FK Sarajevo je napisao/la:
Ja ti kazem ljudi od 500 zive a on od 1500 da nemoze ljute me ovakvi postupci prema klubu pa ja da sam tako dobar igrac kao on djabe bih igrao 1500 maraka ko ima kazu da je bogat a i jest tako u ovoj jadnoj zemlji ja znam da je on uvijek srce za Sarajevo davao ali sad me je razocarao da ode u Lubin neki 100 klub iz Poljske
Tacno je da ljudi zive od 500 Km.
Al kad on vidi da neki losiji fudbaleri od njega (ne samo bh., vec i stranci) igraju za 5x vise para, normalno je da zeli otic da zaradi.
On voli Sarajevo, to je pokazao time sto je ovdje 5-6 godina i ako mu je ovo prava prilika da zaradi (plata 5000 eura i vise) mislim da bi ga trebalo pustit, IAKO JA TO LICNO NE BI ZELIO.
sarajlija89 je napisao/la:a ko cemu zamjerit..pa ovo mu je prilika da se proda i obezbjedi egzistenciju...valjda svi to shvatamo..i sto vi kazete to je samo pokazatelj u kakvom je stanju nas fudbal i opcenito kakvo je stanje u drzavi....kada neki nizerazredni klubovi imaju primat u odnosu na nase prvoligase....gdje ces dalje
Daj ba nemoj me zezati kao da u Sarajevu nemoze da zivi kao da mu nije dovoljno ima platu preko 1500 maraka i da nemoze da zivi a radnici imaju po 500 km pa zive nego oni svi misle postat ce igracine kad odu hoce prije cu ja biti igrac nego oni
Može sad da živi ko momak, sta ce mu biti kad se ozeni jbg ti.
On kao fudbaler zeli da igra za pare, ne za kikiriki. Tih 1500 maraka njemu kao fudbaleru je malo, jer vjerovatno ovim eventualnim odlaskom zeli obezbijediti egzistenciju
bice mu i 5 hiljada eura malo jer ce ziviti u drzavi gdje pasteta nije marku i po nego 2 eura. a nema sanse da jedan ovakav klub njemu da vecu platu
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!
Meni nije jasno kao da pricate o zanimanju kojim moze da se bavi do 60 godine i da ode u penzije,sigurno ce ga neko pogledat posle 30 -e i reci mu hvala igrao si za sicu
on ako sad ne zaradi nece nikad,makar mu moze malo ostat a od plate u Sarajevu moze da prezivi trenutno
da su ovi Poljaci bas neki levati ne bih rekao kad pogledam koji su stadion sagradili ove godine,oko 16 300 kapacit.
santos je napisao/la:Meni nije jasno kao da pricate o zanimanju kojim moze da se bavi do 60 godine i da ode u penzije,sigurno ce ga neko pogledat posle 30 -e i reci mu hvala igrao si za sicu
on ako sad ne zaradi nece nikad,makar mu moze malo ostat a od plate u Sarajevu moze da prezivi trenutno
da su ovi Poljaci bas neki levati ne bih rekao kad pogledam koji su stadion sagradili ove godine,oko 16 300 kapacit.
jao stadiona...pa pogledajte gdje ce covjek igrat
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
BOSNA JE ZAKON je napisao/la:sta je ovo, cim neko dobije priliku odmah ide
90% slucajeva...nema nacina da se zadrze...al ok mi je za Dzakmica momak igra dugo dugo kod nas,ako mu se vec ukazala prilika da nesto zaradi nek ide,nema mu se sta prigovoriti...valjda ce biti neka ok zarada od tog transfera
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Pročito sam da još nismo dobili pare od Europe,e samo da pitam : kada smo dobili pare od te iste Europe u prijašnjim nastupima, recimo od Basela i Dynama, ako smo ih uopšte dobili ?
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
KODRO je napisao/la:ma nek ide ako će šta ušićariti za egzistenciju akod nas je uvijek dobro došao SRETNO
mogu oni ici ali nigdje im nece biti kao na kosevu
zar neko moze da napusti onaj raj i napustiti maticni klub, a i otici od vjernih horde zla
alu uprava nista ne cini da ih zadrzi
uprava napolje
Igrajte za horde zla
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS
KODRO je napisao/la:ma nek ide ako će šta ušićariti za egzistenciju akod nas je uvijek dobro došao SRETNO
mogu oni ici ali nigdje im nece biti kao na kosevu
zar neko moze da napusti onaj raj i napustiti maticni klub, a i otici od vjernih horde zla
alu uprava nista ne cini da ih zadrzi
uprava napolje
Igrajte za horde zla
Naravno da moze svako...sta treba da igra za 500 maraka,a tamo moze igrati za 5 hiljada eura...kod nas dosta igraca zive ko podstanari,i sta treba po zivota da igraju kod nas i da dopuste da konobari imaju vecu platu od njih,i sta mislis ostane on citavu karijeru u Sarajevu godisnje uzme 10 000(lupam)...i tako citavu karijeru provedu ovdje,i zavrsi karijeru i sta onda...gdje su pristali nigdje,sta su zaradili veliko nista,od cega ce da zive,zasto su igrali fudbal,nizasta...jedino za tu ljubav al djaba ti ljubav kad nemas kafe da platis...
Druga je prica kad budu imali dobra primanja i kad bude situacija bar 30% kao kod ozbiljnih klubova onda mozemo razgovarati o ljubavi prema klubu i sl...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
FK Sarajevo je napisao/la:Ja ti kazem ljudi od 500 zive a on od 1500 da nemoze ljute me ovakvi postupci prema klubu pa ja da sam tako dobar igrac kao on djabe bih igrao 1500 maraka ko ima kazu da je bogat a i jest tako u ovoj jadnoj zemlji ja znam da je on uvijek srce za Sarajevo davao ali sad me je razocarao da ode u Lubin neki 100 klub iz Poljske
Onaj ko ima 500 KM primanja i ko za te pare mora da kupi hranu i plati rezije ne ZIVI nego PREZIVLJAVA. Tu racunam jednu osobu a ako dodas jos jedno ili dvoje to je vec ODRZAVANJE u zivotu. Nesto kao zivot na aparatima. Uzmi kredit, plati ratu, otvori karticu, digni kredit da zatvoris prvi i tako u sve veci bezdan!
Ponudi nekom ko zivi od 500 KM da ide u Poljsku za 5.000 eura pa ces vidjeti reakcije, Mislim da bi 90% ljudi sa foruma odmah potpisali da platu u BiH od 1.000 eura (sumnjam da ima toliko) zamjeni za platu u Poljskoj u iznosu od 5.000 eura. Razlika za godinu dana je 48.000 eura pa pomnozi sa nekim brojem godina i vidjet ces koju ces razliku dobiti. Jos uvjek sumnjam da ima 1.000 eura u Sarajevu i da mu je jos redovna plata.
daj sine,kako te nije sramota?! postavljas klip pod nazivom sezona 2008/09 gdje je navijanje hordi... 2 tekme kod kuce, jedna sa zeljom na grbavici i jedna protiv slavije...fakticki...sve kod kuce...gdje ima dosta raje...i to je kao sezona 2008/09... ili ubaci navijaanje sa svih tekmih-gostovanja ili nemoj nista...po meni je ovo jadno...a ne dobar klip kako ti napisa....toliko i hvala...
daj sine,kako te nije sramota?! postavljas klip pod nazivom sezona 2008/09 gdje je navijanje hordi... 2 tekme kod kuce, jedna sa zeljom na grbavici i jedna protiv slavije...fakticki...sve kod kuce...gdje ima dosta raje...i to je kao sezona 2008/09... ili ubaci navijaanje sa svih tekmih-gostovanja ili nemoj nista...po meni je ovo jadno...a ne dobar klip kako ti napisa....toliko i hvala...
Hoces da kazes da je vas viise na gostovanjima haha
Stole iz Bora je napisao/la:Onaj ko ima 500 KM primanja i ko za te pare mora da kupi hranu i plati rezije ne ZIVI nego PREZIVLJAVA. Tu racunam jednu osobu a ako dodas jos jedno ili dvoje to je vec ODRZAVANJE u zivotu. Nesto kao zivot na aparatima. Uzmi kredit, plati ratu, otvori karticu, digni kredit da zatvoris prvi i tako u sve veci bezdan!
Ponudi nekom ko zivi od 500 KM da ide u Poljsku za 5.000 eura pa ces vidjeti reakcije, Mislim da bi 90% ljudi sa foruma odmah potpisali da platu u BiH od 1.000 eura (sumnjam da ima toliko) zamjeni za platu u Poljskoj u iznosu od 5.000 eura. Razlika za godinu dana je 48.000 eura pa pomnozi sa nekim brojem godina i vidjet ces koju ces razliku dobiti. Jos uvjek sumnjam da ima 1.000 eura u Sarajevu i da mu je jos redovna plata.
Sorry na offtopicu ..
Upravo tako. Vidi se da ovdje uglavnom pisu mladji momci koji ne moraju razmisljati niti o razlici izmedju 750 eura i 5000 eura, niti o svojoj egzistenciji. Manite se patetike i price o tome kako mu nigdje nece biti bolje nego u Sarajevu. Naravno da ce mu biti bolje, covjek vam fino izracuna da je razlika u plati za godinu dana 100 000 maraka. Za godinu dana! Onaj ko kaze da ne bi otisao pod ovakvim uslovima ili je debil ili je lazov. I prica o radnicima i 500 maraka je takodje pateticno.. Zasto bi se jedan Dzakmic osvrtao iskljucivo prema dole kada moze stremiti prema gore? Kakva vam je to glupa prica? Zato sto neko ima platu od 500 maraka, mi svi ostali treba da nemamo ama bas nikakvih ambicija u zivotu i ne trebamo stremiti velikoj zaradi? Nidje veze..
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Hame je zaduzio Sarajevo, ne toliko svojim dobrim igrama koliko borbenoscu, zalaganjem i odanoscu svetoj bordo majici, za koju je ginuo na terenu, to je sigurno!!! Da li ga treba pustiti u neki nizerazredni klub??
Mislim da treba, u pitanju je njegova egzistencija i ako ce je tamo obezbjediti ja mu zelim sve najbolje i mnogo srece u karijeri i za mene je uvijek dobro dosao u klub, jer ipak moramo biti svjesni da se od ljubavi ne zivi ma koliko ona bila jaka
Svake druge subote se rano budim ja, Moja raja već me čeka ispod prozora,
Stara pita s' kim to danas igra Saraj'vo, Ni zbog kog' se tako rano ne bih budio...
nema se sta prigovoriti ako to bude njegova odluka.....momak je pokazao i dokazao da voli sarajevo....u zadnje vrijem je igrao sjajno,i ako ce mu ovo pomoci u karijeri i zivotu onda svaka cast....sretno....nama ostaje da nadjem veznog,kreativca.....
mi nit smo klub koji ima pare niti smo klub koji zna prodati igraca....niti smo klub koji moze obezbjedii neciju buducnost...bar za sada....
Dzakmicu...sretno....
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić