Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Andrej
Kontakt:

Re: Juventus FC - Utakmice

Post Postao/la Andrej » 27 jan 2015, 13:37

igraju Storari,Padoin,Ogbonna i Gio su sigurni
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la L'Avvocato » 27 jan 2015, 13:42

Sky:"Danas sastanak između čelnika Juventusa i Sassuola po pitanju mogućeg transfera Zaze."
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 jan 2015, 13:44

Chinaglia je napisao/la:Parma je ove sezone dobila Inter, Violu, šta mislite ko je sljedeći?
Kad vi igrate protiv njih :mrgreen:

Ma gazimo ovo ko plitak potok. Namješteno. Buffon to odradio sa svojim vezama u Parmi :mrgreen:
★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 jan 2015, 13:49

Znaci stelimo Gia Torontu. Nema smisla da Coman sjedi na klupi, a da on igra kada se situacija odvila kako znamo.

Bilo bi dobra neka 4-3-3 sa Pepeom, Comanom i Nandom te Morati jedno poluvrijeme.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 27 jan 2015, 13:53

Kaže Di Marzio da nam je vrli bivši trener i veliki Juventino bio dogovorio sve sa Milanom kad nas je napustio ljetos. Znači one glasine su ipak bile istine. :sick:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 jan 2015, 13:55

L'Avvocato je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Parma je ove sezone dobila Inter, Violu, šta mislite ko je sljedeći?
Kad vi igrate protiv njih :mrgreen:

Ma gazimo ovo ko plitak potok. Namješteno. Buffon to odradio sa svojim vezama u Parmi :mrgreen:
nisam ni sumnjao :roll:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 jan 2015, 14:05

Pa šta i da jeste? Neka je. Trenere nikad nisam gledao na taj način kao fudbalere. I Lippi je vodio Inter pa ga i dan danas svaki Juventino voli. Bilo bi mi čak i drago da je preuzeo Milan kad već nije želio ostati kod nas. Barem bi pomogao napaćenim navijačima, jer bi postrojio ljenčuge u Milanu i nabrijao ih za ligu maksimalno. Što jači Milan to bolje za Juventus. Uvijek bilo i biće. Ko ne konta neće nikad ni kontati.

Conte nas je digao bukvalno iz pepela. Vratio nas na vrh gdje i pripadamo, ugradio nam pobjednički mentalitet i uzeo tri uzastopna Scudetta. Kad je trebalo da se napravi nešto više, uprava mu je rekla ne, to ne ide tako. Čovjek fino lijepo rekao to bi bilo to od mene, hvala i doviđenja. Šta ima tu loše? Hvala mu na svemu, ide se dalje. Nema razloga da se pljuje po njemu. Nisu mi jasni navijači koji ga hejtaju. Najozbiljnije. Dajte barem jedan valjan razlog za tako nešto.

Njegova šok terapija nam je donijela skoro sve što sada imamo i što je trebalo Juventusu kao klubu u post-Calciopoli eri. Uvijek ću biti na njegovoj strani. Ne možeš a da ne cijeniš čovjeka kao što je on.
★★★

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 27 jan 2015, 14:07

Nista od Zaze izgleda..
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 27 jan 2015, 14:09

L'Avvocato@ upravo to svaka cast Conte je mogao birati koga ce da vodi pa i Milan meni tu nema nista ruzno ni izdajnicki covjek je profesionalni trener,to sto se nije dogovorio sa nasom upravom i otisao to nista ne mjenja on je Juventino do kraja zivota to je sigurno i opet ce se vratiti jednog dana da bude trener Juvea :D :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba
Kontakt:

Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 27 jan 2015, 14:14

Po meni ste malo upali u zamku medija.

Ne sumnjam da Di Marzio ima najtacnije transfer informacije, ali situaciju oko Contea sigurno ne moze najtacnije znati.

Znate koliko se spekulisalo o tim razlozima.

I dalje sam apsolutno misljenja da je otisao jer su mu rekli da mu ne mogu kupiti ono sto on zeli (Quadrado i Sanchez prije svega) jer je nakon 3 titule zelio kvalitativni iskorak.

Glupo je i misliti da bi on napustio voljeni klub da bi presao u Milan u raspadu sistema te sa njima opet kretao od nule kao s nama. Jednostavno nema logike, on je zelio evropski Juve i smatrao je da mu to nije omoguceno, a nema sanse da bi se vratio 10 stepenica nazad pa u Milanu imao istu, ako ne i tezu situaciju nego mi 2010 npr.

On je i prije davao naznake da ce otici ako se njegove ambicije i ambicije uprave ne poklope i tako je i uradio onog momenta kada je valjda imao debele razloge.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 27 jan 2015, 14:19, ukupno mijenjano 2 puta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 27 jan 2015, 14:18

Conte je u jednom trenutku pomislio da je na nivou Juvea ili da Juve zavisi od njega... tu mu je bio kraj jer i veci od njega nisu bili ni blizu iizjednačavanja sa Juveom!
Conte je otisao u miru, tako treba i da ostane. Klub iznad svega!

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 27 jan 2015, 14:27

Eto nam Sturara.

Yupi.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 27 jan 2015, 14:39

L'Avvocato je napisao/la:Pa šta i da jeste? Neka je. Trenere nikad nisam gledao na taj način kao fudbalere. I Lippi je vodio Inter pa ga i dan danas svaki Juventino voli. Bilo bi mi čak i drago da je preuzeo Milan kad već nije želio ostati kod nas. Barem bi pomogao napaćenim navijačima, jer bi postrojio ljenčuge u Milanu i nabrijao ih za ligu maksimalno. Što jači Milan to bolje za Juventus. Uvijek bilo i biće. Ko ne konta neće nikad ni kontati.

Conte nas je digao bukvalno iz pepela. Vratio nas na vrh gdje i pripadamo, ugradio nam pobjednički mentalitet i uzeo tri uzastopna Scudetta. Kad je trebalo da se napravi nešto više, uprava mu je rekla ne, to ne ide tako. Čovjek fino lijepo rekao to bi bilo to od mene, hvala i doviđenja. Šta ima tu loše? Hvala mu na svemu, ide se dalje. Nema razloga da se pljuje po njemu. Nisu mi jasni navijači koji ga hejtaju. Najozbiljnije. Dajte barem jedan valjan razlog za tako nešto.

Njegova šok terapija nam je donijela skoro sve što sada imamo i što je trebalo Juventusu kao klubu u post-Calciopoli eri. Uvijek ću biti na njegovoj strani. Ne možeš a da ne cijeniš čovjeka kao što je on.
Ono što meni smeta kod njega je njegov egoizam i licemjerje. I ne hejtam ga, to sve što je uradio za nas me i drži da ga ne pljujem i lajem na njega.

Da počnemo od samog odlaska. Kao što sam milion puta dosad rekao, ne napušta se klub koji toliko voliš i igrači u koje se kuneš tako lahko. Ne ostavlja se sve na cjedilu u situaciji kada je sve moglo propasti, raspasti se, zbog tvojih ličnih želja. Ne priča se poslije o tim tvojim igračima u kontekstu 10 €, pljuješ direktno na njih. Ne počinje se nakon toga svaki intervju sa "Ja nisam mogao više..." ili jednostavno "Ja", a kao Juventino si imao toliko drugih koji su mogli još i koji su sve svoje nade držali u tebi.

Otišao je tako da je ispalo da mu je uprava slagala milion stvari, dovela igrače protiv njegove volje i prodala igrače protiv njegove volje. Na kraju se fino pokazalo da to nije tačno, Conte otišao u ekipu koja mu je godinu dana prije okaljala ime i suspendovala ga, a napustio čovjeka koji mu je vjerovao i u toj situaciji.

Dalje, čitava ta stvar oko pojačanja i Evrope se gleda sa srane uprave, nisu mu htjeli dati igrače i on nezadovoljan pošteno otišao. A istina je da je on imao debel uticaj na to da ne prođemo dalje u Evropi i da je dosta toga debelo njegova greška. To je dvosmjerna ulica, ne jednosmjerna. I onda "gori" trener od njega uradi sa 10€ sve što on nije mogao.

Što se konkretno ovoga sa Milanom tiče. Uopšte mene to ne dira zato što je to Milan, rival, i ne mislim da je on napustio Juventus zbog Milana. Galliani je tu bio vjerovatno da vrati Agnelliju za Pirla. Dira me što je mogao otići u Maju kao čovjek, pa onda neka ide i u Inter, ni izbliza ne bi bilo ovako. Dira me zbog te usporedbe 100€ > 10€, Conte profesionalac sa ambicijama na sami vrh Evrope, a onda dogovara posao sa klubom gdje bi bio u goroj situaciji nego u Juventusu. Dira me što svaka priča sa njim polazi kako je najveći Juventino i da voli Juventus iznad svega, a ustvari sve što je uradio od Juna pa ovamo pokazuje da jeste Juventino, ali iznad svega je profesionalac i egoista kao Mourinho ili Ibrahimović koji će sve uraditi da bude prvo "Ja", pa tek onda "mi". Što je njegovo "ja imam ogromne ambicije i u Juventusu mi to ne ispunjavaju" samo 'paravan' za "nije bilo po mom, ne sviđa mi se više i ja idem". I dira me što se njega na svakom koraku brani, a svaljuje sve na ljude koji su ostali čistiti njegova ****.

Opet, hvala mu za sve što je uradio, onaj prvi Scudetto nikad neću zaboraviti. Ali neću mu zaboraviti ni ovo što je uradio u zadnjih godinu dana. Zato, hvala mu, ali daleko mu kuća od Juventusa, eto mu Arapa i Rusa da mu zvijezde skidaju.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 jan 2015, 14:59

dobio je Padoina i Ogbonu od zeljenih igraca..a sjecamo se liste sa Robenom, Volkotom itd itd-kad je bio u zabludama jos uvijek...

ja mu jedino zamjeram tajming odlaska iz Juventusa, ali opet kad malo bolje razmislis vjerovatno taj tajming i jest kljucan..dobio je obecanja, garancije i ostao te onda vidio da od Alexisa nema nista, samim tim da nema nista ni od tih obecanja pa je i otisao kad je otisao
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 27 jan 2015, 15:27

Jeste, poznate liste GdS-a i sličnih bliskih Conteovih saradnika. :mrgreen:

Trebali smo vjerovatno prodati Buffona da financiramo dolazak Robbena i Walcotta. :lolno:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 jan 2015, 15:29

cuj, ko sto sam kazes, niko nije veci od interesa tima
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 jan 2015, 15:43

IlCapitano je napisao/la: Ono što meni smeta kod njega je njegov egoizam i licemjerje. I ne hejtam ga, to sve što je uradio za nas me i drži da ga ne pljujem i lajem na njega.

Da počnemo od samog odlaska. Kao što sam milion puta dosad rekao, ne napušta se klub koji toliko voliš i igrači u koje se kuneš tako lahko. Ne ostavlja se sve na cjedilu u situaciji kada je sve moglo propasti, raspasti se, zbog tvojih ličnih želja. Ne priča se poslije o tim tvojim igračima u kontekstu 10 €, pljuješ direktno na njih. Ne počinje se nakon toga svaki intervju sa "Ja nisam mogao više..." ili jednostavno "Ja", a kao Juventino si imao toliko drugih koji su mogli još i koji su sve svoje nade držali u tebi.

Otišao je tako da je ispalo da mu je uprava slagala milion stvari, dovela igrače protiv njegove volje i prodala igrače protiv njegove volje. Na kraju se fino pokazalo da to nije tačno, Conte otišao u ekipu koja mu je godinu dana prije okaljala ime i suspendovala ga, a napustio čovjeka koji mu je vjerovao i u toj situaciji.

Dalje, čitava ta stvar oko pojačanja i Evrope se gleda sa srane uprave, nisu mu htjeli dati igrače i on nezadovoljan pošteno otišao. A istina je da je on imao debel uticaj na to da ne prođemo dalje u Evropi i da je dosta toga debelo njegova greška. To je dvosmjerna ulica, ne jednosmjerna. I onda "gori" trener od njega uradi sa 10€ sve što on nije mogao.

Što se konkretno ovoga sa Milanom tiče. Uopšte mene to ne dira zato što je to Milan, rival, i ne mislim da je on napustio Juventus zbog Milana. Galliani je tu bio vjerovatno da vrati Agnelliju za Pirla. Dira me što je mogao otići u Maju kao čovjek, pa onda neka ide i u Inter, ni izbliza ne bi bilo ovako. Dira me zbog te usporedbe 100€ > 10€, Conte profesionalac sa ambicijama na sami vrh Evrope, a onda dogovara posao sa klubom gdje bi bio u goroj situaciji nego u Juventusu. Dira me što svaka priča sa njim polazi kako je najveći Juventino i da voli Juventus iznad svega, a ustvari sve što je uradio od Juna pa ovamo pokazuje da jeste Juventino, ali iznad svega je profesionalac i egoista kao Mourinho ili Ibrahimović koji će sve uraditi da bude prvo "Ja", pa tek onda "mi". Što je njegovo "ja imam ogromne ambicije i u Juventusu mi to ne ispunjavaju" samo 'paravan' za "nije bilo po mom, ne sviđa mi se više i ja idem". I dira me što se njega na svakom koraku brani, a svaljuje sve na ljude koji su ostali čistiti njegova ****.

Opet, hvala mu za sve što je uradio, onaj prvi Scudetto nikad neću zaboraviti. Ali neću mu zaboraviti ni ovo što je uradio u zadnjih godinu dana. Zato, hvala mu, ali daleko mu kuća od Juventusa, eto mu Arapa i Rusa da mu zvijezde skidaju.
Mišljenja nam se ne mogu više razlikovati kad je on u pitanju. I ne da ga hejtaš, već ti se lik gadi kako pišeš o njemu. Blago rečeno.

Prvo, šta je to Allegri uradio a Conte nije mogao? Kažeš da je Allegri uradio sa 10€ ono što Conte nije mogao sa nekom većom sumom? Prošao grupnu fazu Lige Prvaka? Pa i Conte je to uradio. Bio prvi u grupi. Prošla godina je jednostavno bila malerična na tom polju, a i igrači su podbacili. Imao je i on svoj udio u tome, ali nije jedini krivac kao što ti to potenciraš. I Allegri je jedva prošao ovu slabašnu grupu. Conte uzeo tri titule prvaka i još dva (čini mi se) super kupa. Šta je to Allaha ti Allegri napravio više i kako je uopšte mogao za ovo malo vremena? Jel igramo ljepše? Bolje? Učinkovitije? Meni se čini da igramo skoro pa isto. I hoće li Allegri proći Dortmund? Hoće li uzeti 102 boda do kraja sezone? Pa ne znam ni odakle da počnem odgovarati na ta pitanja, jer nema smisla. Čovjek tek stigao u klub.

Drugo, da mogao je otići u maju, zašto da ne. Ali nije htio. Očigledno da je dobio neka obećanja. Pa su se sračunavanjem budžeta za ovu sezonu skontali i rekli mu ne. Čovjek iz principa rekao takođe ne. Pa možeš li uopšte zamisliti koliko bi ga pljuvali pojedinci da je ostao i ponovo igrao sa istom ekipom bez pojačanja? Bila bi priča da nema muda, da pristaje na uslove neambiciozne uprave, da nema svoje ja i sl. Na kraju krajeva otišao je na početku sezone. Pripreme taman bile počele. Ništa loše, bilo je vremena da se novi trener ubaci u sistem. Kao što vidiš, to fercera za sad. Ne bi tu mjesec dana ništa promijenilo.

Treće, kakva go*na? Šta je to on ukenjao pa da neko za njim čisti? Ostavio tri titule iza sebe pa ih valja počistiti? Hajde ba Ammare popusti malo. Poštujem ga i više nego što sam ga poštovao dok je bio kod nas. I to upravo zbog odlaska.

Četvrto i posljednje, ako je i imao namjeru otići u Milan vjerovatno je želio preći u klub gdje bi pokušao uraditi isto ono što je uradio i kod nas. Novi izazov, bez nekog većeg pritiska. Ni kod nas toga nije bilo u prvoj sezoni. Nije sigurno gledao na način na koji ti gledaš razmatranje tog poteza. Ali eto i Pogba fino napisa, to je ipak samo priča. Niko i ne zna šta se zapravo dešavalo i je li uopšte imao kontakt sa Berlusconijem ili Gallianijem.

I toliko od mene za ovu raspravu. Nemam volje a ni vremena jbg. Volio bi nekad uz kafu pričati o ovome ionako sam ti se zaboravio javiti kad sam bio u komšiluku :) Ali sam uvijek s vremenom da Bog dragi sačuva.
★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 27 jan 2015, 15:46

Dobro eto kad budeš javi se pa ćemo se na kafi uhvatiti za vratove, ni meni se ne da opet kilometarski post pisati. :mrgreen:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 27 jan 2015, 16:05

IlCapitano je napisao/la:Kaže Di Marzio da nam je vrli bivši trener i veliki Juventino bio dogovorio sve sa Milanom kad nas je napustio ljetos. Znači one glasine su ipak bile istine. :sick:
Valjda hoće da se dokaže :D Kao kad je Damon Hill nakon Williamsa otisao u Arrows, umjesto Antonio da pići za Englesku da se igra menadžera on opet hoće da zaglavi u Italiji, pa ako je već mazohista neka ga brate.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 27 jan 2015, 16:10

slika

:cool:

edit

Carlo Volpi (Ag. Sturaro): "Trattativa conclusa con la Juve"

iako se znalo i prije, ali evo i potvrde :thumbup:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.