BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 sep 2025, 23:55

alemsa je napisao/la:
03 sep 2025, 23:53
baboedindzeko09 je napisao/la:
03 sep 2025, 23:49
Aleme, imaš temu Eurobasket uopšteno, tema je naša reprezentacija ovdje.
Dje je
Košarka > Evropska košarka > Eurobasket 2025
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 sep 2025, 23:56

03 sep 2025, 23:55
alemsa je napisao/la:
03 sep 2025, 23:53
03 sep 2025, 23:49
Aleme, imaš temu Eurobasket uopšteno, tema je naša reprezentacija ovdje.
Dje je
Košarka > Evropska košarka > Eurobasket 2025
Gracias

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 04 sep 2025, 00:17

Pored svih stvari koje su već prežvakane, monstruozni Nurkić u oba pravca, šut koji je proradio kod Robersona, jedna od ključnih stvari u utakmici s Grcima, su bile one dvije trojke Penave. Kada imaš tako nekoga s klupe, ko može ući i odigrati na nivou i biti faktor iznenađenja, to je ogroman plus.

Neke lude trojke Vrabca, solidan Gegara, eventualno ponovo neka rola Penave, uz koncentrisanu prvu petorku, to bi moglo okrenuti meč na našu stranu.

Oni će vjerovatno probati prljavo, jer je to takva ekipa. Podsjećaju me na stariju raju koja dođe na basket, oa te ono hinjski udara... :mrgreen:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 sep 2025, 00:17

VensanKasel je napisao/la:
03 sep 2025, 23:54

Haj mogu shvatiti da piše o Srbiji i Turskoj , ali da lik piše već 3 stranice o yebenom Houstonu :damn:
Ma nisam znao da ima tema kad ne zalazim plaho, a vidim ovdje pisu o tekmama koje su u toku i mimo BiH. Nek halali pucanstvo :wave:

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 04 sep 2025, 00:21

Ako su Gruzijci ekipa koja se služi sutem, možemo misliti kako ce ih to protiv nas krenuti. Sve sto su do sad promasili, protiv nas ce logično ulaziti.

Kad pogledaš Švedska prodje sa 1 pobjedom, a mi sa 2 ispadamo Bože.
Bolje se roditi brez one stvari, nego brez srece u zivotu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 sep 2025, 00:25

DjaniTarik je napisao/la:
03 sep 2025, 23:38
Nije mi dobro bgm….. kad cemo mi vise bez ovakvih teski utakmica
"Tough times create strong men"... :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 sep 2025, 00:32

Lavcina je napisao/la:
04 sep 2025, 00:21
Ako su Gruzijci ekipa koja se služi sutem, možemo misliti kako ce ih to protiv nas krenuti. Sve sto su do sad promasili, protiv nas ce logično ulaziti.

A šta ako Gruzijci nisu ekipa koja se služi šutem :hmmmmm:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 sep 2025, 00:36

Drape je napisao/la:
04 sep 2025, 00:32
Lavcina je napisao/la:

Nek se kose s Nurkicem pod kosem/u reketu

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 sep 2025, 00:38

Drape je napisao/la:
Lavcina je napisao/la:

Otkud sad to ?

Ima jedan stručnjak ovdje , prati NBA čitav život i on je napisao da će nas Gruzija ugasit tricama, tu se ostavlja dosta prostora a oni su veoma jaki u tom segmentu igre .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 04 sep 2025, 00:41

Drape je napisao/la:
Lavcina je napisao/la:

Bracika, tuku nas ovi 10+. Nema šanse da naši odigraju dobro kad treba. Stišćem opasnu lovu na Gruzijce, ne mogu fulati. :yawn:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 sep 2025, 00:52

:bih:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 04 sep 2025, 02:03

Sutra ima i mi i Gulishviliji da prodjemo dalje. Vakat je :bih:
Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 sep 2025, 02:08

19vendetta87 je napisao/la:
04 sep 2025, 00:52
:bih:
Koliko nam fali jedan ovakav igrac i suter :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 04 sep 2025, 04:16

CAGarfia je napisao/la:
03 sep 2025, 22:35
Ghuraba je napisao/la:
03 sep 2025, 22:34
Uh kako kod Turaka 4 igraca iz startne petorke odigrase po 35+ minuta (mozda je Osman odigrao malo manje, ali to je zbog 4 licne) i svejedno su izgledali svjeze do zadnje sekunde.
Daj nam preview za sutra, ako imaš vremena. :thumbup:
Gruzijci u rotaciji koriste 8 igraca: na bekovskim Baldwin, Sanadze i Andronikashvili (mozda i Ochkhikidze dobije koji minut, mada ne vjerujem), na krilnim Mamukelashvili, Shengelia i Burjanadze i na centarskim Bitadze i Shermadini.

- Baldwin igra timsku kosarku, ne srlja i ne gubi puno lopti. Nije neki suter, ali ima odlican ulaz. Dobra stvar je sto nije pretjerano visok, pa je za ocekivati da Adis na pocetku stavi Robersona na njega. Ako ga ovaj probije par puta, onda mijenjati cuvara. Bojim se da se ovaj sutra ne razigra, jer je u dosadasnjim utakmicama na prvenstvu bio dosta rezervisan.
- Sanadze je igrac bez nekih pretjeranih vrlina, ali ako ga budemo ostavljali samog na sutu, zabit ce nam 3 trojke. Namazan je, uvijek blizu nicijih lopti i na njemu se od starta mora igrati cvrsto.
- Andronikashvili je tu samo da odmori ovu dvojicu. Jedino dobro sto ima je ball handling. Ofanzivno je sterilan, ni ne gleda na kos, tako da bi ga i John bez problema mogao cuvati.

- Mamukelashvili se nema potrebe nesto posebno predstavljati. Najbitnije je kakvu cemu odbranu na njemu odigrati i koliko cemo ga usporiti. Po meni, Lazic i Vrabac mu doslovno moraju biti u dresu, ako ne zelimo da se ovaj za 2 sekunde pojavi na zakucavanju. Eksplozivan je i jak, ako mu se ostavi malo prostora - to je gotovo. Pozitivna stvar je sto u ovom slucaju Vrabac/Lazic ne moraju pomagati na nizim igracima i sto haman mogu igrati flastera na njemu. S druge strane, on je itekako gabaritan i ne moze tek tako pratiti pokretljivije igrace u odbrani. Mi tu moramo ubrzati protok lopte, dati taj ekstra pas i nastojati da uvijek nadjemo slobodnog igraca. Takve situacije cemo morati iskoristavati, pogotovo sto je ovo vjerovatno prva utakmica u kojoj nece biti 40 minuta udvajanja na Nurkicu.
- Shengelia je takodjer brutalan igrac, opasan i licem, i ledjima i na sutu s distance (pogotovo ako udju prve dvije lopte). Njega je bolje u pocetku usmjeriti na sut (jer nije rijetkost da se nafula), nego ga pustiti da se razmase na niskom postu, gdje ga je bas nezgodno cuvati. Gledao sam par direktnih oksaja njega i Alibegovica u Italiji prosle sezone i Amar mu je sasvim pristojno parirao (prvenstveno poenterski). To ce se morati i sutra desiti ako mislimo dobiti ovu utakmicu. Ne smije biti da oni od njega dobiju 15+ poena, a mi od Alibegovica 5-6.
- Burjanadze je visinom trojka, konstitucijom teska petica, a igra najcesce cetvorku. Nema ni suta, ni igru licem, ni nista. Opcenito je totalno atipican kosarkas, ali na racun snage i borbenosti nerijetko dodje do 6-7 poena.

- Bitadze je profil centra koji Nurkicu relativno odgovara; ne krece se puno i ne mora ga ganjati po parketu. Visinom su slicni, ali je Goga mrsaviji i nejaci, pa ga moze dominirati na niskom postu. Medjutim, ovaj itekako zna zabiti i s distance, a i biti aktivan na ofanzivnom skoku i zabiti na taj nacin. Jusuf tu mora biti maksimalno fokusiran, da posprema zicere i slobodna bacanja, ali i da zagradi skok. Mislim da ce ovo biti utakmica s najmanje udvajanja na njemu (mada Gruzijci nekako svi ekipno skupe odbranu), tako da nema izgovora. To je matchup u kojem ne smijemo biti 'donji', iako Bitadze zna biti bas nezgodan igrac ako mu se dopuste neke stvari.
- Shermadini je prekaljeni veteran, koji haman zadnjih 10+ godina ima dvocifren broj poena u spanskoj acb ligi i ne smije ga se potcijeniti. Mi na klupi nemamo adekvatnog visokog igraca koji ga moze braniti. Medjutim, na ovom prvenstvu je sav nekakav mrtav i totalno je van forme. Recept za njega je da ga Kameni snagom sto vise udalji od kosa. U suprotnom, ovaj kad se pozicionira u srce reketa ili kad uhvati ofanzivni skok - gotovo je to. Ne bi me iznenadilo da Kamenjas u nekim dijelovima utakmice ponovo bude u petorci s Nurkicem i da se protiv njih pokusa s 2 centra, a da recimo Penava cuva Shermadinija. Ne znam koliko bi to bilo pametno, jer mu visinom jedino Jusuf moze parirati, a Ajdin nema tu snagu da zauzme bolju poziciju pod kosem.

Ne sumnjam da ce Dzikic spremiti dobru taktiku, odlicno poznaje nase igrace (Edina i Adina je trenirao u klubu), a i opcenito je dobar takticar. Medjutim, pitanje je ima li dovoljno dobre konje za trku. Oni se dosad na prvenstvu nisu sreli s reprezentacijom koja je fizicki na nasem nivou, a nemaju talenta kao ostale reprezentacije da nas ugase na drugi nacin (sutem s distance prvenstveno). Da se razumijemo, ne kazem da nas nece ugasiti jer ni mi nemamo previse suta ni talenta, ali nece ni njima biti jednostavno. Ne bi bilo lose da ih tom fizikom i agresivnoscu izbacimo iz takta. Vecina ih ima kratak fitilj i to se onda odrazi i na parket i bude negativno po njih. Takodjer, moramo biti svjesni da ovdje necemo uhvatiti 20-ak skokova u napadu kao protiv Grcke, pa se profulani ziceri ne smiju desavati.

- Roberson mora zabiti vise poena od Baldwina. Samo se nadam da se dovoljno odmorio i da ce imati otvorenih suteva sutra. Neuporedivo je bolji suter i mora to iskoristiti, jer nam je taj matchup jedan od vaznijih koje moramo 'dobiti'.
- Nas bekovski dvojac (Atic i Gegic) mora pojesti njihov (Sanadze i Andronikashvili), da ovi doslovno ne znaju sta ih je snaslo. Uci agresivno na njih od samog starta, da Duda ni ne pomislja na jos jednu utakmicu s dvocifrenim brojem poena. Ako mu se dopusti da dobro udje u mec (sto su recimo Spanci uradili), od ispodprosjecnog igraca ce se napraviti igracina. Ovaj drugi svakako ne zabija puno, tako da tu i poenterski moramo biti na nivou i ciljati +10 poena. Ako tu ne uzmemo 'prevlast', kako onda ocekivati da je Lazic uzme u okrsaju s Mamukelashvilijem...
- I na kraju, nasa klupa vs njihova klupa - tu bas moramo biti u plusu sto se poena tice. Njihova 3 rezervna igraca su dosad u bitnim utakmicama zajedno doprinosili s nekih 10-ak poena, a nasi Gegic, Kamenjas, Vrabac i Penava moraju zabiti bar duplo vise. Ako tu ne odnesemo 'pobjedu', bojim se da se nemamo cemu nadati.

Btw, ne smije nam se desiti da zadnju cetvrtinu odigramo s mrtvom petorkom, pa da se ponovi 10 profulanih bacanja u svega par minuta. Ubijedjen sam da je umor glavni razlog toga (iako mi ni opcenito nemamo sjajne procente s linije penala), tako da se minute moraju pametnije rasporediti.

Sretno sutra, momci! :bih:

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 04 sep 2025, 05:15

Ne sumnjam u taktiku Beciragica.

Kljucno. Je ovdje igrati na snagu agresivno i da Nurkic ne nasjedne na provokacije i lake licne. Oni ce 100% biti fokusirani da ga izbace iz igre pa i na prljav nacin. Znaju da se on da nalozit.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 04 sep 2025, 06:18

Ghuraba majstore :bih:

Inače se nadam da će se početi malo neutralisati pehluci sa lijepim stvarima te da će nas malo i sreća pogurati. Ako Bog da po prolaz grupe danas. Ova klapa momaka je to zaslužila, borba za državni grb nikad nije bila upitna.

Sretno svima koji vole ovu državu i ovu reprezentaciju. :bih:

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 04 sep 2025, 07:18

Bože pomozi danas, amin!
SARAJEVO SIAMO NOI <3

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 04 sep 2025, 07:23

Sav nas ritam ovisi o tome da li ce neko od vanjskih utjerati koju tricu da rastereti reket. Svi nasi problemi protiv Spanije i Italije su proistekli od nedostatka vanjskih pogodataka jer puna efikasnost Nurkica pa i Kamenjasa doslovice ovise o trojkama vanjskih igraca. Ako budemo isli preko 8 pogodjenih trica na utakmici, otvorice se i pod kosem i pobjeda nece doci u pitanje. Sto se tice defanzivnog dijela, na udvajanje u reketu, samo je potrebno brze bocno zatvaranje vanjske linije tj spustanje bekova ka coskovima i sama ce lopta u ruke dolaziti.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 04 sep 2025, 07:59

zna li neko objasniti kako ovo sa strelicom i mrtvom loptom ide????? jel ko dodje ptci do lope?

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 04 sep 2025, 08:13

DjaniTarik je napisao/la:
04 sep 2025, 07:59
zna li neko objasniti kako ovo sa strelicom i mrtvom loptom ide????? jel ko dodje ptci do lope?
Ja nemam pojma, i mene je zanimalo. Ali čuh jučer hrv komentatora na SK kao: "strelica pokazuje na Srbiju jer su Turci imali prvi posjed u ovoj cetvrtini".
Mozda sam i pobrkao loncice, nisam u kosarci "kod kuce", ali haman ima veze s ovim.

Ghuraba aferim! :clap:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Cwirek, JHam, MElloo, Rimes87 i 34 gosta.