enrique je dobro zapazio i povezao neke stvari vezano za messija, ono kad messi igra nesto povucenije, kad ucestvuje vise u veznom redu, tako je radio i pep u najboljim danima i to je davalo sjajne rezultate, narocito u velikim i teskim utakmicama
iako je messi nominalno igrao spica, vrlo cesto smo ga gledali u veznom redu u trokutu messi,iniesta i xavi, tu su se lomile protivnicke odbrane i pravili viskovi igraca, messi je tako cesto izvlacio stopere i pravio prostor za pedra i vilju koji su se tako nadavali golova
messi moze igrati sve, al ova njegova igra kad se vraca vise u sredinu terena, i tu pravi pregavu, upucuje je genijalne zadnje pasove, ili se stusti prema golu, ili daje golove na povratne lopte, ta njegova igra je najkorisnija za nas klub i to enrique pametno forsira, tek kad suarez pocne igrati, onda cemo tek tad davidimo sve te prednosti
jedini problem je tu kad protivnik stane u bunker, al mislim da ce i tad enrique postupati pametno i da messiju nece dati da igra klasicnog spica, nego ce ga pomjeriti na lijevu stranu gdje je igrao na pocetku karijere, jer kod bunkera tu po strani ima vise prostora, a suarez ce vjerovatno biti klasicni spic
messi jest sjajan finisher, al grehota je da igra klasicnog spica, ova pozicija nesto izmedju ofanzivnog veznog i poluspica je za njega najbolja. jedino to kad se igra onda se mora puno i trcati, da bi to izgledalo dobro, messi mora biti rastrcan i borben ko nekada,nas najveci problem pored svih problema u zadnje dvije sezone bio je ponekad mrtvi messi koji kao takav zakuje cijelu ekipu, i tako smo i gubili uglavnom titule
trio neymar, suarez i messi je genijalan, sve odreda igraci koji su polivalentni, i mislim da s njima trojicom mozemo probiti svaku mogucu odbranu kako god da se postavi, bunkeri se mogu jedino probijati s takvim igracem i akcijama u malom prostoru, driblinzima, snalazljivoscu i sl, a tu su sva trojica sjajni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!