Chicago Bulls

alfarouqaminu
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la alfarouqaminu » 11 maj 2011, 14:00

Titova-Juga je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:
da treba psiha,ali dzaba ti psiha ako nemas dobar sut,sto rose nema generalno gledano.... On moze resiti iz prodora,ali to u zavrsnicama ne prolazi tako dobro...Pogledaj Kobea koliko je tekmi resio,sta da nije ima sut,a da je imao psihu na nekom najvecem nivou,zar mislis da bi pogodio... Zaista mozes pitati koga god hoces,ali sut je najpotrebniji u zavrsnicama...
Evo uzmi rosea u evropi da igra,gde su cvrsce odbrane gde se igra vise takticki,mislis da bi lagano prolazio na prodor? Sigurno ne, a o zoni da ne pricam,gde moras resavati jedino sutem
Prodori kakve koristi Rose svojom brzinom i atleticnosti su najveci razlog zasto je toliko puta spasavao Chicago ove sezone u tim clutch situacijama. Prodor je puno teza opcija za odbranu od suta kada je rijec o clutch momentima, i puno sigurnija opcija te veca vjerovatnost da ces iznuditi slobodna bacanja.
Europa me ne interesuje, sad pricam o ligi gdje ce Rose zavrsiti karijeru, tako da nema potrebe kruske i jabuke mijesati. Igram kosarku vec 18 godina i licno je kod mene jedan cudan primjer gdje ne mogu pogoditi nista cijelu utakmicu i onda kada treba potegnuti, pocnu da ulaze lude trojke i polaganja koja sam do sad mislio da ne mogu izvest. Dosta je toga u glavi u takvim situacijama, clutch je ponavljam puno vise od preciznog suta jer sjetit ces se, ni Jordan nije imao neki sut sa trojke, ali je bio mozda i jaci od Kobija u clutchu. Imao je mozda najbolji sut sa 4-6 metara bas kao I Rose, iako ga Derrick sve manje koristi.
ma Jordan je bio najbolji,nema sta
ma rose i nema nekakav sut,daleko od toga da je precizan...
da taj prodor moze proci u ligi u kojoj se ne igraju zestoke odbrane,gde se ne igra takticki... ali u evropi moras imati i nesto u glavi,nije sve u atletizmu...
Stani ti kazes da je Jordan imao mozda i najbojji sut sa 4-6 metara bas kao i rose? Ma ti si lud, :lol: :lol: ismreja me posteno, daj bre ne blentavi...kakav rose

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 maj 2011, 14:05

alfarouqaminu je napisao/la: ma Jordan je bio najbolji,nema sta
da taj prodor moze proci u ligi u kojoj se ne igraju zestoke odbrane,gde se ne igra takticki... ali u evropi moras imati i nesto u glavi,nije sve u atletizmu...
Stani ti kazes da je Jordan imao mozda i najbojji sut sa 4-6 metara bas kao i rose? Ma ti si lud, :lol: :lol: ismreja me posteno, daj bre ne blentavi...kakav rose

Da, da, Derrick je jednostavno prestao da koristi taj sut sa poludistance, sto iz razloga sto ga stalno udvajaju to iz razloga sto je previse zavolio tricu koju jos nije do kraja usavrsio koliko bih mogao iako je preko ljeta proveo pravo puno vremena upravo na tom sutu.
Gledam sinoc utakmicu gdje je pogodio dva tri takva sa pet metara, kako je to sve lagano izgledalo kao da je polagao a ne sutao. Mozda sam pretjerao sa komparacijom s Jordanom ali Derrick definitivno ima predobar sut sa poludistance gdje je puno vise ubojit vec sa trice.
Ko kaze da se u nba-u u clutch situacijama ne igra vrhunska odbrana ?
I ne znam iz kojeg razloga ponovo spominjes Europu kada Rose igra u Americi i nema potrebe da o tome razglabamo. Nije sve u atletizmu, James je to dokazao, treba imati i u glavi da bi bio clutch covjek, sto Rose svakako jeste, jedan od najboljih u nba-u.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 11 maj 2011, 14:08

alfarouqaminu je napisao/la: ma Jordan je bio najbolji,nema sta

Da, da, Derrick je jednostavno prestao da koristi taj sut sa poludistance, sto iz razloga sto ga stalno udvajaju to iz razloga sto je previse zavolio tricu koju jos nije do kraja usavrsio koliko bih mogao iako je preko ljeta proveo pravo puno vremena upravo na tom sutu.
Gledam sinoc utakmicu gdje je pogodio dva tri takva sa pet metara, kako je to sve lagano izgledalo kao da je polagao a ne sutao. Mozda sam pretjerao sa komparacijom s Jordanom ali Derrick definitivno ima predobar sut sa poludistance gdje je puno vise ubojit vec sa trice.
Ko kaze da se u nba-u u clutch situacijama ne igra vrhunska odbrana ?
I ne znam iz kojeg razloga ponovo spominjes Europu kada Rose igra u Americi i nema potrebe da o tome razglabamo. Nije sve u atletizmu, James je to dokazao, treba imati i u glavi da bi bio clutch covjek, sto Rose svakako jeste, jedan od najboljih u nba-u.
ok,postujem to,zaista gledas objektivno...Ali za ovo za Jordana si zaista preterao...James nema u glavi nista,lik ne zna resiti utakmicu, nema instikt da pogodi kad je potrebno,dzaba njemu one brojke kada nije najbolji kad je najpotrebnije

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 maj 2011, 14:12

ok,postujem to,zaista gledas objektivno...Ali za ovo za Jordana si zaista preterao...James nema u glavi nista,lik ne zna resiti utakmicu, nema instikt da pogodi kad je potrebno,dzaba njemu one brojke kada nije najbolji kad je najpotrebnije

Slazem se i za Jamesa i za pretjerivanje, a ko bih rekao. M.J mi je najdraziji igrac svih vremena.
Ja sam molio Boga da LeQueen ne dodje u Chicago na ljeto jer je drzak i nula od covjeka uz to sto je veoma los clutch igrac s obzirom na njegove predispozicije, odnosno talenat.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 11 maj 2011, 14:19

Slazem se i za Jamesa i za pretjerivanje, a ko bih rekao. M.J mi je najdraziji igrac svih vremena.
Ja sam molio Boga da LeQueen ne dodje u Chicago na ljeto jer je drzak i nula od covjeka uz to sto je veoma los clutch igrac s obzirom na njegove predispozicije, odnosno talenat.

ma LeQueen, nema nista od tok instikta,los je kada ima pritisak na sebi... Ja iskreno ne cenim takve igrace,svaka cast njemu na svestranoscu nema sta najbolji u NBA,ali ako nema sut i ne zna prelomiti utakmicu dzaba mu to... Ovo je tacno da je drzak i da je nula od coveka,pa pogledaj kako je ispalio Cleveland...Rekao dovedite mi pojacanja i ovi mu dovedu...Nemoze se reci da onaj cleveland nije los...Imali su sjajne igrace, ali nisu imali coveka koji zna da resava kad je najpotrebnije....Plasim se da ce ako zagusti i u Miamiju ko ce resavati...sigurno ce to resavati House jedino on sto moze postici kos kada se utakmica resava...Wade nije los,ali nije to to..on mi je vise lici na rosea,koji ce pre na prodor ici nego sutnutu

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 maj 2011, 14:26

ma LeQueen, nema nista od tok instikta,los je kada ima pritisak na sebi... Ja iskreno ne cenim takve igrace,svaka cast njemu na svestranoscu nema sta najbolji u NBA,ali ako nema sut i ne zna prelomiti utakmicu dzaba mu to... Ovo je tacno da je drzak i da je nula od coveka,pa pogledaj kako je ispalio Cleveland...Rekao dovedite mi pojacanja i ovi mu dovedu...Nemoze se reci da onaj cleveland nije los...Imali su sjajne igrace, ali nisu imali coveka koji zna da resava kad je najpotrebnije....Plasim se da ce ako zagusti i u Miamiju ko ce resavati...sigurno ce to resavati House jedino on sto moze postici kos kada se utakmica resava...Wade nije los,ali nije to to..on mi je vise lici na rosea,koji ce pre na prodor ici nego sutnutu

Cleveland je odpepao kao u nekom losem filmu. Kad mu se samo sjetim face dok je pricao, i cijeli onaj show, muka mi je bila od onoga a ni ne volim Cavalierse uopste. Mogu mislit kako je tek navijacima bilo, cccc.
Ja sam primjetio da Heatov trener zbog nekog cudnog razloga vise vjeruje Jamesu vec Wade u clutchu zbog nekog cudnog razloga, iako ih je Wade mnogo puta vadio i bio glavni clutch prije dolaska Bosha i Jamesa u klubu. Koliko god ne volio Jamesa, sigurno da je korisniji u klubu nego sto je to Wade, ali kada je rijec o clutchu u svakom momentu bih prije uzeo Wadea vec Jamesa. A i dalje stojim uz to da nije sut samo clutch vec i mnogo drugih faktora sto Wade bas kao i Rose takoder ima.

Smrt nacionalizmu !!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 11 maj 2011, 14:30

Cleveland je odpepao kao u nekom losem filmu. Kad mu se samo sjetim face dok je pricao, i cijeli onaj show, muka mi je bila od onoga a ni ne volim Cavalierse uopste. Mogu mislit kako je tek navijacima bilo, cccc.
Ja sam primjetio da Heatov trener zbog nekog cudnog razloga vise vjeruje Jamesu vec Wade u clutchu zbog nekog cudnog razloga, iako ih je Wade mnogo puta vadio i bio glavni clutch prije dolaska Bosha i Jamesa u klubu. Koliko god ne volio Jamesa, sigurno da je korisniji u klubu nego sto je to Wade, ali kada je rijec o clutchu u svakom momentu bih prije uzeo Wadea vec Jamesa. A i dalje stojim uz to da nije sut samo clutch vec i mnogo drugih faktora sto Wade bas kao i Rose takoder ima.
sa tobom je zaista ekstra komunicirati...Zaista dajes objektivne komentare.... Svaka cast na tome,jer zaista ima dosta na ovom forumu koji su mnogo subjektivni pogotovo tvoje kolege BUllsi... Iskreno velicaju rosa do besvesti,ti si bas realan u komentarima... Svaka cast jos jednom...
Slazem se i ja sa tobom da bi i ja pre uzeo wadea nego jamesa u clutch situacijama

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 maj 2011, 14:35

sa tobom je zaista ekstra komunicirati...Zaista dajes objektivne komentare.... Svaka cast na tome,jer zaista ima dosta na ovom forumu koji su mnogo subjektivni pogotovo tvoje kolege BUllsi... Iskreno velicaju rosa do besvesti,ti si bas realan u komentarima... Svaka cast jos jednom...
Slazem se i ja sa tobom da bi i ja pre uzeo wadea nego jamesa u clutch situacijama

Hvala na komplimentu, na forumima inace bas kao i na ovom vecinom predvladava subjektivnost, to je jednostavno neko nepisano pravilo.
Ima ovdje dosta Bulls raje koji su objektivni ali su im bas kao i meni poceli ici na neku stvar ti silni provokatori i Rose hejteri koji komentarisu samo kada doticni nesto lose uradi pa neki jednostavno prebzro reaguju i napisu nesto sto ne bih napisali u normalnim okolnostima, odnosno zdravom razgovoru.

Smrt nacionalizmu !!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 11 maj 2011, 14:37

Hvala na komplimentu, na forumima inace bas kao i na ovom vecinom predvladava subjektivnost, to je jednostavno neko nepisano pravilo.
Ima ovdje dosta Bulls raje koji su objektivni ali su im bas kao i meni poceli ici na neku stvar ti silni provokatori i Rose hejteri koji komentarisu samo kada doticni nesto lose uradi pa neki jednostavno prebzro reaguju i napisu nesto sto ne bih napisali u normalnim okolnostima, odnosno zdravom razgovoru.

ali i ove tvoje kolege ubijaju sa komentarima,toliko ga velicaju da je to nemoguce....Zaista da ne poverujes :roll:
Odakle si? javi mi na PP

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 maj 2011, 14:43

ali i ove tvoje kolege ubijaju sa komentarima,toliko ga velicaju da je to nemoguce....Zaista da ne poverujes :roll:
Odakle si? javi mi na PP

Nema tu velicanja hehe, covjek je zasluzeno uzeo mvp titulu.
Za njegovu kompletnost kao igracu fali mu jos ta trojka da dodatno proradi na njoj i da poveca procenat suta, iako mislim da za ovo drugo ce mu biti potreban jedan suigrac na poziciji dvojke da malo skine teret sa njegovih ledja jer ce na ljeto biti pravo dobrih free agenata na poziciji dvojke gdje trenutno imamo veoma lose napadacke opcije u Bogansu i Brewereu.

Mostar.

Smrt nacionalizmu !!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 maj 2011, 14:50

Alfa kad ce pogledat neku utakmicu Bullsa?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 11 maj 2011, 17:23

BIHfan je napisao/la:Alfa kad ce pogledat neku utakmicu Bullsa?
daj molim te ne pameti vise... nemoj paja da vam dodje i da vam objasni neke stvari
malo objektivnosti samo molim

D.M.S.O.
Kontakt:

Post Postao/la D.M.S.O. » 11 maj 2011, 17:31

Derik Ruža je igracina samo takva, to je moje super objektivno mišljenje :mrgreen: ...a meni možete vjerovati :D :mrgreen:
Šalu na stranu, želim da Bullse vidim u finalu...ali ne samo Istoka protiv Miamija, vec u Velikom finalu.
Isto tako želim da Boozer malo jace zapne i pocne igrati svoju najbolju košarku...kad ce ako sad nece :o :shock:
Mora igrati agresivnije i jace ako Bullsi misle šta napraviti ove godine...Ruža i Deng igraju na svom nivou (MVP cak i više od toga, on daje 101% od sebe).

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 11 maj 2011, 17:40

D.M.S.O. je napisao/la:Derik Ruža je igracina samo takva, to je moje super objektivno mišljenje :mrgreen: ...a meni možete vjerovati :D :mrgreen:
Šalu na stranu, želim da Bullse vidim u finalu...ali ne samo Istoka protiv Miamija, vec u Velikom finalu.
Isto tako želim da Boozer malo jace zapne i pocne igrati svoju najbolju košarku...kad ce ako sad nece :o :shock:
Mora igrati agresivnije i jace ako Bullsi misle šta napraviti ove godine...Ruža i Deng igraju na svom nivou (MVP cak i više od toga, on daje 101% od sebe).

Derik Ruza :lol: :lol: :lol:

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 maj 2011, 18:07

jao alfe ,nikad se ne mijenja,kad se sjetim trice s huostonom za produzetak jeli to bio clucth ili sta vec.Jugo lozi te alfa on pocne fino pa onda malo provocira i sve tako,koliko je on t maca velicao kad da 10 poena.Jos nikad nije skontao za kog navija.On je tvrdio da bi Bullsi s t macom uzeli lako titulu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 19:07

BIHfan je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:bravo sinko :)...i onda kad je najteze izvuces se ti brate izvuces ti ono korisno za nas :)...moze on sve braco moja, zato i jeste MVP jer u ovim situacijama je kao Kobe uvjek tacan, precizan i pouzdan za svoju ekipu
91:79 odlicno idemo ovo laganini zavrsit :)

Rose 33p 9 ast... Deng 23p...ovaj drugi nam je trebao ko oci u glavi :)

kao Kobe,pogledaj sa koga si ga uporedio? :roll:
Idi ti gledaj Duranta sinko, u njeg si zaljubljen. Samo radi tebe bi volio da ispadnu Thundersi.

de brate nemoj ga citirat kada bilo sta pise ja sam ga na ignore ... odsad nemojte ove propalice da citirate ebi ga tamo ignorisite ga :)....ja Rosa nisam poredio sa Kobeom maloumnice, vec sam rekao da je big time player kao Kobe i to nije nikakvo poredjenje, vec samo poredjenje da je drugaci od mnogih drugih koji su zvijezde...ti si maloumno djete i ne trebam ti objanjavati vise... samo cu zamolit ba ove navijace Bullsa da kada njemu se obracaju da mu ne citiraju ove postove, jer ne mogu ve gluposti da citam na ignore je on meni..
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 11 maj 2011, 19:09

Sutra ovjera finala istocne konferencije ;) pa da opet kraljicu pometemo sa vruće plaže 8-)
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 maj 2011, 20:01

Ma nema on mene sta lozit moj dema, Derrickova igra govori sama za sebe, mogu ja zacepit skroz usta Derrick je i dalje medju prva 3, 4 igraca lige.

Smrt nacionalizmu !!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 maj 2011, 20:09

Pogledajte na temi nasoj kad sam posle rezultata u 1:1 u dobijenim tekmama,napisao da ce konacni rezultat biti 4:2 za nas,i naravno ispostavice se da sam bio u pravu :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 20:22

Tribalian je napisao/la:Pogledajte na temi nasoj kad sam posle rezultata u 1:1 u dobijenim tekmama,napisao da ce konacni rezultat biti 4:2 za nas,i naravno ispostavice se da sam bio u pravu :mrgreen:

bog te cuo :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.