protiv PSV-a npr. Bilo je malo manje kontrole i kasnije su se naši igrači probudili. Vidal se npr vukao po terenu, isto kao da je bio premoren, a možda jučer i nije bio dovoljno motivisan (što se ne bi smjelo dešavat, al hajd). I Robben nekako slabiji nego u prethodnim partijama. On nije baš bio zadovoljan što ga je Carlo u srijedu ranije izmijenio a nije navodno bio tada ni sa stilom igre zadovoljan, jer je tvrdio da nam je nedostajalo tempa.
Da svi igrači imaju karizmu kao Robery kako bi fudbal tek tad bio zanimljiv. ;)
Karlo uvijek vadi Robena ranije, čini se da ga čuva, ovaj to ne razumije najbolje
effe_sa je napisao/la:Nije Boateng definitivno još ni psihički, ni fizički na 100 %. A i mnogi drugi nisu, pa ubiše naše igrače ove silne utakmice. Mnogi su igrali EURO, pa sada onda tokom sezone žestok tempo. Nakon svih ovih utakmica s timom, sada mnogi opet moraju igrati i za reprezentacije.
Realno i meni pomalo dosadi sve ovo gledati, pa reprezentaciju obavezno propustim. Inače reprezentaciju sam prije žestoko pratio uz svaki sport, a ima već dvije godine kako sam potpuno ravnodušan prema svim rezultatima, i svim sportovima i svim sportašima iz BiH.
effe_sa je napisao/la:Alonso je stalno kriv, kod njega neki samo izgubljene lopte vide, a ne vide te dobre stvari koje uradi. A ne mora on trčat i popunjavat rupe u odbrani, mogu to i drugi radit. Iako Alonsove kretnje, generalno nisu loše... ;)
Ma Alonso više nego dobar, da su ovi ostali bar približno njegovim igrama sa lakoćom bi sredili jučerašnjeg protivnika.
effe_sa je napisao/la:Muller je počeo očigledno previše da razmišlja. Ranije je baš zbog svoje neopterećenosti i opuštenosti pružao najjače partije.
Vratiće se Miler, to je sigurno, treba imati razumijevanja i za ovakve igre, čovjek igra 7 godina manje više odlično, mora nekad naići ovakav period, a na Karlu je da ga smjesti na klupu što u zadnje vrijeme sve češće radi, dok ne dođe sebi, i njemu kao da je potreban predah.

Također i Poljaku, obojica su katastrofa, ali nažalost nemamo zamjenu za obojicu, to je velika greška ljetos bila.

A malo sam pretjerao što se promašaja tiče, vidjeh sad opet, a jučer se učinilo rigoroznim, nije za anala, ali svakako jeste promašaj i nešto što je trebao zabiti, ali otkud njihova 3 na liniji plus golman. :shock:
effe_sa je napisao/la:Mislim isto tako, da bez obzira na ove neke sitne ozljede, da ipak su ozljede opale i da za sad nema nekih većih ozljeda i problema (ne ureklo se). Ali najbitnije će biti da na proljeće u vrućoj fazi imamo većinu spremnih igrača.
Podnošljivo, u zadnjim utakmicama se osjeti da je i fitnes bolji, treba vremena da se to u normalu vrati, jer sa Gvardiolom nije bilo normalno,
obećavajuće je što Karlo nema posebnih eksperimenata,
a da ti iskreno kažem ne naslađujem se nekim razbijanjem protivnika,
neka ono ovako bude malo tjesnije, pa onda i kad dođe najpotrebnije neka se opet tijesno pobijedi.

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 06 nov 2016, 17:34

Ovaj Bayern je tek sad u nekoj tranziciji sistema Guardiola - Carlo. Ono u pocetku je jos uvjek bio Guardiolin Bayern a vec sad se vidi da se stari sistem izgubio. Nema vise 10tak-20tak pasova u nizu, i sto je najgore nema te zari da se vrati izgubljena lopta, dakle presing nam nije na nivou. Neki ce reci da je to pozitivna stvar ali ako se prisjetimo Jupp-ovog Bayerna tada nismo dali 'disati' protivnicima. Sjecam se jednog interview-a Juppa kada je tek preuzeo Bayern i rekao je da ce najvise da radi na "timskoj odbrani i visokom presingu".

Ja sam i dalje optimistican sto se tice Carla. Mislim da cemo tek u Martu da saznamo kakav pecat na ovaj tim ima Carlo. Ovo sto vidimo do sada sigurno nije dovoljno da pobjedi Atletico, Juve, Real, Barcu.

A sto se tice Muller-a, covjek je izgubio samopouzdanje. Cak i da je u formi tesko da ce imati mjesta u prvih 11. - Za krila je prespor, za klasicnog napadaca nije, niti bi mogao poslati Lewu na klupu. Jedino ta '10-ka' ili neka lazna '9-ka' je njegova pozicija ali posto mi ne igramo taj sistem tesko da ce biti u prvih 11.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 nov 2016, 17:36

Zašto nemožemo igrati kao trenutno što igra Liverpool posjed lopte i stalno trčanje i promjene pozicija igrača, a mi sve nešto polahko i nasigurno. Imamo čak i bolje igrače koje ima kloponja za takvo nešto

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 nov 2016, 17:47

dsulejm je napisao/la:Ovaj Bayern je tek sad u nekoj tranziciji sistema Guardiola - Carlo. Ono u pocetku je jos uvjek bio Guardiolin Bayern a vec sad se vidi da se stari sistem izgubio. Nema vise 10tak-20tak pasova u nizu
S ovim se nikako ne slažem, ovo sada što gledamo neodoljivo podsjeća na Guardiolin Bayern, nerijetko posjed lopte prelazi 70%, mali milion pasova i okolišanje. Isto tako ranjivost na kontre, visoko postavljena zadnja linija, Alonso na udaru sve je to copy paste Guardiole i to mi se ne sviđa. Još sada teže iznosimo loptu.
Bayern@heart je napisao/la:Zašto nemožemo igrati kao trenutno što igra Liverpool posjed lopte i stalno trčanje i promjene pozicija igrača, a mi sve nešto polahko i nasigurno. Imamo čak i bolje igrače koje ima kloponja za takvo nešto
Zato što Klopp voli takav fudbal, često zbog toga mu odbrana ispašta. Kod nas Carlo pokušava taktički da nadmudri protivnika ali se treba okaniti Pepovog stila.

Ima i noviteta, bekovi ulaze iza leđa krilima ali su im mnogobrojni ubačaji totalno neupotrebljivi jer će u 16 metara prije doći do lopte Thiago nego Muller i Lewa. Ova dvojica trebaju poraditi na tome, po utakmici bude barem 30-tak ubačaja a oni ne mogu doći niti do jedne lopte :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 nov 2016, 17:55

dsulejm je napisao/la:...
Zašto češće ne pišeš?
Bayern@heart je napisao/la:Zašto nemožemo igrati kao trenutno što igra Liverpool posjed lopte i stalno trčanje i promjene pozicija igrača, a mi sve nešto polahko i nasigurno. Imamo čak i bolje igrače koje ima kloponja za takvo nešto
Igrali smo jučer u drugom poluvremenu. To nam neće biti osnovni stil ni sistem ali Carlo će ga koristiti kad bude trebalo.

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 06 nov 2016, 21:21

sljivo je napisao/la:
dsulejm je napisao/la:...
Zašto češće ne pišeš?

Zato sto se u vecini slucajeva slazem sa starosjediocima :) foruma tako da bi bilo suvisno. Uglavnom tu sam, citam. :kafa:

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 06 nov 2016, 21:35

Bundesliga je napisao/la:
dsulejm je napisao/la:Ovaj Bayern je tek sad u nekoj tranziciji sistema Guardiola - Carlo. Ono u pocetku je jos uvjek bio Guardiolin Bayern a vec sad se vidi da se stari sistem izgubio. Nema vise 10tak-20tak pasova u nizu
S ovim se nikako ne slažem, ovo sada što gledamo neodoljivo podsjeća na Guardiolin Bayern, nerijetko posjed lopte prelazi 70%, mali milion pasova i okolišanje. Isto tako ranjivost na kontre, visoko postavljena zadnja linija, Alonso na udaru sve je to copy paste Guardiole i to mi se ne sviđa. Još sada teže iznosimo loptu.
:
To za posjed lopte je i do kvaliteta igraca. Ako si mnogo kvalitetniji od protivnika naravno da ces imati veliki posjed. U kojem slucaju bi bilo koji trener (pa i Mourinho) 'ovakvoga' Bayerna rekao igracima "prepustite posjed lopte Hoffenheim-u/Augsburgu itd."? Mislim da to Carlo, a ni bilo koji drugi trener ne bi zahtijevao od igraca. Barca, Real su druga prica.
- Neko je to gore vec naveo, timovi kao sto su Augsburg i Hoffenheim itd. ce se postaviti odbranbeno i nece srljati tako da u startu predaju Bayernu posjed.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 nov 2016, 21:56

Na stranu taktika, igrači i sve, mi smo izgubili njemački mentalitet koji je krasio ovu ekipu. Robben gine na terenu iako nije Nijemac, dok se pojedinci ponašaju bahato i nezainteresirano i to mene najviše boli.

Nama fali igrač kao što je Holger, koji će se dreknuti na ostale i reći auf gehts jungs! to je radio matthaus, to je radio kahn, to je radio bastian, to je radio general, to je radio badstuber.

Ovo sve me podsjeća na period kada je oli rekao da nemamo eier, wir brauchen eier, a igrači tipa arjen, franck koji to imaju stare i ne mogu imati toliko uticaj na ove druge kao nekoć.

Mislim da Hummels ima odlične liderske sposobnosti, ali da je još u fazi "upoznavanja" i da se ne želi nametnuti u tom segmentu jer se boji nečega.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 nov 2016, 22:05

Sve u redu, stoji ali danas je drugaciji kontekst, nema vise galame, ni u sportu ni u zivotu. Ovo su sve profesionalci, istrenirani da se snalaze u raznim situacijama, i ako motivaciju nije ponio iz svlacionice ni na terenu je nece naci.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 nov 2016, 22:14

sljivo je napisao/la:Sve u redu, stoji ali danas je drugaciji kontekst, nema vise galame, ni u sportu ni u zivotu. Ovo su sve profesionalci, istrenirani da se snalaze u raznim situacijama, i ako motivaciju nije ponio iz svlacionice ni na terenu je nece naci.
Nema više galame, ali ta galama je presudna u odlučujućim momentima nekih utakmica.

Sjećam se našeg pitbula Jens Jeremisa i spinrta u 90 minuti da bi urkao koju minutu, to je bila prava muška borba, a ja tu borbu ne vidim danas, sve nekakvi tehničari niko da uleti i pokaže neki autoritet. Jedino koji je to radio bio je General, a dvojac koji bi to danas mogao jesu Vidal i Kimmich.

Mi smo izgubili identitet i to me jako plaši, fali nam svježe njemački krvi koja zna šta znači Bayern Munchen.

Nije ovo šovinizam i rasizam, ne mislim uopće na takvu vrstu krvi, nego na nešto posve drugo.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.