NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Bihac96
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la Bihac96 » 19 jul 2015, 23:33

Mogao bi i ovaj SS portal napisat sta o ovoj respresiji da se vidi sta radi policija a ne sutati.Da je kakva tuca bila bilo bi "huligani napravili haos na stadionu" :puke:
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 19 jul 2015, 23:38

Samo je **** objavio saopstenje SN. Šaljite portalima neka objavljuju. Ne dajte da se ovo zataška, majku im čet....u. A sutra je kolektivna dženaza za 29 ubijeni bošnjaka u Prijedoru. Budemo li šutjeli i prelazili preko toga, zaboravljali, neće nam valjati...

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 19 jul 2015, 23:59

Nije mi običaj da pišem na temama drugih klubova, ali pošto se moj grad spominje, moram da se oglasim. Prijedor je, takođe, i grad sa najviše povratnika u BiH, grad sa džamijom u centru grada, grad gdje je svaki skup prošao i mirno i masovno (te ruže, te bijele trake, te one žene, te ovo, te ono).
Što se tiče utakmice, prelijep gol Arežine, sigurno najbolji naš igrač, a u Jedinstvu nisam vidio da se neko posebno ističe. Uglavnom je vladala korektnost između igrača i trenera, bar ja nisam primjetio neku netrepeljivost. Gavran i Janjoš su se u par navrata izvinjavala jedan drugom zbog oštrih startova svojih igrača uz stalno naglašavanje "prijateljska je".
Međutim, "prijateljska" definitivno nije bila na tribinama. A za to postoji i samo jedan krivac, a to su gostujući navijači. Zašto? Zato jer, gledano sa ova ljudske, objektivne, forumaške, normalne, građanske strane, navijači iz Bihaća su došli sa jasnom namjerom da ISPROVOCIRAJU gledaoce i stanovništvo u Prijedoru. Svjedoci smo ovih dešavanja oko Srebrenice u posljednje vrijeme, šta se zbilo i kako je prošlo i poslije svega toga isticanje takve parole na prijateljskoj utakmici sigurno neće poboljšati situaciju. To su sigurno i oni znali i s namjerom je dignuta parola u Prijedoru sa tim tekstom. I jedni i drugi smo osjetljivi na tu temu, zna se kakve reakcije "onih s druge strane" izaziva pomen toga i sa vaše i sa naše strane. Vi genocid, mi nije, vi poklani, mi koljači, mi nemamo žrtve, vas pobilo 2 miliona. Ma uglavnom, baš me briga, to nek se dokaže gdje treba i mora, ali fudbalska utakmica nije mjesto za takve stvari i za to su za prekid i incidente odgovorni navijači iz Bihaća. Svaka reakcija na parolu je samo odgovor na provokaciju.
E sad, navijački, pun pogodak, skidam kapu. Ljudi došli po onakvoj vrućini (bilo je oko 40 stepeni u Prijedoru) na prijateljsku utakmicu, navijali 90 minuta (bukvalno 90 minuta), digli parolu, isprovocirali domaćine, iskulirali odgovore, znači popišali se po svima u Prijedoru. :clap: Meni su, lično, razbili sve predrasude o njima. Sa ovog gledišta, pobjeda gostujućih 100%, mi smo imali 15 minuta dok nije došla policija, ali teško je bilo bilo šta uraditi, prvo zbog manjka ljudi (uglavnom su ljudi gledali kako da prežive, strašne vrućine, većina se vraćala sa Sane i sa bazena), a drugo što iskreno nismo ni znali da dolaze. Da sumiram, ljudi su došli nenajavaljeno kao navijači, pjevali kao navijači, digli parolu, pogodili šta je trebalo, provokacija uspjela, vratili se kući kao navijači. E sad nije mi jasno, zašto ne ostanu navijači do kraja? Mislim, slikati modrice i neke prijave, pa pisati saopštenja i kukati po fb, po forumima, pa **** mu, niste vi prvi koga je policija izmarisala. Nas marišu naši u banjaluci zbog ničeg, ove veće grupe vjerovatno im je svako gostovanje takvo sa policijom. Znaš šta si uradio, znaš zašto si dobio po nosu, šta se prave ludi sad? Kao mi smo fini, kulturni navijači, mi smo samo navijali i digli parolu, a onda nas je policija slomila, nedužne i jadne, ništa nismo uradili, samo pomenuli genocide, bla, bla, bla. Vječite žrtve. Ostano mudo do kraja, uradio si šta si htio, šuti i do sljedećeg puta. Odluči se hoćete li biti "ljudi" ili "navijači" (nadam se da će shvatiti neko). :lol:

Pozdrav.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 20 jul 2015, 00:09

Halo Prijedor bolje da nisi nista ni pisao.Kao prvo svugdje u svijetu su se dizale parole za Srebrenicu i sta sad dosli u Prijedor u svoju drzavu pazi Prijedor je BOSNA i HERCEGOVINA a ne tamo neka Srbija a to sto neke boli istina to je vasa licna stvar.Zasto policija ako vec mora tuci nije to uradila na stadionu gdje se moze sve vidjeti u ocima javnosti a ne voditi momke u PS i tu vrsit represiju na momcima i radit im ono sto su radili u vrijeme rata.Ta ti prica ne pije vode.

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 20 jul 2015, 00:15

Bihac96 je napisao/la:Halo Prijedor bolje da nisi nista ni pisao.Kao prvo svugdje u svijetu su se dizale parole za Srebrenicu i sta sad dosli u Prijedor u svoju drzavu pazi Prijedor je BOSNA i HERCEGOVINA a ne tamo neka Srbija a to sto neke boli istina to je vasa licna stvar.Zasto policija ako vec mora tuci nije to uradila na stadionu gdje se moze sve vidjeti u ocima javnosti a ne voditi momke u PS i tu vrsit represiju na momcima i radit im ono sto su radili u vrijeme rata.Ta ti prica ne pije vode.
Džaba mu objašnjavaš, srbin je, ograničen kao korner zastavica ;)

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 20 jul 2015, 00:18

Pošto si valjda navijač i član SN, nickname i avatar bar imaš takav, ja ću ti odgovoriti takođe kao navijač, a vidim da sa te strane i nisi shvatio drugi dio mog upisa. Ja nemam problem sa tom parolom, diži je gdje hoćeš, jebse s njome, moj odgovor na "nećemo vam zaboraviti" svaki put biće "boli nas ****", ukratko. Meni nije jasno, šta kukate ko jajare male, dobili par modrica i kuknjava, gotovo, genocid, isto ko 92. a sunce ti ****. Pa pitajte Manijake i Horde, Ultrase itd. kakve scene i probleme imaju sa policijom skoro svako gostovanje, a opet ne sjećam da su pisali kad saopštenja zbog represije. Navijači sa tim bore od kad postoje.

A što nosite GoPro kameru na gostovanje, navijači moji?
Rafael30 je napisao/la: Džaba mu objašnjavaš, srbin je, ograničen kao korner zastavica ;)
Sa takvim postovima, aj na fejsbuk momčino, ubereš par lajkova, dobiješ i par sličnih odgovora i admin ti obriše komentar. Ako imaš šta pitati i odgovoriti, mislim da za to i služi forum, a sa napadima na ličnost i nacionalnost stvarno ne znam šta postižeš.
Zadnja izmjena: K0MT, dana/u 20 jul 2015, 00:34, ukupno mijenjano 3 puta.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 20 jul 2015, 00:20

Fasizam policajaca i vrijedjanje na nacionalnoj osnovi momaka psovanje majke balijske itd ti odobravas kao provocirali su... Ne znam bas da kod vas Prijedorcana vlada takav suzivot bar iz iskustva znam da nije tako

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 20 jul 2015, 00:24

Mislim da je potrebnoda se za svako negiranje genocida dobije trajni ban. U ovom slucaju bolesniku kao tebi @KOMT je potrebna terapija
lezVe do bagro

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 20 jul 2015, 00:30

K0MT je napisao/la:Pošto si valjda navijač i član SN, nickname i avatar bar imaš takav, ja ću ti odgovoriti takođe kao navijač, a vidim da sa te strane i nisi shvatio drugi dio mog upisa. Ja nemam problem sa tom parolom, diži je gdje hoćeš, jebse s njome, moj odgovor na "nećemo vam zaboraviti" svaki put biće "boli nas ****", ukratko. Meni nije jasno, šta kukate ko jajare male, dobili par modrica i kuknjava, gotovo, genocid, isto ko 92. a sunce ti ****. Pa pitajte Manijake i Horde, Ultrase itd. kakve scene i probleme imaju sa policijom skoro svako gostovanje, a opet ne sjećam da su pisali kad saopštenja zbog represije. Navijači sa tim bore od kad postoje.

A što nosite GoPro kameru na gostovanje, navijači moji?
Rafael30 je napisao/la: Džaba mu objašnjavaš, srbin je, ograničen kao korner zastavica ;)
Sa takvim postovima, aj na fejsbuk momčino, ubereš par lajkova, dobiješ i par sličnih odgovora i admin ti obriše komentar. Ako imaš šta pitati i odgovoriti, mislim da za to i služi forum, a sa napadima na ličnost i nacionalnost stvarno ne znam šta postižeš.
Počeo si gluposti pisati ;) Spominjes Srebrenicu 95 na paroli, a ne spominjes Prijedor 92... Uzmi parolu, izderi je, udari na tribini, a nemoj ko pi*ka voditi tamo gdje niko ne vidi... ali vama je to u krvi, maltretirati i izivljavati se na nemocnim i bespomocnim osobama. Svi znaju da je sutra kolektivna dzenaza u Prijedoru za neduzne ubijene civile, tako da kao bosnjaci imaju pravo odati pocast tim osobama. A to sto vama smeta istina, to je vas problem. :salut: :bih:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 jul 2015, 00:53

slika

:tokralju: :tokralju: naklon do poda za ovo, Silo Nebeska

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 jul 2015, 00:58

Jel prije 2 3 godine bila prijateljska utakmica u Bihaću, isto Jedinstvo - Rudar, kad su vaši navijači došli pravili sranje, policija ih je štitila, odvela u zgradu Uprave i našima nije dala prići nikako... A ipak su vaši provocirali i pravili probleme. ČITAV SVIJET JE 11.07 STAVLJAO TRANSPARENTE, NATPISE, PAROLE "DA SE NIKAD NE ZABORAVI" .. I sad se odjednom u Prijedoru ne smije, jer je to provociranje, koji je u vas pasoš, jel bosanski? Niste Srbija nit ćete ikad biti. I genocid jeste bio, i zaboraviti se neće !!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 jul 2015, 01:02

Bihac96 je napisao/la:Mogao bi i ovaj SS portal napisat sta o ovoj respresiji da se vidi sta radi policija a ne sutati.Da je kakva tuca bila bilo bi "huligani napravili haos na stadionu" :puke:
nisam vidio da od nekih vecih portala da je objavio bilo sta za ovo sto se desilo

kad čuješ, naježiš se, tačno se zapitaš gdje ti to živiš

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 jul 2015, 01:10

Objavili su ****, ****.ba, ali ovdje jos nisu, mogli bi tacno, jer o ovom se i treba pisati

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 20 jul 2015, 01:20

brao SN...muda do poda...treba stisnut i u ovoj brojci otic im na noge te podic ovo a vjerovatno znas da ti slijedi batinanje..mos mislit kolki im je pritisak bio jos na onoj vrevi....i cuj onog levata iz prijedora neke memoare pise a CIJELI SVIJET POTVRDIO DA SE RADI O NAJVECEM GENOCIDU POSLIJE 2. SVJETSKOG RATA.....idi,jadan ne bio..j e b o te onaj olinjali Putin u pakas...da vam se hoce uvalit braca rusi,kako vas vole j e b a l i bi vas bas za sva vremena
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 20 jul 2015, 01:31

nebeskasila je napisao/la:Objavili su ****, ****.ba, ali ovdje jos nisu, mogli bi tacno, jer o ovom se i treba pisati
Boga pitaj za koga ovaj medij radi...jer jos za Jedinstvo nista pozitivno ove godine nisu objavili...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 jul 2015, 01:40

s p o rt centar, nece da napise ime portala haha, i s o urce.. a tesko da ce sportsport ba objaviti, nekako u to ne vjerujem

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 20 jul 2015, 02:46

Sa ovakvim tipovima srbinom nema se ovdje sta raspravljati jer po njemu je to normalno.a da ja zaboravio da oni zive od toga pa im je to normalno

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 20 jul 2015, 03:17

nebeskasila je napisao/la:Jel prije 2 3 godine bila prijateljska utakmica u Bihaću, isto Jedinstvo - Rudar, kad su vaši navijači došli pravili sranje, policija ih je štitila, odvela u zgradu Uprave i našima nije dala prići nikako... A ipak su vaši provocirali i pravili probleme. ČITAV SVIJET JE 11.07 STAVLJAO TRANSPARENTE, NATPISE, PAROLE "DA SE NIKAD NE ZABORAVI" .. I sad se odjednom u Prijedoru ne smije, jer je to provociranje, koji je u vas pasoš, jel bosanski? Niste Srbija nit ćete ikad biti. I genocid jeste bio, i zaboraviti se neće !!!
Molim te, pričaš ko da ja nisam bio na utakmici. Kakvo je sranje 8 ljudi sa vozačom moglo napraviti u Bihaću bez i jednog policajca ili redara? Odveli su nas vaši ljudi iz kluba uz priču da nismo bezbjedni na stadionu. Jedna ograda je spriječavala nas 8 od ostatka stadiona.
A ta priča može u nedogled, isto djeca u osnovnoj, "jeste - nije, jeste - nije". Mislim ako to nije provokacija, zašto je skandiranje Ratku Mladiću provokacija?
Moj pasoš bosanski, hvala Bogu, ko i lična. Nit želim bit Srbija, Bosna moja ponosna!
staragarda je napisao/la:brao SN...muda do poda...treba stisnut i u ovoj brojci otic im na noge te podic ovo a vjerovatno znas da ti slijedi batinanje..mos mislit kolki im je pritisak bio jos na onoj vrevi....i cuj onog levata iz prijedora neke memoare pise a CIJELI SVIJET POTVRDIO DA SE RADI O NAJVECEM GENOCIDU POSLIJE 2. SVJETSKOG RATA.....idi,jadan ne bio..j e b o te onaj olinjali Putin u pakas...da vam se hoce uvalit braca rusi,kako vas vole j e b a l i bi vas bas za sva vremena
Boldovano sve istina. Apsolutno postignuto ono što je namjereno. Rekao sam, popišali se po stadionu čitavom. Još su momci 90 minuta navijali po 40 stepeni, pravo su mi išli na **** više. Samo šta se onda žališ što si dobio po ušima, STVARNO MI TO NIJE JASNO. Pa ja ne znam kad sam zadnji put bio na gostovanju da mene ili nekog od mojih nisu acabi istamburali. I volio bih da se javi neko sa navijačkim iskustvom iz ovih sarajevskih ili mostarskih grupa da potvrdi isto. Kakav je odnos sa navijačima pogotovo kod nas na Balkanu, tako ni sa životinjama nije. Ljudi moji, rat navijača i policije traje dosta prije ove utakmice. Ponavljam, nas su marisali naši iz Banjaluke zbog ničega bukvalno, ali se nismo slikali i slali saopštenja i kukali jadna majka genocid opet.
Ovo dalje, mogu se samo kopirati. Ti kažeš jeste, ja nije itd. I nije cijeli svijet potvrdio.
Bihac96 je napisao/la:Sa ovakvim tipovima srbinom nema se ovdje sta raspravljati jer po njemu je to normalno.a da ja zaboravio da oni zive od toga pa im je to normalno
Jašta je nego normalno. Svi su oni znali šta će biti. Isto ko ja da odem u Bihać sa zastavom Ratka, znam da se neću dobro provesti. Posro si se po nama svima, dobio po ušima od policije, po meni jedno pravo i uspješno gostovanje. Samo, izgleda da se ovdje radi o nečemu drugom. Ja bih volio da je ovo samo zdrava navijačka priča i gostovanje, ali mi se čini da je ovo standardno bošnjačko pravljenje žrtava od samih sebe. Aj opet ste uspjeli, nosite GoPro kameru na gostovanje, snimate super, isprovocirali ste, Srbi ispali divljaci, prebili vas. Idemo internet, idemo portali. Standardno, navikli smo.

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 20 jul 2015, 09:36

Da nikog posebno ne citiram ali evo jedan post na citavu situaciju pa i sa osvrtom na utakmicu pa ako moderatorima bude smetalo nek obrisu:Odakle krenuti najbolje od pocetka i nezavisnosti RBiH gdje je cinjenica da to ne bi mogla postati da su samo Bosnjaci muslimani glasali, nego su za to bili i bosanski srbi i hrvati.. druga cinjenica je da se zna ko je uzeo pusku i napao a ko se morao braniti...treca cinjenica je da su izvrseni genocidi u srebrenici i prijedoru ( za ove sto ce reci nije genocid zamolio bih vas prvo da uzmete knjigu ili na netu da ukucate sta je genocid i da onda o tome pricate)...cetvrta cinjenica je da i nakon 15 godina u Prijedoru stanovnici sute o grobnicama, a ovaj prica o pomirenju,skupovima itd. a prvom prilikom bi tu dzamiju srusili kao sto je vec par puta i napadnuta i sad vas nesto iznenadi na za ovu utakicu i izjave policajaca (sve je to garnitura koja je i u ratu trijebila/cistila nesrpsko stanovnistvo=; isto se moze reci i za Srebrenicu gdje se i dalje suti a vise od 1000 ima nestalih i gdje se donedavno poslije 11 jula organizovala neka proslava i kroz gradom marsirali pjevajuci cetnicke pjesme... peta cinjenica je da su 90% zlocina u nasoj drzavi pocili srbi a 10% hrvati i bosnjaci ( znaci niko ne spori zlocine drugih ali se ne mogu izjednacavati i svako treba odgovarati za svoje).... tek sam ustao i naveo sam par cinjenica zbog kojih druga strana ili ako cemo direktno Srbi moraju prvi krenuti naprijed i napraviti taj iskorak i reci jesu ti i ti ljudi to uradili, jeste bio genocid, postoje grobnice tu i tu kako bi druga strana isto tako odreagovala i kako bi mogli drugi odg za zlocine koje su pocinili...nazalost to ce tesko biti jer prvenstveno stariji truju mlade(bez obzira na stranu) jer se niko ne rodi da ne voli nekog itd.. Da se vratim utakmici zao mi je momaka koji su morali ovo pretrpjeti ali u jednu ruku bilo je i ocekivano i samo ste pokazali da i dan danas ti povratnici (kaze ovaj gore najveci broj ih se vratio u priejdor) bi pretrpjeli isto kao i 95. Nadam se da cemo se svi promijeniti prvenstveno radi nas samih jer mi smo oduvijek zivili zajedno i tako treba biti ali nadam se u nekom normalnom drustvu.

Jos jednom napominjem ako ovaj komentar bude smetao moderatoru neka ga obrise, ali samo iz razloga sto nisam bas potencirao previse na sport, ali to su samo cinjenice koje nisam ja izmislio nego su ustanovljene i utvrdjene.
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 20 jul 2015, 10:52

Dečko nastrada jer je nosio zastavu RBIH koja se ne može povezati sa zastavom Armije! Pod ljiljanima je primljena u UN, i kao takvu su je priznale sve države. Sa druge strane, na stadionima po RS-u se viori zastava vojske RS, i za to se uopšte i ne pišu kazne.. žao mi je momaka što su primili batine, a pogotovo zvog gorčine koju su osjetili kada shvate da u MUP-u USK po tom pitanju ne možeš ništa uraditi. Pokušajte naći dobrog advokata, te uz ozljedne listove, vjerovatno se može nešto izganjati. Na kraju moj veliki respekt za parolu :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.