Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la JuveSissoko » 09 apr 2010, 18:11

by the way,Dzeko 40 miliona? to mora da je jos inflacija pokrenuta Real Madridom na snazi :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 09 apr 2010, 18:17

italijanski fudbalski savez upravo odlucio dati novi naziv za calcio....sada se zove LIGA VETERANA....

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 09 apr 2010, 18:21

Pasodzigera je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:Ne znam zbog cega se pominju neke trampe,to ne stoji u Dzekinom ugovoru,lijepo ima klauzulu koja vazi do kraja maja,a ona glasi,onaj klub koji zeli Dzeku mora uplatiti 40 miliona i nikakvo trampljenje ne dolazi u obzir,iskreno Dzeko bi se uklopio u Bayern,ne znam neko pominje Talijansku ligu,ta liga je vec nadomak da izgubi cetvrtog ucesnika LS-a,mislim da ce vec naredne sezone Njemacka imati 4 ucesnika,po meni Njemacka liga trenutno je po svemu bolja od Talijanske,a Dzeki ni u snu ne zelim da predje tam u neki klub,ako vec ide iz Bundeslige,onda nek to bude Spanska ili Engleska liga,a ako ne, onda Bayern,koji je redovan ucesnik LS-a.
Nemoj vise ,molim te...
Prazne tribine,korupcija do bola,izbacivanje klubova od strane Njemackih Fiorentina,Juventus(ovaj je bio kanta za nabijanje protiv Bayerna),sledjece sezone ce i najvjerovatnije izgubiti 4 mjesto za ligu sampiona,koje ce upravo predati Njemackoj,prema tome boli nekoga ona stvar sto si ti navijac Intera,ovo su ti samo cinjenice.

Momak ,ne bi da te vrijedjam ,da omalovazavam tvoje poznavanje europskog nogometa stvarno mi nije namjera ,ali stvarno gdje ces uporedjivati Njemacku sa Ita ligu ,pa to je takva prezentacija neznanja da je to nevidjeno.
Par stvari cu ti napomenuti ,Milan ,Inter ,Roma ,Juventus ,Palermo ,Sampdoria ,Napoli ,Fiorentina...8 klubova sam nabrojao..svaki spomenuti bi se prosetao (iskljucujuci Bayern ,a nije ni on daleko) ,njemackom ligom ,u kojoj su klubovi smijesni pomena ,u kojoj su transferi presmijesni ,svaki ovaj klub je u stanju izabrati igrace iz klubova njemacke lige ,i kupiti.
Necu uzimati titule u Europi ,i jacinu tih klubova ,to bi bilo neukusno ,a spomenucu samo neka od imena iz Serije A ,a ti nadji slican profil igraca u Njemackoj,
Ronaldinho ,Seedorf ,Pirlo ,Nesta ,Pato ,Et'o ,Maicon ,Cambiasso ,Sneijder ,Vucinic ,Totti ,De Rossi ,Gilardino ,Di Natale ,Jovetic ,Cassano ,Pazzini ,Ballotelli,Hamsik...da ne nabrajam dalje ,a vjerovatno ce se na spisku igraca iz Bundeslige naci Helmes ,Kuranyi ,mozda Pizarro (Claudio),Ozil ,Elia ,Petric ,Gomez ,(Jedini igraci vrijedni spomena su Dzeko,Ribery ,i Robben).
Vjerovatno par igraca Napolija (Quallarella ,Lavezzi ,Hamsik) vrijedi ko pola Njemacke lige ,u kojoj su timovi tipa Mgladbach,Mainz,koln,Freiburg,Hoffenhaim,Herta...
Daleko najteza liga za osvojiti je Italijanska Serija A ,jer tu svak' svakoga moze dobiti ,gdje su svi timovi izuzetno jaki ,za razliku od recimo Spanije ,(Real ,Barcelona ,i malo Valencija)..i samo se utrkuju izmedju sebe,
Njemacku ligu je smijesno dovoditi u slicnu vezu sa Ita ligom!
Ove rezultate u Europa Ligi ,pa cinjenica je da Italijani nikada nisu pridavali paznju tom takmicenju ,ali si u pravu da je Serija A malo pala ,ali je to samo trenutno..ali je i ovakva 700 miliona godina iznad Bundeslige.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 apr 2010, 18:34

Ebo ligu gdje jedan strucnjak iz HNL sa klubom koji je bio u sredini te lige dolazi u Lacio da ga izvuce. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 apr 2010, 18:39

[/quote]Prazne tribine,korupcija do bola,izbacivanje klubova od strane Njemackih Fiorentina,Juventus(ovaj je bio kanta za nabijanje protiv Bayerna),sledjece sezone ce i najvjerovatnije izgubiti 4 mjesto za ligu sampiona,koje ce upravo predati Njemackoj,prema tome boli nekoga ona stvar sto si ti navijac Intera,ovo su ti samo cinjenice.[/quote]

Momak ,ne bi da te vrijedjam ,da omalovazavam tvoje poznavanje europskog nogometa stvarno mi nije namjera ,ali stvarno gdje ces uporedjivati Njemacku sa Ita ligu ,pa to je takva prezentacija neznanja da je to nevidjeno.
Par stvari cu ti napomenuti ,Milan ,Inter ,Roma ,Juventus ,Palermo ,Sampdoria ,Napoli ,Fiorentina...8 klubova sam nabrojao..svaki spomenuti bi se prosetao (iskljucujuci Bayern ,a nije ni on daleko) ,njemackom ligom ,u kojoj su klubovi smijesni pomena ,u kojoj su transferi presmijesni ,svaki ovaj klub je u stanju izabrati igrace iz klubova njemacke lige ,i kupiti.
Necu uzimati titule u Europi ,i jacinu tih klubova ,to bi bilo neukusno ,a spomenucu samo neka od imena iz Serije A ,a ti nadji slican profil igraca u Njemackoj,
Ronaldinho ,Seedorf ,Pirlo ,Nesta ,Pato ,Et'o ,Maicon ,Cambiasso ,Sneijder ,Vucinic ,Totti ,De Rossi ,Gilardino ,Di Natale ,Jovetic ,Cassano ,Pazzini ,Ballotelli,Hamsik...da ne nabrajam dalje ,a vjerovatno ce se na spisku igraca iz Bundeslige naci Helmes ,Kuranyi ,mozda Pizarro (Claudio),Ozil ,Elia ,Petric ,Gomez ,(Jedini igraci vrijedni spomena su Dzeko,Ribery ,i Robben).
Vjerovatno par igraca Napolija (Quallarella ,Lavezzi ,Hamsik) vrijedi ko pola Njemacke lige ,u kojoj su timovi tipa Mgladbach,Mainz,koln,Freiburg,Hoffenhaim,Herta...
Daleko najteza liga za osvojiti je Italijanska Serija A ,jer tu svak' svakoga moze dobiti ,gdje su svi timovi izuzetno jaki ,za razliku od recimo Spanije ,(Real ,Barcelona ,i malo Valencija)..i samo se utrkuju izmedju sebe,
Njemacku ligu je smijesno dovoditi u slicnu vezu sa Ita ligom!
Ove rezultate u Europa Ligi ,pa cinjenica je da Italijani nikada nisu pridavali paznju tom takmicenju ,ali si u pravu da je Serija A malo pala ,ali je to samo trenutno..ali je i ovakva 700 miliona godina iznad Bundeslige.[/quote]

jebote jedan Havier Pastore je 30 miliona ,momak zvijer,Cassano ,Jovetic,Hamsik,Zarate,ma Per Kluge je za njih Maradona,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 apr 2010, 19:04

Njemacka liga je bila "dovoljna" da izgradi i sadrzi skoro sve reprezentativce Njemacke. Liga drzave, cija je reprezentacija u zadnjim velikim prvenstvima uvjek bila medju prvima, u finalu ili polufinalu. Dok se drugi nisu znali ni kvalificirati za ta a najaca im liga uopste. Istina u Njemackoj nema i nece biti transfera Ronalda za skoro 100 milliona, Gomez i Dzeko su tu negdje maksimum. Meni to samo licno znaci da nisu mutavi i imaju svoje granice, ne koracaju im klubovi u dugovima, a izbacuju Manchester i druge. Dodje malo kriza, odskoce bogatasi i hopa zaljuljaju se poneki klubovi. U Njemackoj mjesto za prvaka nije rezervisano, moze i jedan Kaiserslautern doci u prvu ligu pa proci pored Bayerna. Prosle sezone Wolfsburg itd. Ne vjerujem da bih iko tek tako koracao kroz ovu ligu. Ako se nastavi trend ove sezone njemacka liga ce se fino popeti iznad Italije, ovo je aktuelno za 09/10:

1. Njemacka (17,083 Poena)

2. Engleska (17,071)

3. Spanija (16,928)

4. Francuzka (15,000)

5. Italija (14,714)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 09 apr 2010, 19:06

@Velez-Mostar
Ja ne znam sta ti gledas,ja govorim o trenutacnom stanju Talijanske lige,a ne ko je prije kad haro Evropom, i Mönchen Gladbach je nekad bio sila,sta sad bi ja trebo nabrajati Njemacke klubove i traziti neku historiju?
Trenutacno stanje Talijanske lige je katastrofa,koliko god ti zatvaro oci,ali je tako,a to je pocelo otkad su ekipe izbacene iz serije A,Juve,Fiorentina i ko sve ne,nije vise zdrava sredina kao 90-tih i zbog toga nebi pozelio da Dzeko ode tam, ne znam samo sta mi nabrajas Pirla,Seedorfa,mogo sam i ja komotno Franza Beckenbauera.
Njemacka je zdrava sredina,imaju trenutno jednu ekipu u polufinalu LS te HSV u Euroligi,a i Wolfsburg je bio nadomak toga.
Dzeko niposto u Italiju,ako ide onda Spanija ili Engleska,ako ne ide ,onda moze Bayern.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 apr 2010, 19:11

Cudna rasprava. :o Po ko zna koji put prepucavanje koja je liga bolja, a ove sezone je sve dokazano.

Dzeko, masina za golove, veoma lako bi mogao zavrsiti u Bayernu. Pitanje je samo na koji nacin ce se braca dogovoriti, ako se budu dogovarali. U Bayernu ce imati zasigurno mjesto u vrhu napada sa Gomezom ili Olicem.
Majstore, imas toplu dobrodoslicu od svih Bavaraca. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 apr 2010, 19:20

omerbavarac je napisao/la:Cudna rasprava. :o Po ko zna koji put prepucavanje koja je liga bolja, a ove sezone je sve dokazano.

Dzeko, masina za golove, veoma lako bi mogao zavrsiti u Bayernu. Pitanje je samo na koji nacin ce se braca dogovoriti, ako se budu dogovarali. U Bayernu ce imati zasigurno mjesto u vrhu napada sa Gomezom ili Olicem.
Hehe, kako može bit dokazano nakon jedne sezone a ostale ništa ?! Mislim da se gleda FIFA i njihova statistika a tu se jasno vidi ko je prvi, drugi, treći itd... Tako da... Izvini, al stvarno je glupa ta tvoja konstatacija...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 09 apr 2010, 19:56

Pasodzigera je napisao/la:@Velez-Mostar
Ja ne znam sta ti gledas,ja govorim o trenutacnom stanju Talijanske lige,a ne ko je prije kad haro Evropom, i Mönchen Gladbach je nekad bio sila,sta sad bi ja trebo nabrajati Njemacke klubove i traziti neku historiju?
Trenutacno stanje Talijanske lige je katastrofa,koliko god ti zatvaro oci,ali je tako,a to je pocelo otkad su ekipe izbacene iz serije A,Juve,Fiorentina i ko sve ne,nije vise zdrava sredina kao 90-tih i zbog toga nebi pozelio da Dzeko ode tam, ne znam samo sta mi nabrajas Pirla,Seedorfa,mogo sam i ja komotno Franza Beckenbauera.
Njemacka je zdrava sredina,imaju trenutno jednu ekipu u polufinalu LS te HSV u Euroligi,a i Wolfsburg je bio nadomak toga.
Dzeko niposto u Italiju,ako ide onda Spanija ili Engleska,ako ne ide ,onda moze Bayern.
Ko ti prica o historiji ,pa kad bi historiju spominjao ,morali bi svi ustati i reci Serie A ,2. kakvog crnog Beckenbauera spominjes ,ja sam ti pricao o aktivnim igracima ,koji su i sad tu ,igraju ovu preljepu igru ,i 3.ovo sto si rekao za zdravu sredinu se u potpunosti slazem ,imaju bolju organizaciju ,popunjenije tribine ,i u zadnje vrijeme su strastveni ,ali to je neka druga prica...

Ovom gore sto prica o koeficijentu ,haha,pa rekao sam ti da Italijani nikada nisu kup eufa ,i sada europsku ligu smatrali nekim takmicenjem ,dok je to za Njemce vrh ,pa se zadali.

Ja sam pricao o konkretnim stvarima ,a to je da Palermo ima kvalitetnije igrace od bilo kojeg bundesligasa ,ili Fiorentina ,a tek je u sredini tabele ,o tome pricam..mozda su Njemci pametniji ,pa bolje posluju ,u to ne ulazim ,ali kvalitet ekipa u Seriji A ,igraca ,i sl je milion puta ,ne pola miliona ,nego milion puta veca od Njemackih.

Ne mozemo zanemariti cinjenicu da najveci broj zvijezda igra u toj ligi ,da najvise velikih utakmica ,i derbija pruza ista ..sve ide na stranu Serie A ..to sto imaju problema u organizaciji ,i sa korupcijom nema veze sa kvalitetom.
spomenuo sam i maloprije Barcelonu i Real ,uzimam Primeru u obzir,pa da nije te 2 ekipe nidje ih ne bi bilo ,i kakva je snaga lige ako se samo 2 ekipe gonjaju za prvaka.To sam samo naveo kao primjer.

Bayern je ,moramo to naglasiti ,bio losiji u 2 utakmice od ekipe koja je u sredini tabele serije A ,Fiorentine ,i koja se prosle godine jedva ugurala u LP ,i uz pomoc sudija su ih prosli..ali ,opet kazem ,nisu u ovom slucaju potrebni bilo kakvi primjeri ,ko imalo poznaje nogomet ,ko ima osnovne informacije u vezi liga petice ,ne treba mu posebna pamet da skonta da je Serie A od Bundeslige jedno 2 miliona puta bolja.
Zadnja izmjena: velez_mostar, dana/u 09 apr 2010, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 apr 2010, 20:07

GunnerS je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Cudna rasprava. :o Po ko zna koji put prepucavanje koja je liga bolja, a ove sezone je sve dokazano.

Hehe, kako može bit dokazano nakon jedne sezone a ostale ništa ?! Mislim da se gleda FIFA i njihova statistika a tu se jasno vidi ko je prvi, drugi, treći itd... Tako da... Izvini, al stvarno je glupa ta tvoja konstatacija...
Moj post se odnosi na ovu sezonu, a u istoj su Svabe ponizile Italijanski fudbal. Pokazali su da Njemacki fudbal ide prema vrhu, da iz dana u dan sve vise i vise bodova kupe od Europskih takmicenja, dok Italijani svake godine statiraju i sve losije i losije igraju. A sto se tice tog koeficijenta, to ce se promijeniti sljedece sezone.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 apr 2010, 20:35

Neko je naveo vrlo dobro a to je da je Wolfsburg totalno neambicizioan.
Zbog nekih posranih dva i po miliona razlike shjebali su fakticki ekipu koju im je bas taj koji je trazio te pare napravio.Sa njim bi doveli jos par igraca.
I cisto sam uvjeren da MUD ili drugi lavovi bi bili nabodeni potpuno isto kao i od Bayerna.
U BL je zdrava klima,vazda puni stadioni,BVB -u kad igra Bochum cirka 75000.a to zabarima i to ovim velikim treba cetiri pet tekmi da saberu.Lomljava igraca,malo malo pa tri cetiri mjeseca ovaj ili onaj fali.Tu je Premier liga bez premca.Spanci pa fakticki osim Barcelone i Reala koji je isto odmah na pocetku dobio po gujci i nema isto tako normalnog kluba.Francuzi se ti izbjegavaju iako je neminovno da kucaju na velika vrata.Poslije BL meni jedna od ''pametnijih'' liga za nase reprezentativce.Puno kvaliteta bez plaho puno preseravanja.
Valencia treca a 20 i jos nesto poena razlika za drugim..... nigdje veze. :roll: Sto se spaniel kokera tice.
Sve u svemu ako neko navija za klubove izvan BL nek navija i dalje.Svako zna svoje.
Dzeki zelim ostanak u BL,jer ga zelim onakvog u repci.U drugim ligama je milion faktora koji ne upucuje na dobro.
Ebo to sto cu ja svoj cejf ispuniti gledajuci ga u Interu,Milanu,Mudu.Arsenalu ako ga pola nemam u repci.
To su hrvatici,Bugari,rusi itd najbolje osjetili.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 09 apr 2010, 21:19, ukupno mijenjano 4 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 09 apr 2010, 20:43

Ko ti prica o historiji ,pa kad bi historiju spominjao ,morali bi svi ustati i reci Serie A ,2. kakvog crnog Beckenbauera spominjes ,ja sam ti pricao o aktivnim igracima ,koji su i sad tu ,igraju ovu preljepu igru ,i 3.ovo sto si rekao za zdravu sredinu se u potpunosti slazem ,imaju bolju organizaciju ,popunjenije tribine ,i u zadnje vrijeme su strastveni ,ali to je neka druga prica...

Ovom gore sto prica o koeficijentu ,haha,pa rekao sam ti da Italijani nikada nisu kup eufa ,i sada europsku ligu smatrali nekim takmicenjem ,dok je to za Njemce vrh ,pa se zadali.

Ja sam pricao o konkretnim stvarima ,a to je da Palermo ima kvalitetnije igrace od bilo kojeg bundesligasa ,ili Fiorentina ,a tek je u sredini tabele ,o tome pricam..mozda su Njemci pametniji ,pa bolje posluju ,u to ne ulazim ,ali kvalitet ekipa u Seriji A ,igraca ,i sl je milion puta ,ne pola miliona ,nego milion puta veca od Njemackih.

Ne mozemo zanemariti cinjenicu da najveci broj zvijezda igra u toj ligi ,da najvise velikih utakmica ,i derbija pruza ista ..sve ide na stranu Serie A ..to sto imaju problema u organizaciji ,i sa korupcijom nema veze sa kvalitetom.
spomenuo sam i maloprije Barcelonu i Real ,uzimam Primeru u obzir,pa da nije te 2 ekipe nidje ih ne bi bilo ,i kakva je snaga lige ako se samo 2 ekipe gonjaju za prvaka.To sam samo naveo kao primjer.

Bayern je ,moramo to naglasiti ,bio losiji u 2 utakmice od ekipe koja je u sredini tabele serije A ,Fiorentine ,i koja se prosle godine jedva ugurala u LP ,i uz pomoc sudija su ih prosli..ali ,opet kazem ,nisu u ovom slucaju potrebni bilo kakvi primjeri ,ko imalo poznaje nogomet ,ko ima osnovne informacije u vezi liga petice ,ne treba mu posebna pamet da skonta da je Serie A od Bundeslige jedno 2 miliona puta bolja.
Iskreno,stvar o kojoj vodite raspravu je relativna,vise bi rekao da je stvar ukusa.Moje misljenje je da je Italijanski fubal jedno obicno sranje.Liga koja je uspjela ugušiti toliko fudbalskih majstora,liga u kojoj kazeš svak svakog dobija,posebno zadnjih godina,i stvarno je vrlo visok kvalitet nastimanih utakmica.A inace te derbi utakmice Talijanske lige,su praznik za oko,jedan go ,katanaco i ostala zabarska sranja.Realno je seria A najdosadnija liga,sto se igre tice.Njemacka liga,mozda jeste siromasnija po imenima,ali je sasvim sigurno dinamicnija i zanimljivija.Ali opet kazem stvar ukusa.Mislim da Dzeko bi svoju karijeru unazadio,odlaskom u Italiju.Cinjenice su ti nidje veze,spominjes SPansku ligu,kao dosadnu,real i barsa se ganjaju za titulu,realno takva je i engleska liga,Čelzi i Man.Utd se ganjaju,i sta ces reci da je talijanska liga bolja,a i do ove godine ista stvar je bila i sa tom tvojom ligom.Kvalitetniji igraci nisu garant uspjeha,to dobro znas,a sad onako iskreno,ko je to neka top zvijezda iz italije,koja je trenutno u top formi,ko ronaldinho,sedorf,smijesno majkemi.
Pa bolan Eto zabijao po 30 golova,sad covjek kad zabije svaku petu utakmicu prezadovoljan.dobro mozda ti mislis da su rezultati 0-0 1-1 dokaz kako je ta liga jaka i kako svako svakog moze dobiti,super postujem.Uvijek sam postovao Njemacki fudbal,mnogi ce reci nema tu ljepote,ja cu onda samo reci,sta je to lijepo u talijanskoj igri.Najveci smradovi,i bogalji,koji su se provlacili ali uvijek.A sad ti vidi sto je lineker rekao da je fudbal igra u kojoj uvijek Njemci pobijedjuju.ALi ja postujem tvoj stav,ali nema potrebe da nameces svoje misljenje,cinjenica da su jaci igraci mozda u italiji,ali polovni i jako precijanjeni vjeruj mi.jedan primjer,Ko ronaldo i kaka vrijede onoliko,znas koliko onda vrijedi mesi.cinjenice su ti klimave,da jos uvijek iga roberto badjo i .singori mozda bi ti bio podrska
VOLIM TE ŽELJO

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 09 apr 2010, 21:45

jordan 23 je napisao/la:

Iskreno,stvar o kojoj vodite raspravu je relativna,vise bi rekao da je stvar ukusa.Moje misljenje je da je Italijanski fubal jedno obicno sranje.Liga koja je uspjela ugušiti toliko fudbalskih majstora,liga u kojoj kazeš svak svakog dobija,posebno zadnjih godina,i stvarno je vrlo visok kvalitet nastimanih utakmica.A inace te derbi utakmice Talijanske lige,su praznik za oko,jedan go ,katanaco i ostala zabarska sranja.Realno je seria A najdosadnija liga,sto se igre tice.Njemacka liga,mozda jeste siromasnija po imenima,ali je sasvim sigurno dinamicnija i zanimljivija.Ali opet kazem stvar ukusa.Mislim da Dzeko bi svoju karijeru unazadio,odlaskom u Italiju.Cinjenice su ti nidje veze,spominjes SPansku ligu,kao dosadnu,real i barsa se ganjaju za titulu,realno takva je i engleska liga,Čelzi i Man.Utd se ganjaju,i sta ces reci da je talijanska liga bolja,a i do ove godine ista stvar je bila i sa tom tvojom ligom.Kvalitetniji igraci nisu garant uspjeha,to dobro znas,a sad onako iskreno,ko je to neka top zvijezda iz italije,koja je trenutno u top formi,ko ronaldinho,sedorf,smijesno majkemi.
Pa bolan Eto zabijao po 30 golova,sad covjek kad zabije svaku petu utakmicu prezadovoljan.dobro mozda ti mislis da su rezultati 0-0 1-1 dokaz kako je ta liga jaka i kako svako svakog moze dobiti,super postujem.Uvijek sam postovao Njemacki fudbal,mnogi ce reci nema tu ljepote,ja cu onda samo reci,sta je to lijepo u talijanskoj igri.Najveci smradovi,i bogalji,koji su se provlacili ali uvijek.A sad ti vidi sto je lineker rekao da je fudbal igra u kojoj uvijek Njemci pobijedjuju.ALi ja postujem tvoj stav,ali nema potrebe da nameces svoje misljenje,cinjenica da su jaci igraci mozda u italiji,ali polovni i jako precijanjeni vjeruj mi.jedan primjer,Ko ronaldo i kaka vrijede onoliko,znas koliko onda vrijedi mesi.cinjenice su ti klimave,da jos uvijek iga roberto badjo i .singori mozda bi ti bio podrska
Citav post ti je za boldirati ,ali eto..ove neke posebne dijelove sam istakao...
Druze ,cinjenice se ne mogu nametati ,ako su cinjenice ,onda su cinjenice ,i nema dalje ..nemam ti ja sta nametati da je voda bezbojna ,ako je cinjenica da jeste..tako da je preglupo diskutirati o tome.
Cim si spomenuo veliki broj atributa ,kao sto su "zabari" ,"smradovi i bogalji" ,sve sto si napisao pada u vodu ,jer si subjektivan ,i isto kao da imas nesto protiv Italijana..o cemu je opet paradoks pisati.
E,sad ,da ti pojasnim ,u pravu si kad kazes da je stvar ukusa ,ko sta voli ,sta ocekuje od fudbalske predstave ,koje kvalitete gleda ,ali to nema veze sa objektivnoscu ,a objektivno gledano je jaca Serie A,pa si spomenuo da je najdosadnija liga ,pa nije mi zanimljivo gledati utakmicu gdje golovi padaju kao na traci ,iz nicega ,to mi je bez veze ,onda cu gledati Holandsku drugu ligu ako mi je do toga ,zna se po cemu se gleda kvalitet tima ,lige ,igraca ,i td.
Sto se tice derbija ,ne znam koliko si ih u zadnje vrijeme gledao ,ali solidan broj golova pada ,i veoma se takticki dobro igra ,i kad jos dodamo da na terenu imamo takve znalce ,majstore ,imena koja vrijede toliko da ih Bayern kao najmocniji klub moze samo sanjati ,da ne spominjem ove ispod klubove ,onda to sve daje sliku serie A.
Spomenuo si izjavu Linekera ,koja nema nikakve veze sa ovim ,pricamo o ligama..
To sto je Et'o davao u Spaniji 30 golova ,a ovamo skromno daje ti je demant tvoje izjave o snazi lige ,to i jest pokazatelj vrijednosti ,i kvaliteta ,i stopera ,i taktike ,i sistema igre ,i svega..pa sta bi trebao ,setati se do gola ,i da kazemo "aaa,dobre lige ,vazda puno golova".
Napisao si i da ti kazem koji je igrac u formi ,hahahaha ,brate nemoj vise majke ti..pa svaki spomenuti igrac kojeg sam spomenuo u prethodnim postovima bi bio nesto kao Bozanstvo u njemackoj,jer bi odudar'o po kvalitetu miljama ,a u Italiji je sredina ,i to ti dovoljno govori.
Kad smo vec tu ,sad cu ti nabrojati par utakmica ,pa mi reci koje su jace ,i koje bi putem tv prijemnika gledao da su u istom terminu bez obzira koju ligu volis!
Milan-Juve ,ili Inter-Roma ,ili bi mozda gledao Bayern-Schalke ,ili HSV-Werder?haha
Pozdrav tebi ,ja cu i dalje gledati ,Et'oa ,Maicona ,Sneijdera ,Pata ,Diega ,i ekipu ,a ti uzivaj u Marku Marinu ,i njegovim carolijama protiv Mensura Mujdze ,i ekipe..:D

gradacacka zvijezda
Kontakt:

Post Postao/la gradacacka zvijezda » 09 apr 2010, 22:49

JuveSissoko je napisao/la:nema Njemacka je pravo jaka,pogotovo kad vidim da je u borbi za titulu Schalke,koji ne zna sastavit akcije sa igracem vise :D
eheh fudbal je to...ha ya

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 09 apr 2010, 22:50

gradacacka zvijezda je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:nema Njemacka je pravo jaka,pogotovo kad vidim da je u borbi za titulu Schalke,koji ne zna sastavit akcije sa igracem vise :D
a kolko je jaka liga ubjedljivo poslednjoplasirana ekipa uvali petardu aktuelnom sampionu sto je debilski.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 apr 2010, 23:01

A_d_0 je napisao/la:
gradacacka zvijezda je napisao/la:
a kolko je jaka liga ubjedljivo poslednjoplasirana ekipa uvali petardu aktuelnom sampionu sto je debilski.
Sta je sa dosta puta evropskim prvakom Milanom kojeg buse ekipe i sa dna i sa vrha istovjetno. :roll:
Pojeo vuk magarca.Da ne govorim kako prodjete protiv kluba koji izbacen od onog kluba sto nije mogao ni biti prvak BL to jest drugi iza aktuelnog sampiona.Sta je sa tim debilizmom. :shock:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 09 apr 2010, 23:05

a kolko je jaka liga ubjedljivo poslednjoplasirana ekipa uvali petardu aktuelnom sampionu sto je debilski.[/quote]
Sta je sa dosta puta evropskim prvakom Milanom kojeg buse ekipe i sa dna i sa vrha istovjetno. :roll:
Pojeo vuk magarca.Da ne govorim kako prodjete protiv kluba koji izbacen od onog kluba sto nije mogao ni biti prvak BL to jest drugi iza aktuelnog sampiona.Sta je sa tim debilizmom. :shock:[/quote]

ja kolko sam vidio bayern se napati i to kako protiv kluba koji nemoze LP igrat a igra u italijanskoj ligi a juventus je 6 tako da ni on nije za LP. a bayern vazi za najjaceg. tako da malo skontaj. a mi smo fiorentinu demolirali na njihovom terenu.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 apr 2010, 23:09

Sta prevesti.Popusili ste ko budala bananu od Manchestera koji isto tako popusio od Bayerna.A Bayern od tog sampiona BL kako ti navede i onako i ovako prosle godine.Kad vec ides na one famozne ko je od koga ...naebo. :shock:
Jel ti prevod dobar il ces ces na italijanski. :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 09 apr 2010, 23:12

harishp je napisao/la:Sta prevesti.Popusili ste ko budala bananu od Manchestera koji isto tako popusio od Bayerna.A Bayern od tog sampiona BL kako ti navede i onako i ovako prosle godine.Kad vecides na one famozne ko je od koga. :shock:
Jel ti prevod dobar il ces ces na italijanski. :roll:
a sta je sa fiorentinom. kako njih ono bayern prodje? guzovace? ma samo mi se cini. mislim da dzeko nesmije otici u bayern jer je davno prekuco bundesligu. nek se ufati noge pa il spanija il engleska il italija.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, dedo26, Dinhooo, HariTz, hurem, MostarNeretva, zikerrz21 i 28 gostiju.