Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Pozdrav za sve koji prate Bundesligu, imate novog člana, fana zebri. 
110 Jahre Borussia - 110 Prozent Fußball - Wir sind Borussia Mönchengladbach !
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
RIP Đevad Begić - Đilda, Aner Kasapović, Vedran Puljić
Jedna si jedina moja domovina, Bosna i Hercegovina
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
Osnabrueck i Dynamo Dresden igraju produzetke i bit ce zanimljivo vidjeti ko ce naredne sezone igrati u "Cvajti".
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Zabi ga Dresden 
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
Sve cestitke Dresdenu na plasmanu u "Cvajtu" jer su u ove dvije utakmice bili bolji od svog protivnika, a gledajuci i tradiciju bolje je njih gledati u "Cvajti" nego Osnabrueck.
Sljedece sezone ce u "Cvajti" biti dosta zanimljivo sto se navijacke scene tice, pa imamo navijace St.Paulija, Hanse Rostock, Eintracht Frankfurta, Dyanmo Dresdena, Fortune i Eintracht Braunschweiga. Ovo ukratko znaci da ce policija imati dosta posla naredne sezone.
Kvalitet same "Cvajte" ce biti za nijansu slabiji nego sto je bio ove sezone, gdje sve ekipe dijeluju izjednaceno izuzev Eintracht Frankfurta koji kvalitetom trenutno malo odstupa, no pitanje hoce li to biti pocetkom sezone.
Sljedece sezone ce u "Cvajti" biti dosta zanimljivo sto se navijacke scene tice, pa imamo navijace St.Paulija, Hanse Rostock, Eintracht Frankfurta, Dyanmo Dresdena, Fortune i Eintracht Braunschweiga. Ovo ukratko znaci da ce policija imati dosta posla naredne sezone.
Kvalitet same "Cvajte" ce biti za nijansu slabiji nego sto je bio ove sezone, gdje sve ekipe dijeluju izjednaceno izuzev Eintracht Frankfurta koji kvalitetom trenutno malo odstupa, no pitanje hoce li to biti pocetkom sezone.
- Megamon
- Kontakt:
Veceras odlicna utakmica.Dynamo je u svakom pogledu nadigrao Osnaburcka.STo se tice pojedinaca tu bi posebno istakao Sahina i Essweina.Sretno im u cvajti i nadam se uskoro plasmanu u Bundesligu.Jer oni navijaci to i zasluzuju.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
Sjajne navijače ima Dresden, al me ovaj Sahin iznenadio, strašan igrač. 
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
- samo_lijevo
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Hansa,Cottbus,Union,Frankfurt,St. Pauli

Hansa,Cottbus,Union,Frankfurt,St. Pauli
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Jedan je Oli !
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
- Omerbavarac
- Kontakt:
Upravo to sto kazes.Neuville je napisao/la:
Jedan je Oli !![]()

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Bundesliga je opet bila najposjecenija liga na svijetu i zauzela je prvu poziciju s nesto vise od 13 miliona posjetioca. U prilog tome ide i cinjenica da se u top 10 klubova sto se posjete tice nalaze 4 Njemacka kluba gdje je BVB-u nedostajalo u prosjeku samo 51 navijac da zauzme prvu poziciju ispred Barcelone.
Top 10 tabela sto se posjeta tice izgleda ovako:
1. FC Barcelona - 79.192
2. Borussia Dortmund - 79.141
3. Manchester United - 74.989
4. Real Madrid - 69.737
5. FC Bayern - 69.000
6. FC Schalke - 61.401
7. FC Arsenal - 60.023
8. Inter - 55.813
9. Hamburger SV - 54.447
10. AC Milan - 53.922
Jos ukoliko se uzme u obzir kapaciteti stadiona jedinu Bundesligi mogu parirati Manchester United i FC Arsenal. Inace sto se same Bundeslige tice treba napomenuti da se top 4 sto se posjete tice nije mjenjala prethodnih sedam sezona i da je redosljed od 2004 godine isti sto se posjeta tice, dakle
1. Borussia Dortmund
2. FC Bayern
3. FC Schalke
4. Hamburger SV
Top 10 tabela sto se posjeta tice izgleda ovako:
1. FC Barcelona - 79.192
2. Borussia Dortmund - 79.141
3. Manchester United - 74.989
4. Real Madrid - 69.737
5. FC Bayern - 69.000
6. FC Schalke - 61.401
7. FC Arsenal - 60.023
8. Inter - 55.813
9. Hamburger SV - 54.447
10. AC Milan - 53.922
Jos ukoliko se uzme u obzir kapaciteti stadiona jedinu Bundesligi mogu parirati Manchester United i FC Arsenal. Inace sto se same Bundeslige tice treba napomenuti da se top 4 sto se posjete tice nije mjenjala prethodnih sedam sezona i da je redosljed od 2004 godine isti sto se posjeta tice, dakle
1. Borussia Dortmund
2. FC Bayern
3. FC Schalke
4. Hamburger SV
Borussia M`Gladbacj je izborila opstanak u drustvu najboljih nakon sto su veceras remizirali na gostovanju kod Bochuma odigravsi 1-1. Bochum je poveo i tako anulirao prednost iz prve utakmice golom Nordweita u 24.minuti, da bi toliko zeljeni gol za M`Gladbach postigao Marco Reus u 72.minuti utakmice.
Sve cestitike M`Gladbachu i po meni zasluzeno ce i naredne sezone igrati u Bundesligi, a takodjer su ove dvije utakmice pokazali vise od Bochuma i sto se navijace scene tice bolje je gledati M`Gladbach u Bundesligi nego Bochum.
Uprava kluba je uradila odlican potez kada je imenovala Favrea za novog trenera i to im se danas isplatilo. Naredne sezone ocekujem da ce se negdje naci u sredini tabele sto ce za njih biti veliki uspjeh.
Sve cestitike M`Gladbachu i po meni zasluzeno ce i naredne sezone igrati u Bundesligi, a takodjer su ove dvije utakmice pokazali vise od Bochuma i sto se navijace scene tice bolje je gledati M`Gladbach u Bundesligi nego Bochum.
Uprava kluba je uradila odlican potez kada je imenovala Favrea za novog trenera i to im se danas isplatilo. Naredne sezone ocekujem da ce se negdje naci u sredini tabele sto ce za njih biti veliki uspjeh.
Šta vam ja rekoh ! Favre i Reus ikone

Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
A Reus je pokazao u kakvu igračinu taj mladić izrasta.Taj momak da igra u Premiershipu vjerovatno bi cijena Carrolla bila oborena.Gladbach je prevelik klub da ponovo igra u drugoj ligi.Finansije su im u dobrom stanju.Prihodi su im bili 71,5 mil eura što je za respekt.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Izroniće Gladbach, samo sabura. 
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
- Alen Škoro
- Kontakt:
Da se malo s vama posavjetujem. Posto odavno pratim SG Dynamo Dresden,a trenutno nosen emocijama zbog ulaska u cvajtu, da li se slazete sa mnom da otvorim temu - SG Dynamo Dresden? Tamo bi redovno pisao,informisao narod,odrzavao temu i upoznao ljude s "pojmom" DDR..
Podforum Bundesliga bio bi bogatiji za jos jedan klub,koji je svakako vrijedan paznje.
DY-NA-MO.
Podforum Bundesliga bio bi bogatiji za jos jedan klub,koji je svakako vrijedan paznje.
DY-NA-MO.
NON MOLLARE MAI
Ja sam apsolutno za, klub koji je veoma specifičan, pogotovo što su iz istočne Njemačke, mada ne znam da li bi to moderatori dozvolili, ali ukoliko bi bilo kontruktivne rasprave sigurno da bi tema opstala.Alen Škoro je napisao/la:Da se malo s vama posavjetujem. Posto odavno pratim SG Dynamo Dresden,a trenutno nosen emocijama zbog ulaska u cvajtu, da li se slazete sa mnom da otvorim temu - SG Dynamo Dresden? Tamo bi redovno pisao,informisao narod,odrzavao temu i upoznao ljude s "pojmom" DDR..
DY-NA-MO.
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
Shamrock Rovers
FK Željezničar
Sunderland FC
- samo_lijevo
- Kontakt:
podrzavam te !Alen Škoro je napisao/la:Da se malo s vama posavjetujem. Posto odavno pratim SG Dynamo Dresden,a trenutno nosen emocijama zbog ulaska u cvajtu, da li se slazete sa mnom da otvorim temu - SG Dynamo Dresden? Tamo bi redovno pisao,informisao narod,odrzavao temu i upoznao ljude s "pojmom" DDR..
DY-NA-MO.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Ooo Frank, đe slika Bilala?FRANK RIBERY je napisao/la:A Reus je pokazao u kakvu igračinu taj mladić izrasta.Taj momak da igra u Premiershipu vjerovatno bi cijena Carrolla bila oborena.Gladbach je prevelik klub da ponovo igra u drugoj ligi.Finansije su im u dobrom stanju.Prihodi su im bili 71,5 mil eura što je za respekt.
Stvarno me raduje o(p)stanak M'gladbacha u elitnom društvu, bez obzira što bi Bayern (možda) lakše došao do dragulja Reusa.
Ovako, imaju snažne klauzule, gdje će slabo koji klub prismrditi. Barem u ovom "ljetnom raspustu".
Znaš li nešto više oko Effenbergovog angažmana među Fohlen-ima?
Vom Jäger zum Gejagten
- Alen Škoro
- Kontakt:
Hvala vam za dozvolu..
Pokusat cu neki bogatiji uvod da napravim,pa zbog toga temu otvaram u toku sutrasnjeg dana..
Pokusat cu neki bogatiji uvod da napravim,pa zbog toga temu otvaram u toku sutrasnjeg dana..
NON MOLLARE MAI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.