Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 jan 2015, 06:56

JoeCelt je napisao/la:Giovinco ide u Toronto FC, MLS i godisnja plata od $7 miliona ;)
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 8#p3986468
:cry:

Ostaje u Juventusu do ljeta. I onda ide preko bare.
Don't believe the hype.

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 18 jan 2015, 10:57

Money talks... dobro za njega :thumbup:

Al sta ce kad nedobiva sanse kod nas neka barem ide uzeti para sto vise prije pemzije i to je to :mrgreen:

Veceras pobjedom idemo na +5 sto je fakat odlicno... moglo bi se to povecati jos vise iduce sedm aBd ;)

Hajmo Allegri Coman od prve min nemoj da me nerviras :twisted:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

Andrej
Kontakt:

Re: Juventus FC - Utakmice

Post Postao/la Andrej » 18 jan 2015, 11:25

danas na +5 :opaopa:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 jan 2015, 11:33

napravite temu za opšte diskusije, đe ću komentarisat' inače? :evil:

mislim, mogu hejtat' Moratu od €20 mln na temi Serie A, al' ovdje je slađe :kafa:

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 18 jan 2015, 11:47

Chinaglia je napisao/la:napravite temu za opšte diskusije, đe ću komentarisat' inače? :evil:

mislim, mogu hejtat' Moratu od €20 mln na temi Serie A, al' ovdje je slađe :kafa:

Momak zabija golove kad dobije priliku kakav hejt ba :mrgreen:

Forza Juventus ohhhhh..

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 jan 2015, 11:52

Chinaglia je napisao/la:napravite temu za opšte diskusije, đe ću komentarisat' inače? :evil:

Šta'š ti bolan, Morata mašina :salut:

slika
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 jan 2015, 12:07

YEAAAHHHH :urnebes:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 jan 2015, 13:08

Serie A [19. kolo]:

slikaslikaslika
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 18 jan 2015, 14:14

Ozbiljno ovo odradit.

Vrlo smo ranjivi nakon prekida, Toniju ne treba mnogo.

Uglavnom, +5 i dobar raspored da se konačno malo odvojimo. :mrgreen:

Andrej
Kontakt:

Citati o Juventusu

Post Postao/la Andrej » 18 jan 2015, 18:30

"Poceo sam igrajuci za najveci klub u Lorraine regiji, posao u najveci klub u Francuskoj, a zavrsio u najvecem na svijetu." - Michel Platini.

"Ponosan sam biti Juventino, biti 'zastava', kako me cesto definisu. Medutim, u stvarnosti, ja sam samo mali dio velike bijelo-crne zastave koja godinama raste, i ako malo blize pogledate, i vase ime je na njoj... Da bi se rast ove zastave nastavio, svako nam je neophodan, ostanimo ujedinjeni!" - Alessandro Del Piero.

"Postao sam Juventino prvog dana kada sam krocio u Torino, i zbog toga sto sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijaci drugih klubova u Italiji. Tu njihovu mrznju sam pretvorio u ljubav prema Juventusu. Protiv svega i svakoga. Ovaj dres je jedan stit, oklop..." - Paolo Montero.

"Moja povezanost sa Juventusom je veoma jaka i moja ljubav prema ovom klubu prevazilazi sve! Nije slucajnost sto sam i ove godine, nakon teskih trenutaka, ostao ovdje." - Alessandro Del Piero.

"Nismo znali sta zapanjujuce staviti na naslovnoj strani. Da li ogromnu kolicinu snijega u Sibiru, ili to da je Paul Gascoigne na rehabilitaciji. Ipak, odlucili smo se za trece: Juventus je po 27. put sampion Italije!" - casopis The Guardian.

"Kada smo prvi put zaigrali u Ligi Sampiona, oni [Juventus] su bili najbolji tim, oni su bili oni koji smo htjeli da postanemo." - Ryan Giggs.

"Juventus mi je dao sve! Ovdje sam stekao pobjednicki mentalitet, onaj koji te tjera da kazes da je svaka utakmica borba. Naucio sam da od sebe zahtijevam maksimum, kako da se suprostavim poteskocama, i kako da ih prevazidem." - Pavel Nedved.

"Juve ce uvijek biti Juve. Postoje klubovi koji u svom DNK kodu imaju ugraden pobjednicki duh, a Juventus je sigurno jedan od njih." - Emilio Butragueno.

"Igrao sam u dva najveca kluba na svijetu. Postoje i drugi, ali tesko se mogu porediti sa pocastima Juventusa i Real Madrida." - Zinedine Zidane.

"Prije nekoliko godina sam skoro otisao u Juve. Ljudi su mi pricali o Torinu i rekli mnogo toga o njemu, ali da bi mnogo bolje bilo u Milanu. Rekao sam: 'Ne idem tamo zbog trznih centara, idem zato sto je to Juventus!" - Roy Keane.

"Mozda bi, da sam presao u Juventus imao duzu, mirniju i uspjesniju karijeru. Ne zalim ni za cim ali sam se Juventusu uvijek divio i prema tom klubu imao preveliko postovanje." - Diego Armando Maradona.

"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Pustao sam svojim igracima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, vec da gledaju na zelju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igraci, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.

"Juve je Juve. Bude tu povremeno jos neka ekipa poput Napolija 80-ih, Lazia i Rome pocetkom 2000-ih i slicno, ali je Juve uvijek tu. Uz inter su oni ti koji su nam najveci protivnici. S Juventusom se uvijek borimo za Scudetto, a sa interom je to vise zbog gradskog rivaliteta. Sto vise napredujete u karijeri, sve ste zeljniji utakmica s njima. Juventus je ambiciozan klub zbog svega sto su osvojili, i uvijek ce da budu takvi." - Paolo Maldini.

"Kada citam novine, bilo to vijest o finansijama ili sportu, i moje oko sasvim slucajno padne na slovo 'J', slovo Juventusa, moj srce zadrhti, snazno se uzbudi." - Gianni Agnelli.

"Juve je istorija, tradicija, dio drzave, slika Italije sirom svijeta. Ovo podrazumijeva veliku odgovornost, zato sto svaki dan morate da postujete ime koje nosite." - Vittorio Chiusano.

"Pise se Juventus, cita se Scudetto. 'Pobijediti uvijek, sa klasom' je kategoricki imperativ Stare Dame." - Giovanni Arpino.

"Kada Juve pobjeduje, tada pobjeduje i istorija." - Mario Soldati.

"Ovdje se mi uvijek moramo boriti, i onda kada izgleda da je sve izgubljeno mi i dalje vjerujemo. Jer, Juve nikad ne odustaje!" - Omar Sivori.

"Juventus znaci pobjeda. Ovo je najlaksi nacin da se objasni Juve, i to sam rekao mnogo puta u Engleskoj kada su me pitali da pricam o mom periodu u Italiji, a ja nijesam zelio da pricam. Jednostavno je, rekao sam, u Juventusu pobjedujete." - John Charles.

"U Juveu stices naviku zrtvovanja koju ne stices nigdje drugo. U Juveu te uce da najvaznije utakmice uvijek dolaze. U Juveu te uce da uvijek imas glad za pobjedama, da nikad ne budes zadovoljan. Nije slucajnost sto najvece blago italijanske reprezentacije lezi bas u mnogim igracima Juventusa." - Claudio Gentile.

"Igrati za Juventus znaci nikada ne biti zadovoljan. Osvojili smo Scudetto? Pa, tu je i Liga Sampiona. Osvojili smo Ligu Sampiona? Pa, tu je International Cup. Osvojili smo International Cup? Pa, titula se mora odbraniti. Uvijek je malo vremena za slavlje." - Marcello Lippi.

"Juve je Juve, uvijek mora biti na vrhu." - Fabio Capello.

"Zelja za borbom koju kao tim imamo, uvijek je bila nesto posebno. To ti dode odmah po oblacenju dresa, kao da bas on prozima tu hrabrost, odlucnost i samo jednu zelju - pobijediti protivnika." - Didier Deschamps.

"U Juventusu sam stekao pobjednicki mentalitet. Jedino sto sam tamo shvatio je da je obaveza pobijediti, jer biti dio jednog od najvecih svjetskih klubova vam daje rezultatski imperativ. Kada izgubimo utakmicu, to je prava drama. Fudbal je jednostavan, kada treniras na visokom nivou, svaka tri dana imas mec, i to je ono sto te odmah spusti na zemlju nakon pobjede. A kada izgubis, obaveza ti je da treniras jace." - Zinedine Zidane.

"Kada si Juventus na drugom ili trecem mjestu, nisi uradio nista." - David Trezeguet.

"Sa Juventusom sam naucio da pobjedujem. Ne znam kako se desilo, ali to je vazduh koji udisete u svlacionici, koncept koji se prenosi sa igraca na igraca, osjecaj koji je poslat od strane milione navijaca. Nijedan drugi klub na svijetu vam to ne pruza." - Edgar Davids.

"Usvojoj karijeri se nikada nijesam suocio sa ekipom koja je tako superiornija u odnosu na nas. Nikada nijesam vidio tako snazan tim." - Louis van Gaal.

"Da li ce pobijediti Juventus, ili bolji tim? Imam srece, cesto se ove dvije stvari poklope..." - Gianni Agnelli.

"Oni koji nose ove dresove ce uvijek ostati vjerni, uprkos svemu, i uvijek ce to cuvati kao dragocjenu uspomenu." - Enrico Canfari.

"Ogromno je zadovoljstvo sjetiti se da je najbolji fudbal dosao od Juventusa." - Umberto Agnelli.

"Kada kazes Juventus, znaju te od Helsinkija do Melburna, od Kanade do Pakistana. I to je taj identite koji postaje medunarodna viza..." - Giovanni Arpino.

"Juventus nije samo klub, to je nacin shvatanja zivota." - Italo Pietra.

"Novac se ne moze mjeriti sa mojoj ljubavi prema dva dresa, jednom bijelo-crnom, i drugom plavom." - Umberto Caligaris.

"Juve je vise od tima. Ne znam sta je to, ali ponosan sam sto sam njegov dio." - Gaetano Scirea.

"Juventus je pomalo i u mojoj DNK, i znam ga dobro. On je kao zmaj sa sedam glava, otkines mu jednu, ali tu je uvijek jedna koja ce ponovo da izraste. Juve nikada ne odustaje, i njegova snaga je u okolini." - Giovanni Trapattoni.

"Uvijek cu se sjecati covjeka koji je krenuo avionom iz Montevidea i dosao u Torino, samo da bi vidio timskog kolegu u bolnickom krevetu." - Gianluca Pessotto.

"Ja sam navijac Juventusa, zato sto je to klub koji je osvojio najvise u italiji, nesto kao Bayern u Njemackoj, i uvijek je imao sampione i trenere na najvisem nivou. I zbog toga sam uvijek bio njihov navijac." - Franz Beckenbauer.

"Utakmice protiv Juventusa su uvijek posebne. Prvo sto uvijek igramo u Ligi Prvaka, a te utakmice su same po sebi posebne. Ali ono sto utakmice sa njima cini jedinstvenim, i sto ih izdvaja od ostalih, je upravo cinjenica da igramo protiv jednog od najvecih klubova kako u Evropi tako i na svijetu." - Raul.

"Za mene je Italija prakticno Juve. I dalje imam oziljke koje mi je Ciro Ferrara napravio. Za jednog napadaca, suprostaviti se italijanskoj odbrani je uvijek pravi test. Ferrara, Montero, Boksic, Del Piero - nakon igranja protiv njih znate da ste igrali na visokom nivou." - Ryan Giggs.

"Ne mozemo napraviti toliko buke kao sto vasi navijaci mogu, ali cemo nastaviti da pokusavamo. Hvala navijacima, igracima i Juventusu. Uzeli ste nas kao porodicu i dali najnevjerovatnije iskustvo nasim zivotima!" - Stuart Bros, navijac Notts Countyja.

"Ovaj poraz nije sramota. Izgubili smo od Juventusa, a oni su svjetska klasa." - Ronaldo.

"Jedino pravo takmicenje izmedu nas i klubova iz Milana je u onome ko ce biti prvi: mi do trece zvjezdice, ili oni do svoje druge." - Gianni Agnelli.
Zadnja izmjena: Andrej, dana/u 18 jan 2015, 22:58, ukupno mijenjano 1 put.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Italia
Kontakt:

Re: Citati o Juventusu

Post Postao/la Italia » 18 jan 2015, 18:53

"Kada si Juventus na drugom ili trecem mjestu, nijesi uradio nista." - David Trezeguet.

:lol: :lol:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 18 jan 2015, 19:02

Buffon
Caceres
Bonucci
Chiellini
Evra
Marchisio
Pirlo
Pogba
Pereyra
Tevez
Morata

3-4-1-2 :D

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 jan 2015, 19:05

Ma isto je to, 4-3-1-2, samo Morata umjesto Llorentea i Caceres desni bek.

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 18 jan 2015, 19:17

Vidim ova se tema odma zaostaje ,,

Veceras ce biti drugacija tekma al nebi trebalo biti problema doci do 3 boda

Forza Juventus ohhhhh..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 jan 2015, 19:19

Imamo temu za utakmice.

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 18 jan 2015, 19:20

Rugani has started 19 games for Empoli and hasn't been booked this season, that's insane for a CB.

:thumbup:

Njega i Berardija abd sledece sezone..

Forza Juventus ohhhhh..

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 18 jan 2015, 19:22

Idemo Juve na +5 veceras
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 18 jan 2015, 19:28

IlCapitano je napisao/la:Imamo temu za utakmice.

Po meni bi ovo trebalo biti tema za sve al etoo...

Forza Juventus ohhhhh..

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 18 jan 2015, 19:32

bianconeros je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Imamo temu za utakmice.

Po meni bi ovo trebalo biti tema za sve al etoo..
:thumbup:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 jan 2015, 19:37

A šta znači ovdje za utakmice.

Pfff koja glupost, al hajde. Nije na meni da odlučujem.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.