Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Seaman
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Seaman » 13 maj 2014, 11:23

mačak u vreći,ništa bolji od francuskoga panja

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 13 maj 2014, 11:29

Mislim da bi u nasoj situaciji napadac trebao biti 2-3. opcija, ne zato sto nam ne treba nego zato sto imamo mnogo vece rupe u ekipi (DMF i RB prije svega, pa i RW) i tek kad popunimo ove rupe traziti napadaca. Po meni, ne treba nam neki WC napadac trenutno a i sumnjam da takvog mozemo dovesti jer ih je veoma malo dostupnih, nego neki napadac koji je dovoljno kvalitetan da se moze rotirat sa Giroudom.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 13 maj 2014, 11:30

baš obrnuto,treba nam wc napadač a ne 3 solidna napadača koji u velikim tekmama gdje je mali broj šansi nemogu dat gol,primjer Giroud

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 13 maj 2014, 11:32

Pa ajd reci WC napadaca kojeg bi mi sad mogli dovest.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 13 maj 2014, 11:45

Ozymandias je napisao/la:Pa ajd reci WC napadaca kojeg bi mi sad mogli dovest.
Carlos Bacca nije WC ali mislim da bi posluzio :D.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 13 maj 2014, 11:48

idealan napadač za našu igru bi bio Suarez,ali to je prošlost,isto kao i Costa koji mi je bio 2 na listi.Sad je već teže naći takav profil napadača,ali ako bi išao negledat taj profil Cavanni,Falcaao i kad bi bio zdrav El shaarawy.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 13 maj 2014, 11:49

Seaman je napisao/la:idealan napadač za našu igru bi bio Suarez,ali to je prošlost,isto kao i Costa koji mi je bio 2 na listi.Sad je već teže naći takav profil napadača,ali ako bi išao negledat taj profil Cavanni,Falcaao i kad bi bio zdrav El shaarawy.
I ti Kavanija smatraš dostupnim kao i Falkaa? I ti na mrvama spavo seamane, ajd El Sharaawy al ne treba nam novi Diaby, majke mi

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 13 maj 2014, 11:54

frankqqqqq je napisao/la:
Seaman je napisao/la:idealan napadač za našu igru bi bio Suarez,ali to je prošlost,isto kao i Costa koji mi je bio 2 na listi.Sad je već teže naći takav profil napadača,ali ako bi išao negledat taj profil Cavanni,Falcaao i kad bi bio zdrav El shaarawy.
I ti Kavanija smatraš dostupnim kao i Falkaa? I ti na mrvama spavo seamane, ajd El Sharaawy al ne treba nam novi Diaby, majke mi
smatram :mrgreen: ako se **** nekim novim ugovorima stalno valjda su u stanju osigurat jednoga takvoga napadača,nažalost oni se niti nežele potruditi dovest takvoga napadača,šta će mi novi stadion kad će onda igrati krš u njemu,nažalost navijači navikli na mrvice s stola i zadovoljit će se Remyima i ostalim pm,sve ispod Cavanija za mene debelo razočaranje :kafa:ako to voajer nije u stanju dovest,očekujem ostavku :lol:

TheMix
Kontakt:

Post Postao/la TheMix » 13 maj 2014, 12:03

AllGunsBlazing je napisao/la:2003/04 Arsenal je dao 73 gola i osvojio titulu. Ove godine je dao 68 bez tri glavna igraca na 3-4 mjeseca. Iste te godine je primio 27 golova, a ove 41.

Dakle mislim da je ocito koji dio ekipe se mora pojacati. Ali naravno hajmo mi i dalje zivjeti u zabludi da nam napad ne valja, a da je sve ostalo bolje.
Al ga lupas jbt,koju usporedbu lik nadje :lol:
ARSENAL4ever

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 maj 2014, 12:07

Zasto ne Cavani ili Falcao? Mislis da bi bili (puno) skuplji nego sto je bio Ozil?

Mora se malo raditi i na ugledu kluba, na ambicijama i tako to. Dobar napadac, zvucno ime, uvijek nesto od transfera vrati, a nekad se cak i zaradi na njemu. Na duzi vremenski period se uvijek isplati. ;)
Godinama se nije doveo neki majstor, neko veliko ime i onda se konacno doveo Ozil. Zasto ne opet? Arsenal moze svake godine dovesti jednog velikog igraca i 2-3 neprovjerena jeftina, npr. neke talente i tako to.

Kad u timu imas 3-4 igraca svjetske klase, ostalo se moze popuniti i manje kvalitetnim igracima a da se njihov nedostatak kvaliteta toliko ne primjeti.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 13 maj 2014, 12:22

Kako moze napadac biti prioritet ekipi kod koje na mjestu DMF-a igra Krezo? Jebote da me ko pita koga bi prije volio vidjeti u Arsenalu, nekog dobrog DMF-a ili dobrog napadaca, rekao bih bez dvojbe DMF-a.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 13 maj 2014, 12:32

nek istrese svu planiranu lovu na dobroga dmf-a(Martinez),napadača(Falcao,Cavanni) i onog Serge Aurier(7-10 milja) na beku i odličan posao,Puma nek financira dio plaće kolumbijcu.ali bolje njemu na dmf-a,napadača i beka zajedno potrošiti 40 milijuna a ostatak Kroenkeu,upravi i vojaeru u džep i molit se da završi na 4 mjestu

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 13 maj 2014, 12:44

Henderson je napisao/la:Zlatnu rukavicu je dobio Cech. Žao mi je Woje ali ga je Wenger dobro izhandrio.
Ako dvojica golmana imaju isti broj CS, onda se gleda koji od njih dvojice je manje golova primio.
Congratulations to the 2013/14 Barclays Season Awards winners:

Barclays Player of the Season: Luis Suarez (Liverpool)
Barclays Manager of the Season: Tony Pulis (Crystal Palace)
Barclays Golden Boot: Luis Suarez (Liverpool)
Barclays Golden Glove: Petr Cech (Chelsea) & Wojciech Szczesny (Arsenal)
Pld W D L
38 26 12 0

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 13 maj 2014, 12:54

Seamen privatizir'o temu.Nije ni cudo sto ovi stariji momci istu izbjegavaju i nista ne pisu jer ne mogu doci do rijeci od ovog lika.
1946

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 13 maj 2014, 13:02

Kad je finale cupa ?
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 13 maj 2014, 13:04

u subotu u 18:00 sati

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 13 maj 2014, 13:11

Seaman je napisao/la:nek istrese svu planiranu lovu na dobroga dmf-a(Martinez),napadača(Falcao,Cavanni) i onog Serge Aurier(7-10 milja) na beku i odličan posao,Puma nek financira dio plaće kolumbijcu.ali bolje njemu na dmf-a,napadača i beka zajedno potrošiti 40 milijuna a ostatak Kroenkeu,upravi i vojaeru u džep i molit se da završi na 4 mjestu
Kako mislis dovesti Cavanija ili Falcaa od bogatasa? Nisu tolike budale da kupe igraca za 60 miliona i kroz sezonu-dvije da ga puste za neku manju cifru.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 13 maj 2014, 13:20

Michael ⚽ Gooner ‏@MickTheGooner 2h
Arsenal to bid £32.5m for Real Madrid winger Angel Di Maria. (El Confidencial)
Michael ⚽ Gooner ‏@MickTheGooner 2h
Arsenal also being strongly linked in Sport.ES with a move for Barca's Pedro, who Arsène Wenger has long admired.
Sam ‏@samuelj29060 20m
Spanish press say Arsenal preparing bid for di Maria. If true, surprised. Think Benzema (contract ends 2015, club want Suárez) more likely.
Nešto od današnje "žute" štampe

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 13 maj 2014, 13:21

Sve moze samo nemoj Pedra :nene:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 13 maj 2014, 13:24

U sezoni kad je Arsenal donosio malo više radosti nego tuge mi smo izgubili skoro pa sve kvalitetne forumaše radi seamana i ostalih koji kao da prate Arsenal na vijestim bht1.
Pa jel moguće da ste toliko zatupljeni ? Ako Szczesny ne valja kao golman onda ne valja ni Cech ,jer su po učinku isti.
Zle duše reći će da je primio 15+ golova u 3 utakmice,a realnost je ta da je on kod tih golova mogao jako malo ili čak nikako.Ne možeš krivit golmana što Wilshere,Ox,Cazorla i ostali driblaju na 40 metara od gola,gdje se bekovi ne vrate a stoperi ostanu na vjetrometini ?

Olivier Giroud..momak po kojem se najviše sere i on je kriv skoro za svaki poraz,jer da je on tobože zabio gol Wilshere se ne bi glavom zabio u neprijatelja,Ox ne bi prodavo finte na pola centra,Arteta bi nekog stigo,Gibbs ne bi osto u neprijateljskom 16-stercu a Sagna bi ispratio svog igrača.
Nit je klasa nit je flop,napadač koji igra za onoliko koliko je doveden,12M za njega se isplatilo..sudjelovao kod 60 golova u 90 utakmica,korektno.Stil igre koji fura Wenger sa njim mu ne odgovara,jer ne možeš od napadača,sidraša pravit Dennisa Bergkampa,da asistira,proigraje i ostalo.

Arteta...jednostavno nije za tu poziciju i to svi znaju a vjerojatno i on,treba imat pluća,snagu i defenzivnog znanja za takve stvari,džaba što čita igru naprijed kad je čitanje protivnički napada i kontranapada potpuno drugi par rukavica.

Pored ovoliko primljeni golova najsvjetlija točka je svakako Koscielny.Za mene je igrač sezone za "cenat" ispred Ramseya koji je ipak bio ozljeđen dosta dugo.Nadam se da će u paru sa Mertesackerom nastaviti igrati ovako dobro i generalno činiti jedan od boljih stoperskih parova..još da se upare tu 2 dobra beka i imali bi jednu odbranu koja je u stanju zaustaviti svakoga.

J.Martineza ne bih dovodio ni da je džaba,lik nit je sidraš nit je brzac ma nije ništa.Nema neku fizičku snagu (puno je slabiji od Oliviera) ni završnica mu nije nešto,sam sebi šansu neće stvorit nikad,igra glavom slabija od Oliviera.
Sumirano ni bolji ni lošiji od Oliviera,a Olivier je "naviko" na ligu i Arsenal.

Aurier bi mogao biti pravo pojačanje,već je prekucao njihovu ligu i mislim da bi kod nas pružio partije kakve je pružao Sagna u najbolje vrijeme.Ako bi taj transfer propao moj drugi pik je Daryl Janmaat.

Za DMF-a je vrlo teško se odlučit.Javi Martinez bi bio idealan za svaki klub al diskutabilno je koliko je on moguć.Braća Bender su ni tamo ni vamo,trkači nešto kao Flamini samo sa boljom pass igrom,fizička snaga me nije nešto oduševila ali možda se i varam,nisam previše utakmica pogledao.Među nekim željama tu su još i Song vrlo realan transfer na kojem ne bi izgubili ništa.

Zamjenski golman može ostat Viviano ukoliko je džaba iako ne bi imao ništa protiv ni da to bude neki akademac koji će skupljat nastupe u kupovima ili po potrebi.Jedini problem je slučaj ozljede pa zbog toga ne bi bilo loše imati nekog iskusnog.

Stoper uz Vermalena na klupi bi se po meni birao između Caulkera,Lascellesa i Antei-a.Ukoliko bi Vermalen otišao ja bi na njegovo mjesto pokušao dovesti Mussachio ili Laporte iako bi te investicije bile skuplje nego da se bivši kapiten zadrži.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.